Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 15 September 2019

Himalaya Joint Wellness dan Bowel Wellness untuk Kekal Sihat dan Bertenaga

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Himalaya bukanlah satu nama asing dalam pengeluaran supplemen berasaskan tradisional dan herba. Dipercayai sejak turun temurun dari tahun 1930 lagi. So arini AJ nak kongsikan dengan korang 2 produk yang AJ amalkan iaitu Himalaya Joint Wellness dan Himalaya Bowel Wellness untuk kekal sihat dan bertenaga.

Kenapa Himalaya? Himalaya Herbals 100% semulajadi dan selamat untuk digunakan. Sebenarnya AJ dah lama kenal dan amalkan produk dari jenama ni. Bukan untuk manusia je, malahan ubat untuk kucing pun AJ gunakan Himalaya. Jangan tak tau, Himalaya bukan sahaja ada produk untuk manusia, tapi ada untuk haiwan kesayangan korang jugak tau.


Sejak AJ tak keje ni, AJ banyak buat aktiviti luar. Kadang-kadang AJ pergi trip bersambung-sambung dari 1 tempat ke 1 tempat. Memang seronok,tapi kesan dia badan AJ jadi letih, lesu dan kurang bertenaga. Lepas tu AJ jugak ada masalah pencernaan. Bila pegi trip makan pulak macam-macam. So AJ amik 2 supplemen ni untuk membantu AJ kekal sihat dan bertenaga.

Himalaya Joint Wellness Shallaki

Bila umur makin meningkat, sendi-sendi mulakan rasa sakit. AJ pun tak terkecuali walaupun muka nampak macam masih muda remaja! Hahahahaha. Bila banyak berjalan, AJ kerap sakit belakang dan kat pelipat kaki. Lenguh dia tu kadang tak boleh bawak bincang woo. Bila nak tidur malam rasa menyengat jugak. Gulinglah macam mana pun, takdenya rasa sakit sendi tu berkurangan!


Sejak amalkan Himalaya Joint Wellness Shallaki, Alhamdulillah sendi-sendi rasa makin beransur pulih. AJ dah tak rasa sakit bila nak tidur. Baru ni pun, masa ride ke Thailand pun badan tak sakit walaupun duduk atas motor hampir 15 jam perjalanan. 

Kebaikan Himalaya Joint Wellness Shallaki
  • Mengelakkan sendi mengalami kerosakan dan membantu menyerap efek hentakan atau pergerakan berlebihan struktur sendi.
  • Membantu mengurangkan kesakitan artritis dan meningkatkan fungsi sendi.
  • Membantu dalam menindas keradangan sendi dan kesakitan dengan mensasarkan enzim utama yang memudahkan pelepasan bahan kimia keradangan pada sendi.
  • Shallaki lembut pada perut dan tidak menyebabkan kerengsaan atau ulser gastrik.

Cara pengambilan :

1-2 biji, 2 kali sehari. AJ selalu amik sebelum keluar beraktiviti dan sebelum tidur.

Himalaya Bowel Wellness Triphala

Okay, masalah ni memang AJ dah hadapi sekian lama. AJ susah sangat nak membuang air besar.  Senang cite sembelit lah! Kadang tu 3-4 hari sekali baru rasa nak "menoilet". Masalah ketidakhadaman ni memang tak elok untuk badan kita, sebab toksin dalam badan tu tak keluar kan. AJ ada jugak cuba beberapa produk, tapi tak berapa berkesan dan kadang-kadang buta perut AJ rasa tak selesa.



Since AJ memang amik Himalaya Joint Wellness, AJ cubalah sekali Himalaya Bowel Wellness Thipala ni. Kebetulan masa tu tengah ada sale, elok sangatlah beli. Hihihihih. Masa mula-mula amik, rasa biasa je. Tapi lepad tu sistem pencernaan tu jadi lebih efektif. AJ pun dah tak sembelit dan kerap ke tandas jugak. Lega tau! Barulah perut nampak slim sikit. Kalau tak rasa bloating je.

