Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 13 March 2015

TYCO ADT Annual Dinner | Tema : Wild Wild West

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Jumaat, 6 Mac lepas company AJ ade annual dinner dekat Palace of The Golden Horses...
Tema yang committee pilih tahun ni Wild Wild West.....
Fuhhhh..... Dashyat betul tema tu....
1st sekali masuk dalam kepala AJ bile dengar Wild Wild West mestilah Cowboy/Cowgirl macam tu.... Lepas tu ala-ala Zorro..... Huhuhuhuhu...


Puaslah fikir nak pakai ape....
Sebab baju-baju untuk tema ni bukan kite selalu pakai.....
Memula AJ plan nak pakai baju ala-ala Western Lady tu... Yang dress kembang bulat tu.....
AJ ingat nak sewa je tapi sayangnya baju tu tak available pulak time event tu.....
Alternatif lain AJ fikir baju yang kembang bahagian lengan dengan corset, skirt leather dan boots....

OOTD AJ untuk Annual Dinner, tema | Wild Wild West!

On the very last minute, AJ terjumpe pulak ruffles skirt mase jenjalan cari baju Mr.JR since dia pun dah 1 company ngan AJ....
Annual dinner tahun ni, AJ tak berapa nak lucky..... Lucky draw tak kene langsung....
Last year ade jugak walau dapat kayu golf.... Hahahahaha.....

Tengok pic ni rasa nak nyanyi lagu tema filem Zorro pulak!
" I want to spent my lifetime loving youuuu..... "
♪♬♩♬♩♪♩

Compared dengan last year, tahun ni annual dinner company AJ ni nampak lagi meriah.....
Ade banyak game yang diorang arrangekan cam teka muzik latar filem/series, game mengenakan staff atas pentas lagi.... =P

Sesi mengenakan staff! =P

AJ tak terkecuali... Terkono jugak....
Kene naik pentas dengan bersari siap pakai topeng Bill Clinton.... Pastu kene act macam bandboy gitu... AJ kene act main drum.... 
Sampai tercabut sari kawan AJ mase tu....
Yang AJ pulak dah macam goreng char kuew tiaw diorang kate.... Hahahahaha....
Mau taknye, tak penah hayat aku main drum wehhhh.... =P

Spot me! Hahahahaha....

Dan kalau last year AJ menang kategori best dress female.... Tahun ni I made it again!!!!
Yeayyy.... Tak sangka sangat...
Kalau ikutkan ramai yang pakai lagi dashyat dari apa yang AJ pakai.....
Tapi disebabkan undian pakai sorakan, AJ dipilih jadi pemenang best dress female lagi sekali.....
Tahun lepas dapat set body care L'Occitane, tahun ni dapat set perfume Bvlgari Omnia Coral.... =D

Terima kasih kawan-kawan yang tolong sumbangkan suara emas korang bagi sorakan kat AJ...... =D

Sebenarnya mase malam annual dinner tu ade tragedi sikit... Nasib takde orang perasan sampailah AJ bagitau diorang..... Heheheehe...
Boots yang AJ pakai tu memang dah lame sangat AJ beli..... Entah macam mane masuk je ballroom awal-awal event tu, tercabut pulak tapaknya.....
Time-time ni pulak dia nak tercabut.... Huhuhuhu....
Tapi nasib baiklah sampai abis annua dinner bekas tapak kasut AJ tak tercabut...
Padahal mase tu AJ punyalah berlari, melompat-lompat bagai.... Fuhhhh....
Kalau tak, memang berkaki ayam je la AJ....
Aku selamba! Hahahahaa.....

Sampai tercabut tapak kasut! =P

Meh layan lagi extra seketul dua gambar....
(*^﹏^*)



Dan photobooth session....
Kuar abis muncung AJ.... Hahahahaha....



P/s : Tahun depan kalau masih disini..... Nak pakai lari tema la... Bolehhh???
≧﹏

Shopping Guide :
White Top : Times Square
Ruffles Skirt : Sg Wang Plaza
Corset : Online
Boots :  Sg Wang Plaza
 

Wednesday, 4 March 2015

Minggu Sibuk!



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 
 
Seminggu tak bersiaran.....
AJ sibuk sangat berkejar kesana kemari settle kan urusan itu dan ini....
Untuk pengetahuan korang, kucing AJ si Abot dah pergi tinggalkan AJ sabtu lepas...
Sedih memang sedih.. tapi Aj redha sebab kesian sangat bila tengok dia menderita...
keputusan darah Abot dah sahkan Abot memang positif FIP.... =(

Semalam pulak AJ bawak sekor lagi kucing AJ...
Ahad lepas dia keguguran....
AJ bawak dia ke vet aritu.. memang tak perasan sungguh si Kiki bunting....
Lepas tu doc pun tak perasan.... Bagilah dia injection antibiotik untuk selsema....
Tau-tau lepas 2-3 hari macam tu dia gugur... 4 ekor semuanya....
Sekarang Kiki ade kat vet untuk dipantau keadaannya....
Sorry ye sayang mummy.... Mummy tak perasan awak bunting sebab awak baru je beranak Disember lepas....


Lepas tu Jumaat ni pulak, AJ ade annual dinner company....
Tak taulah nak pakai ape.......
Temanya "Wild Wild West".... Alamak! Nak pakai ape ni?
Payah sungguh temanya..... Kalau last year "Hawaiian Paradise". mudah jugaklah nak cari pakaian...
Sebab pakaian jenis tu memang kita pakai...
Kalau Wild Wild West??? Jenuh nak cari kuda 8 dengan pistol 2 ni....
Hehehhehehehe...
Nak tau AJ pakai ape untk dinner nanti?? Tungguuuuuu...
AJ sendiri pun masih tak tau nak pakai ape... Hehehhehehe..... =P

P/s : Semoga minggu sibuk ini cepat berlalu....