Blogger templates

Rabu, 2 Jun 2021

Koko Jar Shake Berperisa Strawberry Yogurt dan Mango Yogurt

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Koko Jar Shake Berperisa Strawberry Yogurt dan Mango Yogurt - Kalau sebut kokojarshake, mesti korang terbayang campuran bubble rice and mini white crunch with premium chocolate melts berperisa coklat seperti kebiasaannya kan? Baru ni kakak ada cuba kokojarshake terbaru berperisa Strawberry Yogurt dan Mango Yogurt dari @kokojarshake.hq. Yeayyy! Bagi yang kurang  gemar coklat, korang mesti cuba perisa baru ni tau. Tapi kena order cepat, khabarnya perisa ni limited edition!



Packaging kokojarshake

Sebelum ni penah je order kat tempat lain, tapi size dia agak kecik, tak puas rasanya makan. Kejap je dah habis. Tapi kokojarshake ni botol dia panjang dan isipadu setiap kokojarshake tu padat, lebih kurang 340gram setiap satu. Lepas tu kan, kokojarshake ni adalah keluaran Bumiputera Islam dan HALAL. Ini yang kita cari!


Dari segi packaging, kokojarshake dibalut dengan aluminum foil. Jadi korang akan dapat kokojarshake yang rangup dan tak mudah masuk angin. Takdelah korang dapat produk yang dah lemau. Botolnya juga agak keras, jadi tak payah nak risau pasal botol pecah.

Sedap ke kokojarshake ni?

Actually, ni kali pertama kakak cuba kokojarshake yang berperisa lain, selain daripada coklat. So memang teruja sikit la bila pestime nak makan tu. Hahahahaha. Kalau yang coklat biasa tu rasanya manis, Koko Jar Strawberry Yogurt dan Mango Yogurt ni rasa dia unik, masam-masam manis. Dah nama pun yogurt kan mestilah ada masam-masam tu. Tapi kadar masam dia, tak keterlaluan macam korang makan buah strawberry or mangga yang masam tu. Rasa dia just nice je dan kena dengan tekak. Faham tak?



Cara makan kokojarshake

Senang je nak makan kokojarshake ni, buka botol dan aluminum foil terus ngap! Kalau kokojarshake ni disimpan pada suhu yang sejuk atau berhawa dingin, dia akan sedikit keras. So korang boleh biarkan sekejap pada suhu bilik ataupun rendam botol dalam air suam untuk mencairkan kokojarshake korang.


Antara 2 perisa ni kakak paling suka Koko Jar Shake perisa Strawberry Yogurt, sedaaaapppppppppp!

Macam mana nak dapatkan kokojarshake?

Mesti korang pun dah tak sabar nak cuba sendiri kokojarshake perisa Strawberry Yogurt dan Mango Yogurt ni kan? Harga dia sangat berpatutan, hanya RM18 sebotol. Bagi kakak memang berbaloi!

Korang boleh mendapatkan dari :

Website: https://kokojar.com/
Whatsapp: 01162921562
Facebook : https://www.facebook.com/kokojarshake.hqpage
Instagaram: https://www.instagram.com/kokojarshake.hq

Peluang Menjadi Agen kokojarshake




Oh ya, sekarang ni kan tengah musim pandemik dan ramai yang dah hilang atau kurang punca pendapatan. Apa kata korang ambik peluang untuk jadi agen kokojarshake. Dah alang-alang makan tu, juallah sekali. Boleh juga buat tambah pendapatan. Modal untuk jadi agen pun rendah dan korang boleh jana pendapatan sehingga 50% okay! Apa tunggu lagi, rebut peluang ni sementara pengambilan agen masih dibuka. Nak tau lebih lanjut boleh rujuk info kat atas.


P/s : Lepas ni agaknya kokojarshake nak keluarkan perisa apa pulak ye?

email signature

Isnin, 10 Mei 2021

Pembayaran Zakat Pelanggan Korporat melalui Maybank2E

ASSALAMULAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pembayaran Zakat Pelanggan Korporat melalui Maybank2E - Berbaki lagi 2 hari, Ramadhan bakal meninggalkan kita. Dan setiap kali Ramadhan pasti ada satu perkara yang wajib dibayar iaitu Zakat. Korang dah bayar zakat ke belum tu?


