Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 13 May 2020

Cermin Mata Raya dari Eye Pro Vision

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Baru ni duk menjahit lace kat baju, boleh pulak terduduk atas cermin mata. So cite dia kenalah buat cermin mata raya dari Eye Pro Vision. Fuhhh, nasib baik Eye Pro Vision dah bukak masa PKPB ni. Kalau nak tau, AJ memang suka buat cermin mata kat sini. Selain dari murah dan kanta yang berkualiti, AJ suka layanan mereka kat customer. Membantu sangat! So nak pilih cermin mata tak makan masa lama pun. Dah 2 kali AJ buat kat Eye Pro Vision tau! Lepas tu ramai gak kengkawan yang AJ suh buat kat situ gak. So far, diorang puas hati.


Sekarang dah hujung puasa, sempat ke nak buat cermin mata baru? Eh mestilah sempat! Kat Eye Pro Vision, cermin mata korang boleh disiapkan dalam masa 30 minit ke 1 jam je. Aritu pun, AJ pegi agak lewat, Alhamdulillah sempat je siap. Tapi macam biasa la, sebelum masuk korang kena isi kehadiran, check suhu, gunakan hand sanitizer dan wajib pakai mask. Eye Pro Vision jugak memastikan setiap pelanggan mematuhi jarak sosial dan cermin mata yang korang dah cuba akan diletakkan di dalam 1 kotak untuk di sanitize kemudian bagi menjamin keselamatan pelanggan. Design cermin mata pun banyak, tak payah nak risau bentuk yang korang nak takde.



Kenapa AJ suka buat spek kat Eye Pro Vision? Kan banyak lagi kedai lain kat Sungei Wang tu? Haaaa, AJ ni ada masalah silau. Nak pulak sepanjang PKP ni asyik menghadap henfon. Lepas terduduk atas spek aritu, bila ngadap henfon lama sikit mulalah sakit kepala. Kat Eye Pro Vision mereka menggunakan kanta Alpha Blue 420 iaitu lens anti-silau yang bagus kalau nak dibandingkan dengan lens multi-coat biasa. Lens ni memang tahan lasak tau, even kat spek AJ yang patah tu pun lens dia helok lagi. Tapi biasa lah, dah nak raya kan terus buat spek baru je! Hahahahaha.

Macam biasa, setiap kali nak buat cermin mata baru mesti kena check mata dulu. Silau tu okay ke, power naik ke.

Lens Alpha Blue 420 banyak kelebihan dia, setiap kali pegi William mesti akan demo lagi dan lagi. Dia akan suluh cahaya laser pada lens kita dan tadaaa! Memang tak silau. Lens ni jugak senang nak dibersihkan. Korang cuma perlu lapkan dengan kain optical yang ada dalam bekas cermin mata korang tu dan terus clear! Kadang tu lens multi-coat biasa kena lap berkali-kali jugak, kalau tak cermin tu ada kesan stain dan kabur. Kan? Dan yang ni paling penting, HARGA MAMPU MILIK!


So korang, apa tunggu lagi? Cepat ke Eye Pro Vision sekarang dan buat cermin mata raya. Walaupun kita raya dalam PKP,  takkan baju je kena cantik kan? Cermin mata pun harus cantik. AJ rasa ramai yang ada tragedi cermin mata patah atau rosak masa tak boleh kuar aritu sebab kedai tak bukak. Ni dah bukak dah oi! Jom jom jom!

So kalau nak ke Eye Pro Vision boleh ke :
Lot G 111, Ground Floor, Sungei Wang Plaza,
Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.

Ataupun boleh hubungi William : 016-377 1304.

Waktu operasi semasa PKPB ni pula dari pukul 11 pagi hingga 6 petang okay! Ingat tau, pegi Eye Pro Vision okay. Cari kedai macam kat gambar bawah ni.


