Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 2 November 2017

Senangnya Luruskan Rambut dengan StraightPro

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Sekarang ni macam-macam gaya rambut jadi pilihan kan? Ada yang suka rambut lurus, kerinting, rambut berwarna, panjang, pendek dan sebagainya. Macam AJ pun bermusim jugak, kalau rasa nak rambut lurus, lurus la jadinya. Kalau nak kerinting, kerinting la jadinya. Hehehehehe. Bab warna pulak, macam-macam warna AJ dah cuba, tinggal belum buat warna pelangi je. Yang tu nanti AJ fikir.

Tapi nak gayakan rambut ni bukannya murah. Macam AJ kalau sekali pegi salon tu RM 100 lebih ++ jugak keluar duit. Nak luruskan rambut je pun dah RM 100 tau. Sekarang ni nak dapatkan rambut lurus, senang je dengan menggunakan produk Straight Pro. Serius lah??? Lepas tu kan kan kan... Murah pun murah tau!



Straight Pro ni produk buatan Malaysia yang diformulasikan dari German. Cara nak guna pun cukup mudah. Korang hanya perlukan lebih kurang 30 minit ke 1 jam bergantung kepada keadaan rambut dengan 3 langkah mudah. AJ sendiri pun dah cuba produk ni sendiri dan hasilnya setanding dengan luruskan rambut kat salon. Tak payah nak buat rebonding ataupun iron rambut lagi.

Produk ni didatangkan dengan 3 produk / step iaitu :

❀ Straightening Cream
Sapukan pada rambut yang kering selama 12 ke 30 minit bergantung kepada keadaan rambut dan bilas bersih. Jarakkan sekurang-kurangnya 1 inci dari akar rambut. Yang korang nak luruskan tu rambut, bukan kulit kepala  tau. Hihihihihih.


❀ Neutralizer
Keringkan rambut dan sapukan neutralizer cream pada keseluruhan rambut. Biarkan selama 10 minit dan bilas bersih. Step kedua ni nak bagi rambut korang nampak lebih bersinar, lembut dan lebih natural. Takdelah rambut nampak keras kejung je kan.



❀ Sleek & Shine Serum
Lepas selesai step 1 dan 2, korang boleh sapukan serum ni untuk mendapatkan rambut yang cantik, bersinar, lembut dan lebih terurus. Bau dia wangi sangat. Macam bau tembikai susu. Tekstur dia pun tak berminyak dan melekit.



P/s : Kalau korang tak dapat rambut yang betul-betul lurus masa penggunaan pertama, korang boleh ulang step diatas lepas seminggu. Lagi 1 kalau korang gunakan Straight Pro, korang dinasihatkan tidak mencuci rambut selama lebih kurang 3 hari untuk mengekalkan rambut yang lurus.

Berapa lama boleh tahan lurus tu? Rambut kekal lurus sehingga 6 bulan tau!

Senang je kan? Dalam masa 30 minit ke 1 jam je korang dah boleh dapatkan rambut yang lurus, cantik dan bersinar hanya dengan Straight Pro. Buat kat rumah je pun, jimat masa dan jimat duit jugak. Hehehehe.

Harga pasaran :

RM 80 (Semenanjung Malaysia)
RM 90 (Sabah/Sarawak)

Dengarnya, sekarang ni tengah ada promo tau!

1set RM65 & 2Set RM100 (Semenanjung Malaysia)
1set RM75 & 2set RM110 (Sabah/Sarawak)

1 set tu boleh digunakan berulang kali ikut panjang rambut kita. Jimat okay. Masa AJ buat tu, setengah botol tu tak habis tau.

Info lanjut :

Facebook : StraightPro HQ
Instagram : @straightprohq

Jom tengok pulak rambut AJ sebelum dan juga selepas menggunakan Straight Pro. Amacam?



Lain pulak muka AJ bila rambut lurus ni. Hehehehe. Oh ya! Produk StraightPro ni hasil dia lain-lain bergantung kepada jenis rambut jugak. Kalau rambut korang jenis tebal dan kerinting  sangat kenalah repeat step tu lepas seminggu okay.

P/s : So far AJ pakai sekali je dah lurus. 😊


Tuesday, 31 October 2017

Jom Kahwin di Laman Warisan, Taman Warisan Pertanian Putrajaya!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Semalam AJ ade cerita pasal dusun dalam bandar Taman Warisan Pertanian Putrajaya, arini pulak AJ nak bagitau korang pasal Pakej Perkahwinan Laman Warisan yang disini. Yup! Kat sini ada menawarkan pakej perkahwinan bermula serendah RM12,900 untuk 500pax. Menarik tak? Mana lagi nak dapat pakej perkahwinan yang murah camni kan?

Pakej Perkahwinan Laman Warisan ni hasil kerjasama Putrajaya Floria Sdn Bhd (PFSB) dengan Felda D'Saji Sdn Bhd. Kalau sebut je D'Saji, korang mesti dah sedia maklum makanan dia camne kan. Katerer ni bukan nama asing lagi kat Lembah Klang ni so bab kualiti dan juga rasa superb!

Antara menu yang terdapat di Laman Warisan

Majlis kawen dalam dewan dah biasa sangat kan? Kat Laman Warisan ni pasangan pengantin akan diraikan kat bangunan rekaan tradisi dikelilingi dusun bandar. Lepas majlis boleh buat outdoor photoshoot dalam dusun. Unik dan lain pada yang lain.


So korang yang berada di sekitar Putrajaya ataupun bakal pengantin yang nakkan kelainan dalam majlis tu bolehlah survey-survey Pakej Perkahwinan Laman Warisan, Taman Warisan Putrajaya. AJ dan Mr.JR pun tengah duk intai-intai jugak ni.



Pakej perkahwinan ni merangkumi :

❀ Menu buffet tradisi Melayu
❀ Meja makan beradap dengan lauk pauk istimewa
❀ Sewaan laman warisan, kerusi, meja dan dekorasi
❀ Dekorasi pelamin dan karpet merah
❀ PA system
❀ Lokasi fotografi dibTaman Warisan Pertanian Putrajaya secara percuma
❀ Bilik persalinan / ruang menunggu
❀ Tempat letak kereta
❀ Kemudahan tandas dan surau
Info lanjut :

Tel : 014-3388794 (En. Mohd Azan Dalal, Pegawai Jualan Felda D'Saji Sdn Bhd)
Email : azan.md@felda.net.my

P/s : Plan nak buat kecik-kecik je. Bersederhana.