Blogger templates

Jumaat, 16 April 2021

CC Cream Terbaik Yang Mudah Digunakan Untuk Urusan Seharian | Hansaegee Nature

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Tengah PKP ni kakak memang tak rajin nak bermekap, tapi kakak memang tak tinggal rutin penjagaan muka. Dan kakak akan pastikan produk yang kakak pakai tak rasa berat pada kulit wajah. Yelah, kalau tak muka ni rasa macam ada gam je.


Arini kakak nak kongsi dengan korang pasal Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature. Sebenarnya lama dah nak cuba CC Cream sebab ramai yang kata okay, tapi tak berani sebab banyak yang kakak jumpa semuanya nampak tak natural kalau apply kat muka. Kakak ni kulit tak berapa nak cerah, so kakak kena cari produk yang tak tinggalkan kesan putih pada muka. Lepas tu kakak ada terbaca pasal Gold Nano CC Cream, terus kakak cuba.



Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature

Krim ni merupakan "all in one day cream"  yang berfungsi sebagai Color Control + Brightening. Yang paling best ianya takkan meninggalkan kesan putih pada kulit wajah. Bila korang apply kat muka je, krim ni secara automatik akan ikut tona kulit kita dan menampakkan wajah lebih glowing secara semulajadi. 

Gold Nano CC Cream juga mengandungi SPF 50 PA+++ untuk melindungi kulit wajah dari sinaran matahari. Kalau dah pakai krim ni, kakak dah tak payah nak tepek sunblock lagi sebab ianya dah ada SPF. Tekstur Gold Nano CC Cream ni pulak tak melekit dan ringan pada wajah. Suka gila!

Dalam pemilihan produk wajah, kakak memang akan pastikan produk tu sangat ringan pada wajah. Ni lah salah satu punca kakak pilih Gold Nano CC Cream. Tekstur dia ringan, melembabkan kulit, tak berminyak dan tak melekit setiap kali pengunaan. Bila dah sapu pada wajah, warna kulit nampak sangat natural.


Terdapat 3 bahan utama yang terdapat dalam Gold Nano CC Cream iaitu :

  • Mineral Water - Berfungsi untuk menjaga kelembapan dan keseimbangan PH kulit dan membantu menganjalkan kulit wajah.
  • Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract - Bersifat Anti-Bakteria untuk membantu meredakan kerengsaan kulit serta mengurangkan masalah kulit.
  • Nano Gold - Mencegah penuaan, menyekat sinaran inframerah dan mempunyai kadar anti-oksidan yang tinggi

Cara penggunaan Gold Nano CC Cream
  • Bersihkan kulit wajah
  • Lakukan rutin penjagaan kulit seperti memakai toner dan moisturizer seperti biasa
  • Ambil sedikit Gold Nano CC Cream dan ratakan pada kulit wajah
Kalau korang perasan, Gold Nano CC Cream ni berwarna putih dan terdapat kapsul kecil berwarna coklat. Tapi bila korang ratakan je krim tu pada kulit dengan jari, krim tu akan sedikit demi sedikit bertukar kepada warna pink dan coklat mengikut tona kulit kita. So memang takkan nampak kulit kita tu putih yang pelik. Cerah dia pun natural, sekata dan glowing.



Masa korang ratakan Gold Nano CC Cream, korang boleh nampak sendiri perubahan warna macam kakak cakap tadi, krim tu akan tampak lebih natural pada kulit muka. Senang kan? Kalau korang jenis tak suka nak mekap berat-berat, memang sesuai sangat. Dah tak payah nak tepek foundation semua, pakai CC Cream je dah cukup buatkan kulit lebih licin dan bercahaya.


Korang boleh tengok sendiri hasil dia bila kakak pakai kat kulit muka. Terus kulit nampak sedikit cerah, licin dan glowing

Lagi 1 kan, korang boleh jugak jadikan Gold Nano CC Cream sebagai asas mekap sebab ianya tak mudah bercapuk dan waterproof. Kalau berpeluh tengah panas pun tak payah risau kulit atau mekap nampak tak rata. Cuaca kat Malaysia ni kan panas, jadi kita kenalah cari produk yang waterproof kan. Dan paling best, bila korang dah apply Gold Nano CC Cream, mekap jadi lebih pigmented dan tahan lama.



Selalu bila dah masuk tengahari, mesti kulit akan start berpeluh ataupun berminyak kan? Tapi sejak pakai Gold Nano CC Cream kulit still nampak elok dan tak bercapuk. So tak payah nak touch-up mekap kita sangat. Seronok betul sekarang ni, kalau keluar pegi mana-mana tak payah nak bawak mekap dalam handbag lagi. Kalau tak, beg kakak memang berat dengan barang mekap je.



Tapi jangan risau, ianya mudah ditanggalkan kalau kita nak berwudhu tu. Korang cuma perlu lap dengan tisu basah atau cuci je muka, senang je hilang. Lepas abis solat, boleh pakai balik. Oh ya, Gold Nano CC Cream packaging dia comel dan mudah nak letak dalam handbag. Penutup botol dia jenis "twist-lock" dan takkan mudah terkeluar. Taklah risau beg korang kotor.


So tunggu apa lagi? Korang kena dapatkan dan cuba sendiri Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature. Kakak yakin korang takkan menyesal cuba. Korang cuma rasa menyesal sebab tak cuba dari dulu lagi.


Untuk info lanjut mengenai produk Hansaegee Nature :








"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tiada ulasan:

Catat Komen