Kebaikan Himalaya Joint Wellness Triphala

  • Melegakan sembelit
  • Membantu aliran usus secara normal
  • Mendetoks usus yang normal


Cara pengambilan :

1-2 biji , dua kali sehari. AJ amik lepas sarapan pagi dan makan malam.

AJ dah cuba Himalaya Joint Wellness hampir sebulan dan Bowel Wellness selama hampir 2 minggu, kesan dia memang terbaik. AJ dapat rasa perubahan pada tubuh badan. Jadi lebih bertenaga dan perut rasa lebih selesa walaupun lepas makan macam-macam.

Lagi 1 kan, produk ni didatangkan dalam botol yang memudahkan AJ bawak travel ke mana-mana dan bentuk kapsul dia pun mudah nak ditelan. Rasa dia takdelah pahit pun. Orang selalu ingat, asal but pada herba je mesti pahit kan? Himalaya ni takde rasa apa pun, korang telan je la kapsul dia. Hihihihi. Okay je!

So kalau korang nak dapatkan Himalaya Joint Wellness Shallaki dan Himalaya Bowel Wellness Triphala, korang boleh kemana-mana outlet Himalaya berhampiran, Watsons ataupun boleh didapati secara online di laman web Himalaya, Shopee ataupun Lazada.

Untuk maklumat lanjut layari :

Website : http://www.himalayaherbals.com/
Facebook :  https://www.facebook.com/HimalayaHealthcareMalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/himalayamalaysia/

P/s : Sama macam jaga muka, badan pun kene seiring...

email signature

Friday, 6 September 2019

Majlis Sambutan Ulang Tahun ke-20 Rumah Ronald McDonald HCTM-UKM

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

22 Ogos 2019 yang lepas, Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia (HCTM-UKM) telah mengadakan Majlis Sambutan Ulang Tahun ke-20 Rumah Ronald McDonald HCTM-UKM yang disempurnakan oleh isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, YABhg. Tun Dr. Siti Hasmah Mohd. Ali. Dalam pada kita tak sedar, dah 20 tahun Rumah Ronald McDonald ditubuhkan.


Mengenai Rumah Ronald McDonald HCTM-UKM

Rumah Ronald McDonald (RRM) merupakan rumah penginapan sementara bagi membantu pesakit  pediatrik dan waris yang mendapat rawatan berpanjangan di HCTM-UKM dengan kadar sewa yang berpatutan. Kalau nak tau, RRM ditubuhkan pada tahun 1999 dan merupakan yang pertama di rantau ASEAN dan hampir 1,300 keluarga pesakit pediatrik dari seluruh negara telah menginap disini.

RRM boleh menampung 19 keluarga pada satu-satu masa dengan 57 buah katil dan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan termasuk ruang makan, ruang istirehat, surau, dapur, bilik dobi, bilik permainan dan taman permainan, perpustakaan, mini gim serta bilik komputer untuk kegunaan pesakit dan warisnya. Selain tu, RRM juga merancang pelbagai aktiviti menarik seperti hari keluarga, kelas masakan, kelas kecerdasan, sambutan hari lahir untuk pesakit kanak-kanak serta sambutan  hari perayaan. 



Semasa Majlis Sambutan Ulang Tahun ke-20 lepas, YABhg Tun Dr. Siti Hasmah mengimbau kenangan semasa pembukaan RRM 20 tahun lepas dan berkongsi cerita dengan para hadirin. Beliau sangat berbangga dengan komitmen yang RRM Malaysia dan HCTM-UKM sepanjang 20 tahun penubuhannya. Yelah, 20 tahun bukanlah jangka masa yang singkat. Ketika awal penubuhannya, sebanyak RM2 juta telah digunakan. Ianya merupakan hasil sumbangan pelbagai pihak termasuk orang awam dan syarikat-syarikat korporat. RRM juga telah 2 kali menaiktaraf dan penambahbaikan pada tahun 2004 dan 2014.


Macam mana Rakyat Malaysia dan orang awam boleh menghulurkan bantuan?

