Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 1 August 2017

Bibir Menggoda dengan G9 Skin First Lip Stick!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

" Lipstick is Always a Good Idea "
" Give a Woman a right Lipstick and she can Conquer the World "

Penah dengar tak quote ni? Jadi perempuan ni takde la complicated mana, bagi je lipstick yang betul, maka cerialah sepanjang hari. Hahahahha. Pada AJ lipstick memang selalu bangkitkan mood AJ tau. Dalam entri AJ yang ni, AJ ade nak share lagi 1 produk kan? So arini AJ nak review sikit G9 Skin First Lip Stick yang terbaru di pasaran.


Alhamdulillah rase bertuah sangat bila dapat mencuba kesemua 5 warna yang ada. Kalau nak tau semua kaler ni memang so me!. " Happy lippie happy me! " Yayyyy! Terasa bibir lebih menggoda bila pakai lipstick ni okay.

Masa mula-mula bukak G9 Skin First Lip Stick AJ tertarik dengan bentuknya. Selalu lipstick je mesti berbentuk bulat, so susah jugak nak letak atas meja, asik bergolek je kadang tu. Packaging G9 Skin First Lip Stick ni petak je, so senang. Takkan ade isu lipstick jatuh dari atas meja. Hihihihih.


Tekstur lipstick ni pun lembut. Sekali sapuan je dah cukup untuk dapatkan bibir menggoda tu. Selepas penggunaan bibir AJ pun tak nampak merekah. Nampak smooth je. Bibir AJ ni jenis kering, so kalau tersalah pakai lipstick bibir tu nampak lagi kering dan crack, nak pulak bila pakai yang jenis matte macam G9 Skin First Lip Stick. Bau pun best!


Kalau dari segi warna pulak, AJ boleh katakan memang A! 5 warna yang ada ni cukup kene dengan jiwa AJ. Yelah, AJ tak suka pakai lipstick yang warnanya jadi pucat dan pudar. Warna yang ada pun nampak mewah, sampaikan AJ tak boleh nak cakap AJ suka 1 warna je, sebab AJ suka semua kaler yang ada! Hahahhahaha.. Tamakkan?



Tips : Untuk warna yang lebih menyerlah, korang boleh mix kan 2 warna yang berbeza.






Kalau cerita pasal lipstick kan, bende pertama yang orang duk fikir mesti tahan lama ke, tak ke kan? Jujur AJ cakap, nak kate lipstick ni too matte pun tak, kalau minum air ke memang akan ada jugak melekat sikit-sikit kat straw or cawan kita tu. Standart la kan.. 😁

Tapi bila pakai G9 Skin First Lip Stick  kita tak perlu nak kejap-kejap touch up. Kalau pakai pagi, petang sikit baru touch up lite-lite je sebab ianya agak long-lasting. Kalau setakat 6-7 jam tu takde masalah sangat, still nampak warnanya. Hihihihi. Kesimpulannya memang berbaloi la lipstick ni kalau korang teringin nak mencuba.

Harga G9 Skin First Lip Stick :
RM 72 / 3.5g

INFO lanjut mengenai produk :

Pembelian Online : Vline
Facebook : G9SkinMY
Instagram : @g9skin_malaysia


P/s : Keep Calm and Put on Make Up!


Thursday, 27 July 2017

White In Whipping Cream dari G9 Skin

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semenjak dah masuk umur 30 an ni, AJ memang dah mula titikberatkan pasal kecantikan kulit. Kalau dulu, tak heran sangat pun semua ni. Yup mungkin dah agak terlambat tapi okaylah kan pada takde kan? Hahahahahaha.... Baru ni AJ diperkenalkan dengan White in Whipping Cream dari G9 Skin, jujur AJ memang tak penah dengar pasal brand ni tau. Terima kasih G9 Skin untuk produk awesome ni okay!

Sebelum AJ start mesti korang nak tau kenapa namanya di brandingkan kepada G9 Skin kan? G9 Skin dinamakan bersempena bahan utama yang digunakan dalam setiap produk iaitu Lotus extract, Ivy extract, Eucalyptus extract, Hibiscus extract, Chlorella extract, Pine Sprout extract, Oregano Leaf extract, Green Tea extract dan Chia Seed extract yang sememangnya terkenal dalam melindungi kulit.