Zakat dan Kewajipannya

Zakat merupakan salah satu daripada rukun Islam yang kelima. Zakat diwajibkan kepada setiap individu Muslim yang telah memenuhi syarat-syaratnya seperti sempurna milik, cukup haul dan cukup nisab.

Firman Allah s.w.t yang bermaksud : “Wahai orang-orang yang beriman! Keluarkanlah zakat sebahagian dari hasil usaha kamu yang baik-baik dan sebahagian dari apa yang Kami keluarkan dari bumi untuk kamu.” (Surah Al-Baqarah : 267)

Islam sentiasa menitikberatkan tentang memudahkan sesuatu perkara dan tidak mahu menyulitkan manusia dalam urusan sehariannya khususnya dalam melaksana urusan agama. Semua hukum Islam adalah mudah bagi mereka yang benar-benar beriman.

Firman Allah s.w.t yang bermaksud: “ Sesiapa yang bertaqwa kepada Allah, nescaya Allah memudahkan baginya segala urusan.” (Surah At-Talaaq : 4)

Umat Islam juga diingatkan supaya tidak membebankan sesuatu perkara malah haruslah dipermudahkan.

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud : “Permudahkanlah dan jangan menyukarkan, berilah khabar gembira dan janganlah memberikan khabar yang menyusahkan hati.” (Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

Pembayaran zakat perlu dibuat sebaik tiba haul iaitu sebagaimana firman Allah s.w.t di dalam surah Al-An’aam ayat 141 yang bermaksud : “Dan keluarkanlah haknya (zakatnya) pada hari memetik atau menuainya.”

Di dalam nas yang lain umat Islam dibolehkan mengeluarkan zakat walaupun belum cukup setahun berdasarkan sebuah hadis Rasullulah s.a.w yang diriwayatkan oleh Abu Daud daripada Ali r.a katanya : “ Sesungguhnya Abbas meminta izin dari Rasulullah mengeluarkan zakat sebelum masanya, maka Rasulullah mengizinkan Abbas berbuat yang demikian itu.”

Kadar Zakat Fitrah Ramadhan 1442H

  • RM7 - Beras Super Special Tempatan (5% Hancur)
  • RM14 - Beras Super Import / Beras Perang / Beras Pulut / Herba Ponni / Beras Wangi
  • RM21 - Beras Basmathi / Beras Jepun / Beras Merah

Pembayaran Zakat Pelanggan Korporat melalui Maybank2E

Sekarang ni musim pandemik, kita tak digalakkan untuk kerap berjumpa ataupun melakukan aktiviti diluar untuk membantu memutuskan rangkaian Covid-19. Lagipun sekarang ni kan, banyak urusan yang kita boleh buat secara atas talian je termasuklah zakat. Kadang-kadang pelanggan korporat ni agak sibuk, kalau nak ke kaunter zakat pula kadang-kadang masa tu agak tak mengizinkan. Nak pulak sekarang ni urusan di kaunter zakat dihadkan. Jadi cara yang paling mudah adalah dengan membayar zakat secara online.


Korang tau tak, sejak tahun 2008 lagi pembayar zakat korporat di Selangor boleh membayar zakat terus dalam talian melalui Maybank2e.net. Melalui perkhidmatan yang ditawarkan Maybank2e.net, orang ramai tidak perlu lagi ke kaunter pembayaran zakat untuk menunaikan tuntutan agama itu. Para pelangan korporat yang menggunakan perkhidmatan Maybank2e.net boleh membuat pembayaran zakat terus kepada LZS (MAIS).

Bagi yang tak tau pembayaran zakat juga boleh dibuat bagi pihak kakitangan mereka melalui Skim Berkat iaitu  pemotongan gaji yang secara tidak langsung memudahkan para kakitangan daripada perlu pergi sendiri ke kaunter zakat bagi tujuan tersebut. Kaedah pembayaran ni memang memudahkan kita untuk berzakat.




Cara pembayaran zakat 




Senangkan? Kaedah pembayaran secara online ni cepat dan selamat. Semua pembayaran akan dilakukan dalam "real time online" iaitu proses debit daripada bank pembayar kepada akaun pembayar akan dijalankan pada masa itu juga dan proses pengeluaran resit bayaran zakat akan dilakukan dalam tempoh 14 hari bekerja.