Korang mesti penah nampak tabung sumbangan yang ada di hadapan setiap kaunter restoran McDonald's kan? Kalau nak tau, itulah sumbangan dan dana yang digunakan untuk RRM. Setiap sen yang korang sumbangkan tu la membantu mereka yang memerlukan. Tanpa sumbangan dari rakyat Malaysia dan pihak-pihak korporat, tak mungkin RRM dapat terus membantu selama 20 tahun ni. Terima kasih semua!

Menurut Encik Azmir Jaafar, Presiden RMHC Malaysia merangkap Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia, “Konsep unik 'home away from home' ini merupakan usaha murni bagi membolehkan waris pesakit memberikan tumpuan sepenuhnya terhadap proses pemulihan pesakit. Dengan adanya inisiatif dari RRM dan kerjasama strategik dari pelbagai pihak, RRM boleh memperluaskan lagi program ini untuk dimanfaatkan oleh keluarga dan pesakit di seluruh tanah air."

Intipati Majlis Sambutan Ulang Tahun ke-20 Rumah Ronald McDonald HCTM-UKM 

Majlis Sambutan Ulang Tahun ke-20 Rumah Ronald McDonald HCTM-UKM dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku dan bacaan doa oleh Anak Autisme PPKI SMK Sentul Utama, adik Mohamad Azman Manaf. Dan dilancarkan dengan acara memotong pulut kuning dan menandatangani plak perasmian oleh tetamu kehormat YABhg Tun Dr. Siti Hasmah serta penyampaian lukisan oleh adik Abdul Qayyum bin Nordin, pesakit leukimia dari Masjid Tanah Melaka yang berusia 12 tahun.


Selain itu para hadirin turut dihiburkan dengan persembahan nyanyian dari kumpulan Koir NASOM Maestro dan adik Muhammad Irfan bin Makmur yang juga dari Anak Autisme PPKI SMK Sentul Utama. Berbakat sungguh adik-adik ni tau!


Sambil para hadirin menjamu selera, ibu bapa yang menggunakan kemudahan di RRM, Puan Noor Azah Abdul Aziz dan Encik Hafiz Muhaidi Hassan telah berkongsi cerita mengenai RRM dan penyakit yang dihidapi oleh anak mereka. Sebaknya AJ rasa masa dengar perkongsian mereka.

Usai majlis, baru AJ sedar betapa mereka amat berterima kasih kepada sumbangan yang diberikan untuk RRM. Sumbangan kecil dari kita tu sangat berharga dan bermakna buat mereka. Alhamdulillah. Terima kasih kepada diri sendiri, seluruh Rakyat Malaysia dan pihak-pihak korporat termasuk Kementerian Kesihatan Malaysia, Kementerian Pelajaran Malaysia, Kerajaan Negeri dan mana-mana penyedia perkhidmatan kesihatan khususnya hospital-hospital yang sentiasa menghulurkan bantuan.

P/s : Menderma sambil menjamu selera di Restoran McDonald's


email signature

Friday, 30 August 2019

Miniel Skinlab Stress Free Vacation Hydraque Gel Mask dan Hydraque Boost Serum

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Bercuti memang seronok kan? Tapi balik dari bercuti, STRESS! Bukan stress sebab kene kembali kepada rutin asal, tapi stress sebab kulit mesti akan jadi kering, kusam dan paling menyakitkan jiwa, sunburn teruk! Nak pulak kalau bercuti kat pulau. Balik tu memang kulit jadi kemerahan dan menggelupas.

Baru ni, AJ cuba 2 jenis produk dari Miniel Skinlab iaitu Stress Free Vacation Hydraque Gel Mask dan Hydraque Boost Serum. Yup! It's all about hydrating! Korang pun tau kan kulit perlukan kelembapan yang cukup pada setiap masa, tak kira apa jua keadaan. So Miniel Skinlab mengeluarkan 2 produk ni untuk membantu korang menjadikan kulit lebih lembap, halus dan juga lebih glowing sesuai dengan semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Menarik kan?


