Blogger templates

Ahad, 16 Mac 2014

Insiden FMFA2014 | Al-Fatihah Kawan


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Belum pun reda kisah MH370, negara digemparkan lagi dengan kes kematian 6 orang di Future Music Festival Asia 2014, Bukit Jalil...
Kematian anak muda tersebut dikatakan akibat penyalahgunaan bahan terlarang...
Wallahualam.....


Mulanya, AJ tak kisah sangat pasal berita ni...
Sehinggalah pagi tadi, AJ terbaca nama-nama dan no kad pengenalan mangsa terlibat.....
Berderau darah bile 1 nama tu AJ macam kenal sangat tengok tarikh lahir pulak macam mengiyakan telahan AJ....
Terus AJ type nama dia kat fb... Tapi fb dia dah deactivate pulak...
AJ cari punya cari, memang sah salah seorang tu merupakan kenalan lama AJ.....
Kami takdelah rapat, tapi kenal dan penah keluar sesame suatu ketika dulu....
Ya Allah... Sedihnya bile AJ baca mengenai kisah pemergian dia dan mereka....

Al-Fatihah kawan.....
Semoga kau tenang disana...
Sesungguhnya dari Dia kita datang, kepada Dia kita pulang...

Kepada semua, kita manusia biase tak layak untuk menghakimi dan mengadili pengakhiran seseorang....
Bukan AJ bela kerana salah seorang tu kenalan lama AJ...
Tapi apa sahaja kisahnya, itu urusan mereka dengan Penciptanya...
Kita doakan yang terbaik buat mereka dialam sana....

P/s : Sedih.....
Dah lame tak dengar berita, tau-tau begini kisahnya.... =(



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

29 ulasan:

  1. Orang suruh p enjoy bukan. Hmmmm

    Ikhlas,
    profhariz.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita pun tak tau kisahnye.....
      Dah tertulis ajalnya begitu....

      Padam
  2. Al-fatihah untuk arwah & takziah pada keluarga..

    BalasPadam
  3. SEMOGA TERBAIK BUAT BELIAU.. AL-FATIHAH.

    BalasPadam
  4. Al Fatihah buat arwah , muga keluarga dan kenalan arwah tabah

    BalasPadam
  5. Alfatihah....dah ketentuan takdir arwah kan...x perlu nak dipanjang2 cerita lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup betul tu kak....
      Apa kisahnya, itu urusan almarhumah kan.....
      Doakan terbaik buat dia....

      Padam
  6. mmg sedih tgk anak
    bangsa jd mcm tu, moga kita ambil
    iktibar dari insiden ini,


    salam kenal aj ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah kak....
      Tapi itulah, ajal dia kak.....

      Salam kenal juga....

      Padam
  7. semoga segala yg berlaku dijadikan iktibar. anak2 islam dan bangsa kita kena ambil pelajaran dari apa yg telah berlaku ini. salam takziah buat keluarga mangsa. al-fatihah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu kak.....
      Semoga menjadi ikhtibar buat semua....

      Padam
  8. takziah pada keluarga mereka...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mudah2an mereka tabah menghadapinya...

      Padam
  9. Al-Fatihah semoga rohnya baik-baik sahaja disana.

    Ikhlas,
    profhariz.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mudah2an... Doakan terbaik buat mereka....

      Padam
  10. Takziah... iktibar utk kita yg masih bernafas di bumi Allah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu ty....
      Semoga menjadi ikhtibar....

      Padam
  11. Takziah pada keluarga mereka..... semoga menjadi pengajaran kepada kita dan masyarakat lain.... Salam perkenalan Sis.... duk semeja ngan wife (cheq eem) saya ari tu kan.... jom kite bertukar-tukar blog list nak...ekekekeke... www.shamphotography.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mudah2an....
      Salam perkenalan....
      Aah, AJ duduk semeja dengan Cheq Eem mase SBB tu.....

      Padam
  12. Takziah buat keluarga mereka.. al-fatihah..

    AJ..ini ke org yg AJ cari hari tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih....
      AJ terperasan name dia kat news...
      Tu yang nak confirmkan betul ke tak dia yang terbabit sama.....

      Padam
  13. dah ajal die..doakn sahaja..

    BalasPadam