Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 30 August 2019

Miniel Skinlab Stress Free Vacation Hydraque Gel Mask dan Hydraque Boost Serum

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Bercuti memang seronok kan? Tapi balik dari bercuti, STRESS! Bukan stress sebab kene kembali kepada rutin asal, tapi stress sebab kulit mesti akan jadi kering, kusam dan paling menyakitkan jiwa, sunburn teruk! Nak pulak kalau bercuti kat pulau. Balik tu memang kulit jadi kemerahan dan menggelupas.

Baru ni, AJ cuba 2 jenis produk dari Miniel Skinlab iaitu Stress Free Vacation Hydraque Gel Mask dan Hydraque Boost Serum. Yup! It's all about hydrating! Korang pun tau kan kulit perlukan kelembapan yang cukup pada setiap masa, tak kira apa jua keadaan. So Miniel Skinlab mengeluarkan 2 produk ni untuk membantu korang menjadikan kulit lebih lembap, halus dan juga lebih glowing sesuai dengan semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Menarik kan?


Terima kasih Miniel Skinlab dan The Butterfly Project Malaysia bagi AJ jadi antara yang terawal cuba 2 jenis produk ni. Best sangat! Sebelum AJ review, jom berkenalan dulu dengan 2 produk ni.

My First Impression

Packaging dia memang cantik. AJ suka sangat masa dapat produk ni tau! Membuatkan korang tak boleh nak cakap TIDAK untuk cuba. 

Thank you for the effort, I do really love it!

Packaging dia sangat comel dan mudah nak bawak travel. Tak perlu risau tertumpah ataupun bekas rosak masa dalam perjalanan sebab produk ni dalam botol kaca yang berkualiti.

Okay, tanpa buang masa meh AJ nak review pulak.




Miniel Skinlab Hydraque Gel Mask

Masker! Sape yang tak suka? Miniel Skinlab Hydraque Gel Mask didatangkan dalam bekas kaca 50ml. Miniel Skinlab turut menyediakan spatula untuk menjamin kebersihan produk. Yelah, kadang kita rasa tangan kita cukup bersih, tapi kita tak sedar yang kita dah agak mencemarkan produk kalau terus calit dengan jari. Kandungan utama yang terdapat dalam Miniel Skinlab Hydraque Gel Mask ialah :

  • Kudzu Extract (France) - Menenangkan kulit, memberikan kelembapan dan melembukan kulit, meredakan  kesan kemerahan dan kerengsaan kulit.
  • Watermelon Extract (United States) - Menghasilkan sel kulit baru, membersih dan mengeluarkan kulit mati dan melembapkan kulit. 
  • Apple Extract (United States) - Anti-oksidan dan anti-penuaan, membantu memperbaiki kulit berminyak, berjerawat dan kusam.
  • Lentil Extract (United States) - Anti-oksidan, melembapkan kulit, memberikan kesan hidrasi yang baik dan mengurangkan garis-garis halus.
  • Sodium Hyaluronate (Korea) - menyegar dan melembutkan kulit, anti-penuaan dan mengurangkan garis-garis halus


Datang dalam bentuk gel yang mudah diratakan pada kulit wajah, masa sapu tu memang automatik kulit rasa sejuk dan segar. Gel dia jernih je, berwarna biru lembut. Sejuk mata memandang, sejuk lagi bila sapu kat muka.

Cara penggunaan :

Cara nak pakai pun mudah je, amik sekucupnya dengan spatula dan ratakan ke seluruh wajah. Lepas tu biarkan dalam 15 ke 20 minit dan cuci dengan bersih. AJ sarankan korang gunakan 2-3 kali seminggu. Paling bagus, lepas je korang terdedah kepada terik matahari yang berlebihan, guna la. Kesan dia memang terbaik!



