Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 25 January 2017

Trip ke Riverine Nature Camp, Lenggong Perak


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hujung minggu baru ni AJ dengan beberapa orang kawan pegi trip ke Riverine Nature Camp yang terletak di Lenggong, Perak...
Sepatutnya kitorang ke Pantai Timur.. Tapi sebab tarikh pegi sana ditunda, kami buat plan last minute ni ke Lenggong...
Kami dah sewa kereta dan dah bayar deposit... So tak boleh nak cancel...
Nasib baiklah homestay kat Kuantan tu masih boleh dibatalkan dan owner setuju nak refund...
So AJ, Mr.JR, Razi, Aznan, Mera dan Kecik ON je la dengan trip last minute ni...


Riverine Nature Camp ni sebenarnya masih dalam pembinaan lagi....
Tapi awal tahun ni dah dibuka kepada orang awam untuk mandi manda....
Homestay pun dah ada.. Cuma tunggu masa untuk beroperasi sepenuhnya.... Mungkin bulan Mac nanti siaplah semuanya....
AJ tau pasal Riverine Nature Camp ni pun sebab ianya dibangunkan oleh kawan Mr.JR dan AJ, Pak Li namanya...
Pak Li ni kami kenal dari group-group moto la....


Perjalanan dari KL ke Lenggong mengambil masa 4 jam lebih...
Masa kami gerak Jumaat malam tu, cuaca tak berapa nak okay... Hujan sepanjang malam...
So trip kami ni delay dari waktu yang sepatutnya....
Pukul 9 kami singgah makan kejap kat Little Rara... Lebih kurang pukul 11 lebih kami start ke Utara....
Sepanjang perjalanan ke Lenggong tu hujan je.... So tak boleh nak bawak lelaju....
Lagipun condition kereta sewa tak tau macam mana pulak kan?
Pukul 4.30 pagi macam tu kami sampai kat Lenggong...


Kat situ, kitorang memang plan nak bercamping... So masa sampai awal pagi tu, Pak Li suruh stay dan rehat dulu kat homestay...
Takkan sesubuh nak pasang khemah pulak?
Pagi tu dalam pukul 11, Pak Li bawak pegi breakfast dulu kat pekan dan cari sikit barang-barang keperluan....
Tapi tak sempat pegi pasar pulak.... Dah nak tengah hari rembang, pasar pebende nye kan?? Hahahahahahahaha....


Untuk hari pertama Pak Li bawak jalan-jalan je sekitar pekan Lenggong...
Mana ada view cantik je berenti amik gambar..... Kat tengah jalan pun sempat posing! Hehehehhee....
Lepas siap-siap pasang khemah, aktiviti pertama yang kitorang buat terjun sungai lah...
Sungai kat situ best gile! Sejuk dan air dia pun tak cetek.. Puas mandi!


Lepas mandi masak-masak sikit, makan malam dan terjah live band kat kampung sebelah...
 Yang ni memang kelakar gile...
Tak pernah hayat masuk kenduri orang gitu je.... Tapi kitorang buat...
AJ dan Razi siap kene nyanyi 2 buah lagu lagi! Hahahahahahha..... 
Nasib tuan rumah bagi keizinan dan orang kampung sporting abis...
Memula rasa macam awkward gile... Lepas tu lupa diri!

Okaylah, nanti AJ sambung lagi dengan aktiviti-aktiviti santai kitorang kat Riverine Nature Camp okay...
Best gile!

Info mengenai Riverine Nature Camp

Alamat :
No. 221, Lorong 9 Jalan Utama,
Kg Sumpitan, 33420 Lenggong,
Perak Darul Ridzuan.

No. Tel :
019-3338670 (Pak Li)
019-2314210 (Aey)

Email :
fadzliabdulrashid8670@gmail.com

Facebook :
Riverine Nature Camp

P/s : Memang kalau bab masuk hutan, mandi sungai bagi kat AJ...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tuesday, 24 January 2017

Virtual Reality di VR Lab SS2 Best!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Virtual Reality or VR, gamer mesti kenal alat ni..
Tapi untuk AJ, memang tak penah tau pasal VR ni sampailah AJ ke VR Lab SS2 minggu lepas...
Sebenarnya ni kali pertama AJ cuba main game dengan menggunakan peranti VR....


VR Lab Malaysia mula ditubuhkan beberapa tahun lepas.. Merupakan yang pertama menyediakan room-scale virtual technology untuk gamer...


