Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 14 October 2017

Gates Open For ASIA SUPERMOTO INDONESIA

 
 
 
 
Thousands of Fans Expected to Attend Round 2 of the 2017 FIM Asia SuperMoto Championship at Kota Surakarta 
CENTRAL JAVA, INDONESIA, 13 OCTOBER 2017 – Kota Surakarta, or widely known as Solo by the locals, welcomes the return of the FIM Asia SuperMoto Championship to Indonesia. The two-day race weekend happening 14 to 15 October 2017 from 10:00AM to 6:00PM (+7:00GMT) at The Park Mall, Solo, is expected to draw fans and enthusiasts from across Indonesia and the world to watch the hottest SuperMoto race in Asia.

Andrew Ching, Chief Executive of E-Plus Global, the organiser of the 2017 FIM Asia SuperMoto Championship, said that the continuity of the championship in Indonesia proves the country’s capacity in developing the industry and the sport. “Indonesia has always been an ideal country when it comes to two-wheel motorsport. Our presence here will further expand the championship’s status to motorsport enthusiasts around the world. I would like to express my deepest gratitude to H. Wardoyo Widjaja, SH., MH., the Regent (Bupati) of Sukoharjo, Bold Xperience, sponsors, partners, riders and all affiliates for their support.”

He added that the championship will be streamed live in HD on twenty3.tv powered by E-Plus Global, will attract global attention for the race. The Over-The-Top platform innovated by the company will provide free streaming and video-on-demand contents for worldwide fans.

H. Wardoyo Widjaja added that “hosting the championship in Central Java will draw the world’s attention to our beautiful city. Our collaboration with the organiser will elevate our status as a host city for motorsports, and hopefully, this will grow Central Java into a hub to practice this unique riding discipline.”

Tony Nagamaiah, General Manager of Malaysia Major Events, a division of Malaysia Convention & Exhibition Bureau (an agency under the Ministry of Tourism and Culture Malaysia), affirms that the championship is a key tourism driver for each host country. “Malaysia is proud to support the FIM Asia SuperMoto Championship being hosted in six countries. This home-hosted event has grown rapidly in the last three years in terms of spectator and viewership around the region. The Final Round hosted in Malaysia last year captured the imagination of fans all over the world. Our decision to support the race has helped promote our tourism economy, and I believe that the result is similar for each host country.”

He added that this year, Malaysia would once again host the Final Round of the championship on the 16 and 17 of December. “The Final Round will take place at Bukit Jalil, a world-renowned sports hub in Malaysia which was recently refurbished to host the 2017 Southeast Asian Games and numerous world-class events. I would like to invite all Indonesian fans as well as fans from all over the world to our beautiful country and witness the crowning of the 2017 season champion.”

“FIM Asia SuperMoto Championship has always provided an exhilarating experience for spectators and riders. Their aim to uplift the status of SuperMoto in the region has brought great excitement for the community in Indonesia and the region. Similarly for Bold Xperience, we strive to bring a bold and unforgettable memory for the SuperMoto community here. We hope that this partnership with FIM Asia SuperMoto will create more opportunities for Indonesians to explore and experience this unique motorsport genre by creating local talents to compete on the international stage,” said Natassa Agatha Jou S., representative of Bold Xperience, co-sponsor of the 2017 FIM Asia SuperMoto Championship – Indonesia.

Indonesia Round Race Preview

With United Kingdom’s Lewis Cornish leading the way, Thailand’s Trakarn Thangthong, Netherland’s Marcel Van Drunen, Malaysia’s Muhd Habibullah and counterpart Khairy Zakaria will face intense competition in the race at the top. While the race remained close for the top five riders, strong home advantage may pave the way for Indonesia’s duo, Pedro Wuner and Farhan Hendro.

Tomorrow will be the day we put our training to the test. I believe that we have grown tremendously after a rigorous training routine that involves physical, mental and skills development. I think we have a chance of being on the podium” said Pedro.

