Blogger templates

Isnin, 11 Julai 2011

Ride to Cameron Highland....... Superb!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

10 Julai 2011 - AJ pegi konvoi naik Cameron Highland dengan Mr. JR dan budak-budak scram anjuran Kelab Demak DTM. Best gila.

Pagi tu masing-masing berkumpul kat RnR Rawang, bersarapan dan isi minyak. Then bila semua dah ada dalam pukul 8 pagi kitorang bertolak ke Cameron Highland. Ni kali kedua AJ ride jauh-jauh lepas Muar aritu. Hehhehehe. Kecoh la minah ni kan kan kan.

Dalam pukul 11 lebih kitorang sampai kat Tapah, kat situ ada lagi beberapa buah motor yang dah tunggu. Ramai jugak yang join program ride santai kali ni. Dalam FB pun 20 lebih orang yang confirm.

Time naik tu Alhamdulillah cuaca pun agak baik Tapi jalan lama tu agak kurang elok la Biasalah jalan lama kan. Semua tu tak menjadi penghalang untuk memasing ride.

Sampai je Cameron Highland, destinasi pertama yang kami tuju mestilah kedai makan. Selesai makan tengah hari kat Brinchang kitorang ke ladang teh Boh Sungei Palas. Kat situ lepak agak lama juga sementara menunggu group lain dari Temerloh. Sempat la menikmati angin sepoi-sepoi bahasa kat situ. Ada yang siap tertidur-tidur lagi penat punya pasal. AJ seperti biasa la, jadi  "Mesin Pengisar Makanan". Bila gi tempat sejuk ni mulalah mulut tu asik nak mengunyah je!


Setelah agak lama kat situ, akhirnya sampai juga group dari Temerloh tu. Tanpa membuang masa kitorang pun gerak pegi Gunung Brinchang pulak. Jalan nak naik tu aduhai punya lah curam. Ada la 2-3 buah motor yang jatuh dan ada jugak yang tak lepas naik. Lepas tu turun pulak gi makan dan shopping Strawberry. AJ tak beli bawak balik pun. Makan kat situ je. Cam biasa bila pegi Cameron je mesti la AJ makan Strawberry with Whipped Cream. Yummy! Sedapnya. Lepas tu AJ makan pulak dengan Strawberry Sundae. Best baq ang! Kalau boleh tapau bawak balik, dah tapau 8 dah. Hehhehehhehe. Bak kata Mr. JR amik biji strawberry tu, lepas tu tanam kat umah letak bawah air-cond. Camtu pun boleh ke??? Hehehheheh.

Bila perut dah kenyang dan dah puas meneroka sekitar Cameron Highlands kitorang pun meneruskan perjalanan balik.. Kejap je kan?? Yelah pegi naik Cameron bukan nak jalan sangat, gi ride santai je. Sebelum balik kitorang sempatlah amik gambar beramai-ramai buat kenang-kenangan. Alhamdulillah cuaca pun okay walaupun masa memula nak turun dari Cameron tu menitis dah 2-3 titik hujan.. Tapi nasiblah tak turun. Kalau tak sukar jugak perjalanan tu.

Balik tu pulak, AJ dan Mr. JR memang tak larat gila nak teruskan perjalanan balik dengan bebudak konvoi.. Sampai RnR Ulu Bernam kitorang berhenti rehat dulu. Bagi hilang sengal-sengal. Alhamdulillah lepas dah berehat, kami berjaya meneruskan perjalanan sampai ke KL.

Sampai je rumah, dah tak nampak lain dah. Tilam dn bantal dah mula memanggil! Hahahahaha.

P/s : Nanti jom ride lagi!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tiada ulasan:

Catat Komen