Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 3 April 2017

Awas! Produk MESO WHITE Tiruan di Pasaran!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Lambakan produk tiruan di pasaran bukan lagi perkara asing lagi...
Pelbagai barangan boleh dipalsukan termasuk produk-produk kecantikan...
Tidak terkecuali produk MESO WHITE....

Awas! Produk MESO WHITE Tiruan di Pasaran!

Produk Meso White merupakan produk keluaran Dermedics....
Baru-baru ni Dermedics telah membuka outlet terbaru yang terletak di USJ Taipan...
Tahniah Dermedics!



Masa majlis pembukaan tu, pihak Dermedics berkongsi macam mana nak bezakan antara produk Meso White yang original ataupun tiruan...
Jangan terkejut, produk tiruan ni hebat okay.. Boleh tiru hampir sama dengan produk yang original...
Sampaikan AJ sendiri pun tak dapat nak bezakan....

Sebelum AJ share dengan korang, meh AJ bagitau apa itu Meso White...?

✿ Diperkenalkan pada tahun 2013
✿ Berasal dari Eropah (Poland), mematuhi standart European Union dari segi keselamatan dan kegunaan semua produk
✿ Terdapat 16 jenis serum termasuk serum untuk kulit dan juga rambut
✿  produk ini 100% bebas Parabens, Alcohol, Colourants, Fragrances, Allergens & Formaldehyde

Produk ini telah dipalsukan kerana permintaan yang tinggi di pasaran Asia...
Hot stuff tau produk Meso White ni...
Sapa yang tak nak cantik? Nak pulak kalau korang boleh dapatkan dengan harga yang murah...
CHOP!!!! Kalau murah sangat tu, baik korang check balik.....

Beza antara Produk Meso White ORIGINAL dan TIRUAN

✿ Perkataan "dermedics" pada produk original dan tiruan sangat berbeza

Original : Font lebih tebal, kecil dan rapat
Tiruan : Font tak " bold " dan agak besar



✿ Perkataan (DAB) pada kotak - bawah perkataan Meso White

Original :  Menggunakan huruf besar (DAB)
Tiruan : Menggunakan huruf kecil (dab)
Tapi ada juga kotak tiruan yang menggunakan huruf besar, so korang refer pada perkataan "dermedics" macam point kat atas... 👆


✿ QR code yang digunakan berlainan untuk setiap produk...
Ianya telah di " customize "

Customize QR code

Atas : Original
Bawah : Tiruan

✿ Warna dan tekstur antara produk original dan tiruan juga berlainan

Original : Lebih " milky white " dan teksturnya halus
Tiruan : Warna kekuningan dan teksturnya bertepung

Kiri : Original
Kanan : Tiruan


So dah tau macam mana nak bezakan yang palsu dan tiruan?

Mudah je sebenarnya, korang kena lebih alert je...

Nak lagi mudah??
Kunjungi je outlet Dermadics... Kat sini memang confirm menggunakan produk original!
Kat sini pelbagai jenis treatment yang boleh korang buat....

Kesan pengunaan produk Original dan Tiruan

Pengunaan produk pada kulit wajah mesti beri kesan kepada pengguna...
Kat bawah ni AJ nak tunjuk pulak kat korang kesan penggunaan produk original dan tiruan....
Eksperimen ni dilakukan sendiri oleh staff Dermedics tau...
Sebelah muka menggunakan produk original manakala sebelah lagi menggunakan produk tiruan..

Produk Tiruan

Produk Tiruan
Produk tiruan menyebabkan kulit wajah pengguna menjadi kemerahan dan berjerawat teruk...
Kulit juga macam ade kesan terbakar dan menggelupas...
Kesan ni boleh dilihat seawal 2 hari penggunaan....
Berani ke korang  nak guna produk tiruan lepas tengok gambar kat atas ni?

Produk Original

Di atas ni pula kesan penggunaan produk original....
Kulit jadi lebih cerah dan lebih bersih...
Mengurangkan cela pada wajah... Kesan boleh dilihat selepas setiap kali melakukan produk Meso White dengan melakukan Mesotheraphy treatment bergantung kepada keadaan kulit wajah....


Bagi mereka yang tertanya-tanya apa itu Mesotheraphy, ianya mengambil masa lebih kurang 1jam 30 minit sahaja....
Harga bagi setiap rawatan bergantung kepada jenis treatment dan keadaan kulit...


Terdapat 3 outlet yang boleh korang kunjungi untuk mendapatkan rawatan Mesotheraphy ni...

✾ Kuchai Lama (HQ)
✾ Puchong
✾ USJ Taipan (New)


Proses rawatan juga sangat selamat dan tak menyakitkan!

