Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 7 April 2016

Malindo's Steak Haus | Murah dan Berpatutan!




ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Okay makan lagi! Seorang AJ ni memang makan je keje dia....
Hahahahahhaha...

Kali ni AJ nak bawak korang makan kat Malindo's Steak Haus yang terletak kat Taman Nirwana, Ampang....
Landmark dia kan senang je... Tau Galaxy Ampang tak??
Dekat-dekat situ jugaklah....
Kalau korang tau Me'nate Ampang tu lagi bagus sebab Restoran Malindo's Steak Haus ni belakang Me'nate je.... =D



Malindo's ni baru je beroperasi dan menyediakan Western & Italian Food dengan harga yang murah dan berpatutan....
 Khabarnya Chef di Malindo's mempunyai pengalaman selama 10 tahun tau!
Kedai dia berkonsepkan ala-ala koboi sikit....
Waiter pun pakai topi koboi.... Kuda je yng takde... Hahahahaa....



Kat sini dari segi harga makanan, memang AJ tak nafikan murah gile....
Jarang dah nak dapat harga makanan macam ni dalam keadaan ekonomi sekarang ni....

Kat sini banyak sangat menu yang boleh korang pilih ade Chicken Chop, Lamb Chop, Mix Combo, Spaghetti, Fish & Chips dan sebagainya....
Kalau nak cite kat sini banyak sangat...
Apa kata korang tengok je gambar kat bawah ni.....






 Nampak terliur tak? =P

Lepas tu ade pelbagai jenis minuman buah-buahan...
AJ macam biase, kedondong asam boi jadi pilihan....
Harganya cuma RM4.50 je... Kecur liur dibuatnya...
Tapi agak manis sikit.. Mungkin kalau korang tak suka yang manis boleh request kurang manis la... =D



So kalau korang teringin nak makan makanan barat dengan harga yang berpatutan, korang boleh singgah kat Malindo's Steak Haus ni okay!
Restoran ni beroperasi dari 11 pagi hingga 1 pagi....

Info lanjut :

Malindo's Steak House
B3-10-G Garden City Commercial Centre, 
Taman Nirwana, Ampang.

Tel : 016-263 7769

 Facebook : https://www.facebook.com/malindosteakhouse/

Ehem bawah ni pulak geng-geng #kelabbloggerbenashaari yang turut sama memeriahkan Malindo's Steak Haus...
Masing-masing dah tak pandang kamera dah oi...
Hahahhahahaha


Oh tidakkk!!!! Ade orang nak curik makanan!!!!

 P/s : Bab makan, AJ memang champion! Hahahhaha...

MyFIR Wellness | Cantik dan Sihat!




ASSALAMUALAIKUM DAN SAN SALAM SEJAHTERA

Penah tak korang rase penat sangat nak pegi bersenam walaupun setakat jogging je untuk keluarkan segala peluh dan toksin dalam badan?
Walaupun AJ agak aktif, kadang tu rasa malas nak bersenam tu memang ada....
AJ lagi prefer tidur kat rumah je.. =P
Bile tak bersenam memang segala toksin akan terkumpul dalam badan dan buat badan ni rase lesu je....

 

Baru ni AJ berpeluang berkunjung ke My FIR Wellness kat Damansara Perdana...
To be truth, I've no idea apa tu FIR sauna....
Pada AJ sauna kat memana pun sama je... Tapi sangkaan tu meleset rupanya....

Apa itu FIR Sauna?



FIR iaitu Far Infrared mempunyai banyak kebaikan untuk kecantikan dan kesihatan kita...
FIR berkesan untuk penyembuhan secara semualajadi dan pencegahan.
Infrared mempunyai keupayaan untuk menembusi tisu manusia dan menghasilkan pelbagai manfaat kesihatan..



Antara kebaikan Far Infrared :

Detox
Berpeluh adalah salah satu cara yang paling selamat dan paling semula jadi badan untuk menyembuhkan dan mengekalkan kesihatan yang baik...
Selain mengeluarkan peluh dengan bersenam, kita boleh melakukan sauna..
Peluh yang terhasil dari Far Infrared Sauna ini juga mampu mengeluarkan segala toksin di dalam badan kita sama seperti kita bersenam di luar...

Anti penuaan dan meremajakan kulit 
 Membantu memulihkan kulit untuk kelihatan muda remaja...
Mampu memperbaiki tona dan struktur kulit..

Mengurangkan kesakitan

Haba infrared yang menembusi tisu mampu melegakan sakit otot dan sendi..
Memang sesuai untuk mereka yang aktif bersukan dan juga mereka yang berumur...
 
 Selain itu, ianyanya mampu menenangkan, memperbaiki sel-sel, memperbaiki kitaran darah dalam badan, mengurangkan tekanan darah, membantu menurunkan berat badan dan juga boleh menyembuhkan luka....

 

Masa kat My FIR Wellness, AJ diberi masa lebih kurang 40 minit untuk merasai sendiri kesan Far Infrared Sauna ni...
Kebetulan sebelum menjalani rawatan ni, AJ tengah sakit belakang dan kaki sebab join Songkrun kat Sepang...
Sebelum masuk, AJ diberi penerangan serba sedikit mengenai FIR Sauna, fungsi dan kelebihannya...
Lepas body mass index kita diambil AJ dibenarkan masuk di dalam kotak sauna dengan suhu sesuai tubuh kita....
Kat dalam tu memang AJ berpeluh sangat, more than dari AJ bersukan...
Pegi running pun tak berpeluh macam ni....

Toksin dalam badan keluar melalui peluh...



Lepas 40 minit AJ dapat rasa ada sedikit perubahan pada tubuh....
AJ rasa lebih ringan dan paling best sekali sakit belakang dan kaki AJ tu berkurangan sama sekali!!
Malam tu memang AJ tidur lena okay... =D 

 

Yang ni pulak FIR Blanket...
Sesuai untuk mereka yang tak boleh duduk lama macam orang yang lebih tua tu kan....

Fungsinya sama macam FIR sauna... =D

AJ sarankan korang kene cuba sendiri FIR sauna ni...
Banyak kelebihan yang boleh korang dapat dari rawatan ni...
Bukankah mencegah lebih baik dari merawat???



Tunggu dulu!!!!
Kat My FIR Wellness ade promo tau untuk 1st Trial..
Hanya RM19.90... Betul tak tipu!
RM19.90 sahaja....

So apa lagi??? Call sekarang untuk appointment....
Info :
www.facebook.com/groups/firmalaysia
And www.facebook.com/firmalaysia

MY FIR Wellness (FIR Malaysia)

dimiliki oleh DESTINATION WELLNESS SDN BHD (COMPANY NO. 1069278-M)

PG-11, Tropics Shopping Centre (Komplek Prima)
No. 15, Jalan PJU 8/1, Bandar Damansara Perdana,
47820 Petaling Jaya,
Selangor D.E.

Tel: 03-77334613 / 012 254 2997 / 0172272007

P/s : Umur makin meningkat i kene lagi jaga kesihatan...