Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 2 January 2015

Takziah Sayang.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA. 

2 Januari 2015,  AJ dikejutkan dengan berita sedih seawal jam 6.20 pagi.....
Mr.JR call dan sampaikan berita pemergian bapanya....
Mata AJ yang baru nak terlelap terus segar....
Automatik, manik-manik jernih mula mengalir... =(

Masa call tu, Mr.JR pesan suruh AJ pegi keje tapi sepanjang perjalanan sampailah ke ofis, AJ dah tak mampu nak tahan....
Terus jumpa boss, minta balik dan terus pegi rumah Mr.JR....
Sampai sana AJ terus cari dia....
AJ tengok raut wajah dia tenang je....
Tapi AJ tau dalam hati tu, dia tengah berperang dengan perasaan.....
AJ sendiri tak mampu tahan airmata saat tengok mendiang yang terbujur kaku tu....

Tengah hari tadi, mendiang dibawa ke Gui Yuan Funeral Parlour di Jalan 229, Section 51A, Petaling Jaya...
Penghormatan terakhir akan dijalankan pada hari Sabtu, jam 8 pagi....
Sorry sayang, i won't be around on Saturday...
Mendiang akan dibawa pulang ke Melaka pada pagi Isnin, untuk disemadikan di Cheng Christian Cementery....


Takziah sayang, be strong...... His in a better place now.... My deepest condolences to you and your family....
Rest in Peace Uncle Gene Albert Gallyot.....

P/s : =(


Thursday, 1 January 2015

Azam Tahun Baru 2015 AJ?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

First of all, AJ sekali lagi nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2015 but semua rakan pembaca, silent readers, stalkers, haters dan semua yang sudi singgah di blog AJ... =D
Hari ni merupakan hari baru, bulan baru dan juga tahun baru....
Semua mesti dah siap sedia setu beberapa azam baru kan?
Haaaaa.... Macam tu jugak AJ.....
Kalau tahun sebelum ni, AJ buat azam yang susah nak jangkau...
Rasenya azam AJ tu nak kawen... Hahahhahahah... Gatai naaaa......

So tahun baru 2015 ini, AJ pasang azam baru....
Rasenya malam tadi dah fikir beberapa ketul azam....



Azam 1
Nak datang awal ke tempat kerja....
Sepanjang hujung tahun lepas, AJ rasanya dah pecah rekod datang lambat...
Entahlah, dah hujung-hujung tahun tetibe kelaut pulak peginya...
So sempena tahun baru ni, nak cipta rekod baru...
Taknak datang lambat dah.... Insyaallah boleh kottt..... =D

Azam 2

Alamakkk..... Tadi ingat, tetibe mase menaip entri ni terlupa pulak....
Haishhhh... Ape ye????
Oh ya.... Dah ingat dah....
AJ nak meningkatkan mutu penulisan dan nak lebih aktif update blog...
Macam sekarang ni kan, AJ buat giveaway pun tak berapa ade orang nak join...
Alahai sedihnya....
Sebelum ni AJ agak susah nak update blog sebab kekangan masa dan AJ punya laptop rosak...
Nak menaip pakai mobile tu macam menguji kesabaran sikit....
Baru ni kat Picom PC Fair AJ ade beli keyboard untuk Ipad, so agak memudahkan sikitlah urusan berblog...
Dannnnn... AJ kene manage masa untuk menulis... =D

Azam 3

Ini paling penting sebenarnya....
AJ nak memperbaiki diri sendiri.... Dari kurang baik, baik kepada yang lebih baik....
Yup, sebagai manusia banyak kekhilafan AJ ni....
Banyak yang perlu AJ perbaiki dalam kehidupan seharian....
Kurang-kurangkan sikit anasir tak kurang baik dalam diri ni.....
Ecehhh.. Macam kan jahat sangat AJ punya cerita ni kan.... =D
Hehehehhehheehhhehe...
Takdelah, nak jadikan diri ni lebih positif.... Tak salahkan??? 

Azam 4

Masih lagiiii... Masih lagi azam yang di"drag" dari dulu bawak ke tahun ini....
AJ nak kawen!
Insyaallah.... Kalau jodohnya tahun ni... Hehehehhehehe...
Tapi hakihatnya target sebenar nak kawen dari tahun lepas dalam 2 tahun ni...
Dah masuk 2015 ni, dah cut setahun la.... =P
Tapi ini semua ketentuan Allah swt...
Kita hanya merancang tapi tuhan yang menentukan.....

So, itu je azam-azam AJ untuk tahun 2015 ni....
Takdelah menyusahkan diri azam AJ tahun ni.....
Ade sesetengah orang, azamnya humakngai....
Tapi tu terpulang kat individu tu sendiri la kan..
Harapnya, tahun ni AJ berjayalah capai azam-azam AJ tu.... Insyaallah...

P/s : Azam korang pulak macam mana?