Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 7 October 2018

Pimple Away dari Kitsui Malaysia

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Korang penah dengar tak pasal Pimple Away dari Kitsui Malaysia? Haaaaa... Ade yamng pebah dengar, ada yang tak kan? Sebenarnya Kitsui ni bukan jenama asing, banyak jenis minuman kesihatan yang dikeluarkan antaranya Pimple Away.



Okay, jerawat memang bukan bende asing lagi. Setiap orang mesti ada masalah jerawat kan? Bezanya antara teruk dan tidak je. AJ sendiri pun kadang naik jerawat sana sini, nak pulak bila miss P datang singgah!

Sape kata orang yang takde masalah jerawat ni tak boleh consume pimple away? Ni salah satu cara untuk cegah jerawat tau. Hihihihi. Actually banyak sangat manfaat yang boleh kite dapat dari Pimple Away drink antaranya :



Mengecilkan ruang pori
Mencegah serta menghilangkan jerawat
Membaiki struktur kulit (masalah parut jerawat)
Mengatasi masalah kulit berminyak
Mengatasi masalah kulit berminyak yang bengkak dan bernanah
Menghilangkan masalah blackhead & whitehead di muka

Dan antara bahan aktif yang terdapat dalam Pimple Away ialah :

  • Maltodextrin
  • Sucrose
  • Non dairy creamer
  • Hydrolized collagen
  • Xantham gum
  • Vitamin C+
  • Permitted food flavoring
  • Citrix asid
Rasanya pulak masam-masam. Sebab Vitamin C kan memang masam sikit.

Cara penyediaannya pun mudah je : 



Sediakan 150ml air suam, masukkan 1 sachet Pimple Away, kacau dan minum. Senang kan?

* Boleh bancuhkan dengan air suam, air biasa atau air sejuk tapi pastikan betul2 larut dulu sebelum minum. 
* Sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. (waktu yg dicadangkan ialah sebelum tido kerana penyerapan waktu malam lebih tinggi)




Korang boleh consume 1-2 sachet sehari. Macam AJ, jerawat tak selalu naik. So AJ cuma ambil 1 sachet sehari. Kalau korang yang break-out teruk boleh amik 2 sachet. Bende ni ikut keadaan kita. Kesan pengambilan boleh dilihat dalam 7 hari, Insyaallah..

Okay setiap yang kita amalkan mesti ada pantang larangnya kan? Meh AJ share dengan korang sikit tips dan pantang larangnya.


1.      Untuk MASALAH JERAWAT sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya.

2.      Elakkan pengambilan KAFEIN sbb boleh mempercepatkan penuaan.

3.      Jangan ambil semasa period sebab masa tu sistem penyerapan badan masih lemah jadi bazir jika minum.

4.      Boleh JARAKKAN waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil UBAT dari hospital/klinik.

5.      Boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk Kitsui jika mengambil apa2 jenis produk/supplement/jamu lain.

6.      Sesuai diambil selepas kandungan/bayi yang berusia 4 bulan keatas untuk ibu mengandung/ ibu menyusu.

7.      Produk slimming/detox TIDAK SESUAI untuk ibu menyusu atau ibu mengandung. 

8.      Amalkan minum AIR MASAK 2-3 liter utk kesan terbaik.

9.      Jika mempunyai MASALAH KESIHATAN sila rujuk doktor atau pakar kesihatan dulu sebelum mengambil apa-apa jenis produk. 

10.    Produk yang MEMPUNYAI KOLAGEN tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah kulit sensitif atau masalah resdung.

Untuk maklumat lanjut korang boleh ke :

Website: https://kitsui.com.my/
Facebook page: Kitsui My
Instagram: kitsuimalaysia

Nak lagi senang, pegi je ke Watsons atau Guardian yang berhampiran. 

Harga pasaran : RM 38.80/kotak

P/s : Best!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

No comments:

Post a Comment