Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 7 May 2018

Buffet Ramadhan 2018 | Verandah, Cyberview Resort & Spa

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Haaa, ni nak bawak korang jengah 1 lagi Buffet Ramadhan 2018 iaitu di Verandah, Cyberview Resort & Spa. Ini merupakan kali kedua AJ menjejakkan kaki kat sini. Tahun ni special sikit tau sebab ini merupakan Iftar untuk kali ke-20 bagi Cyberview. So mereka menawarkan diskaun sehingga 40% kepada semua yang ingin menikmati juadah berbuka yang ditawarkan. Tahun ni lebih kurang 26 buah gerai dibuka terdiri daripada pelbagai jenis hidangan bukan sahaja hidangan tempatan malahan Chinese, Japanese, Korean, Italian, Mexican dan Spanish.



Okaylah, mesti korang dah tak sabar nak tengok antara juadahnya kan? Jom AJ bawak korang intai sikit juadah yang bakal dihidangkan sepanjang bulan Ramdhan nanti di Verandah, Cyberview Resort & Spa.

First sekali mestilah kambing golek kan? Tak lengkap rasanya buffet Ramadhan kalau takde kambing golek. Kat sini kan, kambingnya AJ suke sebab cukup juicy dan terasa dia punya rempah perap tu. Lepas tu kan, hidangan kambing golek ni turut dihidangkan dengan nasi mandi. AJ ni memang penggemar nasi mandi tau! 2 kali la tambah nasi. Hahahahaha.


Okay selain tu jugak, ada apam balik dan bahulu. Apam balik kat sini special tau. Bentuknya macam pizza, pelbagai warna dan perasa pulak. Pilihan AJ apam balik Nutella. Penggemar coklat memang akan jatuh cinta. Coklat dia melt bila dalam mulut. Slupppp, menaip ni pun dah buat AJ kecur liur bila ingat apam balik tu.


Gerai asam pedas dan tempoyak pun ada dengan pilihan pelbagai jenis ikan yang segar macam ikan patin, talapia, lampam, pari, tenggiri, ikan susu, tongkol, kembung dan ikan merah. Oh ya, salmon pun ada jugak. Tapi yang ni AJ tak rasa la, sebab AJ kan tak makan ikan. Tapi bile menyebok kat blogger lain diorang kata best. Nak pulak masak tempoyak tu. Alahai, ruginya AJ. Huhuhuhu.



Lagi 1 gerai favourite AJ kan, seafood station. Kat sini ada udang, sotong, kepah dan ikan bakar jugak. AJ ni memilih sikit, kalau seafood ni tak berapa nak masak pun AJ tak makan. Tapi chef kat sini pandai tau, hidangan dia ngam-ngam je rasa dia. Tak terlalu mentah, tak terlalu masak. So just nice. Sotong paling banyak AJ kaut. Sapa yang tak sempat makan tu, sorry! Hehehehhehe.





Selain tu ada juga gerai-gerai lain macam Japanese counter kat situ ada sushi, udom mee tak salah AJ. Ada juga gerai BBQ, Laksa dari pelbagai Negeri, aneka bubur dan sebagainya. Pendek kata banyak betul juadah kat Verandah ni okay.



Bagi yang bawak anak kecik pulak, tak perlu risau sebab kat sini ada Kidz Corner yang menyediakan pelbagai jenis buah-buahan, marshmallow, bread stick dengan chocolate fountain. Yang ini jangan kata budak, AJ pun tergoda. Hihihihi.



Dan last sekali pelbagai jenis dessert of course! Takde pencuci mulut tak syok pulak kan? Macam tahun sebelum ni, ice-cream unik masih lagi dihidangkan untuk para tetamu iaitu ice-cream rendang, teh tarik dan beberapa jenis perisa lagi. AJ paling suka ice-cream teh tarik tu dan juga ice-cream durian. Ya ampun... Sedap kemain!

Nah jamu korang sikit lagi dengan gambar.