Okay, tadi kakak ada sebut pasal Skim Berkat kan? Meh kakak cerita serba sedikit mengenai skim ni.



Apa itu Skim Berkat?

Skim Berkat ialah kemudahan pembayaran zakat melalui potongan gaji. Pembayarannya tidak terhad kepada zakat pendapatan sahaja tetapi zakat-zakat harta yang lain termasuk qada zakat. Ini bererti dengan menyertai Skim Berkat, zakat anda kini selesai.

Kelebihan Skim Berkat

Banyak kelebihan yang boleh didapati oleh pembayar zakat melalui Skim Berkat antaranya :

Lebih berkat
  • Tertunai kewajipan berzakat yang menjadi rukun Islam ketiga.
  • Zakat diagihkan kepada golongan asnaf yang benar-benar memerlukan.
  • Pahala amal jariah yang berterusan dan berkekalan.
  • Zakat diagihkan untuk kepentingan umat Islam.
  • Zakat membersihkan jiwa dan harta.

Lebih mudah
  • Anda hanya perlu membuat arahan potongan gaji dan pembayaran zakat akan diuruskan oleh majikan kepada LZS (MAIS).
  • Tidak perlu bersesak di jalan raya atau di kaunter zakat.
  • Tidak mengalami masalah tempat meletak kereta yang terhad.

Tidak membebankan
  • Tidak perlu mengeluarkan jumlah wang yang besar sekaligus untuk membayar zakat
  • Mengeluarkan wang secara ansuran lebih meringankan dan tidak begitu dirasai.
  • Bagi anda yang layak dikenakan PCB, anda tidak memerlukan sumber wang yang lain untuk menunaikan zakat kerana anda boleh membuat pelarasan atau memindahkan sebahagian daripada potongan PCB anda kepada zakat.

Kaedah Pembayaran Zakat Melalui Potongan Gaji

Pembayaran zakat melalui potongan gaji hanya diuruskan oleh pihak majikan atau unit gaji pembayar/pekerja. Sekarang ni pihak majikan dah tak perlu mengisi borang secara manual.

Skim Berkat boleh dibuat melalui portal : www.e-zakat.com.my/skimberkat (webpage khas Skim Berkat). Selepas selesai mengisi segala maklumat pada borang, 3 salinan cetak akan diberikan untuk salinan majikan (Bahagian Sumber Manusia/Unit Gaji), salinan pembayar dan salinan Lembaga Zakat Selangor.



Bagi tujuan menyemak e-penyata zakat, anda disarankan untuk mendaftar E-Zakatonline. Melalui E-Zakatonline anda juga boleh mendapatkan jadual kiraan zakat bulanan, muat turun borang bayaran zakat melalui potongan gaji, panduan bayaran bagi pencarum dan majikan. Mudah kan nak berzakat?



Kemana perginya segala zakat kita?

Kalau kita tengok dekat FB Lembaga Zakat Selangor, banyak update yang disalurkan untuk pembayar zakat. Korang jangan risau, zakat yang dibayar akan disalurkan kepada insan yang benar-benar memerlukan. 


Contohnya baru-baru ni pihak Lembaga Zakat Selangor telah membuat program Ziarah Asnaf dan Iftar Ramadhan bertempat di Kariah Masjid Pt. 4, Sungai Burong, Tanjung Karang. Seramai 5 keluarga asnaf kariah tersebut telah disantuni bertujuan melihat keperluan semasa asnaf dan persiapan Ramadhan. Mereka terdiri daripada asnaf yang mempunyai tanggungan ramai, warga emas dan sakit kronik. Pada majlis tersebut, Zakat Selangor memberikan sumbangan berupa barangan dapur bagi memenuhi keperluan dan kegembiraan kepada mereka di bulan yang mulia ini.



Kempen Smart Pay Smart Stay - Kempen Jom Zakat Cashless

Sepanjang Ramadhan ni pihak Lembaga Zakat Selangor menganjurkan Kempen Jom Zakat Cashless bermula 13 April sehingga 12 Mei 2021. Kempen ini dianjurkan untuk menggalakkan orang ramai mengeluarkan zakat secara online. Pembayar zakat berpeluang memenangi sebahagian dari jumlah keseluruhan RM15,000.


