Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 21 April 2019

Buyong Houseboat dan Pesona Houseboat 2, Tasik Kenyir

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Entri penutup untuk Ekspresi Media Tasik Kenyir 2019 ni, AJ nak cerita pasal penginapan sepanjang berada kat Tasik Kenyir. Dah semestinya houseboat. Ni merupakan pengalaman pertama AJ menginap dalam houseboat. Sebelum ni dengar cerita orang je dan sejujurnya mindset AJ ni kata, tempat ni hanya untuk kaki pancing. Tapi bila dah bermalam sendiri kat houseboat tu, memang lain sangat. Kalau tak memancing pun boleh je stay.



Masa trip kami ni, 2 buah houseboat digunakan, Buyong Houseboat dan Pesona Houseboat  2digabungkan menjadi 1. Sepanjang trip korang boleh lompat-lompat je mana-mana houseboat. Yang AJ duduk Buyong Hpuseboat la. Kami punya houseboat ni special sikit, kire macam ala-ala VIP sikit. Ada bilik yang dilengkapi dengan bilik mandi sendiri dan ada juga yang macam dorm.



Kedua-dua buah houseboat ni 2 tingkat dan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti tandas, ruang tamu, dapur dan paling best dilengkapi dengan set karaoke. Sebab tu AJ kata, kalau bukan kaki pancing pun boleh stay kat sini. AJ sepanjang 2 malam memang melalak je kejenya! Hahahahaha.

So jom AJ bawak korang teroka Buyong houseboat ni.









Amacam? Best tak?

Kalau korang nak merasa sendiri pengalaman bermalam di houseboat, korang  boleh hubungi : 

Buyong Houseboat

Facebook : Buyong Houseboat
Telefon/Whatsapp : 013-9347439 (Cikgu Shabri)

Pesona Houseboat 2

Telefon / Whatsapp : 016-9868344, 019-9857144, 013-9214144 & 019-5611984

Banyak pakej yang ditawarkan oleh kedua-dua houseboat ni, kalau korang ada plan nak buat family day ke, company event ke, minta je quotation dari mereka melalui contact kat atas ni okay.

P/s : Insyaallah1 hari AJ nak plan bermalam lagi kat houseboat dengan kawan-kawan AJ pulak.




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

2 comments: