Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 30 July 2020

Kafe Kleptokrat @ Jalan Tun H S Lee, Klasik dan Unik!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Kafe Kleptokrat @ Jalan Tun H S Lee, Klasik dan Unik! - Cari kafe yang menarik kat Kuala Lumpur? Apa kata korang ke Kafe Kleptokrat yang terletak di Jalan Tun H S Lee. Landmark dia berhampiran dengan Menara Maybank KL, Muzium Telekom dan betul belakang Hotel Arenaa Star. Kalau naik kenderaan awam, korang boleh turun kat stesen Masjid Jamek dan berjalan kaki sikit ke blok sebelah.



Masa sampai je AJ teruja tengok kafe ni tau. Bertempat dalam bangunan lama yang telah dibina sejak tahun 1920 membuatkan ianya nampak klasik dan unik. Tu baru dari luar tau!

Tapi yang lagi unik kalau ke Kafe Kleptokrat, korang kena masuk ikut pintu belakang tau! Jalan nak ke pintu belakang tu pulak bakal membuatkan korang leka, sebab banyak port yang instagramable untuk bergambar!


Seperti biasa, nak masuk kafe kenalah patuh SOP. Lepas tu korang boleh naik ke tingkat atas untuk rasai lebih keunikan. Kat situ ada sebuah almari antik, menariknya almari tu bukan sekadar almari tapi almari tu adalah pintu masuk ke kafe! Wahhhhhhh.... Kitorang semua terpegun gila kat situ weh!


Melangkah masuk ke kafe pulak buat korang macam berada di zaman P.Ramlee gitu dengan himpunan pelbagai koleksi pelbagai barang antik. Macam AJ cakap tadi, bangunan ni dibina pada tahun 1920 kan. Jadi Kafe Kleptokrat memilih untuk mengekalkan struktur asal dalaman bangunan. Sebab tu awal-awal AJ cakap kafe ni klasik!


Tak puas rasanya nak bergambar dalam kafe, abis semua ceruk AJ pose sampai terlupa nak order makan. Hahahahahha.... Korang tengok gambar je pun dah boleh bayangkan macam mana suasana dalam kafe kan? Mesti tak sabar nak datang kan kan kan?

Dari segi makanan pulak, AJ boleh cakap semuanya sedap! Kat sini hidangan yang paling special pada AJ ialah seleksi pizza. Kenapa? Kafe Kleptokrat punya signature ialah homemade sourdough. Rasa dia memang A kalau nak dibandingkan dengan tempat lain. Doh dia rasa sangat lembut dan ranggup dalam masa yang sama. Topping pizza pulak memang dari bahan yang segar. Cendawan pun gebu-gebu!


Selain tu, AJ cuba rice bowl Chicken Teriyaki and Sweet Union Kafe Kleptokrat. Yang ni boleh tahan sedap, portion pun besar. AJ share 2 orang pun kenyang.


Kat Kafe Kleptokrat juga menghidangkan pelbagai jenis menu lain seperti salad, burger dan kek sebagai pencuci mulut.


Menu minuman pun tak kurang hebat, AJ cuba Dancing on The Floor yang menggabungkan mint, lemon, lychee dan lime. Segar terus rasa bila sedut salah satu signature drinks Kafe Kleptokrat tau!


Dari sekarang sehingga 15 Ogos 2020, Kafe Kleptokrat menawarkan diskaun 20% pada setiap pelanggan yang menjamu selera disini. Kalau korang nak ekstra lagi 10% pastikan korang bergambar di hadapan kafe dan post dimana-mana laman sosial korang, make sure ianya public dan tunjuk pada staff kafe semasa membuat pesanan okay!



Berita baik untuk mereka yang berada di sekitar KL Sentral business district, Bangsar, Sentul, Pudu, Brickfields, Seputeh, Titiwangsa, Ampang Hilir, Bukit Damansara dan Bukit Tunku, Kafe Kleptokrat ada menyediakan khidmat delivery secara PERCUMA!