Farhan added that Team Samarinda D’Jagung remained optimistic towards the duo in improving their standings. “We have witnessed the intensity and capability of all the riders in Thailand. With home advantage and supporters rooting for us, this will be an extra boost for us to perform better. We hope that this race will bring us luck and turn the tides on the chart.”

Other notable riders would include Japan’s Team KYT Autorace Global Riders Naoto Takayama and Takashi Sasaki, as well as Philippines’ Team Kawasaki / Motul Racing Team, Kenneth San Andres. However, the future may still be bleak for veteran Hong Kong rider Tsang Wai Kei as he recuperates from an injured ankle.

Streaming for the championship on www.twenty3.tv will begin from 10:00AM to 6:00PM (+7:00GMT) on 14 and 15 October 2017.

For more information, visit www.supermotoasia.com.

FIM Asia SuperMoto Championship is organised by E-Plus Global Sdn Bhd; promoted by Asia Supersports Group; sanctioned by FIM Asia and Indonesian Motor Association (IMI); co-sponsored by Bold Xperience, and supported by Malaysia Major Events, a division of Malaysia Convention & Exhibition Bureau (an agency under the Ministry of Tourism and Culture Malaysia), Kabupaten Sukoharjo, Bikenation Motorsports Sdn Bhd, SMM Asia Holdings, KRACKER Indonesia, The Park Mall, Telkomsel, Telkom, Solo Radio, Fave Hotel, Norifumi, Liputan6.com, Bola.com, Vidio.com, Indriati Hospital, Malay Mail, Kelab Blogger Ben Ashaari, and TX Sports.

Wednesday, 11 October 2017

#StartIoT : Segalanya Tentang Internet of Things (IoT)

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Apa tu #StartIoT ataupun Internet of Things (IoT)? Serius AJ sendiri pun mulanya kurang pasti mengenai  IoT sampailah AJ hadiri sendiri perlancaran program ini yang diusahakan oleh REKA dengan kerjasama Telekom Malaysia, RE: Telekom Malaysia. Program ini merangkumi workshop yang diadakan selama 3 bulan khas buat pelajar bidang engineering, entepreneur tempatan ataupun SME's yang ingin belajar dan memulakan Internet of Things (IoT).


Zaman sekarang ni memang zaman teknologi dan AJ percaya setiap orang memiliki peralatan teknologi sendiri contohnya telefon pintar. Semua orang tak kira tua dan muda, pasti mengguanakan telefon pintar dalam kehidupan seharian kan? Telefon pintar tu contoh je la, sebenarnya istilah teknologi ni luas kan. Banyak teknologi lagi yang boleh direka untuk kegunaan masa depan.? Jadinya REKA mengambil inisiatif melancarkan program #StartIoT untuk kita pelbagaikan lagi teknologi yang kita gunapakai menjadi lebih pintar dengan wujudnya idea-idea global melalui IoT dan memperkenalkan peranti yang dikenali sebagai RIG.

REKA sendiri telah mencipta kereta pandu-sendiri yang tak perlukan pemandu dengan mengunakan kemahiran IoT yang ada. Jadi REKA percaya IoT sebanarnya lebih lagi dari sekadar kereta pandu-sendiri. Malahan dengan teknologi dan pendidikan yang betul, IoT boleh jadi lebih berguna kepada komuniti dari segi kesihatan dan agriculture juga.