Harga Buffet Ramadhan 2018 | Verandah, Cyberview Resort & Spa

So kalau korang nak mencuba sendiri buffet Ramadhabn 2018 di Verandah, Cyberview Resort & Spa. Harga yang ditawarkan agak berpatutan tau. Hanya RM149 untuk dewasa dan RM75 bagi kanak-kanak. Untuk warga emas pulak, harganya hanya RM100. Bagi mereka yang membuat tempahan awal, harga yang ditawarkan hanya RM120 untuk dewasa dan RM45 untuk kanak-kanak serta diskaun 20% jika membuat pembayaran menggunakan kad kredit.

Berita baik! Bersempena ulangtahun ke-20 pada 20 Mei 2018 ni kan, Cyberview Resort & Spa menawarkan diskaun 40% pada hari tersebut. Setiap pembelian 150 pax keatas, percuma hot air ballon sunrise ride untuk 2 orang.

Untuk maklumat lanjut boleh tengok info kat bawah okay.

Alamat :
The Lodge, Persiaran Multimedia, Cyber 7,
63000 Cyberjaya, Selangor.

Tel :
03-8312 7041
03-8312 7042

P/s : Tahun ni tak merasa durian roll, tapi masa Ramadhan nanti diorang kata ada. Sedap tu!


Saturday, 5 May 2018

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka. Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga, outing dengan rakan sekerja ataupun reunion dengan kawan-kawan boleh sangat amik offer ni tau!

Penjimatan bermula dari RM1,000 sehingga RM3,900. Banyak gile boleh jimat. Kurang-kurang pun RM 1,000 dah boleh jimat kat situ. WOW tak WOW? Mestilah WOW kan. Nak tahu apa pakej yang ditawarkan? Meh sambung baca meh.

Tawaran kali ini adalah untuk pakej hari keluarga ataupun nama glamer nya family day. Hihihihu. Konsep pakej kali ni pulak, tempah dulu pastu tarikh family day tu boleh ditetapkan kemudian. Kiranya kalau korang tak plan lagi bila nak buat family day tu, boleh booking tempat sesiap. So tak payah nak risau pasal tempat dah habis  kene booking.

Pihak Agrofarmstay tahu nak organize family day ni bukan senang. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga pun dah makan masa. So bila dah ade promosi terhad ni, boleh sangat kalau nak buat tempahan dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Korang boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak lagi masa nak plan pape tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah okay.

Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 je tau, so apa tu tunggu lagi, booking dulu  pastu tarikh family day atau event bagitahu kemudian.

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018.

Pakej ini menawarkan penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. 


Makanan yang disediakan sepanjang tempoh penginapan pula terdiri daripada sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam dengan BBQ. Pihak Agrofarmstay juga menyediakan sebanyak 5 game sukaneka bersama jurulatih. 


Paling best, kalau korang kaki karaoke bolehlah cuba berkaraoke disini. Bagi yang lebih suka aktiviti air, pulak boleh cuba berkayak atau memancing, korang cuma perlu bawa joran sendiri je.


Selain tu, kat sini ada pelbagai jenis haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh beramah mesra bagi makan kat haiwan-haiwan yang ada kat Agrofarmstay tu. Bagi yang bawa kanak-kanak, pihak Agrofarmstay juga mengadakan pertandingan mewarna. Bolehlah tengok bakat anak-anak tu nanti. Hamper untuk sukaneka dan peraduan mewarna pun disediakan tau. Akhir sekali Agrofarmstay akan menyediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah! Banyak kan aktiviti kat sana.

Harga yang di tawarkan.

Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax).

Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20 pax ialah RM2,780. 

Tapi untuk promosi terhad ni, harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja. 

Bagi tambahan yang melebihi 20 pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maksimum 78 pax. 

Murah sangat. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web Agroframstay di:

Whatsapp / SMS / Call : 012-211 8246 / 016-209 8623 / 012-202 5647
Office: 06-232 2761

P/s : Lama tak buat family day!