Caranya mudah je :
  • Bayar zakat secara online sama ada melalui online banking, e-zakatpay, online @ branch, mobile banking, ATM machine, atau e-Wallet yang penting pastikan cashless.
  • Imbas QR atau korang boleh terus isi borang di https://bit.ly/zakatcashless2021.
  • Daftar e-zakat online di ezo.zakatselangor.com.my.



Info lanjut :
Website: https://www.zakatselangor.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/zakatselangor
Instagram : https://www.instagram.com/zakatselangor/

Selamat menunaikan zakat!






email signature

Ahad, 9 Mei 2021

Program Virtual Online Zero Kos Marketing (ZKM) dengan RichWorks untuk Usahawan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS)

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Program Virtual Online Zero Kos Marketing (ZKM) dengan RichWorks untuk Usahawan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS)  - Korang penah dengar tak mengenai RichWorks International Sdn Bhd ataupun nama Datuk Wira Dr Azizan Osman yang merupakan Pengasas dan Pengerusi RichWorks International? Beliau merupakan orang yang telah membantu ramai usahawan dan jutawan untuk berjaya melalui strategi dan formula yang praktikal, mudah dan berkesan.


Baru ni kakak ke pelancaran program Virtual Online Zero Kos Marketing "Mak Limah Raya Sakan". Musim-musim pandemik ni, banyak usahawan Perniagaan Kecil dan Sederhana (PKS) yang terkesan. Justeru itu, pihak RichWorks International memperkasakan usahawan PKS yang memerlukan bantuan melalui program ini. Bagi mereka yang ingin berjaya, inilah masanya untuk korang sedut ilmu-ilmu pemasaran dari RichWorks.


"Pihak RichWorks memahami masalah yang dihadapi oleh ramai usahawan dan PKS bagi memastikan bisnes yang dijalankan mampu bertahan, Justeru itu, kami membawakan Program Zero Kos Marketing (ZKM) - Edisi Khas Bisnes Berjaya yang memfokuskan soal pemasaran yang merupakan salah satu aspek terpenting bagi sesebuah bisnes dapat terus bertahan malah berkembang ke tahap yang lebih tinggi dengan ilmu pemasaran yang tepat." - Radz Mohd (Timbalan Naib Presiden Kanan RichWorks).

Program ZKM yang bakal dilaksanakan pada 28 Mei sehingga 30 Mei 2021 ini akan dilakukan secara Virtual Online dan PERCUMA. Program ini merupakan salah satu inisiatif pihak RichWorks dalam memberikan panduan ilmu pemasaran kepada usahawan PKS. Mereka berharap program ZKM ini dapat membantu dan digunakan sepenuhnya oleh kebanyakan usahawan di Malaysia.



Semasa majlis pelancaran program Virtual Online Zero Kos Marketing "Mak Limah Raya Sakan", pihak RichWorks turut sama meraikan usahawan, wakil persatuan PKS dan media bagi mengeratkan hubungan dan mengetahui masalah-masalah yang dihadapi oleh mereka. Dalam majlis itu juga, kakak sempat bertemu sendiri dengan beberapa orang usahawan yang telah menyertai program anjuran RichWorks sebelum ni antaranya peniaga nasi dagang Grannies, peniaga fesyen Shimah Boutique, uasahawan Bajanas (agrocultural) dan juga Puan Dalilah yang merupakan wedding planner.

Jom baca cerita usahawan yang telah berjaya melalui program anjuran RichWorks :


Puan Suraya Abdul Halim – Grannies (F&B-Nasi Dagang Premium)
● Bekas banker
● Nekad berhenti kerja dan beniaga nasi dagang kerana tak nak kerja sampai pencen.
● Dahulu dikenali sebagai Nasi Dagang Mok Yah. la diambil daripada nama panggilan ibu Puan Suraya- Mok Yah’ malah resepi nasi dagang dibuat pun daripada ibunya iaitu nenek Puan Suraya
● Branding bertukar kepada "Grannies".
● Mula hanya rumah. (Persediaan barang, memasak dan pembungkusan).
● Dulu hanya usahakan bisnes bersama suami dan kini sudah mempunyai 11 orang dalam team.
● Alhamdulillah beliau berjaya ganti income yang hilang malah lebih lagi, yang paling membanggakan kini mampu berikan 4 angka kepada kedua ibu bapa beliau.