Pada majlis pelancaran program #StartIoT ramai speaker yang telah dijemput untuk menerangkan lebih terperinci mengenai IoT, antaranya :

Encik Haziq Faris

❆ Encik Haziq Faris (CEO of REKA Inisiatif) - How we #StartIoT
❆ Dr Rezal Khairi Ahmad (CEO of NanoMalaysia) - IoT in Industry
❆ Prof Datuk Dr. Khairuddin Ab Hamid (Vice Chancellor-UniMY) - Importance of  IoT in Education
❆ Mr Thoo Wee Meng (VC Leonie Hill Capital) - Investing in Emerging IoT Technologies
❆ Nik Muhammad Aiman CEO of Moovby Mobility) - From Software to Hardware
❆ Mohd Yuzairin bin Md Yunus (President of ImBig) - Through the Eyes of the Machine



AJ ni kang kalau cerita panjang-panjang mengenai IoT takut korang tak faham pulak. So apa kata korang luangkan masa untuk menghadiri sendiri Workshop #StartIoT yang diadakan dari Oktober 2017 hingga Disember 2017 di TM Convention Center. Kat sini korang boleh belajar banyak ilmu-ilmu mengenai Internet of Thins (IoT) dari pengetahuan asas sehinggalah ke cara-cara memulakan IoT serta manfaatnya. Tak rugi pun okay!





Info lanjut :

Website : www.reka.com.my
www.startiot.co

Facebook : www.facebook.com/rekastudios

Instargam : www.instagram.com/rekastudios

Twitter : www.twitter.com/rekastudios

LinkedIn : www.linkedin.com/company/reka-studios




P/s : Zaman dah berubah


Monday, 9 October 2017

TOMBIRUO : Penunggu Rimba Diangkat Ke Layar Perak

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

TOMBIRUO : Penunggu Rimba karya  novelis thriller no 1 Malaysia, Ramlee Awang Murshid kini diangkat ke layar perak. Filem yang diadaptasikan dari novel bukanlah perkara asing, tapi bila karya Ramlee Awang Murshid ni mula difilemkan, ramai yang memberikan reaksi positif  kerana naskhah ini sememangnya hebat mengenai lagenda Hutan Keningau.



Sinopsis : Tombiruo : Penunggu Rimba

Filem ini mengisahkan Ejim yang digelar Tombiruo kerana dianggap sebagai penunggu rimba. Lelaki yang sentiasa bertopeng ini disisihkan oleh penduduk kerana memiliki wajah bukan manusia. Apabila satu insiden yang tragis berlaku pada Tombiruo, ia telah menimbulkan kemarahan dan dendam. Sementara itu Amiruddin menganggap Tombiruo sebagai punca keperitan hidup keluarganya dan mula menjejakinya. Pergelutan diantara meeka berlaku demi menegakkan kebenaran masing-masing.




Selalunya kan, filem yang diadaptasikan dari novel memang agak susah nak digarapkan. Pengalaman AJ sendiri bila tengok filem adatasi ni, selalunya tak dapat puaskan hati AJ sebagai peembaca dan penonton, AJ rasa banyak plot yang tertinggal dan tak dimasukkan dalam cerita. Tapi berlainan dengan filem Tombiruo, plot cerita tak lari dari apa yang dibaca dari novel yang diterbitkan pada tahun 1998 ni. Teras cerita masih lagi dikekalkan dengan beberapa penambahan fiksyen. Lagi 1 pemilihan barisan pelakon yang mantap juga menjadikan setiap 1 karakter tu nampak hidup, terrtamanya Zul Ariffin yang memainkan watak utama sebab kita tak nampak muka dan emosinya. Tapi penjiwaan watak tu buat AJ sendiri dapat rasa keperitan Tombiruo.



Filem bergenre aksi drama ini hasil kerjasama dari empat penerbit Astro Shaw, Ideare Media dan Grup Buku Karangkraf dan layar Sunan. Filem yang menelan belanja sebanyak RM 6juta mendapat bantuan daripada FINAS, Content malaysia Pitching Center Production Grand Finas ini mendapat sentuahan dari pengarah yang mahir dalam bidang kesan visual iaitu Seth Larney. Memang AJ akui la, filem ni punya kesan visual memang tak nampak "fake" pun.

