Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 28 August 2019

Hilangkan Kelemumur Dengan Rangkaian Safi Shayla Anti-Kelemumur

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Orang selalu tanye AJ, kerap warnakan rambut tak buat rambut AJ rosak ataupun berkelemumur ke?

Jujurnya, setiap kali warnakan rambut memang kulit kepala AJ akan gatal dan kadang-kadang naik kelemumur. Yelah, kadang produk tu tak kene dengan rambut dan kulit kepala kita. Lagi 1, AJ kerap travel dan berpanas. Tu pun salah 1 faktor kulit kepala naik kelemumur.


Baru ni AJ cuba rangkaian produk Safi Shayla pakar rambut wanita berhijab tu. Ade banyak jenis jugak syampu nye. So AJ pilih yang anti-kelemumur. Pertama kali guna, kulit kepala AJ kurang gatal dan kelemumur pun berkurangan.

Sekarang ni dah hampir sebulan AJ pakai, so far memang berkesan dalam menghilangkan kelemumur. Lepas tu kan, kalau AJ tak cuci rambut hari-hari pun okay. Selalu kalau AJ skip sehari mulalah gatal-gatal teruk.

Rangkaian Safi Shayla Anti-Kelumumur dan cara penggunaan.

Minyak Rambut Anti-Kelemumur Safi Shayla



Minyak rambut ni dirumus daripada beberapa bahan iaitu :
  • Minyak organik Habbatus Sauda yang bertindak melembutkan rambut, memberikan nutrien, anti-bakteria dan perlindungan dari matahari.
  • Minyak Zaitun tulen untuk memelihara dan melembabkan rambut kering, kusam atau kerinting.
  • Ejen anti-kelemumur dan mentol untuk mengurangkan kelemumur, minyak dan kegatalan kulit kepala serta memberikan efek dingin dan segar pada kulit kepala.
Cara pengunaaan


Sebelum cuci rambut, AJ akan ratakan minyak rambut pada kulit kepala dan biarkan selama 3-5 minit. Walaupun namanya minyak rambut, dia tak terlalu berminyak dan mudah meresap. Kepala AJ pun rasa berangin je. Heheheee.

Syampu Anti-Kelemumur Safi Shayla



Bahan itama terdiri daripada :
  • Micro Bamboo Charcoal merupakan bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam pada kulit kepala dan rambut.
  • Habbatus Sauda untuk menghalang pembiakan bakteria,menyihatkan, melindungi dan mencantikkan rambut.
  • Micro ZPT Complex yang merupakan agen anti-kelemumur yang berkesan menghapuskan kulat punca kelemumur.

Cara pengunaan


Basahkan rambut dan ratakan syampu pada seluruh rambut dan urutkan pada kulit kepala. Syampu ni best sebab buih dia banyak dan bau pun wangi. Bila rasa rambut dah cukup bersih, bilas rambut dari sisa syampu.


Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur & Gatal Safi Shayla



Ini merupakan antara produk kegemaran AJ tau! Bahan utamanya terdiri daripada :
  • Micro Bamboo Charcoal untuk menghilangkan minyak pada kulit kepala dan bau kepam pada rambut.
  • Minyak organik Habbatus Sauda yang kaya dengan nurtrien untuk membantu melindungi dan menyuburkan kulit kepala.
  • Menthol yang mmberikan efek nyaman dan sejuk serta menyegarkan kulit kepala
Cara pengunaan


Ratakan pada seluruh kulit kepala, urut dan biarkan selama lebih kurang 1 minit, automatik rasa sejuk je kulit kepala korang. Macam AJ, lepas ratakan penyegar kulit kepala, AJ akan sapukan perapi sekali pada tengah sampai hujung rambut. Jimat masa juga! Hehehehee. Lepas tu bilas rambut sampai bersih.

Hasil dia? Kelemumur takde lagi dan rambut jadi lebih lembut, terurus dan wangi!


Okay, ada berita baik yang AJ nak share dengan korang. Sekarang ni kalau korang beli mana-mana rangkaian produk Safi Shayla sebanyak RM35, korang boleh dapatkan Sling Bag We Bare Bears limited edition tau. Ada 4 corak yang boleh korang dapat. Jangan lepaskan peluang nak kumpulkan kesemuanya tau!



P/s : Safi Shayla penyelamat rambut dan kulit kepala AJ!

email signature

Mekap Dengan ENVIDIA Beauty

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Perempuan dan mekap mana boleh berpisah kan? So arini AJ nak share dengan pasal ENVIDIA Beauty. Penah dengar tak? Sebenarnya ENVIDIA Beauty ni dah bertapak hampir 2 tahun dalam industri. Salah satu produk ENVIDIA Beauty juga telah memenangi Harper's Bazaar Best Beauty Award 2018 dan Marie Claire Beauty Award 2019.

Kredit : YB Shehan
Kredit : Ummi Nani

Sabtu lepas, AJ berkesempatan ke acara Sepetang Bersama ENVIDIA Beauty. Masa acara ni kami dapat belajar cara-cara mekap dan dapat beberapa tips mekap dari MUA terkenal Aizat Abdul Razak ataupun Baby Nana. kalau korang nak tau ENVIDIA Beauty ni memperkenalkan set Flawless-On-The-Go yang akan memudahkan kita mekap. Yelah, ada ke orang yang gigih nak bermekap berjam-jam sehari? So inilah set mekap yang sesuai untuk wanita. Ringkas, padat dan terus cantik!



