Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 2 January 2018

ANT Cafe & Bar Port Makan Baru di Jalan Klang Lama

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sebelum 2017 melabuhkan tirai aritu, AJ sempatlah menjengah ANT Cafe & Bar. Port makan baru di Jalan Klang Lama ni sesuai bagi mereka yang menggemari hidangan Asia dan Barat.


Jejak je kaki kat café ni memang nampak simple je. AJ suka susun atur dia yang tak nampak berat. Nak lepak santai dengan kengkawan memang sesuai sangat. Kalau kata nak buat private function ataupun sambutan hari lahir pun boleh sebab ANT Cafe & Bar ada 2 tingkat. Cuma aritu AJ tak berkesempatan nak naik tingkat atas.

Sebelah tu pun ANT Cafe & Bar punya jugak, tapi masih belum dibuka untuk operasi.

Okay kalau dari segi hidangan pulak, AJ boleh katakan rasa dia superb. Kat sini banyak menu yang boleh dicuba dari masakan tempatan sampailah ke menu barat. Chef yang menyediakan makanan pun bukan calang-calang. Meraka adalah antara chef yang terlatih.  Masa kat situ, AJ diberi peluang mencuba beberapa jenis hidangan antaranya nasi lemak, bihun kari, spaghetti Aglio e Olio, Pizza dan beberapa jenis dessert yang super duper sedap.


Spaghetti Aglio e Olio (RM 26.90 )

Bihun Kari Laksa. Favorite gile yang ni! Sedap (RM 13.90)

Mee Udang (RM 14.90)

Nasi Lemak Sotong (RM 13.90)
Pan-Seared Salmon (RM 29.90)

Hawaiian Chicken or Truffle Mushroom (Vegetarian) (RM 16.90)
Jom intai dessert dia sekali. AJ paling suka egg-let. Kalau nak tau dedua tu AJ yang bedal sampai habis! Hahahahaha.



Egg-let Mango

Egg-let Gula Melaka. Best!
Kat sini air yang dihidangkan sangat special. Dia punya "presentation" memang A+. Lepas tu warna dia pun cantik! Seriuslah, air kat sini memang cantik-cantik. Sayang nak minum. Hahahaha.

Citrus Galaxy

Pink Grapefruit Tea Float

Yuzu CheeseCake

Frosty Caramel Blended

Sebenarnya banyak lagi yang menu menarik kat sini tau. AJ pun dah too full untuk cuba semua. Lain kalilah AJ datang lagi. Hihihi.

Bagi pelanggan beragama Islam, korang tak perlu risau sebab disini kebanyakkan pekerjanya berbangsa Melayu dan Islam, serta bahan basah semuanya dijamin halal. AJ sendiri dah tengok cara mereka mengendalikan bahan makanan kita. Alhamdulillah takde yang meragukan AJ sebagai pelanggan.

Dari segi harga pulak bagi AJ masih relevan dengan potion makanan yang dihidangkan. So far AJ berpuas hati la dengan nilai dia. Haaa. Tak teringin ke nak nikmati sendiri hidangan kat sini? So kalau korang nak cuba sendiri boleh ke :

ANT Cafe & Bar
G-01, Petalz Residences, Residency Rimbunan,
No. 2, Jalan 1/132A, Off Jalan Klang Lama,
Kampung Pasir, 58000 Kuala Lumpur.





Senang je nak cari ANT Cafe & Bar sebab ianya terletak betul-betul kat tepi jalan. Kalau korang lalu Jalan Klang Lama tu, mata mesti cepat tangkap signboard café ni.

P/s : Orang dah start tegur, AJ gained weight. Hahahhaa. Tapi tak kisah pun, janji perut kenyang.





Monday, 1 January 2018

Tahun Baru, Azam Baru

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Alhamdulillah, dah menginjak ke 2018. Makanya 2017 hanya tinggal memori. Selamat tinggal 2017, terima kasih atas segala kenangan yang telah berlaku sepanjang 2017. Mana yang baik, jadi ingatan yang manis dan teruskan di tahun ni. Yang kurang baik, kita perbaiki dan yang tak baik langsung, jadikan pengajaran dan lupakan.


Kalau nak cerita pasal 2017, rasanya banyak sangat cerita. Azam sebelum ni? Ermmmm. Seorang AJ ni rasanya memang tak penah berazam pun. Rasa cam bila berazam tu tak penah tercapai. Hahahahaha.

2018 AJ nak mulakan dengan sesuatu dan perasaan yang positif. Tahun ni rasa macam nak meneruskan azam 2017 iaitu TIDAK berazam. Hihihihi. Taklah, tahun ni AJ ada nak berazam. Kalau untuk kehidupan tu, AJ berazam nak kurangkan komitmen dan sifat boros. Yup, AJ agak boros, tapi recently ni AJ takdelah gila shopping sangat. Alhamdulillah, nak keep that momentum.

Lepas tu AJ berazam nak update entri sekurang-kurangnya sekali sehari. AJ penah nak buat ni dulu. Tapi kekangan masa tak mengizinkan AJ buat macam tu, makanya terkandas ditengah jalan. Now, nak start balik.

Dan, AJ ada lagi 1 azam. Kalau boleh 2018 ni AJ nak akhiri zaman bujang. Gittewww. Insyaallah, yang ni AJ tak boleh nak jangka la. Tapi AJ pun nak masuk 8 tahun dah dengan Mr.JR, so kitorang fikir "it's about time" la. Mudah-mudahan niat kami yang ni dipermudahkan.

So apa je azam korang untuk tahun 2018 ni? AJ harap segalanya dipermudahkan okay. Akhir kata, selamat tahun baru 2018 AJ ucapkan buat pembaca blog AJ. Terima kasih sokong AJ selama ni walaupun jadi silent reader. I love you!

P/s : Ada 2 entri 2017 yang AJ masih tertangguh. Dateline pun bulan ni. Hehehehehe.