Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 20 July 2018

Keluarkan Jenama Sendiri dengan ZY Cosmetics Sdn Bhd

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sekarang ni ramai yang dah mula nak ada jenama sendiri kan? Terutamanya produk kosmetik kan? So macam mana nak keluarkan jenama sendiri ni? Boleh percaya ataupun tak? Haaa, sekarang ni AJ nak cerita dengan korang mengenai ZY Cosmetics Sdn Bhd. Manalah tau kalau ada antara korang teringin nak ada jenama sendiri kan.




ZY Phyto ni apa?

ZY Phyto Holdings Sdn Bhd merupakan syarikat 100% Bumiputera. Syarikat ini juga merupakan pengilang OEM bagi produk kesihatan dan kecantikan. Selain itu, turut membekal bahan mentah termasuklah ekstrak herba, serbuk dan cecair yang mendapat permintaan tinggi di pasaran khususnya dalam sektor pembuatan produk kecantikan dan kosmetik.

Dikenali sebagai King of OEM yang banyak membantu usahawan dan bakal usahawan yang ingin menceburkan diri dalam bidang pengeluaran jenama sendiri. Dibawah ZY Phyto ni juga ada 9 buah  anak syarikat lain iaitu :

  1. Zy Phyto Tech Industries Sdn Bhd
  2. Zy Phyto Cosmetic Sdn Bhd
  3. Zy Phyto Herbal Science Sdn Bhd
  4. Zy Academy Sdn Bhd
  5. Zy Printpack Sdn Bhd
  6. Zy Phyto Marketing Sdn Bhd
  7. Zy Phyto East Coast Sdn Bhd
  8. Yayasan Qaseh Zy Phyto
  9. Emily's Cattery

Ramai yang beranggapan nak buat produk sendiri ni mahal. Yelah, bukan senang kan? Banyak proses yang perlu dilalui antaranya pembangunan dan penyelidikan (R&D) mengenai produk yang ingin dikeluarkan, bahan-bahan yang terkandung dalam sesuatu produk dan macam-macam lagi. Modal yang perlu pun mestilah besar kan. Tapi dengan pakej Chomel yang ditawarkan oleh ZY Phyto Cosmetics Science, bermodalkan serendah RM3,000 je pun korang boleh hasilkan antara produk dibawah : 



  1. Anti-Wrinkle Serum
  2. Whitening Serum
  3. Make-Up Remover
  4. Face Cleanser
  5. Body Scrub
  6. Aromatheraphy Oil





Rasa ragu-ragu? Jangan risau ZY Phyto merupakan syarikat yang boleh dipercayai. Mempunyai kelulusan dari Kementeria Kesihatan Malaysia (KKM) dan juga mendapat pengikhtirafan sijil HALAL dari Jabatan Kemajuan Islam (JAKIM). Produk keluaran ZY Phyto juga hasil kerjasama dengan universiti tempatan seperti Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Universiti Sains Malaysia (USM).

Selain tu semua produk yang dihasilkan di kilang ZY Phyto mempunyai akreditasi Amalan Pengilangan Baik (GMP), sijil Skim Makanan Selamat Tanggungjawab Industri (MeSTI) dan pengiktirafan ISO bagi kedua-dua kilang. So masih ragu-ragu? Takkan?





Kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai ZY Phyto boleh layari : 

Website : zyphyto.com
Telefon : +603 60388898 / 6898 / 7898
Fax : +603 60388798

Tuesday, 8 May 2018

Buffet Ramadhan 2018 | Sama-Sama Hotel, KLIA

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Fuhh! Sakan seorang AJ menjejak Buffet Ramadhan tahun 2018 ni kan? Kali ni nak bawak korang jauh sikit je dari KL iaitu di Sama-Sama Hotel yang terletak di KLIA. Gigih AJ merempit gi sana tau demi pembaca kesayangan blog AJ ni. Sebelum tu terima kasih pihak Tourism Selangor dan juga Sama-Sama Hotel, KLIA atas jemputan.

Kalau korang jenis yang tak suka bersesak, Sama-Sama Hotel, KLIA memang lokasi yang paling sesuai untuk kaki makan ni tau sebabnya mereka menawarkan promosi buffet Ramadhan di ruang legar hotel. Luas dan selesa serta dikelilingi gerai ala bazar Ramadan juga stesyen masakan secara live oleh pasukan kulinari diketuai Chef Eksekutif, Chef Ahmad Farhan Noorzali.



