Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 1 January 2018

Tahun Baru, Azam Baru

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Alhamdulillah, dah menginjak ke 2018. Makanya 2017 hanya tinggal memori. Selamat tinggal 2017, terima kasih atas segala kenangan yang telah berlaku sepanjang 2017. Mana yang baik, jadi ingatan yang manis dan teruskan di tahun ni. Yang kurang baik, kita perbaiki dan yang tak baik langsung, jadikan pengajaran dan lupakan.


Kalau nak cerita pasal 2017, rasanya banyak sangat cerita. Azam sebelum ni? Ermmmm. Seorang AJ ni rasanya memang tak penah berazam pun. Rasa cam bila berazam tu tak penah tercapai. Hahahahaha.

2018 AJ nak mulakan dengan sesuatu dan perasaan yang positif. Tahun ni rasa macam nak meneruskan azam 2017 iaitu TIDAK berazam. Hihihihi. Taklah, tahun ni AJ ada nak berazam. Kalau untuk kehidupan tu, AJ berazam nak kurangkan komitmen dan sifat boros. Yup, AJ agak boros, tapi recently ni AJ takdelah gila shopping sangat. Alhamdulillah, nak keep that momentum.

Lepas tu AJ berazam nak update entri sekurang-kurangnya sekali sehari. AJ penah nak buat ni dulu. Tapi kekangan masa tak mengizinkan AJ buat macam tu, makanya terkandas ditengah jalan. Now, nak start balik.

Dan, AJ ada lagi 1 azam. Kalau boleh 2018 ni AJ nak akhiri zaman bujang. Gittewww. Insyaallah, yang ni AJ tak boleh nak jangka la. Tapi AJ pun nak masuk 8 tahun dah dengan Mr.JR, so kitorang fikir "it's about time" la. Mudah-mudahan niat kami yang ni dipermudahkan.

So apa je azam korang untuk tahun 2018 ni? AJ harap segalanya dipermudahkan okay. Akhir kata, selamat tahun baru 2018 AJ ucapkan buat pembaca blog AJ. Terima kasih sokong AJ selama ni walaupun jadi silent reader. I love you!

P/s : Ada 2 entri 2017 yang AJ masih tertangguh. Dateline pun bulan ni. Hehehehehe.


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

1 comment: