Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 18 September 2012

Dah Beranak Dah....



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni bertambah lagi anak-anak AJ..
Daripada 5 ekor, dah jadi 9 ekor.....
Malam tadi 2 jam AJ dan kakak tunggu ibu kucing AJ tu beranak..
Dia tu pelik sikit, kalau tak tunggu hadap dia beranak, ke hulu ke hilirlah dia.....
So nak taknak, kenalah AJ dengan kakak bersengkang mata....
AJ boleh je nak tunggu sorang-sorang tapi kucing AJ ni macam tak reti sangat nak meneran.....
So bila baby cat tu dah keluar, kena tolong tarik keluarkan sekali baby dengan uri nya....
Tak faham?? Tak tau macam mana AJ nak terangkan....
Korang kenalah tengok sendiri kucing beranak....
Jadi, bab nak tarik-tarik tu yang AJ takut sikit.....
Hehhehehehe... =D
Setelah 2 jam menunggu, dari 12 tengah malam ke 2 pagi hasilnya keluarlah empat ekor anak kucing....
2 hitam dan 2 oren..... =D
Makanya,bertambahlah perbelanjaan kami berdua menyara anak-anak kucing...

 Sebelum Beranak.... Si Besar Yang Duk Menyusu...

Tadaaaaa.... Baby Cat Baru...... =D

P/s : Kucing nak beranak pun AJ dah Cemas....
Agaknya, Macam tu la perasaan Si Bapa bila tunggu isterinya bersalin....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. Wahhh,bertambah rakyat jelata...ahaks!

    ReplyDelete
  2. aiii...comel.... hahaha... kucing kawan aku pun baru beranak minggu lepas...hehe

    ReplyDelete
  3. Tulah @Cik Adieb...
    Beramai2 lagi rakyat sedia ada... =P

    ReplyDelete
  4. Musim beranak pinak kot @Momo...
    hehehheheh..

    ReplyDelete
  5. aj tolong tarik?...kalau kiter takot2 brani jer...hahhaha

    ReplyDelete
  6. AJ seram sikit nak tarik @dhiashahida..
    kakak AJ yang tarik......
    AJ penah skali try tarik...
    Tapi rasa macam tali pusat dia nak tercabut je... Huhuh..

    ReplyDelete
  7. Baguslah tu sekurangnya dah ada experience ...he...he

    ReplyDelete
  8. Ya Allah..iter dgr pown ngeri...btw mmg shomel bb cat awak..ida ader kucing 12 eko tapi yg kaler oren tader...

    ReplyDelete
  9. Hahhahah @hainom OKje pengalaman kucing beranak ye..?
    Selalu je tengok kucing beranak....
    Tapi tang nak tarik2 tu still takut...

    ReplyDelete
  10. Memang ngeri @dhiashahida..
    sebab tu AJ tak berani....
    AJ masuk yang 2 ekor ni dah ada 3 la kaler oren.. =D

    ReplyDelete
  11. wah dpt anak kucing baru...cubit2 nuffnang

    ReplyDelete
  12. Yup @Mrs Velentine..
    dapat anak kucing baru.....
    Tq3...

    ReplyDelete