White in Whipping Cream dari G9 Skin apa yang boleh AJ katakan kat korang memang best.. Ianya boleh mencerahkan kulit dengan pantas. Sebenarnya AJ bukan penggemar produk pencerahan kulit instant ni sebab AJ memang ada masalah kulit tak sekata, so bila gunakan produk whitening kulit AJ nampak lagi bercapuk-capuk. Nampak sangat tak ori nya! Bukan tak penah try produk lain sebelum ni. Hehehehe...



Tekstur White in Whipping Cream ni pun sangat halus, mampu menutup garis-garis halus yang terdapat pada kulit muka AJ. Apa yang perasan kan, bila lepas kita apply krim ni, bila mekap pun nampak sedikit flawless kesan dari skin blurry effect yang terdapat didalamnya. Tak percaya korang boleh tengok gambar kat bawah bila AJ try apply kat tangan AJ.



Produk ni jugak tak melekit bila pakai, malahan rase lebih ringan je pada kulit. Bau pun wangi je. Tapi ni bergantung pada keadaan kulit jugak tau. Macam AJ jenis kulit kering, so bila pakai tu memang tak berminyak. AJ ade jugak baca review yang kata krim ni agak berminyak bila digunakan.

Tips untuk mereka yang berkulit medium atau gelap (macam AJ) : Jangan apply terlalu banyak tau, nanti jadi tepung gomak dan nampak tak sekata. Cukup sekadar calit-calit sikit je. Kalau boleh apply part by part.




Harga White In Whipping Cream ialah RM 78/50g. Memang bagi AJ okay sangat sebab boleh tahan dalam 2-3 bulan mengikut pengunaan kita. Kalau pakai hari-hari macam AJ bolehlah tahan dalam 2 bulan.

Jom tengok bahan aktif dalam produk ni dan cara pengunaannya, memang senang je... Calit-calit siap!







Senang kan?


Info lanjut mengenai produk :

Pembelian Online : Vline
Facebook : G9SkinMY
Instagram : @g9skin_malaysia


P/s : Ada lagi 1 produk G9 Skin yang AJ nak share dengan korang tau. Tunggguuuuuu!


Wednesday, 26 July 2017

Mukadimah : Trip Bermotor KL - Koh Lanta, Thailand

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Disebabkan beberapa hari ni mood macam tak berapa gembira, marilah kita menggembirakan hati dengan bercerita mengenai trip bermotor KL - Koh Lanta, Thailand bulan April aritu. Nampak tak berapa lama kisah ini diperam bak ikan pekasam? Hahahahha.... Bukan taknak cerita tapi tak tau kenapa tak tercerita pasal Trip Koh Lanta AJ ni... Ceh! Alasan kauuuuu.... AJ ni asal pegi trip je mesti pilih Thailand kan? Entah kenapa macam terasa kat negara sendiri je bila kat sana tu. Kalau tak Hat Yai, pegi Songkhla, lepas tu terlajak sikit ke Krabi. Dah gi Krabi, jalan jauh sikit masuk Phuket. Nasib Bangkok tu agak jauh, kalau tak silap-silap mau terlepas ke Bangkok! So entri kali ni, AJ cuma bagi mukadimah dulu la. Kang tulis semua, panjang berjela pulak korang nak membacanya. Hahahhaah!



Okay sebenarnya trip ni dah lama dah kitorang plan, dari tahun lepas lagi nak ke Thailand bulan April. Kenapa bulan April? Songkran kan... So nak rasa la sendiri kemeriahan pesta Songkran kat negara sebelah walaupun hakihatnya kami tau Songkran kali ni tak disambut sangat sebab kematian King Bumibol, September 2016 yang lepas. Kan setahun berkabung... Kami bertolak naik motor lebih kurang pukul 11 malam, 11 April 2017. Aah la, naik motor je dah tu je yang hadooo.. Hahahaha... Lagipun kami ni rasa selesa sikit bila naik kenderaan sendiri, senang nak explore tempat orang. Kalau cite bab penat, tipulah kalau AJ kate tak penat kan. Tapi harga sebuah pengalaman yang kita dapat tu lain tau. Bukan semua orang boleh merasa pegi Thailand naik motor. Kalau geng-geng " Bikers Kental " tu, tak payah cakap lah. Tapi kami ni kategori separa kental la. Motor skuter je kan. Hehehehhe.