Miniel Skinlab Hydraque Boost Serum

Antara serum yang berkesan pada kulit AJ. Didatangkan juga dalam bekas kaca 30ml. Bahan utama yang terdapat didalamnya ialah :

  • Yeast Extract (Switzerland) - Anti-oksidan, mengurangkan kemerahan pada kulit, menenangkan kulit, menghidrasi, menyegar dan melembapkan kulit.
  • Sodium Hyaluronate (Korea) - menyegar dan melembutkan kulit, anti-penuaan dan mengurangkan garis-garis halus
Tekstur serum ni sangat ringan pada kulit. Sama macam Hydraque Gel Mask, ianya juga rasa sejuk bila kita apply kat muka. Cecair jernih kebiruan ni mudah terserap dalam kulit dan tak melekit. AJ memang paling tak suka nak guna produk yang rasa berat pada muka.

Cara pengunaan :
Lepas cuci muka dan gunakan penyegar, pamkan setitik atau 2 titik serum mengikut keperluan kulit dan ratakan pada wajah. Nak lagi best, korang pat-pat sikit kat muka tu bagi peredaran darah helok! Hahahaha. Siap kasi tips!


Disebabkan ianya sesuai untuk kulit sensitif, kedua-dua produk ni takde bau yang menusuk hidung. Korang tau tak produk yang berbau terlalu wangi adakalanya ada bahan yang tak sesuai dengan kulit muka sensitif? So AJ memang yakini Miniel Skinlab Stress Free Vacation. Dan yang buatkan AJ lebih yakin ialah ianya disahkan HALAL!

Harga yang ditawarkan pula sangat berpatutan iaitu :
  • Miniel Skinlab Hydraque Gel Mask - RM67/50ml
  • Miniel Skinlab Hydraque Boost Serum - RM97/30ml
As for me, harga dia memang really worth the money untuk sebotol ni. Boleh tahan lama tau. Dah hampir sebulan AJ guna pun masih banyak lagi. Anggaran dalam 2-3 bulan boleh guna.




Sekarang AJ tak perlu rasa stress setiap kali balik bercuti dengan adanya Miniel Skinlab Stress Free Vacation Hydraque Gel Mask dan Hydraque Boost Serum. Kalau korang berminat nak cuba sendiri boleh layari :

Website : https://minielskinlab.com

Facebook : https://www.facebook.com/MinielSkinlab
Instagram : https://www.instagram.com/miniel.skinlab


#minielskinlab #stressfreevacation #butterflymsia

P/s : Suka sangat bila kulit rasa sejuk dan segar!


email signature

Wednesday, 28 August 2019

Hilangkan Kelemumur Dengan Rangkaian Safi Shayla Anti-Kelemumur

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Orang selalu tanye AJ, kerap warnakan rambut tak buat rambut AJ rosak ataupun berkelemumur ke?

Jujurnya, setiap kali warnakan rambut memang kulit kepala AJ akan gatal dan kadang-kadang naik kelemumur. Yelah, kadang produk tu tak kene dengan rambut dan kulit kepala kita. Lagi 1, AJ kerap travel dan berpanas. Tu pun salah 1 faktor kulit kepala naik kelemumur.


Baru ni AJ cuba rangkaian produk Safi Shayla pakar rambut wanita berhijab tu. Ade banyak jenis jugak syampu nye. So AJ pilih yang anti-kelemumur. Pertama kali guna, kulit kepala AJ kurang gatal dan kelemumur pun berkurangan.

Sekarang ni dah hampir sebulan AJ pakai, so far memang berkesan dalam menghilangkan kelemumur. Lepas tu kan, kalau AJ tak cuci rambut hari-hari pun okay. Selalu kalau AJ skip sehari mulalah gatal-gatal teruk.

Rangkaian Safi Shayla Anti-Kelumumur dan cara penggunaan.

