Blogger templates

Selasa, 17 September 2013

Sambut Belated Birthday Abah..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sabtu bertempat di Island BBQ Steamboat, Kg Melayu Subang...
AJ pegi makan-makan sempena hari lahir abah yang ke 59....
Sebenarnya, hari lahir Abah jatuh pada 25 Ogos yang lepas...
Tapi sebab masa tu Abah balik kampung, kami postponed la nak belanja makan tu ke hari lain.....
Fikir punya fikir, akhirnya kat sini la kami bawa Abah makan... =D
Dalam pukul 5 petang, kami sampai sana...
Masa tu belum ada siapa pun lagi...
Kiranye kitorang ni pelanggan pertama yang sampai..
Mulanya nak pegi malam, tapi masa call tu dah fully booked pulak pukul 8 malam tu....
Lastly petang tu je kitorang pegi.... =D
Nak cari tempat tu takdelah susah mane pun......
Jalan pun tak berapa jem, so dalam 30 minit dari KL je dah sampai...

Tempat tu pun agak menarik dan santai....
Pilihan makanan dia pun boleh tahanlah...
Kat situ nanti kita boleh pilih nak kuah sup ataupun tomyam...
Memula kitorang amik kuah sup...
Sup dia sedap.. Not bad....
Lepas tu kitorang amik kuah Tomyam pulak...
Pada kitorang, kuah dia agak kurang umphh....
Tak tau la selera orang lain kan....
Fasiliti kat situ pun okay...
Ada surau dan tandas pun bersih...

Okaylah, taknak bebel panjang dah....
Jom tengok pic yang AJ sempat snap sebelum busy makan...
Hehehehhe... =P

Handbag AJ dari SerPhora...
Sempat promote lagi tu...
Hehehhehehe....

Muke dapat makan...
Hahahaha....
Belakang tu, birthday boy menikmati pemandangan kot... =P


Okay, memang puas hati sangat makanan dia....
Sengkak perut lepas tu...
Hehehehhe....

Oh ya, harga pun berpatutan okay...

RM 21.90 / Dewasa
RM 9.90 / Kanak-kanak 6 -12 tahun
Percuma untuk kanak-kanak di bawah umur 5 tahun....

Untuk lebih lanjut klik Island BBQ Steamboat

P/s : Hidup untuk makan!!
Heheheh.. =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

46 ulasan:

  1. AJ dah dekat sangat dengan rumah akak ngah tu tau... ahaks... next kita pergi pula yer... lepas upacara mengeluarkan suara katak puru...occay??? *_^

    BalasPadam
  2. salam ayu, akak mmg suka gi island steamboat pulak dekat sgt ngan umah akak,murah dan view dia best.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kak...
      Aah sedap dan berpatutan... =D

      Padam
  3. Assalamualaikum yanggggggg, comelnya awak! heeee. okey sheila terliur. lama tak makan bbq dengan steamboat ohhhhhhh :)
    *selamat hari lahir ayah twin! semoga panjang umur dan murah rezeki ye pakcik -->lambat wish...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam....
      Thanks dear...
      Ala, nantipegilah, dari umah Sheila dekat je kot... =D

      Padam
  4. best nyer!!!!! happy belated birthday ayah AJ

    BalasPadam
  5. Happy belated birthdat untuk ayah AJ.. wah, memang nampak best la tempatnya dan sudah tentu makanan dia tu yang menambat hati.. tapi, jauhlah pulak nak gi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks dear...
      Jauh sangat ke?
      Takpe nanti kalau jenjalan kat subang, boleh je singgah... =D

      Padam
  6. Bestnyaaaa ;D hee
    Happy Belated Birthday buat ayah Kak AJ ^_^ hee

    BalasPadam
  7. selamat hari lahir Abah AJ..:)

    BalasPadam
  8. banyaknya pilihan makanan dia...happy birthday to abah ayu :)

    BalasPadam
  9. wah makan besar ye...eh akak mcm makin tembam je yaya tgk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha...
      Aah la yaya...
      Akak memang makin membulat tang pipi tu.....

      Padam
  10. Alahai...sedapnya..sapa nak bawak akak..xde sapa pun kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe, nanti kite plan reramai ek gi makan kat sini....

      Padam
  11. HARGANYA BOLEH TAHAN, TAKLAH MAHAL SANGAT..

    BalasPadam
  12. wah nampak bestlah kat sini,. harga pun berpatutan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best kak...
      Tak rugi makan kat sini.... =D

      Padam
  13. syoklah.. jaga abah bebaik tau.. ;)
    pic 1st tu handbag besor dari tuan..haha.. ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyaallah Deqla...
      beg AJ mane penah kecik2...
      Hehehehheh....

      Padam
  14. Happy belated birthday pakcik.. semoga sentiasa dimurahkan rejeki ;)
    untung AJ masih ada abah.. jaga abah baik2 ye dik..

    BalasPadam
  15. kita aritu mkn kat shah alam.. flamming steamboat.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa besday mak bulan 4 aritu kitorg dah gi Flaming kak.....
      Tu tukar pulak...
      Hehehehhe...

      Padam
  16. susananya menarik lea.. tingin nak gi jugak..

    BalasPadam
  17. seronoknyee
    tmpt nie memang cantik
    sure abah suke kan ..

    haa ada steamboat layie huwaa suke2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah kak, dia suka.....
      AJ lagilah suka...
      Dapat makan...
      Heheheheh....

      Padam
  18. mlm lagi happening tpt tuh . saya dah pi makan sana sbb mrah jer . ada kapal terbang atas kepala lagi ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la...
      Memang tempat kapal terbang lalu....
      Heheheheh....

      Padam
  19. Fuh. Sedap dapat makan steamboat ni.

    BalasPadam
  20. waaaaa tengok entry nie tetiba rasa nk ber'steamboat' jgkk.. cam mano nie.. adehh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kene gi cari la....
      Kang kempunan pulak nak makan steamboat kang....

      Padam
  21. Cntiknye tmpat die. Happy belated berday pakcik ..

    BalasPadam