Puan Nurul Aini - Shimah Boutique
● Mewarisi bisnes ibunya pada 2016, Puan Norhasimah Ismail yang diusahakan dari 1995.
● Banyak perkara yang perlu dibuat dan diuruskan terutama hutang yang perlu dilunaskan. Apatah lagi bila pandemik COVID-19 merebak, cabaran diharungi bertambah besar.
●Banyak langgar dinding yang memberi kesan kepada dirinya hingga hari ini malah tak ada perancangan bagi setiap keluaran barunya.
● Bisnes yang dulunya menumpukan kepada offline sekitar 80% diubah kepada 80% online ketika PKP.
● Mereka telah masuk ke Go Shop disamping menawarkan peluang bisnes melalui dropship



Dalilah - Wedding Planner
● Lepasan graduan dalam jurusan Accounting and Finance dari UK.
● Bisnes diambil alih daripada mentua.
● Alami masalah kos operasi yang lebih tinggi dari jualan.
● Kelas pertama beliau hadir adalah Zero Kos Marketing yang diadakan pada April 2018.
● Lebih fokus kepada bina bisnes bukan sekadar jual beli sahaja. Bisnes bukan untuk pencapaian diri sendiri tapi untuk team dan banyak bantu selesaikan masalah orang.
● Duit baru nampak, akaun semakin cantik dan bank semakin yakin untuk bagi facilities.
● Lebih clear dalam merancang hala tuju bisness dan personal goals dalam 5-10 tahun akan datang.

Bayangkan, dengan mempraktikkan dan menggunakan teknik pemasaran yang betul, mereka telah mendapat 1 juta pertama! Seronoknya bila dengar pasal kejayaan mereka, kakak pun jadi terinspirasi okay.

Kenapa Mak Limah?

Mak Limah ni merupakan seorang yang berkerjaya, tapi disebabkan pandemik Mak Limah hilang punca pendapatan untuk menyara diri dan anak-anak. Kemudian Mak Limah mula berjinak-jinak dengan perniagaan dan mendapat untung seadanya. Lepas Mak Limah tahu mengenai program Zero Kos Marketing (ZKM) dan mengikuti teknik pemasaran yang telah dipelajari, makanya "Mak Limah Raya Sakan" lah!


Kita ni kalau berniaga ada turun naik dia, tapi kalau tak kena gaya memang bisnes kita tu boleh menjunam. Buat apa pun kadang tak untung serta tak pulang modal. Sebenarnya bukan tak boleh berjaya, cumanya tak kena cara. Jadi macam mana nak berjaya? Kakak sarankan korang join Program Virtual Online Zero Kos Marketing (ZKM) dengan RichWorks pada 28 Mei sehingga 30 Mei ini.

Korang boleh mendaftar di : www.BinaBisnesBerjaya.com.

Peraduan Aspirasi Bina Bisnes Berjaya


Kalau korang menyertai program RichWorks, korang boleh menyertai Peraduan Aspirasi Bina Bisnes Berjaya. 10 orang peserta RichWorks yang serius dan komited akan dipilih untuk dibimbing Bina Bisnes Berjaya dan bakal memenangi Tajaan Bimbingan ke Program Mentorship SPIRE berharga RM 250,000 selama 12 bulan.

Pemenang pertama telah diumumkan tempohari iaitu Puan Erdayu Rosli yang merupakan ejen Chocodaps. Untungnya! Puan Erdayu akan dibimbing dalam empat teras utama iaitu jualan & pemasaran; kepimpinan; pematuhan dan operasi yang perlu bagi membina sebuah bisnes berjaya agar mampu capai jualan RM1 juta pertama dalam tempoh 6 bulan ke 1 tahun.


Pihak RichWorks masih mencari 9 orang lagi usahawan yang memenuhi kriteria ditetapkan seperti bisnes telah beroperasi selama 3 tahun dan lain-lain lagi. Manalah tau korang calon pemenangnya kan?