Minyak Rambut Anti-Kelemumur Safi Shayla



Minyak rambut ni dirumus daripada beberapa bahan iaitu :
  • Minyak organik Habbatus Sauda yang bertindak melembutkan rambut, memberikan nutrien, anti-bakteria dan perlindungan dari matahari.
  • Minyak Zaitun tulen untuk memelihara dan melembabkan rambut kering, kusam atau kerinting.
  • Ejen anti-kelemumur dan mentol untuk mengurangkan kelemumur, minyak dan kegatalan kulit kepala serta memberikan efek dingin dan segar pada kulit kepala.
Cara pengunaaan


Sebelum cuci rambut, AJ akan ratakan minyak rambut pada kulit kepala dan biarkan selama 3-5 minit. Walaupun namanya minyak rambut, dia tak terlalu berminyak dan mudah meresap. Kepala AJ pun rasa berangin je. Heheheee.

Syampu Anti-Kelemumur Safi Shayla



Bahan itama terdiri daripada :
  • Micro Bamboo Charcoal merupakan bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam pada kulit kepala dan rambut.
  • Habbatus Sauda untuk menghalang pembiakan bakteria,menyihatkan, melindungi dan mencantikkan rambut.
  • Micro ZPT Complex yang merupakan agen anti-kelemumur yang berkesan menghapuskan kulat punca kelemumur.

Cara pengunaan


Basahkan rambut dan ratakan syampu pada seluruh rambut dan urutkan pada kulit kepala. Syampu ni best sebab buih dia banyak dan bau pun wangi. Bila rasa rambut dah cukup bersih, bilas rambut dari sisa syampu.


Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur & Gatal Safi Shayla



Ini merupakan antara produk kegemaran AJ tau! Bahan utamanya terdiri daripada :
  • Micro Bamboo Charcoal untuk menghilangkan minyak pada kulit kepala dan bau kepam pada rambut.
  • Minyak organik Habbatus Sauda yang kaya dengan nurtrien untuk membantu melindungi dan menyuburkan kulit kepala.
  • Menthol yang mmberikan efek nyaman dan sejuk serta menyegarkan kulit kepala
Cara pengunaan


Ratakan pada seluruh kulit kepala, urut dan biarkan selama lebih kurang 1 minit, automatik rasa sejuk je kulit kepala korang. Macam AJ, lepas ratakan penyegar kulit kepala, AJ akan sapukan perapi sekali pada tengah sampai hujung rambut. Jimat masa juga! Hehehehee. Lepas tu bilas rambut sampai bersih.

Hasil dia? Kelemumur takde lagi dan rambut jadi lebih lembut, terurus dan wangi!


Okay, ada berita baik yang AJ nak share dengan korang. Sekarang ni kalau korang beli mana-mana rangkaian produk Safi Shayla sebanyak RM35, korang boleh dapatkan Sling Bag We Bare Bears limited edition tau. Ada 4 corak yang boleh korang dapat. Jangan lepaskan peluang nak kumpulkan kesemuanya tau!



P/s : Safi Shayla penyelamat rambut dan kulit kepala AJ!

email signature

Mekap Dengan ENVIDIA Beauty

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Perempuan dan mekap mana boleh berpisah kan? So arini AJ nak share dengan pasal ENVIDIA Beauty. Penah dengar tak? Sebenarnya ENVIDIA Beauty ni dah bertapak hampir 2 tahun dalam industri. Salah satu produk ENVIDIA Beauty juga telah memenangi Harper's Bazaar Best Beauty Award 2018 dan Marie Claire Beauty Award 2019.

Kredit : YB Shehan
Kredit : Ummi Nani

Sabtu lepas, AJ berkesempatan ke acara Sepetang Bersama ENVIDIA Beauty. Masa acara ni kami dapat belajar cara-cara mekap dan dapat beberapa tips mekap dari MUA terkenal Aizat Abdul Razak ataupun Baby Nana. kalau korang nak tau ENVIDIA Beauty ni memperkenalkan set Flawless-On-The-Go yang akan memudahkan kita mekap. Yelah, ada ke orang yang gigih nak bermekap berjam-jam sehari? So inilah set mekap yang sesuai untuk wanita. Ringkas, padat dan terus cantik!