Terima kasih Miniel Skinlab dan The Butterfly Project Malaysia bagi AJ jadi antara yang terawal cuba 2 jenis produk ni. Best sangat! Sebelum AJ review, jom berkenalan dulu dengan 2 produk ni.

My First Impression

Packaging dia memang cantik. AJ suka sangat masa dapat produk ni tau! Membuatkan korang tak boleh nak cakap TIDAK untuk cuba. 

Thank you for the effort, I do really love it!

Packaging dia sangat comel dan mudah nak bawak travel. Tak perlu risau tertumpah ataupun bekas rosak masa dalam perjalanan sebab produk ni dalam botol kaca yang berkualiti.

Okay, tanpa buang masa meh AJ nak review pulak.




Miniel Skinlab Hydraque Gel Mask

Masker! Sape yang tak suka? Miniel Skinlab Hydraque Gel Mask didatangkan dalam bekas kaca 50ml. Miniel Skinlab turut menyediakan spatula untuk menjamin kebersihan produk. Yelah, kadang kita rasa tangan kita cukup bersih, tapi kita tak sedar yang kita dah agak mencemarkan produk kalau terus calit dengan jari. Kandungan utama yang terdapat dalam Miniel Skinlab Hydraque Gel Mask ialah :

  • Kudzu Extract (France) - Menenangkan kulit, memberikan kelembapan dan melembukan kulit, meredakan  kesan kemerahan dan kerengsaan kulit.
  • Watermelon Extract (United States) - Menghasilkan sel kulit baru, membersih dan mengeluarkan kulit mati dan melembapkan kulit. 
  • Apple Extract (United States) - Anti-oksidan dan anti-penuaan, membantu memperbaiki kulit berminyak, berjerawat dan kusam.
  • Lentil Extract (United States) - Anti-oksidan, melembapkan kulit, memberikan kesan hidrasi yang baik dan mengurangkan garis-garis halus.
  • Sodium Hyaluronate (Korea) - menyegar dan melembutkan kulit, anti-penuaan dan mengurangkan garis-garis halus


Datang dalam bentuk gel yang mudah diratakan pada kulit wajah, masa sapu tu memang automatik kulit rasa sejuk dan segar. Gel dia jernih je, berwarna biru lembut. Sejuk mata memandang, sejuk lagi bila sapu kat muka.

Cara penggunaan :

Cara nak pakai pun mudah je, amik sekucupnya dengan spatula dan ratakan ke seluruh wajah. Lepas tu biarkan dalam 15 ke 20 minit dan cuci dengan bersih. AJ sarankan korang gunakan 2-3 kali seminggu. Paling bagus, lepas je korang terdedah kepada terik matahari yang berlebihan, guna la. Kesan dia memang terbaik!



Miniel Skinlab Hydraque Boost Serum

Antara serum yang berkesan pada kulit AJ. Didatangkan juga dalam bekas kaca 30ml. Bahan utama yang terdapat didalamnya ialah :

  • Yeast Extract (Switzerland) - Anti-oksidan, mengurangkan kemerahan pada kulit, menenangkan kulit, menghidrasi, menyegar dan melembapkan kulit.
  • Sodium Hyaluronate (Korea) - menyegar dan melembutkan kulit, anti-penuaan dan mengurangkan garis-garis halus
Tekstur serum ni sangat ringan pada kulit. Sama macam Hydraque Gel Mask, ianya juga rasa sejuk bila kita apply kat muka. Cecair jernih kebiruan ni mudah terserap dalam kulit dan tak melekit. AJ memang paling tak suka nak guna produk yang rasa berat pada muka.

Cara pengunaan :
Lepas cuci muka dan gunakan penyegar, pamkan setitik atau 2 titik serum mengikut keperluan kulit dan ratakan pada wajah. Nak lagi best, korang pat-pat sikit kat muka tu bagi peredaran darah helok! Hahahaha. Siap kasi tips!


Disebabkan ianya sesuai untuk kulit sensitif, kedua-dua produk ni takde bau yang menusuk hidung. Korang tau tak produk yang berbau terlalu wangi adakalanya ada bahan yang tak sesuai dengan kulit muka sensitif? So AJ memang yakini Miniel Skinlab Stress Free Vacation. Dan yang buatkan AJ lebih yakin ialah ianya disahkan HALAL!

