Blogger templates

Click to Follow...

Selasa, 29 September 2020

Rawatan PRP Di Dr Chong Clinic, Kepong


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Kekerapan pakai mask membuatkan kulit kakak naik jerawat teruk terutamanya bahagian pipi dan dagu, kalau dulu nak naik jerawat pun susah. Sekarang ni bila dah naik jerawat, dia punya nak hilang tu punyalah payah! Stress jadinya.



Baru ni kakak berkesempatan ke Dr Chong Clinic cawangan Kepong untuk membuat rawatan PRP. Seperti biasa, sebelum melakukan apa-apa rawatan, doktor akan menganalisa kulit kita dan mencadangkan rawatan yang sesuai dengan keadaan kulit. Macam AJ, kulit jenis normal tapi sedikit kering, sebab tu jerawat senang naik kat pipi tu. Doktor juga akan menerangkan serba ringkas kesan rawatan yang akan dilakukan. Jangan risau, kesan tu selalunya hanya untuk beberapa hari je sekiranya ada.



PRP merupakan Platelet-Rich Plasma iaitu rawatan yang juga dikenali sebagai Vampire Blood. Cara rawatan ni adalah doktor akan mengambil sel darah kita dan membuang sel darah merah. Darah yang telah diasingkan sel darah merah tu akan disuntik kembali dalam kulit untuk memperbaharui struktur kulit kita.



Sebelum membuat rawatan, kulit muka kakak dibersihkan dari segala kotoran dan kesan mekap, kemudiannya, numb cream diratakan selama lebih kurang 25-30 minit untuk bagi kulit kita kebas. Disebabkan rawatan PRP ni menggunakan kaedah jarum, numb cream diperlukan untuk mengurangkan rasa sakit. Tapi sebenarnya tak sakit pun, rasa macam kena gigit semut je.


Lepas tu, rawatam PRP dimulakan. Rawatan ni tak memakan masa yang lama pun, sekejap je dah siap. Lepas korang buat rawatan PRP biasanya kulit akan nampak kesan keradangan dan sedikit merah, tapi sekejap je. Hasil daripada rawatan PRP ni akan nampak selepas beberapa hari. Kulit akan jadi lebih cerah dan glowing!



Kakak suka sangat buat rawatan kat Dr Chong Clinic kerana semua prosedur rawatan dilakukan oleh doktor yang bertauliah. Staff dekat situ pun semuanya friendly, korang takkan rasa tak selesa punya kat situ okay! Selain tu Dr Chong Clinic sangat bersih dan harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan!



Sekarang ni adalah waktu yang sesuai untuk korang buat apa-apa sahaja rawatan dekat Dr Chong Clinic sebab mereka tengah mengadakan promosi sempena ulang tahun ke-4! Dan korang juga berpeluang memenangi sebuah Proton Saga serta hadiah bernilai sehingga RM 100,000 tau!


So tunggu apa lagi? Inilah masanya korang nak mencantikkan kulit dan maintain keremajaan! Dapatkan rawatan di mana-mana cawangan Dr Chong Clinic di bawah :

➤ Dr Chong Clinic (Kepong)⁠
03-6179 3157 / 018-473 8818⁠ (call & whatsapp)
37G, Jalan Metro Perdana Barat 1, Taman Usahawan Kepong, 52100 Kuala Lumpur

➤ Dr Chong Clinic HQ (Kepong)⁠
03-6179 3157 / 018-473 8818⁠
37G, Jalan Metro Perdana Barat 1, Taman Usahawan Kepong, 52100 Kuala Lumpur⁠

➤ Dr Chong Clinic (TTDI)
03-77336002 / 011-27288188
14 & 16, Jalan Wan Kadir, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur
➤ Dr Chong Clinic (Shah Alam)⁠
03-5524 3083 / 018-471 0988⁠
F-G-33, Jalan Ikthisas 14/1, Vista Alam, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor⁠

➤ Dr Chong Clinic (Johor Bahru)⁠
07-559 6110 / 011-5636 6110⁠
49, Jalan NB2 2/2, Taman Nusa Bestari 2, 79150 Iskandar Puteri, Johor Bahru





Info lanjut :

➤ General Customer Service Line (Appointment) : +6 018-2528088
➤ Websites: https://www.drchongclinic.com/
➤ Facebook: https://www.facebook.com/drchongclinic/
➤ Instagram: @drchongclinic 
➤ Youtube Channel: Dr Chong Clinic – Skin & Lasers Center
➤ Email Address: enquiry@drchongclinic.com

Terima kasih Dr Chong Clinic!

email signature



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tiada ulasan:

Catat Komen