Korang cuma perlu Whatsapp +6019 222 0262 untuk tempahan. Best kan? Kalau malas nak keluar makan, order je dari Kafe Kleptokrat.


Nak ke Kafe Kleptokrat? Maklumat lanjut kat bawah ni :
Alamat : Kafe Kleptokrat, 18 Jalan Tun H S Lee, City Centre, 50100 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi : Isnin hingga Sabtu (10 pagi - 4 petang)



email signature

Tuesday, 28 July 2020

6 Produk dari Earth Home Malaysia Untuk Kediaman

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Penah dengar tak pasal Earth Home Malaysia? Kalau nak tau Earth Home Products (Malaysia) Sdn Bhd merupakan syarikat subsidiari milik Earth Corporation Jepun (EC) yang ditubuhkan sejak 128 tahun yang lalu iaitu peneraju global dalam produk penjagaan rumah dan racun serangga. Terbaru,  6 produk dari Earth Home Malaysia untuk kediaman telah diperkenalkan.



Menurut Nobuhito Hosaka, 6 produk yang diperkenalkan sebagai permulaan ni antara produk-produk terlaris di pasaran Jepun. Salah 1 dari produk tersebut merupakan produk terunggul iaitu penyembur penyahbau fabrik bebas alkohol yang dihasilkan menggunakan pati minyak, yang menghilangkan lebih 99% bakteria, virus dan menghalau tungau.

Sekarang ni selain dari virus pandemik dan virus penyakit disebabkan oleh serangga seperti demam denggi membuatkan produk penjagaan rumah menjadi 1 keperluan. Jadi, produk-produk dari Earth Home Malaysia antara pilihan yang tepat untuk membantu persekitaran rumah jadi lebih selamat dan sihat untuk seisi sekeluarga.

Mesti korang dah tak sabar kan nak tau apa 6 produk Earth Home Malaysia tu kan?

1. Penyembur Fabrik NATUCAIR 


Penyembur fabrik yang dihasilkan menggunakan Pati Minyak Semulajadi. Ia menyahkan bau hapak, menghilangkan lebih 99% bakteria dan virus, menghalang tungau dan 100% bebas alkohol.
Terdapat dalam 3 varian - Relaxing Purple, Sparkling Yellow dan Pink Blossom.

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 12.90


2. Gel Penyegar Udara dan Penghalau Nyamuk NATUCAIR


Penyegar udara semulajadi tidak beracun dan juga penghalau nyamuk.
Terdapat dalam 3 varian – Relaxing Purple, Lively Green dan Pink Blossom.

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 13.90


3. ARS Hoy Hoy Trap-A-Roach


Perangkap lipas No 1 di Jepun dengan umpan penarik bebas racun serangga yang diperbuat daripada makanan kegemaran lipas. Gam perangkap bergelombang yang kuat dapat menampung berat sehingga 15kg. Perangkap berbentuk rumah itu direka khas sesuai dengan tabiat lipas dan menyembunyikan pandangan lipas yang terperangkap pada gam yang kurang menyenangkan. 

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 5.60


4. Umpan Lipas Semulajadi ARS White Cap 


100% bahan semulajadi. Umpan ini dirumus berdasarkan makanan kegemaran lipas dan asid borik, bahan aktif yang dihasilkan secara semulajadi. Ia berupaya menghilangkan keseluruhan sarang lipas dan berkesan sehingga enam bulan.

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 11.90


5. Perangkap Tikus Bergam ARS


Perangkap tikus bergam terlaris di Thailand! Gam yang sangat kuat dan bebas bau. Termasuk alas plastik kalis air tahan lama dalam dua saiz (satu alas besar dan dua alas kecil) 

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 10.90


6. Penyembur Pembersih Penyaman Udara EARTH


Ringkas, mudah digunakan dan efektif! Hanya acukan dan sembur. Penyembur Pembersih Penyaman Udara Earth mempunyai muncung pemicu jet yang berkuasa untuk pembersihan yang efektif dan membantu mengurangkan pertumbuhan kulat dan kulapuk di antara bilah penyejuk. Ia membersih, menghilangkan bakteria dan virus serta menyahbau dengan wangian ekstrak daun teh hijau.