P/s : Jadi raya nampaknya! Hehehehe



email signature

Tuesday, 12 May 2020

Order Bubur Nasi Berlauk dari Jim's Porridge Untuk Berbuka Puasa

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sedar tak sedar kita dah dipertengahan bulan Ramadhan dah kan? Dan Ramadhan kali ni betul-betul berbeza dari sebelum ni sebabnya kita berpuasa dalam musim PKP. Bazaar Ramadhan pun takde!



Setiap kali puasa, bubur nasi memang akan jadi salah satu menu pilihan AJ. Disebabkan takde bazaar, AJ cuba-cuba la cari kalau ada yang buat delivery kan. Terjumpa pulak dengan Jim's Porridge. So AJ terus order bubur nasi berlauk dari Jim's Porridge untuk berbuka puasa. Sesekali, kena la gantung kuali jugak.


Jim's Porridge menawarkan pelbagai pilihan set bubur nasi berlauk tau, AJ tak tau nak pilih mana, semua nampak sedap dan menyelerakan. So AJ order 4 set terus!


Bila sampai je bubur nasi berlauk tu, semerbak gila je bau dia. Paling best, portian besar dan pilihan condiment memang best! Isi ayam dan daging dalam bubur padat, setiap suapan terasa. Perghhhh! Meleleh air liur bila ingat balik.


Sempena bulan Ramadhan, Jim's Porridge ada special offer tau! Kalau korang beli minima 3 set set bubur nasi berlauk, korang boleh dapatkn diskaun 15% dari total harga tu. Menarik kan?

Kalau korang teringin nak rasa, cara nak order pun senang je. Klik je https://jimsporridge.oddle.me/en_MY, pilih menu dan team Jim's Porridge akan hantar terus sampai depan pintu! AJ sarankan korang order awal sikit, so takde la kelam kabut masa nak berbuka tu.

Tempahan boleh dibuat pada setiap hari dari  11 pagi hingga 4 petang. Order yang dibuat pada hari ni, akan dihantar pada hari ni jugak. Cepat kan? Area penghantaran pula sekitar Selayang, Gombak, Setapak, Wangsa Maju, Setiawangsa dan Keramat.

Tapi kalau korang berada di sekitar KL, Jim's Porridge ada 2 kiosk yang dibuka setiap hari dari 11 pagi hingga 8 malam. Kiosk terletak di Ground Floor Busana @ Menara MARA dan Walkway Jakel (sebaris Chatime)

Banyak tau lauk pilihan untuk korang pilih. Nah AJ belanja lagi gambar.






Kalau korang nak tau lebih lanjut boleh layari :

FB :https://www.facebook.com/jimsporridge/
IG : https://instagram.com/jimsporridge  @jimsporridge

Dah baca sampai habis kan? Tunggu apa lagi? Order set Bubur Nasi Berlauk Jim's Porridge sekarang di : https://jimsporridge.oddle.me/en_MY



Pasti menepati citarasa korang!

email signature

Thursday, 2 January 2020

ORGGA Malaysia Produk Natural dan Organik

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Sejak dari bulan lepas, AJ dah gunakan produk ORGGA Malaysia dengan kolaborasi The Butterfly Project. Yang buat AJ tertarik dengan produk ni ialah ianya berasakan bahan natural dan organik.  Kat pasaran memang banyak produk tapi nak cari yang natural ni agak berkurangan.

Masa dapat produk ORGGA Malaysia, AJ teruja dengan packaging dia yang simple dan bertaraf antarabangsa. Didatangkan dengan beberapa set untuk pelbagai jenis kulit. AJ pilih OLIVA set untuk kulit matang dan kering. Yelah, selalu pegi aktiviti luar kan so kulit AJ memang cepat kering.

