Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 7 November 2011

Salam Aidiladha...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Salam Aidiladha korang.....
Pada yang balik ke kampung halaman tu, berhati-hati di jalanraya....
Mana yang beraya kat KL tu, samalah kita..
hehhehehhehhe..
Macam biasa, hari-hari raya ni, KL lengang lah....
Al-maklum, warga kota semua dah berpusu-pusu pulang ke kampung halaman...
Yelah........ Orang ada kampung.. Kita takde... hahhahhahhaha... Touchinglah pulaksszzz...

Hmmmm... Aidiladha tahun ni, AJ tak dapat nak raya sebab demam melanda kembali.... 
Beraya lagi kat PPUM.... Kesian.. Tapi takpelah.. Dugaan dihari raya.... Hehhehhehe...


Apapun, Selamat Hari Raya Aidiladha.......
Berhati-hati walau dimana sahaja kita berada okay....


P/ s : Siapa buat ibadah korban???

Wednesday, 19 October 2011

Berkampung Di PPUM.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Memandangkan demam masih belum kebah, makanya hari ini berkampunglah di PPUM.... 
Terima kasih kekasih hati Mr. JR dan juga Aien Qaseh Asraf sebab bawakan si degil kepala batu ni pegi hospital.... Heeheehhehehehe....... 
Sampai kat PPUM macam biasa la, nurse mesti tanya "sakit apa??".... 
AJ pun jawablah dengan muka yang penuh sedih dan syahdu, "Demam, sakit tekak, batuk, selsema dll....." Ambik... Pakej terbaik dari LADANG VIRUS.... Hehehhehe......

Hampir pukul 12pm nombor AJ pun dipanggil.. Dah siap daftar, nurse cakap lepas pukul 2 pm baru doktor boleh check.... 
Tik tok tik tok... Masa pun berlalu... Sayup-sayup kedengaran nama AJ dipanggil... 
Masuk je bilik doktor AJ dah nampak jarum.... Oh no... Kena ambil darah..... Sangat tak best okay.... Punya seram tengok jarum, temperature badan pun lupa nak tengok... Hahhahhaha... 
Bukan penakut, tak suka tau.....


Tengok kena cucuk... Tapi agak tak puas hati la... Kenapa darah kita yang kena ambil, kita yang kena bayar???? Hahhahhaha... 
Kalau doktor dan staff makmal dengar mesti diorang jawab "Ko ingat kami buat kerja FREE??" 
Hambek ko!!!

Sementara tunggu keputusan darah, sempatlah dibuli oleh Mr. JR.... 
Ohhhhh... Mentang-mentanglah AJ tidak begitu berkeupayaan nak melawan, habis kena buli....
Takpe... Ada ubi, ada bas... Tunggulah... (Tak kena okay... Hahhahahahha....)
Finally setelah lama menunggu, siap tertidur-tidur lagi Mr. JR... Macam dia pulak yang Sakit... Hehhehheheh... 
Makanya angka giliran AJ pun dipanggil...
Ting Tong "1286 bilik no 5"

Masuk bilik doktor,dia check tekak semua.... Keputusannya...................
"Cik takde denggi, tekak bengkak (sebab batuk berdekah-dekah) dan ada infection dalam darah...."
Alhamdulillah.... =D
Dapatlah MC 2 hari...... KO HADER???? Jangan jeles okay.. Whahahhahaha.....
Dan....... Doktor pun start menulis sesuatu..... Jeng....Jeng.....Jeng..... "LIST UBAT"

Hambek!!!! Muntah ubat la AJ ini macam... AIYOOOOOKKKKKK!!!!!!!!

P/s : Thanks Mr. JR...