❃ Mi-cellar Water - menanggalkan kesan kotoran dan mekap
❃ Milk cleanser
❃ Soothing cream - 15 minit
❃ Produk meso white - mengunakan mesin khas
❃ HA gel mask - 10-15 minit (masa mula-mula letak mungkin pengguna akan rasa sedikit pedih)
❃ Soothing serum
❃ Moisturizer dengan SPF

Psssttt : Kesannya boleh dilihat sebaik sahaja selepas menjalani rawatan tau...
Kulit lebih cerah, lembut, tegang dan liang roma juga lebih mengecil..

Tak sabar pulak AJ nak cuba rawatan ni sendiri...
Nanti bila AJ dah pegi, AJ akan share dengan korang okay...

Maklumat lanjut mengenai produk dan jenis rawatan di Dermedics :

Website :

Facebook :

Berita baik untuk korang!

Untuk pelanggan yang pertama kali nak buat rawatan Mesotheraphy, korang boleh dapatkan dengan harga RM 168 (harga asal RM 988/sesi)
Dan korang boleh dapatkan diskaun 20% untuk pakej berikutnya....
Nak tau macam mana? Korang kene follow IG @ayuejean

Jangan lepaskan peluang okay....

#dermadics #dermbeauty #mesotheraphy #fakemesowhite #mesowhite #dermedicsmalaysia #mesoserum

P/s : Sebab tu AJ takut dengan produk tiruan!



Friday, 31 March 2017

ZarraB'Joy Lipwear, Lipstick Matte Terbaru Keluaran Zarra B'Joy Cosmetics!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

ZarraB'Joy Lipwear, lipstick matte terbaru keluaran Zarra B'Joy Cosmetics telah selamat dilancarkan baru-baru ni...
Majlis pelancaran diadakan pada 29 Mac 2017 bertempat di Sime Darby Convention Center, Bukit Kiara...
Ramai makeup artis (MUA), pihak media dan juga blogger telah dijemput menghadiri majlis tersebut...
AJ juga tak terkecuali menjadi salah seorang tetamu pada hari tu...



ZarraB'Joy Lipwear boleh didatangkan dengan 7 rangkaian warna untuk kegunaan seminggu...
So korang boleh lah pakai satu warna setiap hari.... Orang kata kalau pakai lipstick yang berlainan pada setiap hari buat mood dan penampilan kita pun berubah...
Takdelah nampak sama je kan?
AJ sendiri pun dah cuba ZarraB'Joy Lipwear, memang best..
Bau dia wangi, bila disapu pada bibir rasa ringan dan lembut je.....
Kandungan aktif dalam lipwear ini ialah Shea Butter, Argan Oil dan juga Vitamin E melindungi bibir dari kering dan merekah...
Packaging nya pula berlainan dari lipstick yang ada dalam pasaran....
Bentuknya unik dan mudah untuk dimuatkan dalam tas tangan....


Menurut Datin Zamzarina Zambri, Beliau meletakkan 1 benchmark untuk ZarraB'Joy Lipwear supaya produk ini setaraf dengan jenama antarabangsa...
Ianya juga sesuai dipakai untuk semua peringkat umur....
Selain trendy, warna-warna yang ditawarkan juga sangat cantik dan tahan lama....
Paling best, " it's really matte! " Tak melekat pada gelas pun kalau minum air...
Bila pakai pegi kenduri kawen, penanggah pun tak payah susah-susah nak sental gelas.... Hehehehheh...



Jom kita tengok pulak rangkaian warna-warna ZarraB'Joy Lipwear...


Isnin - Zesty Rose
Selasa - Zenia Daisy
Rabu - Zazzy Verbena
Khamis - Zaftig Carnation
Jumaat - Zealous Dahlia
Sabtu - Zonal Peony
Ahad - Zappy Therapy

Memang best ZarraB'Joy Lipwear.. 

Duta ZarraB'Joy Lipwear, Cik Adriana Adnan menggayakan setiap warna untuk setiap hari!

Review peribadi AJ mengenai ZarraB'Joy Lipwear

❀ Lembut pada bibir
❀ Kemasannya sempurna
❀ Bibir tampak lebih mungil dan penuh
❀ Tidak melekit dan tidak berminyak
❀ Warna yang menarik dan cantik!
❀ tahan lama, tak perlu kerap touch up

Kalau korang nak dapatkan ZarraB'Joy Lipwear boleh hubungi talian dan laman web di bawah :

Toll Free Line : 1-300-22-7622
Facebook : ZARRA
Instagram : @zarrabjoycosmetics

Harga pasaran :
RM47

Tapi dengarnya ZarraB'Joy Lipwear tengah ada promosi sekarang?
Nak tau promosi yang ditawarkan ikuti setiap update di Facebook dan Instagram mereka ye....

P/s : Bila tak mekap sekalipun, lipstick mesti kene ada....
Kalau tak nampak pucat lesi je.... Huhuhuhu...