Macam biasa, Mr.JR bawak motor pun relax-relax je, takde nak berlumba ke ape ke. Malam tu memang banyak motor yang menghala ke arah Thailand, sebabnya weekend tu pun ada Phuket Bike Week juga selain daripada Songkran. Dalam 8-9 jam perjalanan kami sampai kat border. Selalu kan, bila sampai border, kejap je nak cop passport semua. Tapi disebabkan Pesta Songkran dan Phuket Bike Week, 3 jam kami beratur kat imigresen wehhhh! Elok tengah mengantok masa sampai tu, terus hilang mengantuk. Hahahhahah.. Selesai berurusan dengan imigresen kami teruskan perjalanan ke Koh Lanta, rasanya adalah dalam 4-5 jam perjalanan lagi. Phewwwww.



Plan asal, kami nak stay 1 malam dulu kat Hat Yai, tapi lepas fikir masak-masak kami tukar plan terus ke Koh Lanta je. Alang-alang tu biar penat atas jalan tu sehari je. Kalau tak nanti macam lagi penat atas jalan pada penat travel. Haaaa. Kalau naik motor ni korang kene plan betul-betul tau perjalanan. Naik motor tak sama macam naik kereta. Sepanjang perjalanan ke Koh Lanta kan, cuaca memang tak berapa cantik, kejap hujan, kejap okay. Makanya kami-kami yang atas motor ni pun kejap basah, kejap kering. Haaaa lagi 1 kalau naik motor ni, dah kuyup kene hujan tu korang teruskan je la perjalanan ye. Buang masa je kalau berenti bila dah basah tu. Hahahahaha... Sejuk? Gila tak sejuk! Bertabah je la atas motor tu woi!



Petang tu dalam pukul 6, kami sampai kat jeti Koh Lanta. Nak masuk Koh Lanta ni, korang kene naik feri tau. Memang takde jalan darat sebab dia betul-betul pulau. Koh Lanta ni takdelah femes sangat macam Koh Samui semua. Tapi taktau la, memang kami ni kalau pegi travel suka explore tempat yang tak berapa femes. Nak tau apa yang menarik kat Koh Lanta ni, nanti AJ cerita okay. Lebih kurang pukul 7 macam tu, kami sampai ke tempat penginapan. Terlepas nak tengok sunset tapi takpe, esok lusa ade lagi. Harapnya cuaca okay je la sepanjang trip.


Dapat pulak tengok sunset dari atas feri...

Lepas je check in, terus je bersihkan diri semua dulu. Memang stail kitorang kalau berjalan jauh, ko jangan terus landing atas katil. Bila dah start landing, memang tak jadi apa la cite dia. Kelaut peginya! Hahahahhaa. Selesai mandi, kami-kami terus keluar cari tempat makan. Kat Koh Lanta ni bab makan jangan risau sebab nak cari makanan halal tu memang tak susah. Alhamdulillah la even kawasan ni AJ perati banyak mat-mat saleh berbanding orang Malaysia. Sebab kat sini memang tak berapa femes dikalangan orang kita. Rasanya AJ tak nampak pun ada orang Malaysia. Kalau masa trip yang lepas-lepas ke Hat Yai, Krabi, Phuket semua tu nampak je la orang kita. Dah jumpa tempat makan, dapat makanan tak pandang kiri kanan dah okay. Terus melahap je! Lapar baq ang! Kat sini harga makanan memang korang boleh senyum. Tak mahal sangat dan potion dia pun besar. Pastu rasa pun mabeles! Hahahahahhaa.

Habis makan, merempit balik guest room terus ZzZzZzZzZzZzZzZzZ....... Bersambung! Hahahahaha

P/s :  Panjang nau mukadimah kakak AJ! Hahahahhaha. Next entri kakak AJ sambung kendian ye. Nak belek balik album buat aktiviti apa pulak pastu!



Monday, 24 July 2017

Unboxing #AltheaTurns2 Birthday Box!!!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Bulan Julai memang bulan yang paling special buat website kesayangan ramai Althea Korea sebab Julai adalah bulan sambutan Birthday Althea yang kedua!!! Yeayyyy!! Happy 2nd Birthday Althea Korea. Jadinya macam tahun sebelum ni, Althea ada Limited Edition Birthday Box bila korang membuat pembelian sepanjang bulan ni tau. AJ pun mestilah tanak lepaskan peluang ni. #AltheaTurns2 Birthday Box ni dah selamat sampai pun kat tangan AJ... So nak tau apa yang ada dalam Birthday Box AJ tak? Jom!


