Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 29 December 2018

Butterfly X Althea Christmas Party 2018!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Lama rasa tak hayunkan jari jemari kat keyboard ni. Rindu pulak rasanya! Hehehehehe. Okay awal bulan aritu AJ join Butterfly X Althea Christmas Party 2018 tau. Kalau follow AJ kat IG mesti nampak korang nampak betapa pink nya feed AJ aritu kan kan kan? Sebabnya tema Christmas party ni Pink Christmas. Oh! I love PINK!


Masa mula-mula dapat email dari Mamasan, Tammy kata AJ dapat join party ni, bukan main seronok rasa. Yelah, hanya 30 orang je yang dapat join. Bila AJ antara salah seorang tu, mestilah happy kan. Nak pulak inilah masanya AJ nak kenal dengan Butterflies lain dalam komuniti tu. Kami ni ada yang tak penah jumpa pun.

Walaupun pada mulanya ada sedikit masalah nak anjurkan Pink Christmas Party ni, Tammy dan team berjaya menjadikan party ni meriah sangat! Terima kasih kepada ChubbeeCloud bagi kami buat onar kat situ. Dan paling utama terima kasih Althea Korea yang sudi menaja Christmas Party kami! Yeayyyyy.


Masuk je kat venue terus nampak dekorasi produk Althea kat entrance party tu tau! Dalam tak sedar rupanya, banyak dah produk yang Althea keluarkan dibawah jenama sendiri. Paling baru yang AJ nampak kan, concealer! Ada 4 tona untuk disesuaikan dengan warna kulit masing-masing, AJ tergoda dengan code #Honey. Sekarang ni, tengah ada promo beli 1 percuma 1 tau, nak cuba boleh klik sini.




Masa sepanjang party tu kan, banyak aktiviti yang kitorang buat. Chit chat, gossip sakan dan makan-makan tu memang perkara wajib la kan. Kat sini ade photobooth dari Tagbooth, siap ada sticker special lagi untuk Althea Christmas ni tau! AJ yang tak kreatif ni pun rasa macam kreatif gila dengan wujudnya photobooth ni. Hahahahaha.

Lepas tu ada game, AJ tak tau la nak sebut mesin apa tu. Alaaa, yang selalu ada anak patung dalam tu lepas tu korang kene usaha angkat pakai penyepit tu. Haaa, nampak explaination dia? Agak-agak korang boleh teka tak mesin ape? Kalau tak tau tengok gambar kat bawah ni. Bimbo mode ON!




Kalau nak tau, sepanjang AJ main mesin ni tak penah dapat apa-apa walaupun 10 kali cuba, tapi kat sini 3 kali cuba je AJ dah dapat hadiah misteri AJ tu tau. masa dapat pick-up bola dalam tu, kemain seronok. yelah first time kan! Hihihihihih. AJ dapat travel pack contour cleanser, primer dan fixer cream tu.

Selain tu, kalau dah reramai pakai cantik-cantik tu mestilah bergambar sakan dekat insta corner yang dihias cantik. Siap ada bathtub dan bear besar gedabak kaler pink lagi. Kalau ikutkan hati AJ, memang dah kene culik dah bebear tu! Hahahahahaha...




Makanan yang disediakan oleh ChubbeeCloud pun sedap-sedap dah hipstur habis! AJ paling suke dengan mermaid drinks dia. Comelnya! Rasa macam tak nak minum je, tapi kalau tak minum rugilah pulak. Dah la cantik, dengan kaler pastelnye lagi dan rasa pun sedap.




Ditambah pulak dengan AltheaLand dessert dari AskJoey, yang berwarna-warni tu, lagilah rasa fancy je makanan kitorang tau! Last-last sebab sayang nak makan, AJ bawak balik.. Hehehehehehe.. Tu pun lepas 2 hari baru makan tau, sayang!


Masa kat situ, kitorang tak tau pun semua orang akan dapat surprise gift. Gift ni memang unik tau. AJ pun tak penah terfikir idea tu. Marshmallow yang direka khas untuk Butterfly yang hadir. Special tau, siap ada muka kite diprint atas marshmallow tu! nasib diorang pilih gambar yang comel dari IG AJ tau!



Pape pun terima kasih tau! Speecial sangat surprise gift kami. masing-masing teruja dan rasa sayang nak makan diri sendiri, AJ sampai ke harini simpan terus dalam peti ais. Punyalah tanak makan hadiah comel tu!

Masa kat Butterfly X Althea Christmas Party 2018, kami memang sedia maklum ada hadiah untuk besr-dressed. Masa dapat invitation tu kan, puas fikir nak pakai apa. Yelah, AJ ni suka je PINK tapi tetibe rasa macam tak banyak pulak baju pink. Hahahhaaha. Last-last AJ pakai je dress lama yang AJ baru pakai sekali tu dan gigih pegi jalan TAR cari kain untuk buat hood warna pink sehari sebelum party ni. Nasib baiklah tailor AJ tu rajin nak melayan.



Hasil dia? AJ antara salah seorang pemenang best-dressed masa tu. Terima kasih Butterfly Project Malaysia dan Althea Korea pilih AJ sebagai salah seorang pemenang. Happy sangat bila dapat beg warna chrome berisi produk Althea! Alhamdulillah.