Untuk maklumat lanjut mengenai Program Virtual Online Zero Kos Marketing (ZKM) dan Peraduan Aspirasi Bina Bisnes Berjaya boleh layari : www.BinaBisnesBerjaya.com.

Kakak dah register, korang bila lagi? Jangan lepaskan peluanga okay. Bukan senang nak dapatkan ilmu, PERCUMA pula tu.

email signature

Khamis, 6 Mei 2021

Kekal Cantik dengan BEAU C+ Mix Pomegranate & Collagen

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Kekal Cantik dengan BEAU C+ Mix Pomegranate & Collagen - Perempuan ni bila sebut cantik sape yang tak suka kan? Tipulah kalau ada yang kata dia tak nak cantik. Tapi cantik ni subjektif, bagi kakak semua ada kecantikan masing-masing. Dan cantik pun tak semestinya kena luaran je, dalaman pun mesti nak cantik juga barulah seimbang.


Bila dah pertengahan 30-an ni kakak memang lebih concern mengenai kulit. Yelah, usia makin meningkatkan, badan dan kulit kita pun mesti ikut sama. Masa ni, keanjalan kulit pun dah mulai berkurangan dan nampak makin kertu! Lepas tu dah nak raya ni, walaupun KL kena PKP kenalah tampil cantik jugak. Takkan nak sememeh je di pagi raya. Jadi, untuk mengekalkan kecantikan kakak cuba BEAU C+ Mix Pomegranate & Collagen.

Apa itu BEAU C+ Mix Pomegranate & Collagen

BEAU C+ Mix Pomegranate & Collagen ataupun BEAU C+ Collagen merupakan salah satu produk keluaran DEMI HEALTHCARE. Produk ini mendapat pensijilan HALAL, mendapat pengiktirafan GMP dan memperolehi pensijilan MeSTI. Produk ni dijamin selamat untuk korang consume. Kakak ni kalau takde semua ni, mesti was-was nak amik dan share dengan korang tau!


Bahan Utama BEAU C+ Collagen

Diformulasikan dengan bahan semulajadi terutamanya Delima dan Madu yang dipercayai baik untuk kecantikan dari zaman tok nenek kita dulu. Selain tu, ianya mengandungi ekstrak Vitamin C yang kaya dengan pelbagai kebaikan. Antara bahan lain yang terdapat dalam BEAU C+ Collagen ialah Air RO, Xylo-oligosakarida, Fruktosa, Kolagen dari ikan, Ekstrak Kulat Putih, Ekstrak Torula Yis, Astaxanthin dan Sukralosa. Mengandungi perisa dan bahan pengawet yang dibenarkan serta mengandungi pemekat dan pengawal asid sebagai kondisioner makanan.


Kelebihan BEAU C+ Collagen

Kita ni orang perempuan bila nak cantik mesti nak amik tau kelebihan dia kan? Haaa, selain mencantikkan kulit,banyak lagi kelebihan lain yang terdapat dalam BEAU C+ Collagen, antaranya :
  • Mengandungi Vitamin K dan Vitamin B
  • Mengandungi Vitamin C yang tinggi
  • Mengekalkan Awet Muda
  • Memulihkan Kulit Kering
  • Melambatkan Proses Penuaan
  • Melindungi Kesihatan

Cara pengambilan BEAU C+ Collagen

Dalam sekotak BEAU C+ Collagen ni ada 15 sachet, cara pengambilan produk pun mudah sangat. Korang tak payah nak bancuh-bancuh macam sesetengah produk tau, amik 1 sachet (20ml) koyakkan dan terus minum. Dan korang cuma perlu amik sekali je sehari seeloknya waktu pagi. Senang kan? Bulan puasa ni, kakak amik pada waktu sahur je.


Kakak suka jenis yang sachet gini sebab senang nak bawak kemana-mana. Kalau kata masa sahur lupa nak amik dan petang tu nak berbuka kat luar, korang bawak je dalam beg.