Terdapat 5 jenis produk yang dikeluarkan oleh ENVIDIA Beauty iaitu :
  • 5-in-1 Cream Foundation
  • Gorgeous Cheek Stick
  • Flirty Pearl Shadow Stick
  • Matte Liquid Lipstick
  • No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner
ENVIDIA Beauty 5-in-1 Cream Foundation



Tak lengkap rasanya kalau bermekap tanpa foundation. Yelah foundation berfungsi untuk menutup cela pada wajah dan perkara paling asa dalam bermekap. Tapi selalunya bila nak start pakai foundation kite kena prep dulu muka dengan pelembab, sunblock dan sebagainya. Tapi dengan ENVIDIA Beauty 5-in-1 cream foundation, tak perlu semua ianya diformulasikan untuk melembabkan kulit, melindungi kulit dari sinar UV dengan SPF50++, boleh melicinkan dan merapi kulit wajah, menutup jerawat dan jeragat dengan sempurna dan boleh merawat serta membuatkan tona kulit lebih sekata. Best kan? Sebab tu ianya dinobatkan sebagai pemenang Harper's Bazaar Best Beauty Award 2018 dan Marie Claire Beauty Award 2019.

Didatangkan dengan 2 tona untuk kulit cerah dan medium sesuai dengan kulit orang Asia iaitu #21 Sand Beige dan #23 Beige.

ENVIDIA Beauty Gorgeous Cheek Stick



Yang ni produk yang AJ suka, sebab blusher ni datang dalam bentuk krim. Pada AJ la, yang jenis krim ni paling mudah nak apply kat kulit. Calit-calit dan ratakan je. ENVIDIA Beauty Gorgeous Cheek Stick siap dengan span lembut, tak perlu nak bawak berus mekap lain bila nak apply. Berusnya boleh ditanggalkan dan mudah untuk dicuci. Formulanya pula ringan pada kulit, berpigmentasi tinggi, tak nampak bercapuk dan tahan lama shingga lebih kurang 8 jam. Tak payah nak kejap-kejap touch up!

Boleh didapati dengan 2 tona iaitu Warm Coral dan Pink Lemonade

ENVIDIA Beauty Flirty Pearl Shadow Stick




Didatangkan dalam bentuk stick dan jenis krim, macam blusher ianya juga mudah untuk digunakan. Kualitinya bertaraf antarabangsa dan berpigmentasi tinggi. ENVIDIA Beauty Flirty Pearl Shadow Stick kalis air dan tak berminyak. Tekstur dia pun lembut dan ada glitter sikit untuk menampakkan efek mata bundar. Dihutung tip eyeshadow tu pulak ada sponge untuk memudahkan kita ratakan eyeshadow. Nak buat efek smokey pun senang. Tak payah nak guna 2-3 warna shadow.

Terdapat 2 tona menarik iaitu Violet Plum dan Golden Bronze

ENVIDIA Beauty Matte Liquid Lipstick




Matte lipstick memang dah jadi trend kebelakangan ni. AJ sendiri pun salah seorang penggemar lipstik jenis matte. Sebab senang digunakan dan tak payah nak apply dan tahan lama. ENVIDIA Beauty Matte Liquid Lipstick cepat kering bila dah apply kat bibir dan warnanya pun menarik. Kalau nak lagi cantik, korang boleh campurkan 2 warna untuk menyerlahkan lagi bibir korang.

Didatangkan dalam 4 tona iaitu Cherry Sorbet, Strawberry Shortcake, Sweet Toffee dan Rose Truffle.

ENVIDIA Beauty No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner



Ni produk terbaru dari ENVIDIA Beauty. Ramai yang cakap nak apply eyeliner ni susah. Lepas tu ada yang jenis tak lekat, terus nampak sememeh mata tu, macam baru lepas kene tumbuk. So ENVIDIA Beauty No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner, diformulasikan supaya tak mudah sememeh dan tahan lama. Dihujung tip jua ada sponge kecil untuk memudahkan korang meratakan eyeliner dengan efek smokey. So mata nampak elok dan tak comot!

