Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 27 July 2017

White In Whipping Cream dari G9 Skin

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semenjak dah masuk umur 30 an ni, AJ memang dah mula titikberatkan pasal kecantikan kulit. Kalau dulu, tak heran sangat pun semua ni. Yup mungkin dah agak terlambat tapi okaylah kan pada takde kan? Hahahahahaha.... Baru ni AJ diperkenalkan dengan White in Whipping Cream dari G9 Skin, jujur AJ memang tak penah dengar pasal brand ni tau. Terima kasih G9 Skin untuk produk awesome ni okay!

Sebelum AJ start mesti korang nak tau kenapa namanya di brandingkan kepada G9 Skin kan? G9 Skin dinamakan bersempena bahan utama yang digunakan dalam setiap produk iaitu Lotus extract, Ivy extract, Eucalyptus extract, Hibiscus extract, Chlorella extract, Pine Sprout extract, Oregano Leaf extract, Green Tea extract dan Chia Seed extract yang sememangnya terkenal dalam melindungi kulit.



White in Whipping Cream dari G9 Skin apa yang boleh AJ katakan kat korang memang best.. Ianya boleh mencerahkan kulit dengan pantas. Sebenarnya AJ bukan penggemar produk pencerahan kulit instant ni sebab AJ memang ada masalah kulit tak sekata, so bila gunakan produk whitening kulit AJ nampak lagi bercapuk-capuk. Nampak sangat tak ori nya! Bukan tak penah try produk lain sebelum ni. Hehehehe...



Tekstur White in Whipping Cream ni pun sangat halus, mampu menutup garis-garis halus yang terdapat pada kulit muka AJ. Apa yang perasan kan, bila lepas kita apply krim ni, bila mekap pun nampak sedikit flawless kesan dari skin blurry effect yang terdapat didalamnya. Tak percaya korang boleh tengok gambar kat bawah bila AJ try apply kat tangan AJ.



Produk ni jugak tak melekit bila pakai, malahan rase lebih ringan je pada kulit. Bau pun wangi je. Tapi ni bergantung pada keadaan kulit jugak tau. Macam AJ jenis kulit kering, so bila pakai tu memang tak berminyak. AJ ade jugak baca review yang kata krim ni agak berminyak bila digunakan.

Tips untuk mereka yang berkulit medium atau gelap (macam AJ) : Jangan apply terlalu banyak tau, nanti jadi tepung gomak dan nampak tak sekata. Cukup sekadar calit-calit sikit je. Kalau boleh apply part by part.




Harga White In Whipping Cream ialah RM 78/50g. Memang bagi AJ okay sangat sebab boleh tahan dalam 2-3 bulan mengikut pengunaan kita. Kalau pakai hari-hari macam AJ bolehlah tahan dalam 2 bulan.

Jom tengok bahan aktif dalam produk ni dan cara pengunaannya, memang senang je... Calit-calit siap!







Senang kan?


Info lanjut mengenai produk :

Pembelian Online : Vline
Facebook : G9SkinMY
Instagram : @g9skin_malaysia


P/s : Ada lagi 1 produk G9 Skin yang AJ nak share dengan korang tau. Tunggguuuuuu!


Wednesday, 26 July 2017

Mukadimah : Trip Bermotor KL - Koh Lanta, Thailand

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Disebabkan beberapa hari ni mood macam tak berapa gembira, marilah kita menggembirakan hati dengan bercerita mengenai trip bermotor KL - Koh Lanta, Thailand bulan April aritu. Nampak tak berapa lama kisah ini diperam bak ikan pekasam? Hahahahha.... Bukan taknak cerita tapi tak tau kenapa tak tercerita pasal Trip Koh Lanta AJ ni... Ceh! Alasan kauuuuu.... AJ ni asal pegi trip je mesti pilih Thailand kan? Entah kenapa macam terasa kat negara sendiri je bila kat sana tu. Kalau tak Hat Yai, pegi Songkhla, lepas tu terlajak sikit ke Krabi. Dah gi Krabi, jalan jauh sikit masuk Phuket. Nasib Bangkok tu agak jauh, kalau tak silap-silap mau terlepas ke Bangkok! So entri kali ni, AJ cuma bagi mukadimah dulu la. Kang tulis semua, panjang berjela pulak korang nak membacanya. Hahahhaah!