Harga Runcit Yang Disyorkan (RRP): RM 24.90

Menarik kan? Kediaman korang mesti kena ada produk ni okay!

Maklumat lanjut :


email signature

Monday, 20 July 2020

Vivo Memperkenalkan Siri X50 Terbaru di Pasaran

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

16 Julai 2020 yang lepas Vivo Malaysia telah memperkenalkan peranti Siri X50 terbaharu di pasaran. Terdapat 2 siri X50 yang dilancarkan iaitu X50 dan X50 Pro yang menampilkan teknologi kamera yang bakal menjadi revolusi dalam fotografi mudah alih.



AJ tak nafikan, teknologi kamera Siri X ni memang canggih didatangkan dengan penstabilan gimbal, mod malam, ciri zoom dan teknologi potret. Kalau korang suka amik gambar dan video, Siri X50 ni memang pilihan yang bijak. Gambar memang cun dan rakaman video sangat-sangat stabil. Paling best, Siri X50 juga ada teknogi zoom suara di mana, kalau korang zoom kamera, suara korang pun akan dizoom untuk audio yang lebih jelas! Waaahhhhh! Best gile! Reka bentuk Siri X50 juga menggabungkan elemen semulajadi dan futuristik sesuai untuk semua golongan dan gaya hidup aktif pengguna.



Selaras dengan perkembangan 5G di Malaysia, pengguna dapat menikmati faedah 5G iaitu kelajuan, kependaman yang rendah dan keupayaan interkoneksi yang lebih pantas. Vivo Malaysia berharap dengan adanya Siri X50, pengguna boleh mendapatkan pengalaman mudah alih yang senang diakses dengan meningkatkan kreativiti dan produktiviti pengguna.

Jom AJ cerita lebih lanjut spesifikasi Vivo X50 pulak.

Siri X50 Pro dilengkapi dengan Sistem Teknologi Gimbal yang merangkumi gimbal radar iaitu bola animasi pada skrin, algoritma motion-deblur vivo dan sensor khas yang membantu menstabilkan gambar dan video. Kalau nak rekod sebarang pergerakan takde masalah video gegar-gegar dah tau walaupun di waktu malam!

Kamera depan dilengkapi dengan 32MP dan empat kamera belakang yang merangumi 48MP utama, 8MP Super Wide-Angle, 13MP professional Potrait dan 8MP 5x Telescopic yag menyokong 60x Hyper Zoom. Siri X-50 juga memaparkan Extreme Night Vision (Super Night Mode) dan Starry Sky Mode untuk imej yang lebih jelas pada waktu malm dengan fungsi 120 Super Wide Angle (108 setelah pembetulan distorsi) dan Super Macro.


Siri X50 dikuasakan dengan Qualcomm Snapdragon 756G dan kadar penyegaran skrin 90Hz. Teknologi HDR 10+ pula memberikan paparan yang lebih terang dan AG Matte Glass pula memberikan sentuhan halus dan lembut.


Siri X50 terbaharu ni didatangkan dengan 3 pilihan warna yang menarik iaitu Frost Blue, Glaze Black untuk X50 dan Alpha Grey untuk X50 Pro.



Mesti korang eksited nak tau harga Vivo Siri X50 ni kan? Kalau nak tau, korang kena tengok Live Streaming di Facebook Page Vivo Malaysia esok 21 Julai 2020.


email signature

Saturday, 18 July 2020

Rawatan CC Glow dan CC Blush di JL Jorgeous Beauty Studio Bukit Jalil 2

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Selasa lepas, AJ buat rawatan CC Glow dan CC Blush di JL Jorgeous Beauty Studio, Bukit Jalil 2. Lama tak manjakan muka sejak bermula PKP bulan Mac lepas. Dengan SOP norma baru yang mewajibkan kita kerap memakai mask bila berada di luar rumah, lagilah buat kulit muka AJ naik bintik-bintik halus dan kusam!



