Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 14 March 2019

Bestnya Vitamin C Serum by Annona!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Siapa dah baca entri AJ pasal Vitamin C Serum by Annona ni 2 minggu lepas? Kalau belum, apa kata korang baca dulu kat sini. Banyak kelebihan dan info mengenai serum ni yang AJ share tau.


So kali ni AJ nak bagi testimoni AJ sendiri lepas gunakan serum ni. Serius cakap bestnya Vitamin C serum by Annona! Macam AJ cakap sebelum ni kan, AJ kerap travel. Kalau korang follow rapat instagram AJ, ada je tempat yang AJ pegi. Sekarang ni dah tak keje kan, lagi panjanglah langkah!

Bila dah kesana kemari, AJ banyak terdedah pada cahaya matahari. Lepas tu pulak, AJ rajin mekap, tapi tak rajin cuci. Bila adanya habit macam tu, jerawat memang senang naik! Kadang AJ ni malas nak buat rutin yang sebetulnya untuk kulit, cuci muke je dah rasa kulit tu elok! Tu la masalah seorang AJ. Lepas tu dia pelik, " Kenapalah kulit orang lain cantik elok je? " Sadis nau!


Sebenarnya, nak kulit cantik bukan takat cuci muka ikut dan je. Kene rajin dan konsisten. Lepas tu korang kene pakai produk yang sesuai dengan kondisi kulit. Sebelum AJ gunakan produk ni, AJ ada baca review orang lain jugak, ramai yang kata produk ni berkesan dalam merawat kulit yang rosak, ada yang kata kulit diorang lebih lembut dan boleh hilangkan jerawat serta jeragat. Bila dah yakin, barulah guna.  Bila dah start pakai Vitamin C serum by Annona ni barulah rasa rajin sikit nak jaga muka. Hahahahahaha. Jujur sangat ni! Yelah, takkan nak bagi kulit orang lain je cantik kan?

Packaging dan Tekstur Vitamin C serum by Annona.

First sekali AJ nak cerita dulu pasal packaging dan tekstur serum ni. Ianya didatang dalam botol kecil yang mudah dibawa kemana-mana. Ada 2 size iaitu 5ml dan 15ml. Botol tu pulak jenis yang ada tube, so korang boleh kawal pengunaan ikut berapa banyak yang perlu. Sekali guna tu, sikit je dah cukup sebenarnya.



Teksturnya pulak jenis cecair. Tak pekat sangat dan tak cair sangat. Bila apply kat kulit memang tak rasa melekit pun. Cepat terserap dalam kulit. Walaupun kaya dengan vitamin C, dia takde bau yang merengsakan hidung. Tu salah satu bende yang AJ suka pasal serum ni. kadang ada jenis serum yang terlalu wangi. Bila pakai rasa menusuk je kat hidung. Lepas tu rasa perit kat kulit. Macam Vitamin C Serum by Annona ni, tak terasa macam pakai apa-apa kat kulit. Ringan!



Cara pengunaan Vitamin C serum by Annona.

✿ Bersihkan kulit wajah dan lap.
Tips AJ : Jangan lap sampai kering sangat kulit tu, biar dia lembab-lembab sikit.

✿ Segarkan kulit dengan toner.

✿ Titiskan Vitamin C serum by Annona di wajah ikut keperluan kulit. Macam kulit AJ agak kering di bahagian dahi, so AJ oleskan lebih sikit kat situ.


✿ Dap-dapkan sedikit supaya serum meresap ke dalam kulit. Siap! Ataupun boleh teruskan dengan rutin penjagaan kulit korang yang lain. Pakai sunblock ke kan.

Nota : Untuk kesan yang lebih baik, gunakan 2 kali sehari pada waktu siang dan malam. Vitamin C serum by Annona juga boleh digunakan sebagai makeup base.

Kesan penggunaan Vitamin C Serum by Annona.

Mesti korang nak tengok kesan pengunaan produk ni kat kulit AJ sendiri kan? Haaa, ni AJ nak share dengan korang.


Sebelum : Kulit agak tak sekata, kusam dan berjerawat.


Selepas : Kulit AJ nampak lebih segar, sekata dan sedikit cerah, jerawat pun dah makin berkurangan.

Ni baru pakai lebih kurang 2 minggu. Nak betul-betul okay kenalah konsisten kan. So AJ dah jumpa produk yang best dan boleh membantu mengurangkan masalah kulit AJ. Koramg pulak macam mana? Tak  nak cuba sendiri ke?

Kalau korang nak cuba produk Vitamin C Serum by Annona boleh dapatkan di :

Hotline : 010-8424243

Harga pasaran :

RM 39 (5ml)
RM 90 (15ml)

P/s : Bila elok, kenalah share!

