Blogger templates

Click to Follow...

Rabu, 13 Mei 2020

Cermin Mata Raya dari Eye Pro Vision

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Baru ni duk menjahit lace kat baju, boleh pulak terduduk atas cermin mata. So cite dia kenalah buat cermin mata raya dari Eye Pro Vision. Fuhhh, nasib baik Eye Pro Vision dah bukak masa PKPB ni. Kalau nak tau, AJ memang suka buat cermin mata kat sini. Selain dari murah dan kanta yang berkualiti, AJ suka layanan mereka kat customer. Membantu sangat! So nak pilih cermin mata tak makan masa lama pun. Dah 2 kali AJ buat kat Eye Pro Vision tau! Lepas tu ramai gak kengkawan yang AJ suh buat kat situ gak. So far, diorang puas hati.


Sekarang dah hujung puasa, sempat ke nak buat cermin mata baru? Eh mestilah sempat! Kat Eye Pro Vision, cermin mata korang boleh disiapkan dalam masa 30 minit ke 1 jam je. Aritu pun, AJ pegi agak lewat, Alhamdulillah sempat je siap. Tapi macam biasa la, sebelum masuk korang kena isi kehadiran, check suhu, gunakan hand sanitizer dan wajib pakai mask. Eye Pro Vision jugak memastikan setiap pelanggan mematuhi jarak sosial dan cermin mata yang korang dah cuba akan diletakkan di dalam 1 kotak untuk di sanitize kemudian bagi menjamin keselamatan pelanggan. Design cermin mata pun banyak, tak payah nak risau bentuk yang korang nak takde.



Kenapa AJ suka buat spek kat Eye Pro Vision? Kan banyak lagi kedai lain kat Sungei Wang tu? Haaaa, AJ ni ada masalah silau. Nak pulak sepanjang PKP ni asyik menghadap henfon. Lepas terduduk atas spek aritu, bila ngadap henfon lama sikit mulalah sakit kepala. Kat Eye Pro Vision mereka menggunakan kanta Alpha Blue 420 iaitu lens anti-silau yang bagus kalau nak dibandingkan dengan lens multi-coat biasa. Lens ni memang tahan lasak tau, even kat spek AJ yang patah tu pun lens dia helok lagi. Tapi biasa lah, dah nak raya kan terus buat spek baru je! Hahahahaha.

Macam biasa, setiap kali nak buat cermin mata baru mesti kena check mata dulu. Silau tu okay ke, power naik ke.

Lens Alpha Blue 420 banyak kelebihan dia, setiap kali pegi William mesti akan demo lagi dan lagi. Dia akan suluh cahaya laser pada lens kita dan tadaaa! Memang tak silau. Lens ni jugak senang nak dibersihkan. Korang cuma perlu lapkan dengan kain optical yang ada dalam bekas cermin mata korang tu dan terus clear! Kadang tu lens multi-coat biasa kena lap berkali-kali jugak, kalau tak cermin tu ada kesan stain dan kabur. Kan? Dan yang ni paling penting, HARGA MAMPU MILIK!


So korang, apa tunggu lagi? Cepat ke Eye Pro Vision sekarang dan buat cermin mata raya. Walaupun kita raya dalam PKP,  takkan baju je kena cantik kan? Cermin mata pun harus cantik. AJ rasa ramai yang ada tragedi cermin mata patah atau rosak masa tak boleh kuar aritu sebab kedai tak bukak. Ni dah bukak dah oi! Jom jom jom!

So kalau nak ke Eye Pro Vision boleh ke :
Lot G 111, Ground Floor, Sungei Wang Plaza,
Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.

Ataupun boleh hubungi William : 016-377 1304.

Waktu operasi semasa PKPB ni pula dari pukul 11 pagi hingga 6 petang okay! Ingat tau, pegi Eye Pro Vision okay. Cari kedai macam kat gambar bawah ni.


P/s : Jadi raya nampaknya! Hehehehe



email signature

Selasa, 12 Mei 2020

Order Bubur Nasi Berlauk dari Jim's Porridge Untuk Berbuka Puasa

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sedar tak sedar kita dah dipertengahan bulan Ramadhan dah kan? Dan Ramadhan kali ni betul-betul berbeza dari sebelum ni sebabnya kita berpuasa dalam musim PKP. Bazaar Ramadhan pun takde!



Setiap kali puasa, bubur nasi memang akan jadi salah satu menu pilihan AJ. Disebabkan takde bazaar, AJ cuba-cuba la cari kalau ada yang buat delivery kan. Terjumpa pulak dengan Jim's Porridge. So AJ terus order bubur nasi berlauk dari Jim's Porridge untuk berbuka puasa. Sesekali, kena la gantung kuali jugak.


Jim's Porridge menawarkan pelbagai pilihan set bubur nasi berlauk tau, AJ tak tau nak pilih mana, semua nampak sedap dan menyelerakan. So AJ order 4 set terus!


Bila sampai je bubur nasi berlauk tu, semerbak gila je bau dia. Paling best, portian besar dan pilihan condiment memang best! Isi ayam dan daging dalam bubur padat, setiap suapan terasa. Perghhhh! Meleleh air liur bila ingat balik.


Sempena bulan Ramadhan, Jim's Porridge ada special offer tau! Kalau korang beli minima 3 set set bubur nasi berlauk, korang boleh dapatkn diskaun 15% dari total harga tu. Menarik kan?

Kalau korang teringin nak rasa, cara nak order pun senang je. Klik je https://jimsporridge.oddle.me/en_MY, pilih menu dan team Jim's Porridge akan hantar terus sampai depan pintu! AJ sarankan korang order awal sikit, so takde la kelam kabut masa nak berbuka tu.

Tempahan boleh dibuat pada setiap hari dari  11 pagi hingga 4 petang. Order yang dibuat pada hari ni, akan dihantar pada hari ni jugak. Cepat kan? Area penghantaran pula sekitar Selayang, Gombak, Setapak, Wangsa Maju, Setiawangsa dan Keramat.

Tapi kalau korang berada di sekitar KL, Jim's Porridge ada 2 kiosk yang dibuka setiap hari dari 11 pagi hingga 8 malam. Kiosk terletak di Ground Floor Busana @ Menara MARA dan Walkway Jakel (sebaris Chatime)

Banyak tau lauk pilihan untuk korang pilih. Nah AJ belanja lagi gambar.






Kalau korang nak tau lebih lanjut boleh layari :

FB :https://www.facebook.com/jimsporridge/
IG : https://instagram.com/jimsporridge  @jimsporridge

Dah baca sampai habis kan? Tunggu apa lagi? Order set Bubur Nasi Berlauk Jim's Porridge sekarang di : https://jimsporridge.oddle.me/en_MY



Pasti menepati citarasa korang!

email signature