Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 7 May 2018

Buffet Ramadhan 2018 | Verandah, Cyberview Resort & Spa

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Haaa, ni nak bawak korang jengah 1 lagi Buffet Ramadhan 2018 iaitu di Verandah, Cyberview Resort & Spa. Ini merupakan kali kedua AJ menjejakkan kaki kat sini. Tahun ni special sikit tau sebab ini merupakan Iftar untuk kali ke-20 bagi Cyberview. So mereka menawarkan diskaun sehingga 40% kepada semua yang ingin menikmati juadah berbuka yang ditawarkan. Tahun ni lebih kurang 26 buah gerai dibuka terdiri daripada pelbagai jenis hidangan bukan sahaja hidangan tempatan malahan Chinese, Japanese, Korean, Italian, Mexican dan Spanish.



Okaylah, mesti korang dah tak sabar nak tengok antara juadahnya kan? Jom AJ bawak korang intai sikit juadah yang bakal dihidangkan sepanjang bulan Ramdhan nanti di Verandah, Cyberview Resort & Spa.

First sekali mestilah kambing golek kan? Tak lengkap rasanya buffet Ramadhan kalau takde kambing golek. Kat sini kan, kambingnya AJ suke sebab cukup juicy dan terasa dia punya rempah perap tu. Lepas tu kan, hidangan kambing golek ni turut dihidangkan dengan nasi mandi. AJ ni memang penggemar nasi mandi tau! 2 kali la tambah nasi. Hahahahaha.


Okay selain tu jugak, ada apam balik dan bahulu. Apam balik kat sini special tau. Bentuknya macam pizza, pelbagai warna dan perasa pulak. Pilihan AJ apam balik Nutella. Penggemar coklat memang akan jatuh cinta. Coklat dia melt bila dalam mulut. Slupppp, menaip ni pun dah buat AJ kecur liur bila ingat apam balik tu.


Gerai asam pedas dan tempoyak pun ada dengan pilihan pelbagai jenis ikan yang segar macam ikan patin, talapia, lampam, pari, tenggiri, ikan susu, tongkol, kembung dan ikan merah. Oh ya, salmon pun ada jugak. Tapi yang ni AJ tak rasa la, sebab AJ kan tak makan ikan. Tapi bile menyebok kat blogger lain diorang kata best. Nak pulak masak tempoyak tu. Alahai, ruginya AJ. Huhuhuhu.



Lagi 1 gerai favourite AJ kan, seafood station. Kat sini ada udang, sotong, kepah dan ikan bakar jugak. AJ ni memilih sikit, kalau seafood ni tak berapa nak masak pun AJ tak makan. Tapi chef kat sini pandai tau, hidangan dia ngam-ngam je rasa dia. Tak terlalu mentah, tak terlalu masak. So just nice. Sotong paling banyak AJ kaut. Sapa yang tak sempat makan tu, sorry! Hehehehhehe.





Selain tu ada juga gerai-gerai lain macam Japanese counter kat situ ada sushi, udom mee tak salah AJ. Ada juga gerai BBQ, Laksa dari pelbagai Negeri, aneka bubur dan sebagainya. Pendek kata banyak betul juadah kat Verandah ni okay.



Bagi yang bawak anak kecik pulak, tak perlu risau sebab kat sini ada Kidz Corner yang menyediakan pelbagai jenis buah-buahan, marshmallow, bread stick dengan chocolate fountain. Yang ini jangan kata budak, AJ pun tergoda. Hihihihi.



Dan last sekali pelbagai jenis dessert of course! Takde pencuci mulut tak syok pulak kan? Macam tahun sebelum ni, ice-cream unik masih lagi dihidangkan untuk para tetamu iaitu ice-cream rendang, teh tarik dan beberapa jenis perisa lagi. AJ paling suka ice-cream teh tarik tu dan juga ice-cream durian. Ya ampun... Sedap kemain!

Nah jamu korang sikit lagi dengan gambar.






Harga Buffet Ramadhan 2018 | Verandah, Cyberview Resort & Spa

So kalau korang nak mencuba sendiri buffet Ramadhabn 2018 di Verandah, Cyberview Resort & Spa. Harga yang ditawarkan agak berpatutan tau. Hanya RM149 untuk dewasa dan RM75 bagi kanak-kanak. Untuk warga emas pulak, harganya hanya RM100. Bagi mereka yang membuat tempahan awal, harga yang ditawarkan hanya RM120 untuk dewasa dan RM45 untuk kanak-kanak serta diskaun 20% jika membuat pembayaran menggunakan kad kredit.

Berita baik! Bersempena ulangtahun ke-20 pada 20 Mei 2018 ni kan, Cyberview Resort & Spa menawarkan diskaun 40% pada hari tersebut. Setiap pembelian 150 pax keatas, percuma hot air ballon sunrise ride untuk 2 orang.

Untuk maklumat lanjut boleh tengok info kat bawah okay.

Alamat :
The Lodge, Persiaran Multimedia, Cyber 7,
63000 Cyberjaya, Selangor.

Tel :
03-8312 7041
03-8312 7042

P/s : Tahun ni tak merasa durian roll, tapi masa Ramadhan nanti diorang kata ada. Sedap tu!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

No comments:

Post a Comment