Dapat je birthday box ni memang AJ excited gile! Sebabnya box kali ni direka dengan bentuk kek okay. Alahai cute betul kotaknya ditambah pula dengan kaler pastel tu, melting AJ! Rasa macam kita pulak yang sambut birthday.. Hihihihi...


Kali ni AJ tak beli barang-barang mekap, AJ banyak beli produk penjagaan rambut je...

 
Aritaum Shalp Cushion Brush

Hot Style Heating Protector

Berry Reflection Collection - Conditioner

Yang ni memang agak kelakarlah, seorang AJ membeli conditioner tanpa Shampoo. Entah macam mana AJ boleh terlupa pulak nak klik shampoo dia. Bila bukak je kotak dan belek barang-barang yang ade terus AJ tergelak sendiri. Alahai AJ. Tapi ni lah alasan AJ nak shopping lagi dengan alasan membeli shampoo pulak.. Hahahahhaha... Sambil menyelam minum air. Harap-harap Encik Banker tak baca entri ni. Hahahahha.

Berry Vinegar Water Treatment

Lady Perfume Hair Oil

Aloe Verra 92% Soothing Gel Mist

Belle Journee Tattoo Lip Tint - Attitude Red


Setiap pembelian sepanjang bulan ni juga melayakkan korang untuk dapatkan sample pack tau. AJ pun tak terkecuali. Nampak tak sample pack yang AJ dapat. Seronoknyaaaaa! Paling suka Cocoa Brightening Mask tu, macam nak makan pulak bila hidu bau coklat dia. Hahahahhaha



Yang ni pulak birthday kits untuk pembeli yang terawal membuat pembelian sempena #AltheaTurns2 ni tau, korang boleh DIY birthday box korang cantik-cantik... Lepas tu jangan lupa share dalam Instagram dengan menggunakan hashtag #AltheaTurns2. Nak tengok kotak DIY AJ?





Tadaaaaa.... Cantik tak? Macammana pun, kucing tetap tak lupa. Tema dia ala-ala taman ceria gitu.. Hihihihi...

Lagi 1 (bukan 1 je sebenarnyaaaa......) Macam AJ cakaplah, Birthday Althea, kita yang seronok dapat diskaun dan hadiah yang macam-macam antaranya :

Althea Birthday Sale

Birthday Giveaway (Free Beauty Products for shoppers to add into cart)

Althea Birthday Goodies (Limited Edition Box + DIY Bday Kit + Sample Pack) - Macam AJ punya kat atas tuuuuuu.... Jangan lupa post kat Instagram dengan hashtag #AltheaTurns2 dan #AltheaKorea bila korang dah siap DIY birthday box korang tau!

FLY ME TO KOREA for TWO! - Lets Honeymoon.. Eh!

✿ Contests to win prices
*terms & conditions apply*

Untuk maklumat lanjut mengenai semua diatas layari : www.althea.kr

So apa tunggu lagi, jom membeli belah dengan Althea Korea. Nanti kalau melepas jangan menangis tepi bucu katil pulak tau. AJ dah bagitau korang dah tau. Jangan kata kakak tak payung! Hihihihihih.

P/s : Happy Birthday Althea Korea. Xoxo!


Friday, 21 July 2017

Beg Arthur Larrison - Grey Trendy dan Stylish dari Mizzue Malaysia

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Nak tau kat mana nak cari koleksi beg yang trendy dan stylish? Mizzue Malaysia la jawapannya! Serius AJ ni agak memilih kalau nak pilih beg, terutamanya beg tangan. AJ lebih suka beg tangan yang boleh sling ataupun boleh hand carry je. Senang cerita yang 2 in 1 la. Nak bergaya ala hipster boleh, nak bergaya ala-ala ayu pun boleh. Sebabnya AJ ni selalu naik motor je kalau kemana-mana, so kalau nak bawak hand carry kehulu-hilir jenuh jugaklah.



Mizzue Malaysia

Penah dengar tak pasal Mizzue Malaysia ni? Kalau tak, meh AJ cerita sikit. Mizzue ni merupakan salah 1 laman web membeli beah yang menjual pelbagai jenis beg dari clutch, beg tangan mahupun beg galas mengikut citarasa dan pemakaian korang la. AJ pun baru je berkenalan dan baru je nak berjinak dengan Mizzue Malaysia. Banyak ratusan beg yang boleh korang pilih kat sini, nak yang bersaiz kecil, bersaiz besar dan mempunyai pelbagai pilihan warna, serba serbi ada! Kalau nak tau, Mizzue bukan hanya ada di Malaysia je, kat Singapore, Hong Kong dan banyak lagi tau. Pasaran Mizzue ni memang meluas, so korang boleh agak la kan kualiti dia macam mana? Memang baguslah!