Okay sebenarnya trip ni dah lama dah kitorang plan, dari tahun lepas lagi nak ke Thailand bulan April. Kenapa bulan April? Songkran kan... So nak rasa la sendiri kemeriahan pesta Songkran kat negara sebelah walaupun hakihatnya kami tau Songkran kali ni tak disambut sangat sebab kematian King Bumibol, September 2016 yang lepas. Kan setahun berkabung... Kami bertolak naik motor lebih kurang pukul 11 malam, 11 April 2017. Aah la, naik motor je dah tu je yang hadooo.. Hahahaha... Lagipun kami ni rasa selesa sikit bila naik kenderaan sendiri, senang nak explore tempat orang. Kalau cite bab penat, tipulah kalau AJ kate tak penat kan. Tapi harga sebuah pengalaman yang kita dapat tu lain tau. Bukan semua orang boleh merasa pegi Thailand naik motor. Kalau geng-geng " Bikers Kental " tu, tak payah cakap lah. Tapi kami ni kategori separa kental la. Motor skuter je kan. Hehehehhe.


Macam biasa, Mr.JR bawak motor pun relax-relax je, takde nak berlumba ke ape ke. Malam tu memang banyak motor yang menghala ke arah Thailand, sebabnya weekend tu pun ada Phuket Bike Week juga selain daripada Songkran. Dalam 8-9 jam perjalanan kami sampai kat border. Selalu kan, bila sampai border, kejap je nak cop passport semua. Tapi disebabkan Pesta Songkran dan Phuket Bike Week, 3 jam kami beratur kat imigresen wehhhh! Elok tengah mengantok masa sampai tu, terus hilang mengantuk. Hahahhahah.. Selesai berurusan dengan imigresen kami teruskan perjalanan ke Koh Lanta, rasanya adalah dalam 4-5 jam perjalanan lagi. Phewwwww.



Plan asal, kami nak stay 1 malam dulu kat Hat Yai, tapi lepas fikir masak-masak kami tukar plan terus ke Koh Lanta je. Alang-alang tu biar penat atas jalan tu sehari je. Kalau tak nanti macam lagi penat atas jalan pada penat travel. Haaaa. Kalau naik motor ni korang kene plan betul-betul tau perjalanan. Naik motor tak sama macam naik kereta. Sepanjang perjalanan ke Koh Lanta kan, cuaca memang tak berapa cantik, kejap hujan, kejap okay. Makanya kami-kami yang atas motor ni pun kejap basah, kejap kering. Haaaa lagi 1 kalau naik motor ni, dah kuyup kene hujan tu korang teruskan je la perjalanan ye. Buang masa je kalau berenti bila dah basah tu. Hahahahaha... Sejuk? Gila tak sejuk! Bertabah je la atas motor tu woi!



Petang tu dalam pukul 6, kami sampai kat jeti Koh Lanta. Nak masuk Koh Lanta ni, korang kene naik feri tau. Memang takde jalan darat sebab dia betul-betul pulau. Koh Lanta ni takdelah femes sangat macam Koh Samui semua. Tapi taktau la, memang kami ni kalau pegi travel suka explore tempat yang tak berapa femes. Nak tau apa yang menarik kat Koh Lanta ni, nanti AJ cerita okay. Lebih kurang pukul 7 macam tu, kami sampai ke tempat penginapan. Terlepas nak tengok sunset tapi takpe, esok lusa ade lagi. Harapnya cuaca okay je la sepanjang trip.


Dapat pulak tengok sunset dari atas feri...

Lepas je check in, terus je bersihkan diri semua dulu. Memang stail kitorang kalau berjalan jauh, ko jangan terus landing atas katil. Bila dah start landing, memang tak jadi apa la cite dia. Kelaut peginya! Hahahahhaa. Selesai mandi, kami-kami terus keluar cari tempat makan. Kat Koh Lanta ni bab makan jangan risau sebab nak cari makanan halal tu memang tak susah. Alhamdulillah la even kawasan ni AJ perati banyak mat-mat saleh berbanding orang Malaysia. Sebab kat sini memang tak berapa femes dikalangan orang kita. Rasanya AJ tak nampak pun ada orang Malaysia. Kalau masa trip yang lepas-lepas ke Hat Yai, Krabi, Phuket semua tu nampak je la orang kita. Dah jumpa tempat makan, dapat makanan tak pandang kiri kanan dah okay. Terus melahap je! Lapar baq ang! Kat sini harga makanan memang korang boleh senyum. Tak mahal sangat dan potion dia pun besar. Pastu rasa pun mabeles! Hahahahahhaa.

Habis makan, merempit balik guest room terus ZzZzZzZzZzZzZzZzZ....... Bersambung! Hahahahaha

P/s :  Panjang nau mukadimah kakak AJ! Hahahahhaha. Next entri kakak AJ sambung kendian ye. Nak belek balik album buat aktiviti apa pulak pastu!