Harga yang ditawarkan pula sangat berpatutan iaitu :
  • Miniel Skinlab Hydraque Gel Mask - RM67/50ml
  • Miniel Skinlab Hydraque Boost Serum - RM97/30ml
As for me, harga dia memang really worth the money untuk sebotol ni. Boleh tahan lama tau. Dah hampir sebulan AJ guna pun masih banyak lagi. Anggaran dalam 2-3 bulan boleh guna.




Sekarang AJ tak perlu rasa stress setiap kali balik bercuti dengan adanya Miniel Skinlab Stress Free Vacation Hydraque Gel Mask dan Hydraque Boost Serum. Kalau korang berminat nak cuba sendiri boleh layari :

Website : https://minielskinlab.com

Facebook : https://www.facebook.com/MinielSkinlab
Instagram : https://www.instagram.com/miniel.skinlab


#minielskinlab #stressfreevacation #butterflymsia

P/s : Suka sangat bila kulit rasa sejuk dan segar!


email signature

Wednesday, 28 August 2019

Hilangkan Kelemumur Dengan Rangkaian Safi Shayla Anti-Kelemumur

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Orang selalu tanye AJ, kerap warnakan rambut tak buat rambut AJ rosak ataupun berkelemumur ke?

Jujurnya, setiap kali warnakan rambut memang kulit kepala AJ akan gatal dan kadang-kadang naik kelemumur. Yelah, kadang produk tu tak kene dengan rambut dan kulit kepala kita. Lagi 1, AJ kerap travel dan berpanas. Tu pun salah 1 faktor kulit kepala naik kelemumur.


Baru ni AJ cuba rangkaian produk Safi Shayla pakar rambut wanita berhijab tu. Ade banyak jenis jugak syampu nye. So AJ pilih yang anti-kelemumur. Pertama kali guna, kulit kepala AJ kurang gatal dan kelemumur pun berkurangan.

Sekarang ni dah hampir sebulan AJ pakai, so far memang berkesan dalam menghilangkan kelemumur. Lepas tu kan, kalau AJ tak cuci rambut hari-hari pun okay. Selalu kalau AJ skip sehari mulalah gatal-gatal teruk.

Rangkaian Safi Shayla Anti-Kelumumur dan cara penggunaan.

Minyak Rambut Anti-Kelemumur Safi Shayla



Minyak rambut ni dirumus daripada beberapa bahan iaitu :
  • Minyak organik Habbatus Sauda yang bertindak melembutkan rambut, memberikan nutrien, anti-bakteria dan perlindungan dari matahari.
  • Minyak Zaitun tulen untuk memelihara dan melembabkan rambut kering, kusam atau kerinting.
  • Ejen anti-kelemumur dan mentol untuk mengurangkan kelemumur, minyak dan kegatalan kulit kepala serta memberikan efek dingin dan segar pada kulit kepala.
Cara pengunaaan


Sebelum cuci rambut, AJ akan ratakan minyak rambut pada kulit kepala dan biarkan selama 3-5 minit. Walaupun namanya minyak rambut, dia tak terlalu berminyak dan mudah meresap. Kepala AJ pun rasa berangin je. Heheheee.

Syampu Anti-Kelemumur Safi Shayla



Bahan itama terdiri daripada :
  • Micro Bamboo Charcoal merupakan bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam pada kulit kepala dan rambut.
  • Habbatus Sauda untuk menghalang pembiakan bakteria,menyihatkan, melindungi dan mencantikkan rambut.
  • Micro ZPT Complex yang merupakan agen anti-kelemumur yang berkesan menghapuskan kulat punca kelemumur.

Cara pengunaan


Basahkan rambut dan ratakan syampu pada seluruh rambut dan urutkan pada kulit kepala. Syampu ni best sebab buih dia banyak dan bau pun wangi. Bila rasa rambut dah cukup bersih, bilas rambut dari sisa syampu.


Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur & Gatal Safi Shayla



Ini merupakan antara produk kegemaran AJ tau! Bahan utamanya terdiri daripada :
  • Micro Bamboo Charcoal untuk menghilangkan minyak pada kulit kepala dan bau kepam pada rambut.
  • Minyak organik Habbatus Sauda yang kaya dengan nurtrien untuk membantu melindungi dan menyuburkan kulit kepala.
  • Menthol yang mmberikan efek nyaman dan sejuk serta menyegarkan kulit kepala
Cara pengunaan


Ratakan pada seluruh kulit kepala, urut dan biarkan selama lebih kurang 1 minit, automatik rasa sejuk je kulit kepala korang. Macam AJ, lepas ratakan penyegar kulit kepala, AJ akan sapukan perapi sekali pada tengah sampai hujung rambut. Jimat masa juga! Hehehehee. Lepas tu bilas rambut sampai bersih.

Hasil dia? Kelemumur takde lagi dan rambut jadi lebih lembut, terurus dan wangi!


Okay, ada berita baik yang AJ nak share dengan korang. Sekarang ni kalau korang beli mana-mana rangkaian produk Safi Shayla sebanyak RM35, korang boleh dapatkan Sling Bag We Bare Bears limited edition tau. Ada 4 corak yang boleh korang dapat. Jangan lepaskan peluang nak kumpulkan kesemuanya tau!



P/s : Safi Shayla penyelamat rambut dan kulit kepala AJ!

email signature

Mekap Dengan ENVIDIA Beauty

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Perempuan dan mekap mana boleh berpisah kan? So arini AJ nak share dengan pasal ENVIDIA Beauty. Penah dengar tak? Sebenarnya ENVIDIA Beauty ni dah bertapak hampir 2 tahun dalam industri. Salah satu produk ENVIDIA Beauty juga telah memenangi Harper's Bazaar Best Beauty Award 2018 dan Marie Claire Beauty Award 2019.

Kredit : YB Shehan
Kredit : Ummi Nani

Sabtu lepas, AJ berkesempatan ke acara Sepetang Bersama ENVIDIA Beauty. Masa acara ni kami dapat belajar cara-cara mekap dan dapat beberapa tips mekap dari MUA terkenal Aizat Abdul Razak ataupun Baby Nana. kalau korang nak tau ENVIDIA Beauty ni memperkenalkan set Flawless-On-The-Go yang akan memudahkan kita mekap. Yelah, ada ke orang yang gigih nak bermekap berjam-jam sehari? So inilah set mekap yang sesuai untuk wanita. Ringkas, padat dan terus cantik!



Terdapat 5 jenis produk yang dikeluarkan oleh ENVIDIA Beauty iaitu :
  • 5-in-1 Cream Foundation
  • Gorgeous Cheek Stick
  • Flirty Pearl Shadow Stick
  • Matte Liquid Lipstick
  • No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner
ENVIDIA Beauty 5-in-1 Cream Foundation



Tak lengkap rasanya kalau bermekap tanpa foundation. Yelah foundation berfungsi untuk menutup cela pada wajah dan perkara paling asa dalam bermekap. Tapi selalunya bila nak start pakai foundation kite kena prep dulu muka dengan pelembab, sunblock dan sebagainya. Tapi dengan ENVIDIA Beauty 5-in-1 cream foundation, tak perlu semua ianya diformulasikan untuk melembabkan kulit, melindungi kulit dari sinar UV dengan SPF50++, boleh melicinkan dan merapi kulit wajah, menutup jerawat dan jeragat dengan sempurna dan boleh merawat serta membuatkan tona kulit lebih sekata. Best kan? Sebab tu ianya dinobatkan sebagai pemenang Harper's Bazaar Best Beauty Award 2018 dan Marie Claire Beauty Award 2019.

Didatangkan dengan 2 tona untuk kulit cerah dan medium sesuai dengan kulit orang Asia iaitu #21 Sand Beige dan #23 Beige.