Misi mereka untuk membawa dunia VR lebih nyata dan lebih interaktif...
VR LAb Malaysia menyediakan peranti yang berkualiti untuk memberikan lebih kepuasan kepada pemain....
Menyediakan bilik khas yang luas bagi memudahkan pemain bergerak 360 darjah....


Menjadi salah seorang daripada Blogger dan Youtuber di VR Lab SS2 merupakan satu pengalaman baru buat AJ...
Acara dimulakan dengan ucapan dari Datin Shireen selaku pemilik VR Lab....


Selepas itu kami dibawa tour di premis 2 tingkat yang menyediakan beberapa bilik khas VR dan penerangan mengenai peralatan VR itu sendiri....
Selepas itu kami diberi peluang mencuba sendiri VR...


Mulanya, AJ sekadar nak teman Mr.JR je, tapi entah macam mana boleh terjebak sama....
Sampaikan tak boleh berhenti main... Hahahahha...
Masa mula-mula try tu kepala AJ agak berpusing sikit.... Rasa pening sebab korang memang rasa macam korang ada dalam game tu sendiri...
Macam filem Avatar tu... Memang real!
Lepas tu bila dah dapat tune dia, memang tak kasi can dah!


Selama beberapa jam kat situ, AJ mencuba pelbagai jenis game....
Paling AJ suka game tinju dan horror!
Di sini memang sesuai untuk mereka yang berkeluarga... Korang boleh main multiple player walaupun berada di bilik yang berlainan sebab peranti ni boleh menghubungkan pemain dari bilik ke bilik....

Nak tengok AJ beraksi dengan di VR Lab tak?
Tengok video kat bawah ni!


Jangan main-main tau! AJ bertinju okay...
Hehehehehe...

VR Lab juga menawarkan pakej unuk korang buat gathering, event seperti birhday dan private function...
Bila lagi nak buat kelainan kan?
Cuma tetapkan tarikh dan buat tetamu korang terpegun....
Nak gantikan photo booth yang biasa dalam majlis dengan VR booth pun diorang boleh setup...

So kalau korang nak tau info yang lebih lanjut mengenai VR Lab Malaysia hubungi :

Tel No :
016-8787321 Jack Ting
016-3118325 Carina

Laman web :

Facebook :

 VR Lab juga terdapat 7 outlet yang boleh korang kunjungi iaitu di :

SS 2
Bandar Sunway
Manjalara, Kepong
Kota Damansara
Wangsa Maju
Publika

 Jom rasai sendiri pengalaman yang berbeza dengan Virtual Reality (VR)
AJ pasti korang mesti TERUJA!

P/s : Non Gamer macam AJ pun terpengaruh! Hehehehhe

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Thursday, 19 January 2017

Wangikanlah Hatimu Diperdengarkan Buat Kali Pertama di Pentas Epik 3 Juara


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Siapa yang tengok siaran langsung Pentas Epik 3 Juara ahad lepas mesti dah dengar lagu Wangikanlah Hatimu dendangan Noraniza Idris dan Tyka 3 Juara musim yang lalu...
Kalau nak tau lagu ini kali pertama didendangkan dan mereka yang hadir tu merupakan antara yang terawal dengar lagu ni....


Lagu Wangikanlah Hatimu ini merupakan lagu terbitan Noraniza Idris Production Ventures Sdn Bhd (NIPVSB) dan ditaja oleh Produk Mewangi, Wangian Penenang Hati dan Jiwa dari 7 Kelopak Mawar...
Persembahan bertenanga dari Noraniza Idris dan Tyka dimulakan dengan monolog dari penyanyi baharu yang merupakan anak kepada Kak Ani sendiri iaitu Fee Haiqal....


Persembahan mereka memang sangat memukau.... Terpegun AJ dengar nak pulak ianya menggabungkan unsur dikir barat, Siam dan Sunda....
Alunan suara Tyka pun cukup memukau... Menurut Kak Ani sendiri, Tyka dipilih untuk berduet dalam lagu ni keraa kebolehannya menyanyikan pelbagai lagu-lagu etnik....
Ternyata pilihan Kak Ani memang tepat!
Persembahan juga diiringi oleh penari Sanggar Budaya....

 Bagi mereka yang terlepas untuk melihat persembahan pertama lagu Wangikanlah Hatimu semasa Pentas Epik 3 Juara, boleh tengok kat bawah ni :

 

Hebat kan??


Menurut Kak Ani, beliau memang bercita-cita untuk melahirkan lebih ramai pelapis yang mempunyai pengetahuan dalam membawa Irama Malaysia dengan penuh rasa tanggungjawab...
Irama Malaysia ini memerlukan perhatian khusus dan pemantauan yang teliti agar tidak mudah dimanupulasi dan terus melangkah ke arah yang lebih selesa untuk bersaing....




