Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 17 May 2017

Koleksi Raya Kurta, Baju Melayu dan Jubah Lima Waktu (5 Waktu) Kini Dilancarkan


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Kalau tahun lepas Lima Waktu (5 Waktu) telah berjaya menembusi pasaran dan menjadi fenomena, tahun ini sekali lagi Lima Waktu tampil dengan koleksi raya kurta, baju melayu dan jubah Lima Waktu (5 Waktu) untuk gaya yang lebih elegan dan moden khas untuk peminat-peminat koleksi Lima Waktu pada majlis Syoknyeee Raya 2017 yang telah berlangsung di Hotel Royal Chulan, Damansara minggu lalu...

Tahun ni memang istimewa sangat sebab buat pertama kalinya Lima Waktu berkolaborasi dengan pasangan selebriti comel iaitu Wawa Zainal dan Aeril Zafril untuk Koleksi raya Keluarga, Baju Wanita dan Kanak-Kanak....

Gandingan mantap ni membuatkan orang ramai yang berminat dengan koleksi ini boleh membuat pilihan untuk digayakan pada Hari raya Aidilfitri nanti....
Selain itu Lima Waktu juga mengetengahkan Chazynash iaitu Duta Rasmi Lima Waktu.....




Masa malam pelancaran tu kan, temanya Bollywood.... Merelip masing-masing berbusana tau...
AJ pakai sari je datang... Malam tu jugak, selain pertunjukan fashion, kami diberi mandat untuk menjadi salah seorang yang pertama tengok video bollywood Wawa Zainal dan Aeril Zafril kat Kashmir tau..
Kalau korang belum tengok pegi kat page Pen Merah, Roti Kaya semua... Mesti ada!

Okay sekarang AJ nak tunjuk dengan korang antara Koleksi Raya Kurta, Baju Melayu dan Jubah Lima Waktu yang diperagakan malam tu...
Cantik-cantik okay... Material dia pun dipertingkatkan lagi dari tahun lepas tau...
Mr.JR pun dah tergoda... Nampak gayanya ada yang sambar sepasang dua ni... Hihihihih...












Amacam?? Ni baru sikit je yang AJ tunjuk, ada banyak lagi koleksi dan warna-warna yang menarik ditawarkan.... AJ suka yang warna mint green tu, sejuk je nengoknya tau...
Selain tu terdapat pelbagai koleksi lain diperagakan di bawah jenama ShawlPublika...
Memang cantik-cantik... Rasa macam nak semua tau!

Jom tengok sikit antara koleksi Raya Keluarga yang merangkumi fesyen lelaki, wanita dan kanak-kanak....




Cantik kan?

Malam tu jugak ada persembahan istimewa Wawa Zainal...
Rugi sapa tak datang tau... Dapat tengok Bole Chudiyan versi Wawa Zainal..





Okay kalau korang berminat nak dapatkan Koleksi Raya Kurta, Baju Melayu dan Jubah Lima Waktu ni, korang boleh hubungi AJ tau....
Ini serius okay... Jangan lepaskan peluang tau...
Oh ya, Koleksi Lima Waktu takde pre-order tau....
Korang order, buat payment je terus Lima Waktu ni terbang ke rumah korang....

Nak tau lebih lanjut boleh layari / hubungi :

Website :

Facebook :

Instagram :

Tempahan online / butik :
012-2828 907

Tahniah Lima Waktu atas pelancaran koleksi baru...
Semoga terus maju...

P/s : Puasa tak lama lagi...


Buffet Ramadhan Streat Thai, Menambat Selera!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Pejam celik lebih kurang seminggu lebih je lagi Ramadhan bakal menjengah...
Macam-macam pakej buffet ramadhan mula ditawarkan di restoran mahupun hotel.......
Salah satunya Buffet Ramadhan Streat Thai yang terletak di Jaya One (the school), Petaling Jaya...
Terdapat lebih 60 hidangan Thai yang pasti menambat selera korang...


Streat Thai memang pilihan yang sesuai sangat buat mereka yang menggemari makanan Thai...
Nak pulak seorang AJ yang memang selalu ulang-alik Thailand ni.... Hidangan kat sana tu dah sebati dengan tekak AJ... Hihihi...
Kat Lembah Klang ni agak susah jugak nak dapatkan makanan Thai yang biasanya dijual di jalanan dengan rasa yang sedap.... Kalau ada pun, rasa dia memang tak boleh tandingi rasa asli sesuatu hidangan tu...
Tapi kat sini soal rasa dan keaslian makanan, AJ aku dan tak boleh diragui..
Staff mereka juga kebanyakannya merupakan warga Thailand sendiri....
Sebab tu la Streat Thai mampu kekalkan citarasa Thai di dalam setiap hidangan....

Okay sekarang ni AJ nak ajak korang tengok sendiri keunikan makanan yang terdapat di Streat Thai...
Macam AJ cakap la, terdapat lebih 60 jenis menu yang ditawarkan...
Susah nak buat pilihan nak makan apa... Tapi ini buffet ramadhan tau...
Makan je apa yang termampu dek perut korang okay... Hehehhehehe.....









Amacam? Best tak? Mesti korang terliur kan....
So kalau dah terliur apa tunggu lagi... Buatlah tempahan sekarang....

Harga yang ditawarkan oleh Restoran Streat Thai ni bagi AJ sangat berpatutan dengan makanan yang dihidangkan... Murah dan sedap!
Rasanya, Ramadhan nanti memang AJ akan repeat lagi dengan keluarga dan kawan-kawan....
Biar diorang cuba sendiri kelazatan hidangan Thai kat situ..
Tapi kalau korang bukan orang yang tak tahan pedas, memang berasaplah!
habis berpeluh dan merah-merah muka la makan, tapi tak boleh nak berenti makan...
AJ paling suka tom yam dia.. Kaw weh!
Lepas tu daging bakar dia.. Walaweh! Meleleh air liur bile ingat balik rasa dia yang empuk dan juicy tu.... Slurppppp!





Dari segi dekorasi restoran, korang akan rasa betul-betul berada macam nak cari makan kat jalanan...
Yelah, kene la dengan namanya kan Streat Thai....






Kat bawah ni AJ sertakan info mengenai Streat Thai

Image may contain: 4 people

------------------------------------------------

Harga Buffet Ramadhan Streat Thai

RM 39.90++  : Early Bird (Tempahan 7 hari sebelum)

Normal :
RM 49.90++ (Dewasa)
RM 19.90++ (Kanak-kanak 6 - 12 tahun)

------------------------------------------------

Waktu Buffet Ramadhan :
7 Petang - 9.30 Malam (Setiap hari)

------------------------------------------------

Tempahan :
+603-7476 1297

------------------------------------------------

Alamat :
(Jaya One) 100-G The School,
No.72A Jalan Universiti, Petaling Jaya,
46200 Selangor.

------------------------------------------------

 Facebook : Streat Thai
Instagram : @streatthai

P/s : Alhamdulillah.....