Berkonsepkan Selera Warisan Nusantara, juadah yang disajikan bukan sahaja dari Malaysia, malahan juga hidangan dari negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Thailand. Okay kat sini memang banyak gila juadah yang disediakan oleh pasukan kulinari hotel diilhamkan dari konsep Kepulauan Nusantara. Ditambah pula dengan iringan irama tradisional Ghasal dari kumpulan Suara-Suara Otai, lagilah terasa mood Nusantara tu.



Bermula 18 Mei ini, para pengunjung boleh menikmati sajian bufet lengkap dari juadah tradisional sekitar Kepulauan Nusantara menanti pengunjung tiap sesi buka puasa sepanjang bulan Ramadan dengan olahan menu berbeza setiap hari.

Okay, tak nak cerita panjang lebar, jom AJ bawak korang tengok sendiri antara juadah berbuka puasa yang terdapat disini. Untuk permulaan berbuka mestilah jamah kurma kan. Kat sini pelbagai jenis kurma ada iaitu Ajwa, Mariami, Mabroom dan Safawi.

Macam AJ cite tadi, kat sini ada 2 tempat yang boleh korang duduk, 1 dekat ruang legar di dalam hotel dan 1 lagi ruang legar di ruangan luar. Kalau kat luar tu memang best sebab stall makanan kat luar tu lagi meriah! Macam kat paar malam je rasa. Variasi makanan? Tak payah cerita, banyak gila! Paling best... Ada stall durian lagi. Kopek dan makan kat situ jugak. Tapi kalau nak merasa makan durian tu kena cepat beratur. Kalau tak korang tengok kulit durian je la!




Lepas tu acam biasalah, pencuci mulut pun banyak pilihan termasuk Kek Black Forest, Apam Balik, Rojak Buah, Ais Kacang, Ais Krim Kampung, Ais Krim Potong dan banyak lagi.




Harga Buffet Ramadhan 2018 | Sama-Sama Hotel, KLIA

Promosi buffet buka puasa Selera Warisan Nusantara disediakan sepanjang bulan Ramadan dari pukul 6 petang sehingga 10 malam. Berharga RM135 pada hari biasa dan RM99 pada hujung minggu, pasukan kulinari hotel juga menyediakan tempahan bankuet atau kumpulan dari 50 orang ke atas. Bilik jamuan khas akan disediakan untuk tempahan bankuet bagi majlis berbuka puasa yang lebih erat bersama ahli keluarga, sahabat handai dan juga rakan perniagaan. 

Untuk maklumat lanjut atau tempahan boleh menghubungi Bahagian Jualan Sama-Sama Hotel KLIA yang tertera kat bawah ni :

Telefon : +603 8787 3333
Email : sales@samasamahotels.com

Info Sama-Sama Hotel KLIA :
Mempunyai 442 bilik dan suite, terletak di sebelah Lapangan Terbang Antarabangsa KL. Hotel ini telah memenangi banyak penghargaan sejak penjenamaan semula Sama-Sama Hotels KL International Airport pada tahun 2013.

Antara penghargaan yang telah diraih termasuk:
1. Hotel Mewah Lapangan Terbang Terbaik oleh World Luxury Hotel Awards, 2013 – 2017.
2. Hotel Lapangan Terbang Terbaik Global oleh Haute Grandeur, 2016-2017.
3. Hotel Bisnes Terbaik Asia oleh Haute Grandeur, 2017.
4. 25 Hotel Terbaik Malaysia oleh Trip Advisor, 2013 – 2017.
5. Pengiktirafan Sijil Perkhidmatan Cemerlang oleh Trip Advisor, 2014 – 2017.
6. Penganugerahan Pemenang 4 Kali Antara Syarikat Terbaik Untuk Bekerja Di Asia, 2014 – 2017.
7. Anugerah Skor 9.0 daripada 10, Ulasan Tetamu oleh Booking.com, 2014-2016.
8. Anugerah Pendapatan Terbaik Hotel oleh World Hotels, 2017.
9. Anugerah Pemenang Hotel Disayangi Pengunjung oleh Hotels.com, 2018.

P/s : Buffet Ramadhan sini puas hati!


Monday, 7 May 2018

Buffet Ramadhan 2018 | Verandah, Cyberview Resort & Spa

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Haaa, ni nak bawak korang jengah 1 lagi Buffet Ramadhan 2018 iaitu di Verandah, Cyberview Resort & Spa. Ini merupakan kali kedua AJ menjejakkan kaki kat sini. Tahun ni special sikit tau sebab ini merupakan Iftar untuk kali ke-20 bagi Cyberview. So mereka menawarkan diskaun sehingga 40% kepada semua yang ingin menikmati juadah berbuka yang ditawarkan. Tahun ni lebih kurang 26 buah gerai dibuka terdiri daripada pelbagai jenis hidangan bukan sahaja hidangan tempatan malahan Chinese, Japanese, Korean, Italian, Mexican dan Spanish.