Dari segi rasa pulak, memang sedap! Ada masam-masam manis gitu. Cecair dia pulak tak terlalu likat, kalau minum tu tak rasa melekat kat tekak. So far kakak memang suka. Kakak ni pulak memang agak memilih, kalau tak kena ngan tekak memang tak amik la, nak pulak kalau dia ade rasa macam ubat tu. Lagilah payah tekak nak terima! Hahahahahaha.


Kesan pengambilan BEAU C+ Collagen

Lepas beberapa hari mengamalkan BEAU C+ Collagen, kakak rasa kulit jadi lebih anjal. Lepas tu pulak, kulit nampak lebih glowing dan tak kusam. Kulit kakak ni pulak jenis kering tau, bila minum ni boleh rasa kulit dah makin berkelembapan. Paling best, bila kuar tak mekap pun rasa lebih yakin. Sumpah seronok!

Lagi 1 kan, kalau korang amik apa-apa produk atau suplimen, pastikan korang banyakkan minum air masak untuk kesan yang lebih baik! Kalau korang masih ragu, banyak je lagi testimoni dari mereka yang dah amalkan BEAU C+ Collagen. Boleh tengok kat bawah ni.



Macam mana nak dapatkan BEAU C+ Mix Pomegranate & Collagen?

Pembelian boleh dibuat melalui : https://linktr.ee/demihealthcare_.

Untuk maklumat lanjut mengenai DEMI HEALTHCARE dan produk-produk lain boleh layari :

Instagram: demihealthcare_


P/s : Cepat dapatkan BEAU C+ Mix Pomegranate & Collagen korang sekarang!

email signature

Raya Dalam PKP Kali Kedua, Pasrah!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Lama rasanya tak tulis entri yang santai-santai gini kan? Bukan apa, bila tak boleh rentas negeri semua jadi tepu tak tau nak sembang pasal apa. Hahahahha. Al-maklum, kakak kau ni bila dah tak boleh merentas sana sini, memang tak berapa rajin la nak merayap sangat sekarang ni, paling tak pun keluar pegi COD dengan pos tudung je la. Makanya tiadalah cerita.


2 hari lepas bila kerajaan umumkan kita kena Raya dalam PKP untuk kali yang kedua, kakak dah pasrah! Walaupun pengumuman tu kata Negeri Selangor je yang kena, tetap rasa tak best. Sebabnya bila tengok map, KL ni terkepung macam kepulauan je! Sekeliling semua kena PKP. Jadahnya, memang sama je la cerita dia.


Lepas tu masa kakak pegi berbuka, ada sorang kawan wartawan dari sekian-sekian (tak boleh expose!) cakap ada ura-ura KL pun nak diumumkan PKP esoknya tu.  Semalam memang betul diorang umumkan KL pulak PKP. Sumpah tak terkejut langsung! Tapi kakak agak kecewa la jugak bila kena PKP ni. Yelah masa awal-awal kes tengah naik, tak nak pulak umum PKP, bila dekat-dekat nak raya dan-dan tu kau nak PKP kan? Yelah, cuba memahami yang kerajaan tak nak rakyat ni berkumpul. Husnuzon abis! 😂


Kakak baru nak eksaited melaram baju raya baru, nampaknya melaram la kau depan pintu rumah je.  Hahahahah. Sadis tau! Tapi kan sebenarnya kakak lebih kesiankan peniaga kecil yang baru nak jana pendapatan sikit. Mungkin penghujung Ramadhan ni la masa diorang nak pulun sales bagai, tapi akhirnya umum PKP pulak. Tapi kan dah alang-alang PKP dan kes tengah naik, apesal tak umum je PKP seluruh negara macam sebelum ni ye? Ontahlah labu, tak koso den nak pikir 😅. Nampak, nampak? Ayat dengki suh PKP kan terus seluruh negara. Hahahaha.

Kakak harap mereka dan semua sektor yang terkesan tabah la, sempena 10 malam terakhir ni, jomlah sama-sama kita doakan wabak penyakit ni berkurangan dan kita boleh kembali hidup macam sebelum Covid-19 tapi mengikut norma baharu. Amin.

P/s : Dulu tengok orang pakai mask, kita usha pelik. Sekarang bila tengok orang tak pakai mask, kita tengok macam dia Alien pulak! Hahahahhahha. Lain betul rasa kan?



email signature