Aritu AJ terjumpa beg Arthur Larrison - Grey kat website Mizzue Malaysia, terus AJ jatuh cinta dengan beg ni tau. Ianya memang menepati citarasa AJ, boleh digayakan 2 dalam 1. Kalau AJ pakai casual, AJ sling je Arthur Larrison tu. Manakala kalau AJ pakai skirt ke, baju kurung ke, AJ akan carry je beg tangan tu.


Lagi 1 kan, design beg Mizzue memang sentiasa trendy dan sentiasa mengikuti fesyen semasa. Korang boleh tengok sendiri perincian kat beg AJ ni. Corak dia yang dianyam dan pemegang yang dibalut dengab kain buat beg ni nampak eksklusif. Walaupun beg nampak kecik, dalam dia banyak ruang untuk letakkan barang-barang korang. Kalau setakat nak letak power bank, alat solet dan dompet memang takde masalah. So dengan Arthur Larrison AJ tak perlu nak bawak beg banyak-banyak. 1 beg ni je dah cukup untuk letak barang keperluan AJ.




So takkan lah korang nak tengok je AJ bergaya dengan beg dari Mizzue Malaysia ni kan? Tak teringin ke nak beli? Tunggu apa lagi jom ke laman web Mizzue Malaysia buat pembelian sekarang!
Oh ya! Kalau korang bernasib baik, korang boleh dapat banyak diskaun dan promo menarik kat sini, aritu kan AJ ada nampak promosi buy 1 free 1 tau.... Best gila, beli 1 dapat lagi 1.

Nak tau lebih lanjut mengenai Mizzue?
Layari :

Website : www.mizzue.com.my
Facebook : mizzue
Instagram : @mizzuemy


P/s : Raya Haji tak lama lagi, bolehlah beli beg raya... Hehhheehe...

Saturday, 15 July 2017

Penang Street Art

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Belum habis lagi episod cuti di Pulau Pinang AJ ni. Kalau ke Penang, tak sah rasanya kalau tak ke Penang Street Art yang merupakan salah 1 tarikan yang selalu dikunjungi para pelancong dan orang tempatan hasil idea Lithuanian artist, Ernest Zacharevic . Nak tau tak? AJ pun kali pertama datang sini tau. 😊


Penang Street Art terletak di GeorgeTown sepanjang Jalan Muntri ke Weld Quay. Memang banyak hasil mural yang menarik di sepanjang Penang Street Art, boleh dikatakan mana-mana ceruk ada hasil kerja unik para artis. Memang kalau datang sini, boleh bakar kalori jugak sebab korang kene berjalan dari 1 mural ke 1 mural, 1 lorong ke 1 lorong.

Selain daripada mural, bangunan-bangunan kat sini jugak sangat unik sebab disini setiap bangunan sekitar masih mengekalkan rekabentuk lama. Seronok bila dapat tengok bangunan dulu-dulu. Kat KL mana ada sangat dah, bangunan pencakar langit banyak la!



Selain mural, korang boleh makan ais kepal tau. Banyak stall-stall kecik yang jual ais kepal, harganya pun berpatutan. Yang macam AJ makan tu, RM 2.50 je tau. Siap ade perisa-perisa lagi. Sedap baq ang! Sampai juling mata seorang AJ... Hahahahaha.




Okay meh tengok antara mural yang terdapat di Penang Street Art. Banyak sangat, ada jugak mural yang AJ tak berjaya jumpa sebab masa kami pagi tu dah agak kesuntukan masa sikit. Takpe, nanti kalau AJ ke Penang lagi. AJ nak repeat pusing-pusing sini. Insyaallah bulan Ogos nanti! Hehehheh...















Kalau korang ke Penang, jangan lupa singgah tau.

Nota kecil : Ada antara mural yang dah pudar. Minta-minta pihak yang berwajib touch-up balik la nanti. Sayang jugak kalau tempat yang sentiasa jadi tarikan ni kalau tak di'maintain'

P/s : Tetibe rasa nak bercuti lagi pulak! Hihihihi....