Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 1 May 2018

Unicorn Jadian kat Ulangtahun Ke-5 Butterfly Project Malaysia

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Selamat Hari Jadi, Selamat Hari Jadi,
Selamat Hari Jadi Butterfly Project Malaysiaaaaa....
Selamat Hari Jadi!!!!!!


Tahun ni genap 5 tahun Butterfly Malaysia bertapak kat sini. Tahniah komuniti Butterfly Project Malaysia! Kalau sapa yang tak tau lagi, Butterfly Project Malaysia merupakan komuniti kecantikan yang terbesar dalam dunia blogging ni. Ramai tau beauty blogger yang dilahirkan dan berkembang kat sini. AJ sendiri kalau tak salah dah hampir 4 tahun jugak dengan mereka. Yang AJ ingat event pertama AJ join bawah Butterfly Project Malaysia dekat Rupini's Bangsar. Masa tu buat rawatan rambut dengan Himalaya.

Dan tahun ni tak sangka AJ boleh jadi Unicorn Jadian sempena Ulangtahun Ke-5 Butterfly Project Malaysia yang diadakan di Wondermilk, Damansara Utama. Masa mula-mula dapat invitation ni kan, AJ memang excited gila. Yelah, tema dia unik sangat. Unicorn! Seumur hidup AJ, tak penah terfikir AJ akan jadi Unicorn. Tapi 1 April lepas, AJ 1 of the Unicorn okay!

Outfit of The Day :



Masa tau je tema ni, AJ buntu nak pakai apa. Last-last dengan bantuan youtube, I came out with DIY ideas! Thanks to youtube! Dari top to toe, AJ DIY dan pakai apa adanya je. Tak sangka berbakat jugak seorang AJ! Mekap pun AJ ikut tutorial dari Youtube jugak. Phewwww, nasib baik jadi. Kalau unicorn mestilah ade horn, AJ mulanya plan nak beli unicorn hairband. Lepas tu pegi Spotlight terjumpa pulak art yang bentuk kon, so i decided to make DIY Unicorn Hair! Yayyy!!!


AJ ke Wondermilk naik Grab tau, memang awkward gila rasa bila keluar rumah macam tu. Yang kelakarnya, abang Grab tu dari awal AJ naik sampailah ke destinasi kejap-kejap duk pandang. AJ rasa dia takut AJ rape or rompak dia kot! Hahahahahahaha. Oh Butterfly Project Malaysia, thanks for giving me such a memorable memories. Xoxo!

Sampai je kat sana, AJ tengok dah ramai Unicorn lain tengah register. Masing-masing kemain comel lagi, berwarna-warni. Lepas register kami dibenarkan masuk. Acara dimulakan dengan ucapan alu-aluan dan seterusnya perasmian sambutan Birthday Butterfly Project Malaysia! Sebelum tu kami ada mini-photoshoot. Thanks Aros (fishmeatdie.com) for awesome pic!





Banyak aktiviti kami kat sana tau, AJ pun sempat berkenalan dengan Butterfly yang lain. Yelah walaupun berada dalam 1 komuniti, AJ bukan kenal semua. Time ni la AJ berpeluang kenal dan beramah mesra dengan yang lain.



Para Penaja dan Goodie's Bag!


Brrrloon

Masa Ulangtahun Ke-5 Butterfly Project Malaysia ni banyak sangat aktiviti yang kami buat dengan kerjasama dari para penaja. Antaranya mewarnakan belon dengan BRRRLOON! Best tau, terasa macam kanak-kanak ribena pulak mewarna-warna ni. Lepas dah warna kita akan shake-shake belon tu sampai kembung. Unik okay! Tak penah lagi AJ jumpa belon yang kreatif ilham Brrrloon ni. Dan semua belon-belon kat Wondermilk masa event tu, tajaan Brrrloon! Ceria sangat belon kat situ! AJ ingat nak bawak balik belon yang paling besar tau. Tapi sayangnya AJ naik public transport, so sempat amik yang kecik je. Hehehehehe. Tq Brrrloon!




Brrrloon
Block Gurney, Unit G-1-2, Plaza Arkadia,
No.3, Jalan Intisari Perdana,
Desa Park City, 52200 KL
Website: www.brrrloon.com (akan datang)
Tel: 6018-2777130

GNG Studiobooth

Tak lengkap party kalau takde photo booth kan? Sekarang ni even kenduri kawen pun ada photo booth tau. Masa Ulangtahun Ke-5 Butterfly Project Malaysia, of course ada GNG Studiobooth untuk mengabadikan kenangan sepanjang party ni. AJ sempatlah jugak amik 2-3 keping gambar dengan GNG Studiobooth ni. Cantik sangat hasil dia, lepas tu ada boomerang jugak. Copy gambar dan boomerang kita pun mereka aka hantar kat email. So kalau ada yang terhilangkan gambar, bolehlah reprint balik!







