Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 4 February 2015

Bertimbang Rasalah Sikit...

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Fuhhhhh... 1st day masuk keje after long weekend, rasa malas pulak...
Tapi tak boleh nak malas sangat pasal keje banyak.... Huhuhuhuhu...
Ini pun curi masa sikitlah, rehatkan minda sekejap.. =D

Okay, straight to the point..
Tadi AJ pegi lunch macam biase, kebetulan hari ni macam ramai pulak orang kat kedai yang biase AJ makan tu....
Bila dah ramai, makanya meja dan kerusi pun jadi berkurangan la....
Orang yang menunggu giliran pun boleh tahan ramai.....
Dan yang paling tak syok mate memandang bila orang yang dah habis makan, dah habis minum tak reti-reti nak bangun bagi orang yang menunggu giliran tu pulak makan...
Alahai kakak.... Orang lain pun nak makan jugak... Janganlah nak pentingkan diri sangat....
Takkan lunch hour sejam, sejam jugak nak melekat kat kerusi tu sampai tak bagi orang lain duduk?
Serious AJ tak faham dengan orang macam ni...
Tak rasa bersalah atau rasa pelik ke bila ade orang berdiri tunggu awak tu bangun??
Boleh buat muka selamba je bile orang table lain pun dah start pandang-pandang dia.....
Haishhhh... Payah gini kakak....
Esok lusa bile kene kat awak pulak baru tau.....
Nasiblah yang menunggu tu bukan AJ... Kalau tak mesti dah keluar kata azimat bagi dia bangun....
Bahasa sopan yang makan dalam ye.. Bukan AJ carutkan...
Hehehheheheh....


Tolonglah ye, janganlah pentingkan diri....
Dah habis makan, bagi orang lain pulak.... Mereka pun lunch hour 1 jam...Tapi kalau dah setengah jam duk tunggu kita bangun maam mana pulak kan.....
Nak borak ke, ape ke duduklah tempat lain yang lebih bersesuaian ye....

P/s : A.P.T.B

Monday, 2 February 2015

Hobi | Membaca...

ASSAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

 

 Aritu AJ duk kemas-kemas bilik, lepas tu time duk susun buku dan novel baru tersedar rupanya banyak lagi yang AJ belum baca....
Kalau tengok timbunan buku kat atas ni dah macam si ulat buku dah AJ ni....
Hahhahahah..
Sebenarnya AJ bukanlah dalam kategori ulat buku, tapi ini salah satu hobi AJ di masa lapang....
AJ suka membaca.. Selain buku ilmiah, AJ gemar baca novel...
Kategori novel yang AJ suka baca kan, yang ade unsur-unsur islamik sikit, romantik, kelakar...
Novel yang AJ baca pun bukanlah novel berbahasa melayu je...
Once in a blue moon AJ beli dan baca jugak novel berbahasa inggeris yang menarik minat AJ.....

Sekarang  ni AJ tengah baca novel pasal Puteri Diana, novel yang ditulis oleh Kate Snell bertajuk | Diana Her Last Love.....
AJ memang peminat Puteri Diana, baru ni AJ cari autobiography mengenai dia masa dekat big bad wolf, tapi tak jumpa pulak yang AJ nak tu.....
Susah pulak nak cari yang tu... Title dia AJ tak ingat, tapi kalau muka depan buku tu AJ ingatlah... Nanti AJ nak cari pulak kat book store lain....

Berbalik pasal hobi membaca, hobi ni betul-betul datang masa AJ zaman sekolah menengah dulu....
Bukan dari lahir je dah minat membaca.. Hehehheheh....
Tapi masa tu dipengaruhi rakan sekelas la...
Dia suka baca novel, lepas tu selalu bagi AJ pinjam......
Dari pinjam buku/novel rakan sekelas, AJ start beli sendiri... Lepas tu tukar-tukar baca dengan kawan lain....
Dari sebuah, dua buah buku, sekarang ni dah jadi macam kedai buku pulak... Sekali AJ pegi kedai buku memang terus sambar 4-5 buah....
Rak buku AJ pun dah penuh... Ini pun sebahagian novel AJ, main campak atas almari je bila dah tak tau nak letak mana.....  Hahahhahaha...

 Sekarang ni AJ stop kejap membeli sampai AJ habis baca semua novel kat dalam gambar atas ni...
Tu semua yang AJ belum baca lagi tau... Huhuhuh.. =P
Dah habis semua tu, baru AJ jejak book store beli buku baru.....

P/s : Boleh buka mini library...