Datang dalam 2 tona iaitu Black dan Brown


Semua produk ENVIDIA Beauty memang sangat on-the-go. Mudah nak pakai dan senang nak bawak travel. Masa acara tu kitorang dapat tengok sendiri MUA Aizat Abdul Razak mekapkan Kak Azni dengan menggunakan produk ENVIDIA Beauty. Memang berubah terus muka Kak Azni bila dimekapkan. Nampak lebih fresh dan flawless je mekap tu.



Menurut Puan Liza pengasas produk ENVIDIA Beauty, produk ni dikeluarkan bagi memudahkan para wanita bermekap. Konsep yang ingin ditampilkan ialah simple dan flawless. Puan Liza juga memastikan setiap produk selamat digunakan, tiada paraben, 100% vegan, tiada alkohol dan mesra solat. ENVIDIA Beauty ni made in Korea tau! So memang bertaraf antarabangsa.


Kalau korang nak dapatkan produk ENVIDIA Beauty, korang boleh berkunjung ke SOGO, Jalan Tuanku Abdul Rahman. Ada promosi sehingga 10 September 2019. Harga promosi dari RM15 sahaja.



Untuk info lanjut, layari :

Website : www.envidia.com.my
Instagram : www.instagram.com/endiviabeauty
Whatsapp : 013-3451511






Ramai dah serbu, korang bila lagi?

email signature

Friday, 23 August 2019

Kedai Cermin Mata Viral, Eye Pro Vision di Sungei Wang Plaza.

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Siapa yang follow AJ kat facebook, mesti perasan pasal kes mata AJ tercucuk lalang masa pegi hiking beberapa minggu lepas. Sejak pada kes tu, mata AJ jadi cepat blur, berair dan jadi pening kepala bila pandang atau tengok sesuatu lama-lama. So AJ amik keputusan untuk ke kedai cermin mata viral, Eye Pro Vision kat Sungei Wang Plaza.



Ini merupakan kali kedua AJ pegi Eye Pro Vision ni. Sebelum ni AJ duk temankan Mr. JR buat cermin mata dia, sekarang ni turn AJ pulak nak kene pakai cermin mata. Hehehehehhe. Kalau dah 2 kali pegi kedai yang sama, maksudnya servis dan kualiti cermin mata dia mesti bagus. AJ ni kalau kata servis KO, memang takdelah nak repeat. Korang pun kalau pegi kedai yang servis tak memuaskan hati dan barangan pun tak berapa, mesti tak jejak kaki dah kan?

Kalau nak ke sini, AJ sarankan korang pegi weekdays. Kalau pegi weekend memang ramai orang. Tapi yang bagusnya, walaupun orang ramai, staff kat sini sangat friendly dan professional melayan setiap pelanggan yang datang. Sementara nak tunggu tu, korang boleh la pilih mana-mana bingkai yang berkenan dek pandangan mata dan yang berkenan kat hati tu!

Dari segi pilihan cermin mata, AJ rasa tak jadi masalah. Sebab kat sini memang banyak jenis dan semuanya ikut trend. Nak bingkai warna warni, nak size besar, kecik semuanya ada. Kalau korang tak tau nak pilih mana yang sesuai pun tak perlu risau. Staff kat Eye Pro Vision sedia membantu. Kejap je diorang boleh tau mana yang sesuai dengan bentuk muka korang.



Masa kat situ, William yang tolong AJ pilih kan cermin mata. Yelah, AJ ni tak penah pakai cermin mata so tak berapa pasti mana yang sesuai dengan bentuk muka. Kalau cermin mata nak jalan-jalan Pavilion, AJ tau la. Sebesar muka pun takde masalah! Hahahahhaha. Nasib baik ada William, kalau tak sampai keesokkan hari pun AJ tak abis try lagi cermin mata.

Lepas dah pilih mana berkenan, William check mata AJ dulu, nak tengok tahap rabun dan silau. Macam AJ power dia tak tinggi sangat pun, tapi memang AJ kene pakai spek. "Hai la lalang, nape la mata aku yang kau cucuk? Huhuhuhuhu"



Serius nau muka AJ oi! Padahal check mata je. Dia punya nervous lain macam! Hahahahhaha. Yelah, pestime kan nak buat cermin mata sendiri. Selalu duk teman orang je.