GNG Studiobooth


Everyday Flowers

Yang ni favourite AJ tau, apa lagi kalau bukan bunga! Bunga-bunga ni semua fresh tau. Yang paling menarik, bila bouquet bunga kami tu dibuat by hand oleh Everyday Flowers time tu jugak okay. Kami diberi peluang pilih 2 jenis bunga. Pilihan AJ semestinya ros merah dan carnation. Kalau ikut hati, AJ nak pilih semua bunga yang ada, tapi nanti abis kat AJ je pulak bunga tu. Hasilnya AJ puas hati sangat! Balik terus AJ simpan bunga AJ dalam freezer! Sayang pulak kalau bunga cantik-cantik tu layu nanti.





Everyday Flowers

Haaaaaa... Kalau nak tau, setiap seorang Butterfly dapat anak angkat tau! Seketul mug Unicorn! Ini adalah surprise dari Butterfly Project Malaysia. Kami pun tak tau ada mug comel ni. Thanks to 50GRAM. Dah nama pun anak angkat kan, mestilah ada nama kan. Siap sign perjanjian nak jaga elok-elok tau. Nama anak angkat AJ tu LuluRina! Comel tak nama dia? Heheheheh.




Website: 50gram.com.my

Last but not least, jom kita unboxing apa yang ada dalam goodies bag kami. Tak sabar nak tunjuk kat korang. Rugi tau sapa yang tak datang ke Ulangtahun Ke-5 Butterfly Project Malaysia ni.

Goodies Bagggg!!!!

Belif Malaysia

Salah satu top brand skincare dari Korea. Best seller on the go ni berharga RM89. Ada pencuci muka, toner, serum, pelembab dan krim mata.



Website: belif.com.my

NYX Cosmetics Malaysia

My favourite makeup brand ever! Ada 2 produk dari NYX iaitu Vivid Brights Eyeliner (Blossom) yang berharga RM30 dan juga Lip of the Day Liquid Lip Liner (Cherished) berharga RM35





Koji Dolly-Wink's Eyelashes

Ada 4 rangkaian eyelashes berharga RM58.90 yang diberikan secara random kepada para Butterfly. AJ dapat no# 28 Lovely Girl. Bulu mata ni natural sangat. Sesuai nak pakai hari-hari. Tapi AJ macam sayang pulak nak guna. Hahahahaha. Boleh didapati kat Sasa Malaysia, Watsons dan store terpilih.



Wanderlust Things

Suka sangat hadiah comel ni. Rantai berbentuk Unicorn berharga RM14.90. Datang dalam 2 warna iaitu gold dan silver. AJ dapat silver! Bila pakai terus terasa cute! Hahahahaha. Banyak lagi barang-barang comel yang boleh korang dapat dari mereka, bukan rantai ni je tau!




Dear Beaute

Sample produk penjagaan rambut dari Jepun untuk rambut lebih terurus dan sihat! Rangkaian Himawari hair care ni boleh didapati kat Sasa Malaysia, Watsons dan store terpilih.



Dan yang paling bermakna Thank You card khas dari Mamasan @ Tammy Lim dengan berus mekap unicorn yang super duper cute! Thanks for having us Mamasan. I'm so glad to be one of the Butterflies that day! Xoxo.



Bila dah pakai cantik-cantik, mestilah ada best dress kan? Tahniah kepada Rawlins, Syafiera dan Tiffany kalau tak salah AJ sebab berjaya menjadi unicorn yang paling anggun sepanjang Ulangtahun Ke-5 Butterfly Project Malaysia, 1 April yang lepas. Jeles AJ dengan Trollbeads korang tu tau!



So jom tengok antara momen AJ kat situ. Tak puas rasanya berjimba-jimba dengan korang tau! Harap-harap nanti AJ dapat luangkan masa lagi.











Meriahkan??? Thank you Butterfly Project Malaysia! Semoga terus success di masa depan. We love you!!!!!!


Lokasi :
Wondermilk
37, Jalan SS 21/1A,
Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya
Tel: 603-7732 5136
Website: https://ilovewondermilk.com/
FB: https://www.facebook.com/wondermilkcafe/


Monday, 30 April 2018

Buffet Ramadhan 2018 | Zende Restaurant, Seri Pacific Kuala Lumpur

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Macam setiap tahun, Zende Restaurant, Seri Pacific Kuala Lumpur juga ada menyediakan pakej buffet Ramadhan 2018. Konsep pada tahun ni kan, " Santapan Buka Puasa ". Banyak juadah yang tak kurang hebat yang ditawarkan tau antaranya kambing bakar (ini bagi AJ memang wajib!), kacang pool, Nasi Briyani Gam, Nasi Kandar, Sup Gearbox dan pelbagai lagi. Pada AJ kan semuanya menepati citarasa AJ.



