Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 30 January 2015

MH370 | Kemalangan : Semua Mangsa Diisytiharkan Terkorban


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Setelah 10 bulan hilang tanpa khabar berita, semalam MH370 diisytiharkan sebagai satu kemalangan dan semua mangsa yang terlibat diisytiharkan sebagai terkorban...
Sedihnya dengar berita tu...... Macam manalah agaknya perasaan ahli keluarga diorang.....
Kita yang non-related ni pun terasa bila dengar pengumuman tu....
Terkorban tapi takde apa-apa tanda atau jasad dimana-mana.....
Hilang, lenyap macam tu je.....

Doa AJ semoga ahli keluarga MH370 terus tabah dalam menghadapi kenyataan perit ni.....
Hendak dikatakan mati, mayat dan jasadnya tiada....
Hendak dikatakan hidup, tiada juga sebarang petanda....
Semoga akan ade petunjuk yang sahih suatu hari nanti.....


P/s : MH370 takkan luput diingatan...

Sunday, 25 January 2015

Selamat Tinggal Gemul....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Hari ahad yang sedih buat AJ......
Khamis lepas, AJ hantar kucing AJ pegi vet...
Tak tau kenapa tetibe kat bahagian hidung dan pipi dia bengkak....
Lepas tu kucing AJ pun monyok, takmo makan.....


Doc kate, simptom dia tu nampak macam sporo...
Tapi kucing AJ ni indoor.... So memang chances unuk dijangkiti sporo tu tersangatlah kurang....
Bila diagnose, memang kucing AJ bebas dari penyakit tu....
AJ pun tak tau kenapa... Dia macam kene sengat something je nampak.....

Semalam AJ datang jenguk dia kat vet, doc cakap hidung dia dah start berdarah.....
AJ bersihkan hidung dia sebab dia takmo orang lain usik bahagian tu.....
Di pun duk ngiau-ngiau lemah je masa AJ dukung, peluk dia tu......
Doc cakap keadaan dia agak membimbangkan..... =(

Tadi dalam pukul 1 lebih, AJ dapat call dari vet...
Gemul dah takde.... Terus airmata AJ berjurai-jurai jatuh...
Takpelah Gemul, dari terseksa baiklah Gemul pegi.....
Mummy sayang Gemul.... Walaupun jodoh kita ni tak panjang.....
Sekurang-kurangnya seksa Gemul dah habis..... 
Sekejap lagi AJ nak pegi amik Gemul kat vet dan tanam dia.... 
Ya Alllah... Sedihnya perasaan.....

Gambar terakhir Gemul malam tadi....

I know u will left me.... I can feel it last night when the doc said u're in a critical condition...
Goodbye Gemul... U will be missed my naughty boy...

P/s : Selamat tinggal Gemul..... =(