Manakala bagi Tyka 3 Juara pula, beliau sangat berbesar hati apabila Kak Ani sudi melamar dirinya untuk memnyanyikan lagu Wangikanlah Hatimu ini...
Tyka sendiri dia sememangnya ingin memperjuangkan genre Irama Malaysia supaya ianya tidak pupus ditelan zaman..

Niat Kak Ani dan anak muda ini sangat berani pada AJ kerana Irama Malaysia agak sukar untuk diketengahkan..
Mudah-mudahan dengan munculnya lagu Wangikanlah Hatimu, Irama Malaysia bakal mendapat tempat di hati penggemar muzik di malaysia tanpa mengira usia...


So kat sini AJ sertakan sekali lirik lagu Wangikanlah Hatimu yang menyelitkan pelbagai kata-kata nasihat....





Akhir kata, terima kasih Kak Ani dan warga kerja Noraniza Idris Production Ventures Sdn Bhd (NIPVSB) terutamanya Encik Arol atas kesudian menjemput AJ dan rakan-rakan #KelabBloggerBenAshaari menjadi salah seorang pertama yang mendengar lagu ini secara live dan juga antara yang pertama menjadi pemilik single Wangikanlah Hatimu...


Semoga Irama Malaysia terus mendapat tempat di hati penggiat muzik dan juga kami para pendengar....

P/s : Berulang kali dengar lagu ni...
Best! Unik dan lunak je dengar kat halwa telinga ni...



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 18 January 2017

Sesi Sumbang Suara di K Song Family KTV, Klang Parade!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Jumaat lepas keje last week, AJ pegi sesi sumbang suara di K Song Family KTV, Klang Parade dengan beberapa orang geng blogger iaitu Wendy, Neyra, Norfa, Rawlins, Nadia, Syafiera, Athirah, ss dan Carol....
Memang riuh K Song tu dengan kedatangan kami....Kalau korang kenal AJ, bab menyanyi ni AJ memang nombor 1...
Suara sedap ke tak, belakang kira.. Hahahahha....
Kalau suara kakak lemak merdu, dah jadi penyanyi dah...
Disebabkan suara pun sekadar di pinggiran, pusat karaoke la tempat AJ menyumbangkan suara....


Sini dikategorikan sebagai pusat karaoke keluarga, takde masalah kalau korang nak bawak anak-anak masuk sekali...
Yang penting boleh behave... Masa datang aritu pun ada blogger yang bawak anak-anak... Hihihiihi... 

Kredit : Rawlins
K Song Family KTV, menyediakan beberapa jenis bilik karaoke mengikut jumlah kehadiran dan juga bajet korang....
Bilik-bilik yang disediakan kat sini selesa dan bersih....


Masa kat sana kami diberikan bilik VVIP...
Bilik ni memang besar... Boleh memuatkan sehingga 35 orang... Luas gila!
Dilengkapi dengan tandas di dalam bilik dan jugak 3 screen TV, mic pun tak kedekut so takde isu rebut mic pun kat sini... 😆😅
Kalau kata nak buat sambutan hari lahir dengan keluarga dan rakan-rakan pun puas hati dengan keluasan dan keselesaan bilik karaoke dia....


Pakej bilik VVIP kami ni didatangkan dengan snack dan juga minuman....
Kami dihidangkan dengan 3 tower air Lemonade dan air suam dengan kudap-kudapan ringan....
Ada kentang goreng, nugget, sosej dan keropok....
So sambil tengok dan tunggu turn nak nyanyi tu, takdelah tekak kosong ngan perut lapar....
Tapi kalau seorang AJ pegi karaoke, dia dah tak pandang dah makanan tu selalunya... Hahahhahahaha......


K Song Family KTV, menawarkan pelbagai promosi setiap bulan....
Ada promosi untuk wanita, member day, promosi tengah malam dan sebagainya...
Setiap promosi menawarkan potongan harga ataupun makanan dan minuman secara percuma...
Sambil release tension menyanyi sakan, boleh jimat poket jugak kan... Hehehhehehe....




Dari segi kualiti audio dengan senarai lagu pilihan, AJ boleh katakan kat sini okay sangat....
Audio tak pecah, nak pilih lagu pun tak susah sebab monitor kecik untuk pilih tu pun user friendly....
Cuma kalau ada remote mesti lagi best! Hehehhehe... Demand eh! 😜 
Lagu-lagu kat situ pun up-to-date, takdelah korang kene layan lagu 80an, 90an je...
Genre lagu pun banyak.... Rock, dangdut, balada semualah ade kat sini...

