Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 9 January 2018

Mabuk Durian Seorang AJ Kat Natasya Riverside Resort, Gopeng


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hujung minggu lepas AJ berkampung kat Natasya Riverside Resort, Gopeng. Tak sangka rupanya kat Gopeng ni banyak resort menarik bersuasana kampung. Salah satu padanya Natasya Riverside Resort ni la. Tempatnya cantik dan tenang. Paling best dikelilingi pokok durian! Pasal resort ni nanti AJ cerita lebih detail kat korang.


AJ ni pulak bukanlah penggemar durian, serius kalau makan durian pun setakat 2-3 ulas dah cukup. Tapi kat sini AJ mabuk durian wooo. Sampai je sana, check in terus dijamu dengan durian. Bende lain tak pandang dah, bau durian tu dah buat kitorang tertarik. Bukan AJ sorang je, semua tergoda dengan durian kat sana tau.


Durian kat sini fresh, terus gugur dari atas pokok je. Merasa jugaklah AJ dengar bunyi buah jatuh dan kutip durian. Kat KL mana nak dapat dah suasana macam tu. Yang ada pun durian dah sedia kat pasaran. Kat sini dah tak fikir dah pasal panas badan ke, apa ke. Yang penting perut kenyang durian. Hahahahaha.




Kalau korang menginap di Natasya Riverside Resort, Gopeng masa musim durian memang untunglah sebab kat sini ada menawarkan pakej menarik untuk korang nikmati durian. Hanya lebih kurang RM 30 je 1 kepala. Durian pulak memang fresh dan terbaik dari ladang. Makanlah korang sampai puas hati. Mana lagi nak dapat makan durian dengan harga yang murah? Walaupun durian kampung, rasa dia umphhh okay!




So akalau korang nak tau lebih lanjut mengenai Natasya Riverside Resort, Gopeng dan pakej menarik yang ditawarkan, apa kata korang jenguk facebook Natasya Riverside Resort Gopeng. Nanti AJ update pulak lebih lanjut pasa resort dan aktiviti lain yang kitorang buat kat sana okay. Tunggu cerita AJ tau!

P/s : Hilang suara gara-gara DURIAN! Hahahahaha. Tapi puas hati!


Friday, 5 January 2018

Packing Baju!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Benda yang paling malas AJ nak buat ialah packing baju! Bila nak travel ke kan, AJ adalah orang paling lambat packing. Sebab AJ bukan jenis yang packing awal. Pastu bila packing awal kan, banyak bende yang AJ rasa AJ tak bawak. Lepas tu mulalah punggah balik semua. Dah jadi 2-3 kali keje pulak.



Selalunya kan, hari nak travel tu la hari AJ packing baju. Contohnya nak travel pukul 6 pagi, makanya AJ akan bangun seawal jam 4 pagi untuk packing baju. Tak reti sungguhlah nak berkemas awal ni. Kadang tu, time nak keluar rumah tu la baru AJ sebok capai itu ini. Hahahaha. Selebet gila perangai!

AJ memang kaki travel dan merayap sana sini, tapi packing baju failed. Ada sekali tu kan, dalam banyak-banyak bende AJ packing, ada 1 bende paling penting tertinggal. Ya ampun, ko bayangkan lah AJ boleh tak packing baju kecik, padahal mende tu la duk pakai hari-hari. Bila sampai destinasi, dah mandi dan nak bersiap baru AJ perasan tak bawak baju kecik. Dah 1 hal pulak kene pegi mall terdekat untuk beli. Hahahaha.

Esok pulak AJ ada aktiviti kat Natasya Riverside Resort Gopeng, tapi kan AJ tak packing baju pun lagi. Ni pun still kat ofis. Esok nak pegi barulah kalut cari itu ini. Harapnya takde pape la yang tertinggal, kalau tak haru jadinya. Hahahahaha.

Ada tak orang yang buat servis packingkan baju setiap kali nak travel? Kalau ada kan syok. Takdelah kelam kabut nak kemas kan? Nampak tak dia punya pemalas? Hahahahahaha.

P/s : Sementara tunggu "supir" datang amik.