Masa Malam Gala Filem Tombiruo, rata-rata yang hadir pada malam tu memang puas hati dengan hasilnya. Tahniah AJ ucapkan kepada semua krew produksi dan juga penulis novel tu sendir Ramlee Awang Murshid. Kalau nak tau, sepanjang penggambaran penulis novel agung ni sentiasa ada kat set untuk memberikan pandangan dan memantau penghasilan filem ni. Patutlah filem ni tak lari dari cerita asal. Selain pengarah filem, penerbit, penulis novel dan juga barisan pelakon. Banyak lagi nama-nama besar yang terbabit di belakang tabir bagi memastikan penghasilan filem ni menjai antara filem yeng terbaik. AJ boleh katakan kalau korang tak tonton filem ni kat pawagam, memang rugi!



Filem  Tombiruo : Penunggu Rimba akan ditayangkan pada 12 Oktober 2017 di pawagam seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura pada AJ filem mesti tonton. Banyak unsur-unsur menarik yang dimuatkan dalam filem antaranya penggunaan dialek Kadazan-Dusun yang dipantau oleh guru bahasa sepanjang penggambaran. So kalau korang nak tau sendiri hebat tak hebat filem ni, jangan lupa Khamis ni tau!

Barisan Pelakon :

Zul Ariffin : Ejim (Tombiruo)
Farid Kamil : Amiruddin
Nabila Huda : Wan Suraya
Faizal Hussien : Pondolou
Husnul Rahmat : Juslan
Michael Chen : Wong
Farah Ahmad : Monsiroi
Dato M.Nasir : Tan Sri Berham
Datin Marlia Musa : Bonda
Faye Kusairi : Salina
Dynas Mokhtar : Baizura
Artu : Ondu
Muhammad Ar-Rayyan : Ejim & Amirul kecil

Info lanjut :

Website : www.tombiruomovie.com
FB/IG/Twitter/Youtube : Astro Shaw dan Astro Gempak
#tombiruo #tombiruomovie #penunggurimba

P/s : Filem wajib tengok!


Wednesday, 4 October 2017

Badminton Asia Appoints E-PLUS As Strategic Partner

Malaysia-based Events Management Agency Acquires Commercial and Organisational Rights to Regional Tournaments.

KUALA LUMPUR, 03 OCTOBER 2017 – Badminton Asia signed an agreement with events management agency, E-Plus Global Sdn Bhd (E-Plus), appointing the company as its strategic partner. The signing ceremony between Anton Aditya Subowo, President of Badminton Asia, and Andrew Ching, Chief Executive Officer of E-Plus, marks a new milestone for both parties to elevate the sport’s outreach regionally.

(L-R) Brett Wightman, Principal of Populous; Koo Kien Keat, High Performance Director of Badminton Asia, Datuk Yee Tuck Sing, Group CEO of Seri Mutiara Development Sdn Bhd; Datuk Benny Hoe, Group MD of Seri Mutiara Development Sdn Bhd; Anton Aditya Subowo, President of Badminton Asia; Dato’ Sri Norza Zakaria, President of Badminton Association Malaysia; Greg Kim Hong-Ki, Secretary General of Badminton Asia; Andrew Ching, CEO of E-Plus Global Sdn Bhd; and Kenny Goh, COO of Badminton Asia.


Badminton Asia, the governing body of the badminton sport in Asia under the flagship of Badminton World Federation (BWF), is the sanctioning body of all badminton tournaments in Asia. E-Plus is an events management agency reputed for its capability to promote and organise international sporting events around the region.

 “Our partnership with E-Plus is based on our mutual belief in developing ideas and programmes catered for shuttlers of all levels. This is also a part of our goal to assist National Federations in developing talents for the upcoming Tokyo 2020 Olympics. E-Plus is equipped with extensive experience in promoting, organising and developing sports events, and I am confident that this appointment will further increase the Confederation’s value in Asia,” said Anton.

Anton Aditya Subowo, President of Badminton Asia exchanging the contract with Andrew Ching, CEO of E-Plus Global Sdn Bhd.