Okay cerita pasal sesi sumbang suara di K Song Family KTV, Klang Parade ni kan macam-macam ragam dan gaya yang blogger-blogger ni tunjuk...
Ada yang macam dah buat konsert.. Masing-masing pun sporting, so takdelah rasa segan sangat bila suara kita tak merdu....
AJ abis semua lagu AJ duk layan... Sampai lagu hindustan pun AJ belasah...
Dangdut? Tak payah cite la.... Favourite! Hahahahaha....
 Sampai si Wendy pun terpengaruh layan lagu Perawan atau Janda tau! Hahahahhaa....
 Malam tu memang gamat, riuh rendah dan huru hara...


Huru hara kami cover Perawan atau Janda ni!
Tapi siapa kisah... Karaoke mean to be fun! 😂

Mak budak pun berubah imej... Hahahhahaha...
So far memang we enjoyed the night.... Tak terasa 3 jam berlalu....
Tau-tau suara dah serak dah... Hehehehehehe....

So lain kali kalau terasa nak berkaraoke, singgahlah kat di K Song Family KTV, Klang Parade!

Untuk maklumat lanjut tentang sebarang promosi semasa ataupun aktiviti yang dianjurkan olek K Song Family KTV boleh rujuk maklumat yang tertera di bawah : 

Facebook :

Alamat :
Lot 5F.20-23, Level 5, Klang Parade,
No.2112, KM2, Jalan Meru,
41050 Klang, Selangor Darul Ehsan.

Lokasi :
Here WeGO! (Maps)
 
Waktu operasi :
10 pagi hingga 3 pagi (setiap hari)

No. Tel :
03-3359 6303
 
P/s : Salah satu cara AJ release tension... KARAOKE!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 16 January 2017

Makan Sambil Bersantai di D'Pallet Place @ Langat


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Nak makan sambil bersantai?
AJ ade 1 tempat best untuk korang singgah... Tempat ni sangat sesuai untuk mereka yang berkeluarga mahupun yang single mingle...
Terletak di Batu 9, Langat, tak jauh dari Bandaraya Kuala Lumpur...
Kalau korang nak lari sikit dari kesibukan kota, kat sini lah tempatnya...

D'pallet Place ni telah dibuka hampir setahun kalau tak salah AJ...
Yang uniknya kat sini, meja dan kerusinya diperbuat daripada pallet kayu, sebab tu ianya dinamakan D'pallet Place....


Dari segi pemilihan makanan, terdapat banyak stall yang menyajikan pelbagai jenis masakan...
Ada masakan melayu, ada masakan barat dan banyak lagi.....
Suasana kat sini memang sangat santai dan tenang...
AJ kalau datang ke sini, AJ pilih masakan melayu...
Memang sedap... Tak rugi mencuba...

Kat sini konsepnya layan diri... Masa nak order korang just bagitau no meja je kat stall pilihan korang tu....
Nanti masa makanan dihantar, baru korang bayar....

Jom tengok antara makanan yang AJ makan kat D'Pallet Place


Ikan Siakap Masak Asam Boi

Tomyam Poktek

Kangkung Goreng Belacan

Telur Bungkus



Lepas tu ada kambing bakar...
Nyum nyum!



Pulut Durian
 Kat sini korang boleh dapat menu istimewa tau....
First time AJ cuba... Memang sedap...

Bubur Delima

Dalam bubur delima ni, ada nangka, sagu, sengkuang kalau tak salah AJ..
Lepas tu kuah bubur ni pulak santan...
Bayangkan AJ yang tak makan nangka ni pun boleh abiskan...
Sedap wooo!

D'pallet juga menyediakan pentas karaoke buat mereka yang suka berkaraoke....
Open punya tau... Kalau AJ memang tak nyanyi dah...
Hahahahahha.....
Kadang-kadang ada busker pada hujung minggu....

Oh ya, masa CNY nanti kalau ada masa datanglah sini.....
D'Pallet Place ade buat sambutan ulangtahun nye yang pertama....
Ada pertandingan karaoke dan diskaun untuk para pengunjung...
Dan kalau korang pengunjung bertuah, korang boleh dapat hadiah okay....

So kalau nak datang ke sini, landmark dia senang je...
Berhadapan dengan Petron, Batu 9 Langat.....

Sebarang info mengenai D'Pallet Place dan aktiviti yang akan datang boleh like page :


P/s : AJ nak  makan jap... Bai!
Maaf Abg Jie, lama pulak hutang entri!




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"