OLIVA set ni didatangkan dengan. :
  • French Rose 3 in 1 Cleansing Powder
  • Le Neroli Hydrating Face Mist
  • OLIVA Lux Beauty Oil
  • Rose Quartz Dual-Sided Face Roller


Sebelum AJ cerita mengenai setiap 1 produk tu, AJ nak share dengan korang kebaikan produk ORGGA Malaysia ni adalah 100% BEBAS dari bahan kimia yang berbahaya. ORGGA dari SLS, Paraben, Alkohol, Hydroquinone, Merkuri, Pengawet, Pewarna & Aroma Sintetik. Menggunakan bahan premium seperti Rose essential oil, Neroli essential oil, Prickly Pear oil, Squalane, Grapeseed, Ekstrak Raspberry, Goji Berry, Rosehip, Moringa Leaf dan banyak lagi. Rumusan yang terdapat dalam produk ORGGA mampu memberikan kesan pada kulit dalam masa 2 minggu sahaja.

ORGGA French Rose 3 in 1 Cleansing Powder




Pembersih muka ORGGA ni unik sangat tau. Pertama kali AJ cuba pembersih muka dalam bentuk serbuk. Tapi kalau korang suka mekap, pastikan korang cuci mekap dulu tau sebab ianya tak boleh menanggalkan mekap yang waterproof.  Selain membersihkan muka, ORRGA French Rose ceansing powder boleh bertindak sebagai scrub dan masker juga.

Tekstur ORRGA French Rose ni macam kelopak bunga yang dihancurkan, tak berbuih dan bau dia memang wangi. Bila sapu kat muka korang rasa lembut je. Sesuai untuk mereka yang mempunyai jenis kulit kering, kulit matang, normal dan kombinasi.



Kebaikan yang ORRGA French Rose 3 in 1 Cleansing Powder
  • Kaya dengan vitamin dan antioksidan.
  • Membersih, merawat dan menghidratkan kulit.
  • Menanggalkan sel kulit mati, bintik hitam (blackhead), bintik putih (whitehead) dan merawat jerawat.
  • Merawat tona dan tekstur kulit yang tidak sekata.
  • Mencerahkan kulit yang kusam.
  • Melambatkan penampilan kedut dan garis halus.
  • Melicinkan dan melembutkan kulit.
  • Menjadikan kulit anda berseri secara semulajadi.
  • Untuk hasil makeup yang lebih natural, sekata dan tidak mengelupas.
Bahan Utama : Rose · Rosehip · Roselle · Elderberry

Colloidal Oatmeal* · Moroccan Rhassoul Clay · French Pink Clay · Ground Almonds · Brown rice flour* · Coconut milk · Flaxseed meal* · Rose flowers · Hibiscus flowers · Lavender flowers · Chamomile flowers · Elderberry · Rosehip · Raspberry · Orange peel · Moringa leaf* · Goji berry · Grape seed

ORGGA Le Neroli Hydrating Face Mist




ORGGA Le Neroli Hydrating Face Mist bertindak sebagai penyegar dan pelembab kulit muka. Korang boeh gunakan sebelum dan selepas mekap untuk kulit yang tampak lebih segar. Selain tu korang akan rasa kulit lebih anjal dan tegang lepas sembur tu. Sesuai untuk semua jenis kulit.



Kebaikan ORGGA Le Neroli Hydrating Face Mist
  • Menyegarkan dan menghidratkan kulit.
  • Menjadikan kulit lebih berseri secara semulajadi.
  • Menghidratkan kulit kering dan kulit kasar.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak.
  • Anti-penuaan, anti-radang, antiseptik, dan anti-bakteria.
  • Melembutkan dan mencerahkan kulit yang kusam.
  • Menjadikan hasil makeup yang tampak lebih natural, sekata dan tidak mengelupas.
Bahan Utama : Bergamot Essential Oil · Le Neroli Hydrosol · Aloe Vera Juice · Fruit extract

Neroli hydrosol · Aqua · Aloe Vera leaf juice · Acai berry extract · Strawberry extract · Radish Root Ferment Filtrate · Vegetable Glycerin · Caprylyl/Capryl Glucoside (Vegetable derived)