Hidangan pertama yang jadi pilihan AJ semestinya bubur lambuk. Tetiap kali puasa, AJ mesti nak makan bubur lambuk. Kat sini bubur dia memang A, lebih kurang macam bubur lambuk Kampung Bharu je rasa dia tau. Cukup rasa segala rempah dan isinya. Puas hati makan!



Lauk-pauk Melayu pun ada tau. Yelah, kadang bila bawak orang-orang tua, mana maunye diorang makan makanan hipster ni kan. Kat sini juadah tempatan nye AJ boleh katakan memang membuka selera. Ada masak lemak telur itik, masak lemak nangka, sambal udang petai, asam pedas ikan pari, daging masak hitam yang empuk, tumis siput buluh sos pedas ataupun pepahat, pelbagai jenis kerabu dan juga ulam-ulaman beserta aneka sambal.



Hidangan wajib kambing golek pulak dipadankan dengan nasi briyani gam tu kan memang mengancam! Nasi dia cukup rasa rempah siap ada telur rebus lagi dalam tu. Power! Lepas tu ada pulak nasi kandar dengan kari, kuah dalca, ayam goreng, ikan goreng, papadom dan sayur.



Selain tu, yang lain pada lainnya kat Zende Restaurant, Seri Pacific Kuala Lumpur ada sup gearbox tau! AJ ni penggemar sup, semestinya hidangan ni berjaya menambat selera AJ. Nak pulak bila nampak sum-sum dia tu. Terangkat abis! Tapi nak pesan siap-siap tau, sapa ada masalah kesihatan tu jangan la makan sorang. Kongsi dengan keluarga atau kengkawan la ye. Jadilah buat rasa kan. Hehehehehehe.


Kat sini hidangan shellout pun ada, pekat likat kuah black pepper nye tu. Pizza dan lok lok pun ada juga. Segar je nampak cucuk-cucuk dia tu. Aneka goreng satay skewer pun tidak terkecuali, didatangkan dengan pelbagai pilihan.


Sampai kat pencuci mulut, rasa taknak berhenti makan pulak! Hahahahha. Pilihan buah-buahan, kuih-muih tradisional memang banyak, ada juga pilihan dessert yang pelbagai termasuk kek coklat serta chocolate fountain. Paling besttttttt. Cendol durian! Siap letak seketul durian lagi dalam tu tau. Bukan sekadar flavor je. ABC pun ada. Pendek kata semua best!



Harga Buffet Ramadhan 2018 | Zende Restaurant, Seri Pacific Kuala Lumpur

So kalau korang nak mencuba sendiri " Santapan Buka Puasa " di Zende Restaurant, Seri Pacific Kuala Lumpur harganya cuma RM120 untuk dewasa dan RM60 untuk kanak-kanak. Buffet Ramadhan pula bermula dari 17 Mei 2018 sehingga 14 Jun 2018.

Bagi mereka yang membuat tempahan awal, harganya cuma RM90 sahaja. Untuk maklumat lanjut, boleh rujuk info dibawah :

Website : www.seripacifichotel.com
Facebook : www.facebook.com/seripacificofficial
Telefon : 03-4042 5555 / 4049 4351 / 4352
Email : sfbresv@seripacific.com

Kemudahan Lain di Seri Pacific Kuala Lumpur

Selain ruang makan yang selesa, Seri Pacific menyediakan 4 buah bilik yang dijadikan surau dan sebuah function room untuk terawih. So tak perlulah nak berkejar untuk menunaikan ibadat kalau korang berbuka kat sini.



Kalau korang memandu ke Seri Pacific, tak payah risau pasal parking. Korang boleh pilih untuk meletakkan kenderaan di ruang parking hotel ataupun parking je kat Sunway Putra Mall dan berjalan kaki sikit ke Zende Restaurant.

bagi mereka yang naik kenderaan awam pun mudah, sebab Seri Pacific terletak berhampiran stesen LRT dan KTM. Jalan kaki sikit je dah sampai. Mudah kan? So apa lagi. Jom berbuka di Zende Restaurant, Seri Pacific Kuala Lumpur!

P/s : Oh sup gearbox! Terbayang-bayang dah ni. Hehehehe.