Kat sini AJ  nak ucap terima kasih kepada team The Butterfly Project Malaysia sebab anjurkan Butterfly X Althea Christmas Party 2018! Dan of course penaja utama kita Althea Korea untuk tajaan dan produk-produk yang awesome! Tak lupa penaja lokasi iaitu ChubbeeCloud di Uptown Damansara untuk tempat dan makanan yang sangat instagramable. Photobooth special effect dari Tagbooth dan terakhir sekali AskJoey untuk dessert yang comel-comel belaka.

Rasa tak puas jumpe dengan Butterfly lain. Harapnya nanti AJ dapat join lagi event dengan Butterfly Malaysia. I can't thankful enough untuk semua kat party ni. Semoga ketemu lagi!

Okay nah belanja lagi gambar. Rindu terox! Terima kasih Eros fishmeatdie dan The Butterfly Project Malaysia untuk gambar-gambar sepanjang party.






P/s : Butterfly X Althea selalu buat bende comel-comel tau! Seronok!!!


Friday, 30 November 2018

Althea Petal Velvet Sunaway dan Althea Petal Velvet Powder

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Meriah Althea Angels sepanjang November ni tau! Pelbagai surprise kami dapat dari Althea Korea! Rasa sangat dihargai bile kami antara "first hand" yang dapat cuba produk baru Althea.

Nak share dengan korang lagi satu produk best dari Althea Korea. Sejujurnya produk dari Althea tak penah mengecewakan! Serius tau, bukan nak bodek. Hehehehe.



Althea Petal Velvet Sunaway dan Althea Petal Velvet Powder ni AJ dapat ngam-ngam sebelum pegi Jepun aritu. Memang terus sumbat dalam beg je la.. Hehehhee.. Jom nak kenalkan dengan korang pulak!

Althea Petal Velvet Sunaway


Sunblock pertama dari Althea Korea ni best sangat! Sebab ape? AJ tak suka sunblock sebab AJ  rasa bila pakai sunblock lagi sunburn teruk dan tekstur dia yang melekit tu buat kulit AJ jadi tak selesa, tapi Althea Petal Velvet Sunaway ni lain sangat, dia jenis liquid dan senang nak apply pada kulit. Lepas tu pulak, tekstur dia ringan dan tak melekit. So sesuai nak pakai hari-hari! AJ sendiri pun dah hampir sebulan cuba, so far kulit AJ tak terbakar teruk bila lama terdedah di bawah cahaya matahari.



Althea Petal Velvet Sunaway berfungsi sebagai pelindung kulit dari sinar matahari. Diformulasikan dengan 2 bahan utama iaitu :

  • Ekstrak Damask bagi memastikan kulit anda tetap segar dan terhidrat sepanjang hari
  • Geranium Oil yang memberikan kulit lebih berseri dan mempu mengurangkan jerawat.

Ianya  juga mengandungi SPF 50+ dan PA ++++ tau! Selain tu terdapat serbuk mikro yang mampu mengawal sebum berlebihan serta menjadikan kulit lebih licin.

Cara penggunaan :

Picit sedikit dan ratakan ke seluruh kulit wajah sekurang-kurangnya 15 minit sebelum keluar rumah tu. Boleh digunakan setiap hari dan sesuai untuk semua jenis kulit.

https://my.althea.kr/petal-velvet-sunaway


Althea Petal Velvet Powder

Kalau korang belum tau Althea Velvet Powder memang agak popular dalam rangkaian produk Althea. Tekstur bedaknya halus dan matte, sesuai digunakan sebagai mekap setting. Kemasan bak sutera buat kulit rasa lebih lembut. Berfungsi untuk mengawal pengeluara sebum tanpa mengeringkan kulit menjadikan kulit tampak lebih segar. AJ suka bau dia tau. Wangi macam cium baby! Hehehehehe.



Didatangkan dalam 2 tona iaitu #0 Translucent, #23 Warm Beige dan edisi ulangtahun #Pink Lavender. Kedua-duanya sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. kandungan utama yang terdapat dalam Althea Petal Velvet Powder ialah :
  • Ekstrak Althea yang kaya dengan antioksidan bertindak melindungi dan menhidrasikan kulit.
  • Polyphenols untuk memelihara kulit dari sinar UV
  • Saponarin untuk memperbaiki kulit rosak serta menganjalkan kulit dari penuaan.

AJ paling suka pakai lepas mekap, sebab mekap jadi tahan lama dan nampak bersinar-sinar je. Bau pun menyenangkan dan tekstur halus tu rasa ringan pada kulit muka AJ. Packaging pun comel je, senang nak masukkan dalam beg. AJ kemana je bawak tau!

https://my.althea.kr/petal-velvet-powder

Nak cuba sendiri? Apa kata korang jenguk kat website Althea Korea. Nak jimat boleh beli set Althea Petal Velvet Sunaway dan Althea Petal Velvet Powder tau.



https://my.althea.kr/petal-velvet-set

P/s : Bestnyaaaa....