 Numerous programmes ranging from the grassroots development in schools and academies to the regional junior and senior level as well as veteran and elite tournaments will be executed in stages. This comprehensive enhancement programme will focus on developing badminton on a wider platform.

Andrew expressed his excitement in this strategic partnership. “I grew up in a family that is badminton crazy. The opportunity of building the community regionally, especially with the top world rankings dominated by a majority of Asian countries, will elevate the sport exponentially. We hope that more fans and enthusiasts will continue to support our programmes and continue to make Asia the hub to practice badminton at all levels.”

He also stated that this popular sport in Asia could be capitalised by corporations and brands to increase exposure and awareness. “Badminton fans across the world will have their eyes on these tournaments. Companies and brands interested in exploring the opportunities to be associated with the sport and its activities can contact us at enquiry@eplusglobal.com.”

Established in 2004, the E-Plus has established strong credentials in promoting, organising and developing sporting events in Asia sanctioned by International Federations. The company holds rights to a variety of sports genre portfolios including duathlons, marathons, swimming, trail running, volleyball, motorsports and much more. For more information, visit Badminton Asia’s website at www.badmintonasia.org or E-Plus’ website at www.eplusglobal.com.

Thursday, 28 September 2017

Outlet ke-34 Hair Depot Malaysia di Melawati Mall

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Bila cerita bab rambut mesti AJ ingat pasal Hair Depot, outlet yang menjual pelbagai jenis produk penjagaan rambut dari beberapa buah negara seperti Greece, Spain dan sebagainya. Produk yang terdapat di Hair Depot bukan hanya tertumpu pada rambut je tau, malahan produk untuk perawatan kulit kepala dan peralatan rambut pun ada. Kenalah dengan slogannya " Treat Your Hair Right " Sekarang ni pulak, Hair Depot sedang berjinak-jinak untuk meluaskan pasaran dengan produk penjagaan diri jugak.


Baru ni AJ singgah ke outlet ke-34 Hair Depot yang terletak di Melawati Mall. Outlet ni baru je dibuka bulan lepas. Pendek kata ada bau kedai lagi la. Hihihiiihi. Masa kunjungan AJ tu, banyak produk yang diperkenalkan kepada kami yang hadir pada hari tu. Antaranya produk tersebut ialah Mea Natura Olive ni. Yang ni memang menarik perhatian AJ la, sebab kandungan utamanya adalah olive atau zaitun yang sememangnya dikenali dengan kandungan vitamin E yang tinggi baik untuk kesihatan rambut dan juga kulit kita. Produk Mea Natura ni pulak mengandungi 88% - 94% bahan natural. Ianya bebas dari SLES, Paraben, Propylene Glycol, Silicones, Alcohol dan Synthetics Dyes.



Mea Natura Olive ni didatangkan dalam 2 jenis untuk rambut kering dan rosak dan untuk rambut yang sihat dan berkilau. Bau pun lembut je. Syampu ni pun sangat sesuai buat mereka yang berhijab tau. Selain membantu menangani bau yang kurang menyenangkan, syampu ni jugak boleh menjadikan rambut lebih volume bila bukak tudung. Takdelah balik rumah rambut leper je. Hehehehehe. Selain Olive ada juga Mea Natura Pomegranate yang sesuai untuk mereka yang mempunyai rambut berwarna dan rosak.


Selain produk ni banyak lagi produk lain yang terdapat Hair Depot, macam-macam variasi untuk macam-macam jenis dan keadaan rambut ada. Staff kat sini pun sangat membantu, diorang akan terangkan satu persatu produk yang korang nak tau dengan lebih terperinci. Kalau perlu mereka pun boleh suggestkan produk mana yang sesuai untuk korang.