ENVIDIA Beauty Gorgeous Cheek Stick



Yang ni produk yang AJ suka, sebab blusher ni datang dalam bentuk krim. Pada AJ la, yang jenis krim ni paling mudah nak apply kat kulit. Calit-calit dan ratakan je. ENVIDIA Beauty Gorgeous Cheek Stick siap dengan span lembut, tak perlu nak bawak berus mekap lain bila nak apply. Berusnya boleh ditanggalkan dan mudah untuk dicuci. Formulanya pula ringan pada kulit, berpigmentasi tinggi, tak nampak bercapuk dan tahan lama shingga lebih kurang 8 jam. Tak payah nak kejap-kejap touch up!

Boleh didapati dengan 2 tona iaitu Warm Coral dan Pink Lemonade

ENVIDIA Beauty Flirty Pearl Shadow Stick




Didatangkan dalam bentuk stick dan jenis krim, macam blusher ianya juga mudah untuk digunakan. Kualitinya bertaraf antarabangsa dan berpigmentasi tinggi. ENVIDIA Beauty Flirty Pearl Shadow Stick kalis air dan tak berminyak. Tekstur dia pun lembut dan ada glitter sikit untuk menampakkan efek mata bundar. Dihutung tip eyeshadow tu pulak ada sponge untuk memudahkan kita ratakan eyeshadow. Nak buat efek smokey pun senang. Tak payah nak guna 2-3 warna shadow.

Terdapat 2 tona menarik iaitu Violet Plum dan Golden Bronze

ENVIDIA Beauty Matte Liquid Lipstick




Matte lipstick memang dah jadi trend kebelakangan ni. AJ sendiri pun salah seorang penggemar lipstik jenis matte. Sebab senang digunakan dan tak payah nak apply dan tahan lama. ENVIDIA Beauty Matte Liquid Lipstick cepat kering bila dah apply kat bibir dan warnanya pun menarik. Kalau nak lagi cantik, korang boleh campurkan 2 warna untuk menyerlahkan lagi bibir korang.

Didatangkan dalam 4 tona iaitu Cherry Sorbet, Strawberry Shortcake, Sweet Toffee dan Rose Truffle.

ENVIDIA Beauty No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner



Ni produk terbaru dari ENVIDIA Beauty. Ramai yang cakap nak apply eyeliner ni susah. Lepas tu ada yang jenis tak lekat, terus nampak sememeh mata tu, macam baru lepas kene tumbuk. So ENVIDIA Beauty No Smudge Stay-all-Day Waterproof Gel Liner, diformulasikan supaya tak mudah sememeh dan tahan lama. Dihujung tip jua ada sponge kecil untuk memudahkan korang meratakan eyeliner dengan efek smokey. So mata nampak elok dan tak comot!

Datang dalam 2 tona iaitu Black dan Brown


Semua produk ENVIDIA Beauty memang sangat on-the-go. Mudah nak pakai dan senang nak bawak travel. Masa acara tu kitorang dapat tengok sendiri MUA Aizat Abdul Razak mekapkan Kak Azni dengan menggunakan produk ENVIDIA Beauty. Memang berubah terus muka Kak Azni bila dimekapkan. Nampak lebih fresh dan flawless je mekap tu.



Menurut Puan Liza pengasas produk ENVIDIA Beauty, produk ni dikeluarkan bagi memudahkan para wanita bermekap. Konsep yang ingin ditampilkan ialah simple dan flawless. Puan Liza juga memastikan setiap produk selamat digunakan, tiada paraben, 100% vegan, tiada alkohol dan mesra solat. ENVIDIA Beauty ni made in Korea tau! So memang bertaraf antarabangsa.


Kalau korang nak dapatkan produk ENVIDIA Beauty, korang boleh berkunjung ke SOGO, Jalan Tuanku Abdul Rahman. Ada promosi sehingga 10 September 2019. Harga promosi dari RM15 sahaja.



Untuk info lanjut, layari :

Website : www.envidia.com.my
Instagram : www.instagram.com/endiviabeauty
Whatsapp : 013-3451511






Ramai dah serbu, korang bila lagi?

email signature