Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 24 May 2019

Photoshoot Dulu Baru Raya di Kaio Studio / White Studio Shah Alam

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tak lama lagi kite semua dah busy nak raya kan? AJ pasti kebanyakan pada kite mesti dah siapkan baju raya yang cantik-cantik untuk di pakai masa pagi raya. Bila dah masuk lebaran, dah sibuk melayan tetamu yang datang bertandang dan kita pun sibuk kunjung-mengunjung rumah sanak saudara dan kawan-kawan jugak kan? Kadang tu, nak bergambar pun tak sempat!


So, apa kata kali ni kita sarung dulu baju raya awal-awal untuk sesi photoshoot dulu baru raya di Kaio Studio ataupun White Studio Shah Alam ni. Kalau taknak orang lain tau warna baju raya yang korang nak pakai nanti pun takpe, pagi raya semua dah ready termasuk gambar raya! Tinggal nak post je, mesti saudara mara dan kawan-kawan jeles tengok gambar raya korang yang meletop tu!



AJ sendiri pun dah siap dengan gambar raya tau dengan beberapa orang rakan blogger dan influencer walaupun ada lebih kurang 2 minggu lagi Aidilfitri akan menjelang. Awal kami dah rasa suasana raya! Tak sabar pulak nak beul-betul raya. Bila dah dapat gambar hasil bidikan lensa team Kaio Studio, lagilah rasa nak raya membuak-buak! Tak sabar nak post gambar yang banyak-banyak tu masa raya! Hihihihihi..



So far, AJ memang sangat berpuas hati dengan hasil kerja Kaio Studio. Ini pun bukan kali pertama AJ amik gambar kat White Studio Shah Alam tu. Dah berkali-kali dah! Yang dah penah berkerjasama dengan mereka mesti tau betapa teliti dan cantiknya gambar diorang kan? Kalau yang belum penah buat photoshoot raya kat sana, jangan lepaskan peluang! Bila lagi 1 family nak ada gambar cun? Inilah masanya.. Raya nanti sure dah sibuk macam AJ bagitau kat awal entri ni tadi.



Sekarang ni AJ dengar Kaio Studio ada buat promosi untuk mereka yang nak berphotoshot raya kat sana. Terdapat 2 background yang disediakan untuk korang, macam dalam gambar kitorang tu dengan 3 pakej menarik. Korang taknak ke ade gambar meriah macam kami? Nah AJ belanja lagi gambar kami lagi, lagi dan lagi!


So, kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai 3 pakej yang disediakan oleh team Kaio Studio kat White Studio Shah Alam tu, korang boleh hubungi mereka dekat info yang AJ sertakan kat bawah ni:

Whatsapp :  +60 13-730 2880
Alamat :  1-06, Mitea Residence Office, No.5 Persiaran Sukan, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor.

#KaioStudio #PhotoshootRayaKaioStudio #whitestudio #WhiteStudioShahAlam

P/s : Korang team raya mana tahun ni?

Wednesday, 22 May 2019

Althea A'Bloom, Produk Terbaru dari Althea Korea

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Baru-baru ni Althea Korea melancarkan rangkaian terbaru Althea A'Bloom. Sebagai Althea Angels, AJ berpeluang mencuba sendiri produk ni. Produk dari ALthea Korea memang tak pernah mengecewakan. AJ memang suka sangat bila dapat shopping kat website Althea tu, heaven gila sampai kadang rambang mata nak memilih produk.



Okay, tanpa berlengah jom kita tengok apa yang best mengenai rangkaian Althea A'bloom. Terdapat 3 jenis produk iaitu :

  • A'Bloom BHA Blackhead Blaster
  • A'Bloom Mask (Moisturizing Watermelon Mask, Brightening Lemon Lime Mask, Nourishing Avocado Mask, Anti-Blemish Peach Mask)
  • A'bloom Giant Meringue Puff
  • A'bloom Baby Meringue Puffs
A'Bloom BHA Blackhead Blaster



Blackhead memang musuh utama semua orang, blackhead ni kalau tak dicegah dari awal boleh buat kulit kita naik jeawat. Macam AJ sendiri selalu buat aktiviti luar, so blackhead memang senang jadi sebab pori yang tersumbat kesan kotoran dari luar tu la. Selalu AJ guna peel-off mask, tapi lecehlah bila nak kene tunggu kering lepas bila nak cabut tu, rasa macam bulu-bulu roma halus kat muka pun tercabut sama. Sakit tau! Hahahahahhaha. A'Bloom BHA Blackhead Blaster ni mudah sangat nak digunakan, tak sakit dan tak buat kulit jadi rengsa. Packaging pun kecik comel je, senang nak bawak kemana-mana. Hihihihi.