Macam AJ cakap tadi, kat sini bukan setakat produk penjagaan rambut semata, peralatan untuk rambut pun ada macam hair dryer, curling thong semua. AJ sendiri berpeluang mencuba peralatan rambut yang ada aritu. AJ cuba straightening iron. Best tau! Peralatan ni memang berkualiti, lepas tu peralatan yang AJ cuba ni pula buat rambut AJ jadi lebih terurus dan tak nampak kering. Selalu kalau guna straithening iron kan rambut mesti rasa kasar sikit kan, nak-nak hujung rambut. Tapi peralatan yang AJ guna ni buat rambut nampak more shine kot..



Bestnya kat Hair Depot macam-macam ada! So kalau korang nak cuba dan dapatkan produk-produk penjagaan dan perawatan rambut, apa kata kunjungi outlet Hair Depot di Melawati Mall ni.


Betapa seronoknya seorang AJ di Hair Depot!

 Info lanjut :

Hair Depot Melawati Mall
LG-14, UP2-01, Melawati Mall,
355, Jalan Bandar Melawati, Pusat Melawati,
53100 Kuala Lumpur.

Website : www.kcareshop.com
Facebook : HAIRDEPOT
Instagram : @hairdepot_my

P/s : AJ ni pantang sikit bab-bab rambut ni. memang suka! Hehehhehe..

Friday, 22 September 2017

Ulangtahun ke-3 NY Steak Shack dan Pembukaan Outlet ke-10 di Melawati Mall

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

" Heart, Tasty, Meaty Affair "



Selamat ulangtahun yang ke-3 NY Steak Shack!!! Kali kedua AJ berkunjung ke NY Steak Shack ni. Sebelum AJ ke outlet IOI City Mall Putrajaya masa sambut hari lahir mak 2 tahun lepas. Kunjungan AJ kali ni pula, sempena Ulangtahun ke-3 dan juga pembukaan outlet NY Steak Shack yang ke-10 terletak di Melawati Mall. Dah lama tak menjamu selera kat sini, AJ tengok banyak dah pembaharuan dari segi menu makanan yang ditawarkan. Nak tau apa menunya, sambunglah baca entri ni. Hehehehhehhehe.



NY Steak Shack mula diperkenalkan pada Julai 2014 dengan idea untuk menjamu para pelanggan steaks dan pelbagai makanan dengan harga berpatutan. Yang ni AJ tak nafikan la, harga makanan di NY Steak Shack memang berbaloi! Tak pelik lah kalau dalam masa 3 tahun, 10 outlet telah berjaya dibuka. Menurut Mr. David Lee,General Manager The Manhattan FISH MARKET & NY Steak Shack yang mempunyai pengalaman selama 17 tahun dalam bidang F&B, NY Steak Shack juga merupakan outlet F&B yang memiliki status sah Halal dari JAKIM. So kalau nak menjamu selera kat sini, korang tak perlulah nak rasa ragu-ragu kan.



Jom AJ bawak korang tengok menu makanan yang dihidangkan semasa casual dinner Isnin lepas. Jangan salahkan AJ kalau korang terliur okay? Hehehehhe.



Starters
Wing Over Shrooms & Onions and The Bomb



Main Course
Sizzling Ribeye Steak + Grilled Lamb + Southwest Grill



Big Apple + The Empire + Creamy Spicy Salsa with Southwestern Chicken


Shakes
Banana Milkshakes

Haaaa... Apa macam? nampak sedap dan menyelerakan tak? Makanan yang dihidangkan di NY Steak Shack ni memang AJ puas hati sangat. Steak yang empuk dan juicy, burger dia pun sedap, patty dia pun tebal dan cukup rasa dihidang pulak dengan milkshakes yang umpphhh! Tulis entri pun buat AJ terliur dah! Apa tunggu lagi, jom menjamu selera di NY Steak Shack.

