Blogger templates

Isnin, 20 Julai 2020

Vivo Memperkenalkan Siri X50 Terbaru di Pasaran

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

16 Julai 2020 yang lepas Vivo Malaysia telah memperkenalkan peranti Siri X50 terbaharu di pasaran. Terdapat 2 siri X50 yang dilancarkan iaitu X50 dan X50 Pro yang menampilkan teknologi kamera yang bakal menjadi revolusi dalam fotografi mudah alih.



AJ tak nafikan, teknologi kamera Siri X ni memang canggih didatangkan dengan penstabilan gimbal, mod malam, ciri zoom dan teknologi potret. Kalau korang suka amik gambar dan video, Siri X50 ni memang pilihan yang bijak. Gambar memang cun dan rakaman video sangat-sangat stabil. Paling best, Siri X50 juga ada teknogi zoom suara di mana, kalau korang zoom kamera, suara korang pun akan dizoom untuk audio yang lebih jelas! Waaahhhhh! Best gile! Reka bentuk Siri X50 juga menggabungkan elemen semulajadi dan futuristik sesuai untuk semua golongan dan gaya hidup aktif pengguna.



Selaras dengan perkembangan 5G di Malaysia, pengguna dapat menikmati faedah 5G iaitu kelajuan, kependaman yang rendah dan keupayaan interkoneksi yang lebih pantas. Vivo Malaysia berharap dengan adanya Siri X50, pengguna boleh mendapatkan pengalaman mudah alih yang senang diakses dengan meningkatkan kreativiti dan produktiviti pengguna.

Jom AJ cerita lebih lanjut spesifikasi Vivo X50 pulak.

Siri X50 Pro dilengkapi dengan Sistem Teknologi Gimbal yang merangkumi gimbal radar iaitu bola animasi pada skrin, algoritma motion-deblur vivo dan sensor khas yang membantu menstabilkan gambar dan video. Kalau nak rekod sebarang pergerakan takde masalah video gegar-gegar dah tau walaupun di waktu malam!

Kamera depan dilengkapi dengan 32MP dan empat kamera belakang yang merangumi 48MP utama, 8MP Super Wide-Angle, 13MP professional Potrait dan 8MP 5x Telescopic yag menyokong 60x Hyper Zoom. Siri X-50 juga memaparkan Extreme Night Vision (Super Night Mode) dan Starry Sky Mode untuk imej yang lebih jelas pada waktu malm dengan fungsi 120 Super Wide Angle (108 setelah pembetulan distorsi) dan Super Macro.


Siri X50 dikuasakan dengan Qualcomm Snapdragon 756G dan kadar penyegaran skrin 90Hz. Teknologi HDR 10+ pula memberikan paparan yang lebih terang dan AG Matte Glass pula memberikan sentuhan halus dan lembut.


Siri X50 terbaharu ni didatangkan dengan 3 pilihan warna yang menarik iaitu Frost Blue, Glaze Black untuk X50 dan Alpha Grey untuk X50 Pro.



Mesti korang eksited nak tau harga Vivo Siri X50 ni kan? Kalau nak tau, korang kena tengok Live Streaming di Facebook Page Vivo Malaysia esok 21 Julai 2020.


email signature

Sabtu, 18 Julai 2020

Rawatan CC Glow dan CC Blush di JL Jorgeous Beauty Studio Bukit Jalil 2

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Selasa lepas, AJ buat rawatan CC Glow dan CC Blush di JL Jorgeous Beauty Studio, Bukit Jalil 2. Lama tak manjakan muka sejak bermula PKP bulan Mac lepas. Dengan SOP norma baru yang mewajibkan kita kerap memakai mask bila berada di luar rumah, lagilah buat kulit muka AJ naik bintik-bintik halus dan kusam!



Kebetulan JL Jorgeous tengah ada promosi, so AJ buat appointment untuk buat 2 rawatan tu. Nak kesana pun tak susah, korang cuma perlu waze JL Jorgeous. Landmark dia senang je, bersebelahan dengan pejabat LBS Bina Group Berhad. 

Sampai sana seperti biasa korang kena isi borang maklumat dan akan diberikan penerangan ringkas mengenai produk dan rawatan yang akan dilakukan. Untuk rawatan CC Glow dan CC Blush, mereka menggunakan produk yang didatangkan dari Korea. Produk ni dijamin selamat untuk kulit muka.


Selepas korang jelas mengenai produk barulah beautician mulakan rawatan. CC Glow dan CC Blush ni adalah rawatan menggunakan dermapen yang merupakan salah satu teknologi rawatan terkini dalam dunia kecantikan dengan menggunakan jarum mikro pada kulit yang membantu merangsang pembentukan kolagen dan tahap keanjalan kulit, membantu menyembuhkan jerawatan, mengurangkan kedutan dan parut pada kulit.

Ramai yang tanya AJ sakit tak? Sebenarnya rawatan dermapen ni tak menyakitkan kulit pun, korang cuma rasa macam kena gigit semut sikit je. Tu pun kat area kulit yang agak nipis macam kat bahagian dahi. Tapi overall korang sikit pun tak rasa pape tau!




Rawatan dimulakan dengan membersihkan wajah, sebab nak buat apa-apa rawatan kena pastikan kulit kita bersih dulu kan? JL Jorgeous menggunakan produk yang berkualiti dan lembut pada kulit supaya kulit kita lebih terpelihara. Selepas tu, mereka apply bubble peel untuk membuang sel-sel kulit mati. Serius bubble peel ni best gila, lepas 5 minit terasa buih-buih tu kat kulit buatkan kulit jadi lebih lembut. Selepas tu, ampoule diratakan pada kulit menggunakan dermapen agar ampoule lebih menyerap masuk ke dalam kulit dan memberikan kesan yang lebih maksimum.



Seterusnya rawatan CC Glow dan CC Blush dilakukan dengan cara yang sama seperti ampoule tadi. Kalau korang nak tau, CC Glow akan menjadikan kulit lebih cerah dan kulit akan nampak lebih bermaya. Ampoule untuk CC Glow biasanya akan disesuaikan mengikut warna kulit. Manakala CC Blush pula untuk menaikkan seri wajah dan membuatkan pipi lebih anjal.



Usai prosedur CC Glow dan CC Blush, kulit muka akan dimanjakan dengan Led Light Mask selama 15 minit bagi membantu merangsang pengeluaran kolagen dan juga mengatasi masalah bakteria yang menyebabkan jerawat.



Korang jangan salah faham, rawatan CC Glow dan CC Blush yang AJ buat ni bukan untuk mengantikan mekap, tapi ianya untuk enhance lagi kulit kita. Untuk 1 ke 2 hari selepas rawatan, kulit korang akan ada sedikit kemerah-merahan. Tapi jangan risau sebab kesan ni cuma sementara. Lepas tu, korang akan nampak kulit lebih berseri dan tak kusam! Yeayyy!



Nampak tak perbezaan kulit AJ sebelum dan selepas rawatan? Jangan tunggu lagi, jom buat rawatan CC Glow dan CC Blush di JL Jorgeous Beauty Studio di Bukit Jalil 2.

Info lanjut :

Alamat : JL Jorgeous Sdn Bhd, E-12-3 , Pusat Bandar Bukit Jalil ,Jalan Jalil Utama 2, 57000 Kuala Lumpur.

IG : https://instagram.com/jljorgeous

Selain daripada rawatan wajah, JL Jorgeous juga ada sediakan beberapa jenis rawatan lain seperti waxing, manicure & pedicure, makeup & hairdo dan sebagainya.



P/s : Memang best!

email signature