Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 19 August 2011

Tengok Siapa Yang AJ Jumpa???? =)


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ini, 18 Ramadhan dah ada rasa mood nak raya bila dengar lagu raya berkumandang kat ofis... 
Kalau tak rasa macam Krismas pulak bila diorang mainkan lagu Pussycat Doll... Ada ke patut... Cehhhhh.....
Hilang jap mood nak raya AJ... Hahhahahhahaha....

Seperti semalam, bila dah sampai masa nak balik kerja je mesti hujan turun selebat-lebatnya.... 
Nasib hari ni agak baik bila hujan lebat tu tak lama.... Alhamdulillah... 
Sekurang-kurangnya, tak lah basah sangat macam semalam.. 
Sebabnya awal-awal lagi AJ dah prepared payung yang agak besar dan yang paling penting......... TIADA KEBOCORAN..... Hahahhahahha... 
Dah macam iklan Tuala Wanita pulakkan....

Hurmmmm, balik kepada topik entri AJ tadi.... Masa balik tadi, tetiba je AJ ternampak Van "Jamu Mak Dara" dekat tengah-tengah jalan Bawah LRT Masjid Jamek tu...
Ohhhhhh, diorang nak bagi air dan roti untuk sesiapa yang agak-agak tak sempat nak sampai rumah tu kot....
Masa lalu kat situ, ternampak la mereka-mereka ni......

JENG.........JENG............JENG...........


Kenal tak??? Hehheheheheh... Kalau korang penah tengok cerita Congkak, mesti kenal dengan si cantik manis ni..... ERIN MALIK...... 
Tapi yang bestnya AJ nak panggil Erin, sekali nama ELFIRA yang terkeluar... Hehehhehheh...
Sorrylah Erin ye, tersasul pulak.... Tak disengajakan.....=)


Dia ni kalau korang tak kenal, tak tau la nak cakap apa... Hehehheheheheh.....
AMYZA AZNAN la...... 
Sportingnya dia..... Tengah sibuk-sibuk pun sempat lagi layan peminat...


Dan ada juga AIDA ARIS yang tengah sibuk membungkus air kotak dengan roti... 
Sempat lagi buat "Peace" tu..... Hehhehehehehehhe......

Tu je la yang sempat aku snap... Actually ada lagi la yang AJ perasan, Nanu Baharuddin dengan Anding AF.... 
Disebabkan masa dah suntuk, AJ pun meninggalkan kawasan kejadian.... Hehhehehheh.... 
Taknak lah berbuka dalam bas lagi..... Hujan-hujan confirm jalan jem..... 
Apapun diorang memang sporting......


P/S : Nasib sempat sampai rumah on time... Hehhehehehheheheheh.... So takdelah nak kena berbuka di tengah jalan.... Yeay....... =)

17 Ramadhan~Berbuka Dalam Bas Nampaknya.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hari ini dalam sejarah bila buat julung kalinya AJ terpaksa berbuka dalam bas... Hehehehheheh.....
Kesianlah kat diri ini....
Puncanya, balik kerja tu terus merayap kat Bazaar Jalan TAR dengan Kak Ani...
Mentang-mentang ofis kitorang area situ, sempat lagi memanjangkan langkah men"survey" apa yang patut.... Lepas tu hujan mulalah turun dengan lebatnya... Nasiblah dah sediakan payung....
Tapi ada payung pun macam tak guna jugak bila payung tu rupanya agak bocor... Basah jugalah sikit... Hehhehehehehehe..... =D
Masa survey-survey tu "ter"berkenan pulak kat sepasang baju ni.... Cantiknya.. hurmmmmm....
Tunggu gaji keluar ni, terus nak belikan untuk mak.. Mesti dia suka.....
Silap-silap lepas raya tu AJ pulak yang sarung.. Dah size pun lebih kurang je kot... Hahahhahaha....
Tapi tak mungkin kot....

Lepas tu dalam pukul 7, AJ naik LRT balik.... Dalam perjalanan tu sempat la singgah beli air... Just in case! Sekali betul jangkaan AJ... Kat stesen Bangsar tu pulak, lama gila tunggu bas.... Elok je naik bas, azan Maghrib pun berkumandang...
Makanya buat pertama kalinya AJ berbuka dalam bas.... Mujur dalam beg ada kurma sekali...

Moral of the story : Kalau dah tau nak panjangkan langkah tu, lain kali berbuka je terus kat luar....
Sah-sah tak payah nak berbuka dalam bas... Hehehhehhehe.... Takpe, pengalaman kan........



P/s : Dalam Sejarah Betul....