Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 22 May 2019

Althea A'Bloom, Produk Terbaru dari Althea Korea

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Baru-baru ni Althea Korea melancarkan rangkaian terbaru Althea A'Bloom. Sebagai Althea Angels, AJ berpeluang mencuba sendiri produk ni. Produk dari ALthea Korea memang tak pernah mengecewakan. AJ memang suka sangat bila dapat shopping kat website Althea tu, heaven gila sampai kadang rambang mata nak memilih produk.



Okay, tanpa berlengah jom kita tengok apa yang best mengenai rangkaian Althea A'bloom. Terdapat 3 jenis produk iaitu :

  • A'Bloom BHA Blackhead Blaster
  • A'Bloom Mask (Moisturizing Watermelon Mask, Brightening Lemon Lime Mask, Nourishing Avocado Mask, Anti-Blemish Peach Mask)
  • A'bloom Giant Meringue Puff
  • A'bloom Baby Meringue Puffs
A'Bloom BHA Blackhead Blaster



Blackhead memang musuh utama semua orang, blackhead ni kalau tak dicegah dari awal boleh buat kulit kita naik jeawat. Macam AJ sendiri selalu buat aktiviti luar, so blackhead memang senang jadi sebab pori yang tersumbat kesan kotoran dari luar tu la. Selalu AJ guna peel-off mask, tapi lecehlah bila nak kene tunggu kering lepas bila nak cabut tu, rasa macam bulu-bulu roma halus kat muka pun tercabut sama. Sakit tau! Hahahahahhaha. A'Bloom BHA Blackhead Blaster ni mudah sangat nak digunakan, tak sakit dan tak buat kulit jadi rengsa. Packaging pun kecik comel je, senang nak bawak kemana-mana. Hihihihi.

Cara penggunaan :

Bersihkan kulit wajah. Lepas tu sapukan A'Bloom BHA Blackhead Blaster di kawasan yang terdapat sebum berlebihan terutama pada bahagian hidung dan dagu. Urut perlahan pada bahagian tersebut kemudian bilas bersih. Nak lebih efektif, AJ sarankan korang letak tuala yang dibawahkan dengan air suam untuk buka pori muka kita sebelum gunakan produk ni.


A'Bloom Masks

Ini adalah produk yang AJ suka! Ada 4 jenis mask sheet yang berasaskan bahan semulajadi iaitu Moisturizing Watermelon Mask, Brightening Lemon Lime Mask, Nourishing Avocado Mask dan Anti-Blemish Peach Mask.

Mask sheet ni nipis je terasa melekap kat muka bila pakai. Lepas tu essence yang terdapat kat setiap 1 mask ni pun banyak. Jadikan kulit kita lebih lembut dan halus. Setiap 1 mask ni ada kelebihan dia sendiri.

Water-Me-Long - Moisturizing Watermelon Mask

✿ Mengandungi ekstrak tembikai untuk menghidrasikan kulit. menjadikan kulit lebih lembut, halus dan memperbaiki struktur kulit kering dan menggelupas.



Sparkle-Me-Bright - Brightening Lemon Lime Mask

✿ Memberikan khasiat vitamin dari lemon dan lime untuk kulit yang lebih bersih dan cantik. Membantu mencerahkan kulit yang kusam.



Avo-Cuddle-Me - Nourishing Avocado Mask

✿ Kaya dengan anti-oksidan dan mengandungi ekstrak avocado untuk melindungi kulit dari keadaan persekitaran yang tak baik. Ianya juga mengandungi vitamin E untuk memperbaiki keanjalan kulit dan buat kulit lebih berseri.



AC-Me-Peach - Anti-Blemish Peach Mask

✿ Mengandungi ekstrak buah peach yang kaya dengan vitamin A untuk mengurangkan minyak pada kulit dan membantu melembutkan kulit. Ianya membantu mengurangkan rengsa pada kulit yang sensitif.



Cara penggunaan :

Selepas menggunakan toner, letakkan mask dan tunggu sehingga 15-20 minit. Selepas mask ditanggalkan, ratakan lebihan essence sehingga meresap dalam kulit.




A'bloom Giant & Baby Meringue Puffs

Yang ni sangat cute! Rasa macam nak makan pulak puff ni. Sangat sesuai digunakan untuk apply foundation, concealer semua. Puffs ni sangat-sangat anjal dan lembut. Boleh digunakan semasa kering ataupun korang boleh lembabkan puff ni sebelum letak foundation kat kulit.



Sebab apa ada dua size? kadang bila mekap kan, ada part-pat yang susah nak ratakan dengan puff besar so bolehlah guna yang kecik untuk ratakan ke kawasan tu. Puffs ni sangat lembut dan fluffy je rasa masa dapkan kat kulit. Bila pakai foundation tu rasa lebih rata dan melekap pada kulit.


Bestkan rangkaian Althea A'Bloom dari Althea Korea ni? Kalau korang nak dapatkan info lebih lanjut mengenai produk-produk ni boleh layari : https://my.althea.kr/exclusive-brands/a-bloom

jangan tak tau, harga setiap satu produk ni sangat-sangatlah berpatutan dan berbaloi. Rugi rasanya kalau korang tak beli. Nak kulit cantik, kenalah invest sikit kan? Hehehehehe. So cepat order sebelum stok habis, nak pulak raya tak lama lagi. Sempat ni kalau korang beli sekarang! Hihihihihi.

Info lanjut :

Facebook : Althea
Instagram : @altheakorea

P/s : Althea Korea best! Tak penah kecewakan AJ. Banyak dah prduk-produk yang AJ guna beli dari sini.


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

No comments:

Post a Comment