Okaylah, mesti korang dah tak sabar nak tengok antara juadahnya kan? Jom AJ bawak korang intai sikit juadah yang bakal dihidangkan sepanjang bulan Ramdhan nanti di Verandah, Cyberview Resort & Spa.

First sekali mestilah kambing golek kan? Tak lengkap rasanya buffet Ramadhan kalau takde kambing golek. Kat sini kan, kambingnya AJ suke sebab cukup juicy dan terasa dia punya rempah perap tu. Lepas tu kan, hidangan kambing golek ni turut dihidangkan dengan nasi mandi. AJ ni memang penggemar nasi mandi tau! 2 kali la tambah nasi. Hahahahaha.


Okay selain tu jugak, ada apam balik dan bahulu. Apam balik kat sini special tau. Bentuknya macam pizza, pelbagai warna dan perasa pulak. Pilihan AJ apam balik Nutella. Penggemar coklat memang akan jatuh cinta. Coklat dia melt bila dalam mulut. Slupppp, menaip ni pun dah buat AJ kecur liur bila ingat apam balik tu.


Gerai asam pedas dan tempoyak pun ada dengan pilihan pelbagai jenis ikan yang segar macam ikan patin, talapia, lampam, pari, tenggiri, ikan susu, tongkol, kembung dan ikan merah. Oh ya, salmon pun ada jugak. Tapi yang ni AJ tak rasa la, sebab AJ kan tak makan ikan. Tapi bile menyebok kat blogger lain diorang kata best. Nak pulak masak tempoyak tu. Alahai, ruginya AJ. Huhuhuhu.



Lagi 1 gerai favourite AJ kan, seafood station. Kat sini ada udang, sotong, kepah dan ikan bakar jugak. AJ ni memilih sikit, kalau seafood ni tak berapa nak masak pun AJ tak makan. Tapi chef kat sini pandai tau, hidangan dia ngam-ngam je rasa dia. Tak terlalu mentah, tak terlalu masak. So just nice. Sotong paling banyak AJ kaut. Sapa yang tak sempat makan tu, sorry! Hehehehhehe.





Selain tu ada juga gerai-gerai lain macam Japanese counter kat situ ada sushi, udom mee tak salah AJ. Ada juga gerai BBQ, Laksa dari pelbagai Negeri, aneka bubur dan sebagainya. Pendek kata banyak betul juadah kat Verandah ni okay.



Bagi yang bawak anak kecik pulak, tak perlu risau sebab kat sini ada Kidz Corner yang menyediakan pelbagai jenis buah-buahan, marshmallow, bread stick dengan chocolate fountain. Yang ini jangan kata budak, AJ pun tergoda. Hihihihi.



Dan last sekali pelbagai jenis dessert of course! Takde pencuci mulut tak syok pulak kan? Macam tahun sebelum ni, ice-cream unik masih lagi dihidangkan untuk para tetamu iaitu ice-cream rendang, teh tarik dan beberapa jenis perisa lagi. AJ paling suka ice-cream teh tarik tu dan juga ice-cream durian. Ya ampun... Sedap kemain!

Nah jamu korang sikit lagi dengan gambar.






Harga Buffet Ramadhan 2018 | Verandah, Cyberview Resort & Spa

So kalau korang nak mencuba sendiri buffet Ramadhabn 2018 di Verandah, Cyberview Resort & Spa. Harga yang ditawarkan agak berpatutan tau. Hanya RM149 untuk dewasa dan RM75 bagi kanak-kanak. Untuk warga emas pulak, harganya hanya RM100. Bagi mereka yang membuat tempahan awal, harga yang ditawarkan hanya RM120 untuk dewasa dan RM45 untuk kanak-kanak serta diskaun 20% jika membuat pembayaran menggunakan kad kredit.

Berita baik! Bersempena ulangtahun ke-20 pada 20 Mei 2018 ni kan, Cyberview Resort & Spa menawarkan diskaun 40% pada hari tersebut. Setiap pembelian 150 pax keatas, percuma hot air ballon sunrise ride untuk 2 orang.

Untuk maklumat lanjut boleh tengok info kat bawah okay.

Alamat :
The Lodge, Persiaran Multimedia, Cyber 7,
63000 Cyberjaya, Selangor.

Tel :
03-8312 7041
03-8312 7042

P/s : Tahun ni tak merasa durian roll, tapi masa Ramadhan nanti diorang kata ada. Sedap tu!