Lens Alpha Blue 420


Lens Alpha Blue 420 ni memang AJ sarankan korang amik. Menurut William, lens ni jenis anti-silau berbanding lens multi-coat biasa. Lens ni pun tahan lasak dan tak mudah bercalar. Lagi 1 kalau terkena kotoran ke, lens Alpha Blue 420 ni mudah dibersihkan. Masa kat situ William siap tunjuk demo lagi perbezaan antara Alpha Blue 420 dan multi-coat biasa. So korang boleh nilai sendiri lens macam mana yang korang nak.




Harga?

Dari segi harga pulak, bagi AJ memang berbaloi. Cermin mata yang AJ buat hanya RM125 sahaja! Harga bingkai RM65 dan AJ tambah lagi RM60 untuk lean Alpha Blue 420. Perlu ke amik lens Alpha Blue 420 tu? Pada AJ memang perlu, selain harga yang murah, lens dia pun bagus. AJ berani cakap sebab Mr. JR pun tambah untuk lens ni aritu. Berbaloi tau! Dia dah takde complain silau masa memandu dah!

Berapa lama SIAP?

Dalam masa 1 jam je, cermin mata korang dah siap! Sementara tunggu tu, pegilah makan dan shopping dulu. Hihihihi.

So kalau korang nak buat cermin mata, boleh la ke Kedai Cermin Mata Viral, Eye Pro Vision di Sungei Wang Plaza. Dah 2 kali pegi, servis tak mengecewakan. William masih lagi terangkan kebaikan cermin mata dan lens walaupun AJ penah dengar sebelum ni. Lagi 1 kan, dia tak kedekut bagi tips nak jaga cermin mata dan jaga mata. Tu yang best! AJ suka pegi kalau staff mesra dan professional macam ni. Tanya apa-apa pun, okay je diorang jawab.

Terima kasih William dan staff Eye Pro Vision. Servis terbaik wa baq ang!



Kat bawah ni, AJ sertakan alamat kedai. Jangan salah kedai tau. Kat Sungei Wang tu banyak yang tulis kedai viral. Pastikan korang ke alamat ni :

Lot G 111, Ground Floor, sungei Wang Plaza, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.

Kalau dah sampai sana tak jumpa kedai dan perlukan bantuan, boleh telefon William sendiri di talian : 016-377 1304.





Sape ingat kes tercucuk lalang masa hiking aritu? Start pada tu, bile tengok fon or tengok ape² lelame vision jadi blur... So kakak pegi ke @eyeprovision_g111 kat Level G111 Sungei Wang Plaza untuk buat cermin mata.. Kedai ni memang viral! Kat sini harganya murah dan staff diorang very helpful & proffesional.. Diorang akan bagi suggestion cermin mata mane yang sesuai dengan bentuk muka... Paling best, penerangan mengenai lens apa yang terbaik pun very details! . Kakak amik lens Alpha Blue 420, lens ni anti-silau dan tahan lasak.. Sesuai untuk seorang Ayue tang tahan lasak tu! Servis pun cepat, korang boleh dapat cermin mata korang dalam masa 1 jam je! . So sape nak buat cermin mata, kakak memang recommend kedai ni... Oh ya, kedai ni memang ramai tapi kakak sure korang tak menyesal kalau tunggu pun... . Terima kasih William Chai yang tolong suggest & bagi penerangan pasal cermin mata semua, puas hati buat cermin mata kat sini... . #kbba9 #eyevisionpro #g111 #sungeiwangplaza #kedaicerminmataviral . Background song : Senorita
A post shared by ayuejean (@ayuejean) on

Mesti nak tengok kan macam mana imej AJ bercermin mata kan? Comel tak? Hehehehehhehe.




Ingat cermin mata, ingat Eye Pro Vision!


email signature