ORGGA OLIVA Luxe Beauty Oil



Penggunaan minyak dalam rutin penjagaan wajah bukan lagi sesuatu yang asing. Fungsi ORGGA OLIVA Luxe Beauty Oil sangat baik dalam melembabkan kulit dari dalam. Oliva bermaksud Zaitun di dalam bahasa Itali, dimana buah Zaitun telah digunakan secara meluas pada zaman dahulu oleh orang Mesir sebagai sumber penjagaan kecantikan. Oliva Luxe Beauty Oil dirumus khas bagi menghasilkan penjagaan yang efektif dan semulajadi untuk kulit kering, kulit matang, kulit yang dah mula menampakkan kesan penuaan dan kulit yang mempunyai kedutan  dan garis halus.

Tekstur ORGGA OLIVA Luxe Beauty Oil ni agak likat dan berwarna kuning, tapi jangan risau bila apply kat kulit muka, takkan menampakkan kesan warna kuning tu. Bau dia pun tak terlalu menyengat dan mudah meresap dalam kulit. 



Kebaikan ORGGA OLIVA Luxe Beauty Oil
  • Tidak berminyak dan melekit. Mudah meresap. Tidak menyumbat pori-pori wajah
  • Menlindungi kulit daripada pencemaran persekitaran.
  • Membekalkan nutrisi untuk membantu regenerasi sel kulit baru.
  • Kaya dengan anti-oksidan untuk menganjalkan kulit dan membantu meningkatkan penghasilan kolagen.
  • Mengurangkan garis-garis halus dan tanda tanda penuaan.
  • Mengurangkan jerawat.
  • Memelihara, melembapkan dan mengunci kelembapan kulit.
  • Merawat kulit secara intensif.
  • Boleh dijadikan makeup primer untuk hasil natural dan glowing.
  • Menjadikan kulit lebih berseri secara semulajadi.
Bahan Utama : Olive Squalane · Prickly Pear oil · Seaberry oil (sea buckhthorn) · Rasberry seed oil · Pomegranate seed oil

Meadowfoam oil · Olive Squalane · Kukuinut oil · Morrocan Argan oil* · Sweet Almond oil · Rosehip oil · Pomegranate seed oil · Raspberry seed oil · Prickly pear oil · Sea Buckthorn oil · Natural Vitamin E · Sunflower oil


ORGGA Rose Quartz Dual-Sided Face Roller




Langkah terakhir dalam penjagaan kulit ORGGA ialah menggunakan ORGGA Rose Quartz Dual-Sided Face Roller. Kalau nak tau setiap roller memiliki corak dan warna yang unik keranapembentukan semulajadi batu yang digunakan. Macam Rose Quartz ni diperbuat dari Batu Kuarza merah jambu yang dikenali sebagai batu cinta kerana keupayaannya menghasilkan getaran cinta, kegembiraan, kelembutan, penyembuhan, penjagaan diri, dan sifatnya yang anti-radang.


Menurut orang Mesir, Dewi Isis menggunakan batu Rose Quartz dari Sungai Nil sebagai batu urut wajah untuk mencegah kedutan dan menjaga kulitnya.Mereka percaya bahawa batu kuarza datang dengan ciri-ciri anti-penuaan yang luar biasa yang menyembuhkan dan meremajakan kulit, lengkap dengan mineral seperti besi, natrium, silika, magnesium, natrium, dan oksigen. Semua elemen ini membolehkan pembaharuan kulit dan memperbaiki kulit yang kusam.