Tuesday, 12 March 2019

Noraniza Idris "Malai Solo Tour" Memartabatkan Irama Malaysia

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Noraniza Idris atau Kak Ani, figura yang tidak asing lagi dalam industri muzik Irama Malaysia. Sebut je Awallah dongdang, Hala Timur, Tingting dan banyak lagi. Malah, Kak Ani juga terkenal dengan lagu-lagu etnik dari pelbagai bangsa dan budaya. Tu belum lagi dengan persembahan pentasnya yang unik dan menarik.



Sekarang, Irama Malaysia makin ditelan zaman. Tapi Kak Ani masih lagi bertekad memperjuangkan industri muzik Malaysia secara global supaya tak ditelan dek zaman. Jadi 1 siri jelajah Noraniza Idris "Malai Solo Tour" 2019/2020 akan diadakan demi memartabatkan Irama Malaysia hasil kerjasama Persatuan Tatihseni Malaysia dengan Noraniza Idris Productiin Ventures Sdn Bhd (NIPVSB) dan Harithmai Production (HMP).



SAWO MATANG - Noraniza Idris Special Showcase (Siri Jelajah #SaveIramaMalaysia)

Program ini akan bermula dengan Fleastar  bersama Noraniza Idris sempena Hari Kraf Kebangsaan 2019 bagi memberi kesedaran tentang kepentingan ilmu kemahiran bagi menjana pendapatan masa panjang disamping mempelkenalkan dan menyemarakkan semangat cinta seni dan budaya dikalangan pelapis.






Selain itu terdapat beberapa lagi siri jelajah yang lain di seluruh Malaysia dan Singapura iaitu :


  • 12 - 14 April 2019 : Sawo Matang - Noraniza Idris Special Showcase di Matic Kuala Lumpur.
  • 6 Mei - 4 Jun 2019 : Fleastar Aidil Fitri di Bangi Selangor.
  • 21 Jun - 20 Julai 2019 : Travelog 13 episod di 13 buah negeri di seluruh Malaysia.
  • 2 - 4 Ogos 2019 : Fleastar Merdeka di Bularan 18 Amanjaya & Casuarina Hotel, Ipoh Perak.
  • 12 - 14 Oktober 2019 : Akar Zapin Kita 219 di Matic Kuala Lumpur
  • 29, 30 November dan 1 Disember 2019 : Farquhar dan Kala Jengking merangkumi 2 program iaitu Teater Kanak-Kanak MWCP oleh pemenang pertama Sayembara Menulis dan Teate Kanak-Kanak anjuran Dewan bahasa dan Pustaka.
  • 9 November 2019 : Iktiraf - Noraniza Idris in Concert (Singapura)
  • Dan kemuncaknya pada 2 - 4 April 2020 : Malai Solo - Noraniza Idris in Concert di Istana Budaya Kuala Lumpur.
Menurut Kak Ani, program dan konsert yang bakal diadakan merupakan 1 platform untuk memperkenalkan dan mengembalikan kepercayaan generasi muda terhadap muzik Irama Malaysia.



Program modal insan yang digarapkan melalui aktiviti bengkel dan persembahan pentas sebagai acara kemuncak. Kak Ani juga bakal menterjemahkan sebuah perkampungan budaya Melayu melalui proses peralihan kedatangan pelbagai kaum dari segi gaya, bahasa, pertuturan, pakaian, gerak tari, nyanyian dan muzik.

Konsep Pentas Alam Semulajadi

Masa sidang media tempoh hari, Kak Ani ada kongsikan sikit konsep persembahan nanti tau! Katanya pentas akan dihiasi dengan taman dan pokok-pokok melambangkan "Malaysian Garden" dan prop elemen 6 etnik Malaysia.


Kalau korang biasa tengok persembahan Kak Ani sebelum ni di majlis anugerah semua, korang mesti boleh bayangkan betapa meriahnya pentas Kak Ani sempena Malai Solo Tour nanti kan?

AJ sendiri tak sabar nak tengok, sebab Kak Ani akan membuat sedikit kelainan dari persembahan yang biasa dengan fabungan irama etnik Malaysia yang disusun dengan suntikan komersil dan akan bergabung dengan koir dari sekolah Cina. Tarian dan nyanyian Kak Ani juga akan diiringi dengan himpunan 100 artis budaya "Malay World Cultural Paradise".

Bagi mereka yang ingin mendapatkan tiket Sawo Matang - Noraniza Idris Special Showcase di Matic Kuala Lumpur boleh hubungi Harithmai Production (HMP) di talian : 019-3391444, 018-8714305 atau whatsapp 011-37700894 atau 018-3981810.

Tiket berharga RM99, RM119, RM139, RM169 dan RM189.

P/s : Jangan lupa tau!