Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 3 February 2019

Hampir Tak Jadi ke Korea

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Pagi ni AJ, Mr.JR dan Nan bertolak ke Korea. Alhamdulillah. Doakan perjalanan kami ke sana dipermudahkan. Sebenarnya kami hampir tak jadi ke Korea tau. Sebabnya? Meh AJ cite...


Plan nak ke Korea ni dibuat dari bulan April 2018. Mulanya, AJ just cakap rasa macam nak belajar bahasa Korea la... It was a normal conversation la kan. Tetibe Nan cakap kakak dia ajak gi Korea dengan kengkawan dia kat kampung ikut agen diorang kat sana. AJ terus cakap ngan Mr.JR nak pegi. So ON la trip Korea kami.

So disebabkan trip ni sume pakai agen, tetiap bulan kami bayar je la. Tak fikir la nak buat ape since semua dah diuruskan A to Z. Cumanya kami gi amik vaksin je la..

Sampailah hari Selasa, tetibe Nan dapat mesej cakap trip terpaksa dibatalkan pada tarikh sepatutnya pegi. Orang tengah salah tarikh katanya. Wallahualam. Puas berunding, agen cakap tak boleh teruskan dan kene tunda sampai bulan 8. What???? Bulan 8 summer kot, baik duduk KL je! So kami amik keputusan untuk refund je.

Stressnya rasa bila trip WINTER yang ditunggu-tunggu tak jadi, berapa hari je sebelum pegi.  Kalau bagitau 2-3 bulan sebelum, boleh diterima lagi la. Menung kami bertiga kat Nu Sentral. Last-last AJ cakap "nak tak kita gi sana gamble je?". Okay ON.

So malam tu pukul 12am lebih jugak kami book flight dan book bilik siap-siap guna duit sendiri wehhhh. Kaw-kaw lari bajet camni. Tapi takpe, janji trip berjalan. Sampai sana baru fikir apa nak buat, pegi mana dan naik ape semua. Nasib baik AJ ade sorang junior kat sane. So bolehlah minta bantuan if pape jadi kat sane. Gigih!

So ke KOREA la kite weehhhhh!!!! Alhamdulillah. Our long awaited trip is ON ON ON!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. Replies
    1. Katanya sebulan... Tengok bulan depan camne..

      Delete
  2. Teruknya bila jadi mcm tu..Naya customer ja..Baik pergi sendiri ja..Kena beringat la lps ni..Happy holiday korang semua..Hati2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, tak sangka terkena macam ni. tpai orang tengah tu memang orang percaya. sebab bukan pestime dia buat trip. Mungkin kali ni nasib dia dapat agen tak ok kot. Wallahualam.

      Delete
  3. take care ayue..moga semuanya selamat & smooth..:)

    ReplyDelete
  4. Semoga dipermudahkan urusan u ols.. Sometimes gamble pun best gak.. Take care ayue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Mel. Tu la, tapi kelam kabut jugak sebab kami memang totally tak plan pape. Hhehhehe...

      Delete
  5. Replies
    1. Insyaallah, leas orang balik orag updat. Hehehehe...

      Delete