Lagi 1 AJ nak bagitau ni. Bermula 21 September 2017 korang berpeluang join contest "Fly me to New York" yang dianjurkan bersempena Ulangtahun yang ke-3 serta pembukaan outlet ke-10 ni tau! Selain berpeluang ke New York, ada pelbagai hadiah mingguan untuk dimenangi. Jangan lepaskan peluang, kunjungi NY Steak Shack di Melawati Mall hari ni juga okay!


❀ Melawati Mall
Alamat : L3-08, Third Floor, Melawati Mall
355, Jalan Bandar Melawati
Pusat Bandar Melawati
53100 Kuala Lumpur
Tel: 03-4161 0826

Senarai outlet NY Steak Shack Malaysia :

❀ Mid Valley
Alamat : Lot LG-012, LG Floor,
Mid Valley Megamall
1, The Boulevard Mid Valley City
Lingkaran Syed Putra
58200 Kuala Lumpur
Tel: 03-2201 6132

❀ Sunway Pyramid
Alamat : LG 2.45 & 2.46, LG2
Sunway Pyramid Shopping Mall
No. 3, Jalan Pjs 11/15,
Bandar Sunway 46150
Petaling Jaya, Selangor
Tel: 03-5612 7217

❀ IOI City Mall Putrajaya

Alamat : LG-045, Lower Ground Floor
IoI City Mall
IoI Resort
62502 Putrajaya, Wilayah Persekutuan
Tel: 03-8957 2342

❀ 1 Utama
Alamat : S 345, Second Floor,
Persiaran Bandar Utama,
Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor
Tel: 03-7731 4129

❀ Subang Parade
Alamat : LG-15, Lower Ground Floor,
Subang Parade,
No.5, Jalan SS16/1, Subang Jaya,
47500 Selangor.
Tel: 03-5611 0833

❀ AEON Mall Shah Alam
Alamat : Lot G-05, Ground Floor,
AEON Mall Shah Alam,
No. 1, Jalan Akuatik 13/64,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam,
Selangor
Tel: 03-5524 1715

❀ Sunway Velocity
Alamat : Lot No. 2-27, Sunway Velocity Mall
Lingkaran SV, Sunway Velocity
55100 Kuala Lumpur.
Tel: 03-2780 7120

❀ Sogo
Alamat : Lot No. L6-R11 & L6-R11A,
6th Floor, Kompleks Sogo,
190 Jalan Tuanku Abdul Rahman,
50100 Kuala Lumpur
Tel: 03-2602 2646

❀ Alamanda
Alamat : Lot G83,
Ground Floor, Alamanda Putrajaya Shopping Centre,
Jalan Alamanda,
Precinct 1, 62000 Putrajaya.
Tel: 03-8861 6614


Kalau korang nak tau info yang lebih lanjut boleh follow rapat laman sosial di bawah :

Website : www.nysteakshack.com
Facebook : NY Steak Shack
Instagram : @nysteakshack
Twitter : NYSteakShack


P/s : Happy Tummy, Happy ME!


Shinju Pearls, Berkilau di Paradigm Mall

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Shinju Pearls mula diperkenalkan pada tahun 2004 oleh Ms Christina Toh dan mula membuka outlet pertamanya pada tahun 2006. Kini, Shinju Pearls telah melebarkan sayapnya dengan membuka beberapa lagi cawangan antaranya di Bangsar, Ampang dan paling terbaru di Paradigm Mall.


Menjadi antara orang pertama menghadiri majlis pembukaan outlet terbaru di Paradigm Mall ni buat AJ rasa teruja, sebab AJ sebenarnya salah seorang penggemar mutiara juga. Bagi AJ mutiara membuatkan si pemakai tampak lebih elegan dan bergaya. Lepas tu korang boleh gayakan mutiara ni untuk pelbagai acara tau.

