Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 5 October 2019

Nak Detoks? Minum Finesse D'Pro

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

AJ dari dulu memang ada masalah nak detoks ni tau, lagi-lagi bila tengah travel. Yelah, makan confirm makan macam-macam, tapi tak jugak membuang. So segala lemak makanan tu memang terus ada dalam tubuh badan dan boleh jadi lemak. Lagi 1 buat badan kita jadi bertoksin.



So AJ cari penyelesaian dengan minum Finesse D'Pro. Mulanya macam takut jugak nak minum. Bukan apa, ada jugak minuman detoks yang lepas je kita amik terus rasa nak membuang. Bila try Finesse D'Pro ni, AJ takdelah rasa serta-merta. Beberapa jam lepas tu barulah terasa. Hehehehhe.

Selain melawaskan perut, Finesse D'Pro membantu kita mengawal pemakanan. Takde lah rasa kejap-kejap lapar. Macam pegi Penang baru ni, balun tetap balun makanan tu. Tapi masa tengah beraktiviti, jalan-jalan kat Ghost Museum semua tu, tak terasa lapar dan badan pun tak rasa letih.



Bahan utama yang terdapat  pada Finesse D'Pro ialah :

  • Yogurt
  • Psyllium Husk
  • Mix Berries Extract
  • Green Apple Extract
  • Garcinia Cambogia
  • Mango Africa Extract
  • White Kidney Bean
  • Green Coffee
  • Lemon Extract 

Semua bahan-bahan utama yang digunakan memang lazimnya diketahui boleh membantu mengawal dan menurunkan berat badan kan? Selain tu, boleh membuatkan perut kita kenyang dalam masa yang agak panjang. Kalau tengah sibuk beraktiviti, sesuai sangat amalkan.

Antara kelebihan Finesse D'Pro :
  • Membantu melancarkan sistem penghadaman
  • Membantu menurunkan berat badan
  • Nyah toksin dalam badan
  • Meningkatkan metabolisma
  • Menggalakan pertumbuhan bakteria baik dalam badan
  • Membantu usus utk proses penyahtinjaan
  • Mengawal dan mengurangkan kolestrol dalam badan
  • Meningkatkan daya tahan tubuh
  • Menstabilkan gula (kolestrol) dalam darah


Cara pengambilan pun senang je :
  • 1 atau 2 sachet setiap hari
  • 200ml air bagi setiap 1 sachet
  • Shake campuan Finesse D'Pro menggunakan air sejuk / biasa
  • Boleh diambil waktu malam sebelum tidur atau selepas sarapan pagi



Nota : Bagi mereka yang ada consume apa-apa ubat, make sure korang dapatkan nasihat pakar sebelum mencuba Finesse D'Pro.

Masa AJ cuba tu rasa da takde lah pahit sangat, dia ade macam rasa herba sikit, tapi very mild. AJ ni orangnya agak memilih bab rasa tau! So far AJ boleh minum Finesse D'Pro tanpa ada masalah. Lepas tu AJ ada perasan, kalau kita tinggal sekejap sebelum minum tu, dia akan jadi lebih likat dan berketul. Tapi tu sebab kandungan dia tau. Korang shake je balik. Patutlah bila minum rasa bertenaga je.



Harga pasaran :

RM 99 (Semenanjung Malaysia)
RM109 (Sabah/Sarawak)


Tapi jangan lupa untuk bersenam dan amik makanan yang seimbang jugak tau! Baru betul-betul dinamakan cara hidup sihat. pastikan korang minum air secukupnya setiap hari okay!

Terima kasih Finesse D'Pro.

email signature

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

No comments:

Post a Comment