Kebaikan ORGGA Rose Quartz Dual-Sided Face Roller
  • Merangsang pengeluaran kolagen.
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus akibat penuaan.
  • Membantu mengecilkan liang pori.
  • Meningkatkan keanjalan kulit dengan meningkatkan elastin.
  • Meningkatkan tahap oksigen ke aliran darah.
  • Detox: Menggalakkan saliran limfa & meningkatkan peredaran darah.
  • Membersihkan toksin dari kulit & mengurangkan keradangan.
  • Mengurangkan pembengkakan & kedutan di sekeliling mata.
  • Mengurangkan bintik-bintik di sekitar dagu & rahang yang disebabkan oleh pembentukan toksin.
  • Membantu penyerapan minyak pada kulit.
  • Mencerahkan kulit dan memberikan seri semulajadi pada wajah anda.
So amacam? Bagi AJ ORGGA Malaysia ni antara produk terbaik yang AJ penah cuba. Terima kasih kepda ORGGA Malaysia dan juga The Butterfly Project Malaysia yang mempelkenalkan produk natural dan organik ni kat AJ.

Kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai ORGGA Malaysia boleh layari info dibawah :

Website : www.orgga.my

Sekarang ni kan, ORGGA Malaysia tengah ada promosi. Ni la masa yang sesuai untuk korang dapatkan produk-produk ORGGA!

#ORGGA #YESORGGA #Butterflymsia

email signature



Wednesday, 1 January 2020

The Butterfly Project Malaysia X Dolly Wink Christmas Party

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Baru ni AJ join The Butterfly Project Malaysia X Dolly Wink Christmas Party di Kakiyuki Mont Kiara. Bile Mamasan jemput untuk join party ni sape je yang tak excited kan?


Kalau korang dah biasa dengan The Butterfly Project Malaysia, mesti tau Mamasan dan team selalu akan buat party bertema yang comel-comel. Untuk Christmas Party kali ni, ukami semua kena pakai something yang bertemakan Japanese! Kawaii okay. Tapi kali ni, AJ tak berapa nak ikut tema sebabnya AJ baru balik trip, tak sempat nak cari baju... Hehehhee.


Acara kali ni diadakan di Kakiyuki terletak di 163 Retail Park, Mont Kiara yang terkenal dengan Japanese Shaved Ice. Kenalah dengan tema party kita kan? Dessert yang disediakan disini sedap gile tau, AJ paling suka green tea cake dia, tak terlalu manis, creamy dan lembut! Sempena Christmas, shaved ice pun dibentuk ala-ala hias pokok krismas. So kawaii!



Kali ni, The Butterfly Project Malaysia berkolaborasi dengan Dolly Wink, 1 jenama yang tak asing lagi dalam dunia kosmetik. Paling terkenal dah semestinya lashes yang nampak lebih natural dan selesa. Bersempena ulangtahun ke-10 Dolly Wink, kami berpeluang mencuba sendiri rangkaian terbaharu bulu mata dari Dolly Wink.



Seperti biasa, macam-macam aktiviti yang diadakan untuk kami. Antaranya pertandingan mekap mata dengan memakai produk Dolly Wink dan bulu mata terbaru Dolly Wink. Sumpah weh! Bile pakai je bulu mata dia langsung tak terasa mata kite berat. Bulu mata pun natural je, bile sekali tengok macam korang tak pakai lashes langsung. So natural!


Cara penggunaan pun mudah, dalam setiap 1 kotak lashes tu ada disediakan gam bulu mata. So, kalau korang terlupa bawak gam pun takpe. Nak apply kat mata pun senang je, keluarkan bulu mata, sapukan gam dan lekatkan pada mata ikut keselesaan korang. Cepat dan mudah, on the go pun boleh!


Kemuncak acara, pengumuman untuk mekap terbaik dan best dressed! Tahniah kepada semua pemenang! Korang memang sporting habis!


Last but not least, kalau korang nak dapatkan produk-produk mekap boleh la download 4allbeauty apps. Korang akan dapat RM10 ringgit voucher diskaun masa download tu, bolehlah gunakan untuk beli produk dari apps. Jimat kan? Paling best, semuanya original!



Kalau korang nak cuba sendiri Dolly Wink lashes, dapatkan secara online di www.4allbeauty.com ataupun Sasa stores.


FB: https://www.facebook.com/DollywinkMalaysia/
Instagram @kojihonpomy

#kojihonpomy #dollywink #easylash #butterflymsia 


email signature