Terdapat 5 jenis produk yang dikeluarkan oleh ENVIDIA Beauty iaitu :
  • 5-in-1 Cream Foundation
  • Gorgeous Cheek Stick
  • Flirty Pearl Shadow Stick
  • Matte Liquid Lipstick
  • No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner
ENVIDIA Beauty 5-in-1 Cream Foundation



Tak lengkap rasanya kalau bermekap tanpa foundation. Yelah foundation berfungsi untuk menutup cela pada wajah dan perkara paling asa dalam bermekap. Tapi selalunya bila nak start pakai foundation kite kena prep dulu muka dengan pelembab, sunblock dan sebagainya. Tapi dengan ENVIDIA Beauty 5-in-1 cream foundation, tak perlu semua ianya diformulasikan untuk melembabkan kulit, melindungi kulit dari sinar UV dengan SPF50++, boleh melicinkan dan merapi kulit wajah, menutup jerawat dan jeragat dengan sempurna dan boleh merawat serta membuatkan tona kulit lebih sekata. Best kan? Sebab tu ianya dinobatkan sebagai pemenang Harper's Bazaar Best Beauty Award 2018 dan Marie Claire Beauty Award 2019.

Didatangkan dengan 2 tona untuk kulit cerah dan medium sesuai dengan kulit orang Asia iaitu #21 Sand Beige dan #23 Beige.

ENVIDIA Beauty Gorgeous Cheek Stick



Yang ni produk yang AJ suka, sebab blusher ni datang dalam bentuk krim. Pada AJ la, yang jenis krim ni paling mudah nak apply kat kulit. Calit-calit dan ratakan je. ENVIDIA Beauty Gorgeous Cheek Stick siap dengan span lembut, tak perlu nak bawak berus mekap lain bila nak apply. Berusnya boleh ditanggalkan dan mudah untuk dicuci. Formulanya pula ringan pada kulit, berpigmentasi tinggi, tak nampak bercapuk dan tahan lama shingga lebih kurang 8 jam. Tak payah nak kejap-kejap touch up!

Boleh didapati dengan 2 tona iaitu Warm Coral dan Pink Lemonade

ENVIDIA Beauty Flirty Pearl Shadow Stick




Didatangkan dalam bentuk stick dan jenis krim, macam blusher ianya juga mudah untuk digunakan. Kualitinya bertaraf antarabangsa dan berpigmentasi tinggi. ENVIDIA Beauty Flirty Pearl Shadow Stick kalis air dan tak berminyak. Tekstur dia pun lembut dan ada glitter sikit untuk menampakkan efek mata bundar. Dihutung tip eyeshadow tu pulak ada sponge untuk memudahkan kita ratakan eyeshadow. Nak buat efek smokey pun senang. Tak payah nak guna 2-3 warna shadow.

Terdapat 2 tona menarik iaitu Violet Plum dan Golden Bronze

ENVIDIA Beauty Matte Liquid Lipstick




Matte lipstick memang dah jadi trend kebelakangan ni. AJ sendiri pun salah seorang penggemar lipstik jenis matte. Sebab senang digunakan dan tak payah nak apply dan tahan lama. ENVIDIA Beauty Matte Liquid Lipstick cepat kering bila dah apply kat bibir dan warnanya pun menarik. Kalau nak lagi cantik, korang boleh campurkan 2 warna untuk menyerlahkan lagi bibir korang.

Didatangkan dalam 4 tona iaitu Cherry Sorbet, Strawberry Shortcake, Sweet Toffee dan Rose Truffle.

ENVIDIA Beauty No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner



Ni produk terbaru dari ENVIDIA Beauty. Ramai yang cakap nak apply eyeliner ni susah. Lepas tu ada yang jenis tak lekat, terus nampak sememeh mata tu, macam baru lepas kene tumbuk. So ENVIDIA Beauty No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner, diformulasikan supaya tak mudah sememeh dan tahan lama. Dihujung tip jua ada sponge kecil untuk memudahkan korang meratakan eyeliner dengan efek smokey. So mata nampak elok dan tak comot!

Datang dalam 2 tona iaitu Black dan Brown


Semua produk ENVIDIA Beauty memang sangat on-the-go. Mudah nak pakai dan senang nak bawak travel. Masa acara tu kitorang dapat tengok sendiri MUA Aizat Abdul Razak mekapkan Kak Azni dengan menggunakan produk ENVIDIA Beauty. Memang berubah terus muka Kak Azni bila dimekapkan. Nampak lebih fresh dan flawless je mekap tu.



Menurut Puan Liza pengasas produk ENVIDIA Beauty, produk ni dikeluarkan bagi memudahkan para wanita bermekap. Konsep yang ingin ditampilkan ialah simple dan flawless. Puan Liza juga memastikan setiap produk selamat digunakan, tiada paraben, 100% vegan, tiada alkohol dan mesra solat. ENVIDIA Beauty ni made in Korea tau! So memang bertaraf antarabangsa.


Kalau korang nak dapatkan produk ENVIDIA Beauty, korang boleh berkunjung ke SOGO, Jalan Tuanku Abdul Rahman. Ada promosi sehingga 10 September 2019. Harga promosi dari RM15 sahaja.



Untuk info lanjut, layari :

Website : www.envidia.com.my
Instagram : www.instagram.com/endiviabeauty
Whatsapp : 013-3451511






Ramai dah serbu, korang bila lagi?

email signature