Blogger templates

Click to Follow...

Selasa, 28 Julai 2020

6 Produk dari Earth Home Malaysia Untuk Kediaman

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Penah dengar tak pasal Earth Home Malaysia? Kalau nak tau Earth Home Products (Malaysia) Sdn Bhd merupakan syarikat subsidiari milik Earth Corporation Jepun (EC) yang ditubuhkan sejak 128 tahun yang lalu iaitu peneraju global dalam produk penjagaan rumah dan racun serangga. Terbaru,  6 produk dari Earth Home Malaysia untuk kediaman telah diperkenalkan.



Menurut Nobuhito Hosaka, 6 produk yang diperkenalkan sebagai permulaan ni antara produk-produk terlaris di pasaran Jepun. Salah 1 dari produk tersebut merupakan produk terunggul iaitu penyembur penyahbau fabrik bebas alkohol yang dihasilkan menggunakan pati minyak, yang menghilangkan lebih 99% bakteria, virus dan menghalau tungau.

Sekarang ni selain dari virus pandemik dan virus penyakit disebabkan oleh serangga seperti demam denggi membuatkan produk penjagaan rumah menjadi 1 keperluan. Jadi, produk-produk dari Earth Home Malaysia antara pilihan yang tepat untuk membantu persekitaran rumah jadi lebih selamat dan sihat untuk seisi sekeluarga.

Mesti korang dah tak sabar kan nak tau apa 6 produk Earth Home Malaysia tu kan?

1. Penyembur Fabrik NATUCAIR 


Penyembur fabrik yang dihasilkan menggunakan Pati Minyak Semulajadi. Ia menyahkan bau hapak, menghilangkan lebih 99% bakteria dan virus, menghalang tungau dan 100% bebas alkohol.
Terdapat dalam 3 varian - Relaxing Purple, Sparkling Yellow dan Pink Blossom.

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 12.90


2. Gel Penyegar Udara dan Penghalau Nyamuk NATUCAIR


Penyegar udara semulajadi tidak beracun dan juga penghalau nyamuk.
Terdapat dalam 3 varian – Relaxing Purple, Lively Green dan Pink Blossom.

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 13.90


3. ARS Hoy Hoy Trap-A-Roach


Perangkap lipas No 1 di Jepun dengan umpan penarik bebas racun serangga yang diperbuat daripada makanan kegemaran lipas. Gam perangkap bergelombang yang kuat dapat menampung berat sehingga 15kg. Perangkap berbentuk rumah itu direka khas sesuai dengan tabiat lipas dan menyembunyikan pandangan lipas yang terperangkap pada gam yang kurang menyenangkan. 

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 5.60


4. Umpan Lipas Semulajadi ARS White Cap 


100% bahan semulajadi. Umpan ini dirumus berdasarkan makanan kegemaran lipas dan asid borik, bahan aktif yang dihasilkan secara semulajadi. Ia berupaya menghilangkan keseluruhan sarang lipas dan berkesan sehingga enam bulan.

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 11.90


5. Perangkap Tikus Bergam ARS


Perangkap tikus bergam terlaris di Thailand! Gam yang sangat kuat dan bebas bau. Termasuk alas plastik kalis air tahan lama dalam dua saiz (satu alas besar dan dua alas kecil) 

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 10.90


6. Penyembur Pembersih Penyaman Udara EARTH


Ringkas, mudah digunakan dan efektif! Hanya acukan dan sembur. Penyembur Pembersih Penyaman Udara Earth mempunyai muncung pemicu jet yang berkuasa untuk pembersihan yang efektif dan membantu mengurangkan pertumbuhan kulat dan kulapuk di antara bilah penyejuk. Ia membersih, menghilangkan bakteria dan virus serta menyahbau dengan wangian ekstrak daun teh hijau.

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 24.90

Menarik kan? Kediaman korang mesti kena ada produk ni okay!

Maklumat lanjut :


email signature

Isnin, 20 Julai 2020

Vivo Memperkenalkan Siri X50 Terbaru di Pasaran

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

16 Julai 2020 yang lepas Vivo Malaysia telah memperkenalkan peranti Siri X50 terbaharu di pasaran. Terdapat 2 siri X50 yang dilancarkan iaitu X50 dan X50 Pro yang menampilkan teknologi kamera yang bakal menjadi revolusi dalam fotografi mudah alih.



AJ tak nafikan, teknologi kamera Siri X ni memang canggih didatangkan dengan penstabilan gimbal, mod malam, ciri zoom dan teknologi potret. Kalau korang suka amik gambar dan video, Siri X50 ni memang pilihan yang bijak. Gambar memang cun dan rakaman video sangat-sangat stabil. Paling best, Siri X50 juga ada teknogi zoom suara di mana, kalau korang zoom kamera, suara korang pun akan dizoom untuk audio yang lebih jelas! Waaahhhhh! Best gile! Reka bentuk Siri X50 juga menggabungkan elemen semulajadi dan futuristik sesuai untuk semua golongan dan gaya hidup aktif pengguna.



Selaras dengan perkembangan 5G di Malaysia, pengguna dapat menikmati faedah 5G iaitu kelajuan, kependaman yang rendah dan keupayaan interkoneksi yang lebih pantas. Vivo Malaysia berharap dengan adanya Siri X50, pengguna boleh mendapatkan pengalaman mudah alih yang senang diakses dengan meningkatkan kreativiti dan produktiviti pengguna.

Jom AJ cerita lebih lanjut spesifikasi Vivo X50 pulak.

Siri X50 Pro dilengkapi dengan Sistem Teknologi Gimbal yang merangkumi gimbal radar iaitu bola animasi pada skrin, algoritma motion-deblur vivo dan sensor khas yang membantu menstabilkan gambar dan video. Kalau nak rekod sebarang pergerakan takde masalah video gegar-gegar dah tau walaupun di waktu malam!

Kamera depan dilengkapi dengan 32MP dan empat kamera belakang yang merangumi 48MP utama, 8MP Super Wide-Angle, 13MP professional Potrait dan 8MP 5x Telescopic yag menyokong 60x Hyper Zoom. Siri X-50 juga memaparkan Extreme Night Vision (Super Night Mode) dan Starry Sky Mode untuk imej yang lebih jelas pada waktu malm dengan fungsi 120 Super Wide Angle (108 setelah pembetulan distorsi) dan Super Macro.


Siri X50 dikuasakan dengan Qualcomm Snapdragon 756G dan kadar penyegaran skrin 90Hz. Teknologi HDR 10+ pula memberikan paparan yang lebih terang dan AG Matte Glass pula memberikan sentuhan halus dan lembut.


Siri X50 terbaharu ni didatangkan dengan 3 pilihan warna yang menarik iaitu Frost Blue, Glaze Black untuk X50 dan Alpha Grey untuk X50 Pro.



Mesti korang eksited nak tau harga Vivo Siri X50 ni kan? Kalau nak tau, korang kena tengok Live Streaming di Facebook Page Vivo Malaysia esok 21 Julai 2020.


email signature