Blogger templates

Khamis, 15 April 2021

OGAWA Master Drive AI 2.0 | Penyelidikan Bersama OGAWA dan Universiti Malaya

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


OGAWA bukan lagi 1 jenama asing dalam penghasilan mesin urut elektronik, Sebut je OGAWA mesti ramai yang terbayangkan kerusi urut dia kan? Baru-baru ni OGAWA dengan kerjasama Universiti Malaya telah melakukan penyelidikan terhadap model terbaharunya iaitu OGAWA Master Drive AI 2.0.


Dalam penyelidikan bersama ni, OGAWA Master Drive AI 2.0 didapati mampu membantu meningkatkan peredaran daran dan juga menambahbaikkan kualiti tidur. Zaman serba moden ni, ramai yang terlepas pandang akan kepentingan peredaran darah yang baik dan mendapatkan kualiti tidur yang sempurna.


Menurut Datuk Lim Mee Ling, Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif Ogawa Malaysia, gangguan dalam tidur yang berkualiti boleh menyebabkan peningkatan risiko penyakit seperti hipertensi, diabetis, obesiti kemurungan, serangan jantung dan strok. Selain tu menurut kajian Kesihatan dan Morbiditi Nasional, jumlah rakyat Malaysia yang mengalami kemurungan dan gangguan emosi meningkat dari 12% pada tahun 2011 kepada 29% pada tahun 2017.

Kata Datuk Lim lagi "Melalui Pusat Penyelidikan Bersama ini, kami berharap kajian yang dilakukan dapat memberikan manfaat yang lebih mendalam dan meningkatkan lagi proses pengembangan produk, pada masa yang sama dapat mendidik masyarakat umum mengenai manfaat kesihatan yang terdapat pada kerusi urut OGAWA."
OGAWA Malaysia dan Univesiti Malaya menjalankan penyelidikan ini berdasarkan kajian yang telah dilakukan oleh sekumpulan individu yang menggunakan OGAWA Master Drive AI 2.0. Hasil kajian mendapati 100% peserta menunjukkan peningkatan dalam peredaran darah sebanyak 81.32% dengan menggunakan program OGAWA Master Drive AI 2.0 M6 Deep Tissue dan 43.48% melalui program Peredaran Darah. Dan 100% peserta mencatatkan peningkatan kualiti tidur iaitu sebanyak 88.73% melaui program Sweet Dream.

Dr. Saad Mekhilef, CEng (UK), SMIEEE (USA), FIET (UK), Dekan, Fakulti Kejuruteraan, Universiti Malaya menyatakan bahawa universiti berminat untuk menjadi sebahagian daripada penyelidikan untuk tidak hanya menyumbang pengetahuan mereka kepada kajian penting ini yang mungkin berguna untuk kajian masa depan, tetapi untuk membantu meningkatkan kesejahteraan negara secara keseluruhan dan berpotensi meningkatkan jangka hayat rakyat Malaysia.

Menurut beliau lagi; "Kesejahteraan tidak hanya merangkumi diet yang sihat dan senaman yang konsisten, tetapi urut secara berkala dapat menyumbang lebih banyak pada jiwa manusia - dari membetulkan tekanan postur hingga meningkatkan imuniti. Melalui kajian ini, kami ingin menyampaikan faedah kesihatan utama kerana melakukan urutan biasa dan bagaimana ia harus dianggap penting untuk kesihatan kita secara keseluruhan - sama ada untuk melegakan sakit otot, mengurangkan tekanan atau bahkan meningkatkan sistem imun anda, urut akan memberi kesan positif memberi kesan kepada kehidupan seharian anda."


Dibangunkan dengan sehingga 5,184 kombinasi urut untuk memberikan penyelesaian kesihatan yang lebih meluas, OGAWA Master Drive AI 2.0 menampilkan Artificial Intelligence (AI) yang canggih termasuk fungsi pengecaman wajah, Health Tracker and Scanner™ dan Penganalisis Automatik Bertenaga AI yang menggunakan algoritma untuk mengumpulkan dan menguruskan data bagi menyesuaikan kerusi urut dengan senarai syor penyelesaian yang diprogramkan tepat pada kawasan bermasalah. Pendek kata, OGAWA Master Drive AI 2.0 akan memberikan urutan mengikut program yang sesuai dengan badan melalui pengecaman wajah dan data yang dimasukkan.


Selain itu, sempena Hari Ibu Bapa, OGAWA juga akan mengadakan promosi khas dengan Pelan Pembayaran Mudah 0% sehingga tempoh 68 bulan untuk produk terpilih. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai tawaran ini atau OGAWA Malaysia, layari www.ogawaworld.net

Diharapkan dengan adanya hasil kajian yang telah dijalankan oleh OGAWA dan Universiti Malaya akan memberikan kesedaran kepada masyarakat tentang kebaikan urutan dan pada masa yang sama dapat mendidik masyarakat mengenai manfaat kesihatan yang mampu diberikan kerusi urut OGAWA.


email signature

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tiada ulasan:

Catat Komen