Masa majlis pembukaan tempohari, ramai artis yang dijemput bagi memeriahkan majlis selain daripada blogger. Antara yang turut hadir Dato Zainal Abidin, Salma, Ayu Damit, Rehanna dan Thalia Mentor. Selain persembahan, mereka pun siap buat catwalk lagi tau! Haaaa... Kalau nak tau, mutiara bukan saja sesuai digayakan oleh kaum wanita, lelaki pun boleh pakai tau. Kalau perasan, masa majlis penutup Sukan SEA aritu, Dato Zainal Abidin ada pakai rantai mutiara Shinju Pearls. Cumanya kene berani la gayakannya.


Okay kalau sebut Shinju Pearls kan, ramai yang sangka disini hanya menjual mutiara. hakikatnya Shinju Pearls juga ada menjual pelbagai jenis aksesori bermotifkan gems juga. Kalau tak pegi majlis pembukaan ni kan, AJ ingat mutiara je la. Selain menjual aksesori, korang juga boleh mendapatkan pelbagai servis daripada Shinju Pearls. Kalau nak customize aksesori korang sendiri pun boleh. Harga yang ditawarkan juga berpatutan bergantung kepada saiz atau panjang aksesori tersebut.


Lagi 1 sekiranya korang ada koleksi mutiara sendiri dan nak buat pembaharuan design ataupun nak repair, Shinju Pearls dengan berbesar hati boleh buatkan untuk korang. Tak kisahlah kalau aksesori mutiara tu bukan asalnya dibeli dari Shinju Pearls. Bestkan? Yelah kadang kita melancong kat luar negara ke, Sabah ke beli mutiara lepas tu putus pulak. Takkan nak terbang ke tempat korang beli untuk baiki kan. Sekarang Shinju Pearls ada, korang boleh pegi sini je.



Kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai Shinju Pearls, apa kata korang singgah je kat mana-mana outlet Shinju Pearls ataupun datang ke outlet terbaru di Paradigm Mall ni. Banyak aksesori mutiara dan gems untuk korang pilih dengan range harga mengikut bajet korang. Kalau datang time sale lagi best! Hihihihhi.

Info lanjut boleh rujuk di bawah ni :

Website: www.shinjupearls.com
Instagram: @shinjupearls
Online Store : www.shinjupearls.net
❀ Paradigm Mall (Terbaru)
Alamat : G-28, Level G, Paradigm Mall, No. 1, SS7/26A, Kelana Jaya47301 Petaling Jaya, Selangor
Tel : +603 78878308
❀ HQ
Alamat : Lot 1, Level 6, Bangunan Bangsaria 45E,Jalan Maarof, Bangsar59000 Kuala Lumpur,Malaysia
Tel : +603 2202 2482

❀ Pavilion
Alamat : Lot 4.15.01 4th Floor, Pavilion Kuala Lumpur No 168, Jalan Bukit Bintang,55100, Kuala Lumpur
Tel : +603 21459986
❀ Bangsar Village
Alamat : Lot 1F-33 First Floor, Bangsar Village II,No 2, Jalan Telawi Satu, Bangsar Baru,59100,Kuala Lumpur
Tel : +603 22023180
❀ Great Eastern Mall
Alamat : Lot 1.10 First Floor, Great Eastern Mall, No. 3030, Jalan Ampang50450 Kuala Lumpur
Tel : +603 42578986
❀ Bangsar Shopping Centre
Alamat : F123, First Floor, Bangsar Shopping Centre, Jalan Maarof, Bukit Bandaraya 59000 Kuala Lumpur
Tel : +603 20118308285,
❀ Sunway Pyramid
Alamat : G1.25A, Ground Floor , Sunway Pyramid Shopping MallNo. 3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway 47500 Selangor
Tel : +603 56121716
❀ Mid Valley
Alamat : F-084, 1st Floor, Mid Valley Megamall , Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
Tel : +603 22018896
❀ Isetan KLCC & Midvalley
Jewelry Department

Kemain bergaya sakan masing-masing dengan koleksi aksesori Shinju Pearls tau!

P/s : Niat hati nak beli cincin tu, tapi takde size. RM39 je!