Cara penggunaan :

Bersihkan kulit wajah. Lepas tu sapukan A'Bloom BHA Blackhead Blaster di kawasan yang terdapat sebum berlebihan terutama pada bahagian hidung dan dagu. Urut perlahan pada bahagian tersebut kemudian bilas bersih. Nak lebih efektif, AJ sarankan korang letak tuala yang dibawahkan dengan air suam untuk buka pori muka kita sebelum gunakan produk ni.


A'Bloom Masks

Ini adalah produk yang AJ suka! Ada 4 jenis mask sheet yang berasaskan bahan semulajadi iaitu Moisturizing Watermelon Mask, Brightening Lemon Lime Mask, Nourishing Avocado Mask dan Anti-Blemish Peach Mask.

Mask sheet ni nipis je terasa melekap kat muka bila pakai. Lepas tu essence yang terdapat kat setiap 1 mask ni pun banyak. Jadikan kulit kita lebih lembut dan halus. Setiap 1 mask ni ada kelebihan dia sendiri.

Water-Me-Long - Moisturizing Watermelon Mask

✿ Mengandungi ekstrak tembikai untuk menghidrasikan kulit. menjadikan kulit lebih lembut, halus dan memperbaiki struktur kulit kering dan menggelupas.



Sparkle-Me-Bright - Brightening Lemon Lime Mask

✿ Memberikan khasiat vitamin dari lemon dan lime untuk kulit yang lebih bersih dan cantik. Membantu mencerahkan kulit yang kusam.



Avo-Cuddle-Me - Nourishing Avocado Mask

✿ Kaya dengan anti-oksidan dan mengandungi ekstrak avocado untuk melindungi kulit dari keadaan persekitaran yang tak baik. Ianya juga mengandungi vitamin E untuk memperbaiki keanjalan kulit dan buat kulit lebih berseri.



AC-Me-Peach - Anti-Blemish Peach Mask

✿ Mengandungi ekstrak buah peach yang kaya dengan vitamin A untuk mengurangkan minyak pada kulit dan membantu melembutkan kulit. Ianya membantu mengurangkan rengsa pada kulit yang sensitif.



Cara penggunaan :

Selepas menggunakan toner, letakkan mask dan tunggu sehingga 15-20 minit. Selepas mask ditanggalkan, ratakan lebihan essence sehingga meresap dalam kulit.




A'bloom Giant & Baby Meringue Puffs

Yang ni sangat cute! Rasa macam nak makan pulak puff ni. Sangat sesuai digunakan untuk apply foundation, concealer semua. Puffs ni sangat-sangat anjal dan lembut. Boleh digunakan semasa kering ataupun korang boleh lembabkan puff ni sebelum letak foundation kat kulit.



Sebab apa ada dua size? kadang bila mekap kan, ada part-pat yang susah nak ratakan dengan puff besar so bolehlah guna yang kecik untuk ratakan ke kawasan tu. Puffs ni sangat lembut dan fluffy je rasa masa dapkan kat kulit. Bila pakai foundation tu rasa lebih rata dan melekap pada kulit.


Bestkan rangkaian Althea A'Bloom dari Althea Korea ni? Kalau korang nak dapatkan info lebih lanjut mengenai produk-produk ni boleh layari : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom

jangan tak tau, harga setiap satu produk ni sangat-sangatlah berpatutan dan berbaloi. Rugi rasanya kalau korang tak beli. Nak kulit cantik, kenalah invest sikit kan? Hehehehehe. So cepat order sebelum stok habis, nak pulak raya tak lama lagi. Sempat ni kalau korang beli sekarang! Hihihihihi.

Info lanjut :

Facebook : Althea
Instagram : @altheakorea

P/s : Althea Korea best! Tak penah kecewakan AJ. Banyak dah prduk-produk yang AJ guna beli dari sini.