Kebetulan JL Jorgeous tengah ada promosi, so AJ buat appointment untuk buat 2 rawatan tu. Nak kesana pun tak susah, korang cuma perlu waze JL Jorgeous. Landmark dia senang je, bersebelahan dengan pejabat LBS Bina Group Berhad. 

Sampai sana seperti biasa korang kena isi borang maklumat dan akan diberikan penerangan ringkas mengenai produk dan rawatan yang akan dilakukan. Untuk rawatan CC Glow dan CC Blush, mereka menggunakan produk yang didatangkan dari Korea. Produk ni dijamin selamat untuk kulit muka.


Selepas korang jelas mengenai produk barulah beautician mulakan rawatan. CC Glow dan CC Blush ni adalah rawatan menggunakan dermapen yang merupakan salah satu teknologi rawatan terkini dalam dunia kecantikan dengan menggunakan jarum mikro pada kulit yang membantu merangsang pembentukan kolagen dan tahap keanjalan kulit, membantu menyembuhkan jerawatan, mengurangkan kedutan dan parut pada kulit.

Ramai yang tanya AJ sakit tak? Sebenarnya rawatan dermapen ni tak menyakitkan kulit pun, korang cuma rasa macam kena gigit semut sikit je. Tu pun kat area kulit yang agak nipis macam kat bahagian dahi. Tapi overall korang sikit pun tak rasa pape tau!




Rawatan dimulakan dengan membersihkan wajah, sebab nak buat apa-apa rawatan kena pastikan kulit kita bersih dulu kan? JL Jorgeous menggunakan produk yang berkualiti dan lembut pada kulit supaya kulit kita lebih terpelihara. Selepas tu, mereka apply bubble peel untuk membuang sel-sel kulit mati. Serius bubble peel ni best gila, lepas 5 minit terasa buih-buih tu kat kulit buatkan kulit jadi lebih lembut. Selepas tu, ampoule diratakan pada kulit menggunakan dermapen agar ampoule lebih menyerap masuk ke dalam kulit dan memberikan kesan yang lebih maksimum.



Seterusnya rawatan CC Glow dan CC Blush dilakukan dengan cara yang sama seperti ampoule tadi. Kalau korang nak tau, CC Glow akan menjadikan kulit lebih cerah dan kulit akan nampak lebih bermaya. Ampoule untuk CC Glow biasanya akan disesuaikan mengikut warna kulit. Manakala CC Blush pula untuk menaikkan seri wajah dan membuatkan pipi lebih anjal.



Usai prosedur CC Glow dan CC Blush, kulit muka akan dimanjakan dengan Led Light Mask selama 15 minit bagi membantu merangsang pengeluaran kolagen dan juga mengatasi masalah bakteria yang menyebabkan jerawat.



Korang jangan salah faham, rawatan CC Glow dan CC Blush yang AJ buat ni bukan untuk mengantikan mekap, tapi ianya untuk enhance lagi kulit kita. Untuk 1 ke 2 hari selepas rawatan, kulit korang akan ada sedikit kemerah-merahan. Tapi jangan risau sebab kesan ni cuma sementara. Lepas tu, korang akan nampak kulit lebih berseri dan tak kusam! Yeayyy!



Nampak tak perbezaan kulit AJ sebelum dan selepas rawatan? Jangan tunggu lagi, jom buat rawatan CC Glow dan CC Blush di JL Jorgeous Beauty Studio di Bukit Jalil 2.

Info lanjut :

Alamat : JL Jorgeous Sdn Bhd, E-12-3 , Pusat Bandar Bukit Jalil ,Jalan Jalil Utama 2, 57000 Kuala Lumpur.

IG : https://instagram.com/jljorgeous

Selain daripada rawatan wajah, JL Jorgeous juga ada sediakan beberapa jenis rawatan lain seperti waxing, manicure & pedicure, makeup & hairdo dan sebagainya.



P/s : Memang best!

email signature