Blogger templates

Jumaat, 25 September 2020

The Wembley Hotel, Penang. Hotel Penginapan Terbaik di Pulau Pinang


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Baru-baru ni kakak telah membuat lawatan singkat ke The Wembley Hotel, Penang yang merupakan hotel penginapan terbaik di Pulau Pinang. Lokasinya sangat strategik, terletak di tengah-tengah bandaraya Pulau Pinang dan berhadapan dengan bangunan Komtar. Penginapan dan kemudahan yang disediakan bersesuaian untuk mereka yang ingin menginap secara individu dan berpasangan serta badan korporat.


Perjalanan ke The Wembley Hotel hanyalah 20 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang dan susur keluar Lebuhraya Utara-Selatan. 5 minit pemanduan dari Terminal Feri. Kalau nak senang, korang boleh menggunakan khidmat free shuttle CAT tu je sampai Komtar.

The Wembley Hotel mempunyai 415 bilik penginapan yang terdiri daripada Superior, Deluxe yang dilengkapi dengan 1 katil king ataupun 2 katil single, Executive Superior, Executive Deluxe yang dilengkapi dengan 1 katil king dan Executive Suite yang dilengkapi dengan 1 katil king dan terdapat ruang tamu yang berasingan. Selain tu terdapat pelbagai kemudahan asas yang disediakan dalam setiap bilik seperti :
  • Penyaman Udara
  • Peti Sejuk Mini
  • Kopi dan Teh
  • Pengering Rambut
  • TV Satelit
  • Seterika
  • Telefon
  • Akses Internet
  • Selipar
dan lain-lain kemudahan.


Bagi mereka yang menginap di Executive Superior, Executive Deluxe, anda boleh menikmati naiktaraf perkhidmatan di Lounge Eksekutif di tingkat 30 yang biasanya hanya disediakan kepada pengunjung yang menginap di Executive Suite. Pemandangan dari atas tu memang superb!


Selain tu terdapat beberapa kemudahan lain yang disediakan untuk pengunjung seperti gimnasium yang lengkap dengan pelbagai peralatan dan juga infinity swimming pool di tingkat 11! Yang ni paling kakak suka, korang boleh berenang sambil melihat pemandangan bangunan ikonik Pulau Pinang, Komtar.


Macam kakak cakap awal tadi The Wembley Hotel juga bersesuaian dengan badan korporat kerana mereka juga menyediakan 10 ruangan pelbagai keluasan untuk mesyuarat, latihan dan acara bergantung kepada jumlah tetamu. Setiap 1 bilik dilengkapi dengan projektor.


Selain tu bagi mereka yang ingin mengadakan majlis perkahwinan, The Wembley Hotel juga turut menyediakan sebuah Grand Ballroom yang boleh memuatkan sehingga 1000 orang tetamu.


So, kalau korang ke Pulau Pinang bolehlah menginap di The Wembley Hotel. Nak bergerak kemana-mana pun mudah sebab dekat dengan kawasan pelancongan, pusat membeli belah dan sebagainya. Kakak jamin korang akan berpuas hati dengan servis dan perkhidmatan yang mereka sediakan.

Info lanjut :

Website : https://www.stgileshotels.com/hotels/malaysia/penang/
Alamat : The Wembley Hotel, 183, Jalan Magazine, 10300, Pulau Pinang, Malaysia


email signature


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tiada ulasan:

Catat Komen