Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 14 October 2017

Gates Open For ASIA SUPERMOTO INDONESIA

 
 
 
 
Thousands of Fans Expected to Attend Round 2 of the 2017 FIM Asia SuperMoto Championship at Kota Surakarta 
CENTRAL JAVA, INDONESIA, 13 OCTOBER 2017 – Kota Surakarta, or widely known as Solo by the locals, welcomes the return of the FIM Asia SuperMoto Championship to Indonesia. The two-day race weekend happening 14 to 15 October 2017 from 10:00AM to 6:00PM (+7:00GMT) at The Park Mall, Solo, is expected to draw fans and enthusiasts from across Indonesia and the world to watch the hottest SuperMoto race in Asia.

Andrew Ching, Chief Executive of E-Plus Global, the organiser of the 2017 FIM Asia SuperMoto Championship, said that the continuity of the championship in Indonesia proves the country’s capacity in developing the industry and the sport. “Indonesia has always been an ideal country when it comes to two-wheel motorsport. Our presence here will further expand the championship’s status to motorsport enthusiasts around the world. I would like to express my deepest gratitude to H. Wardoyo Widjaja, SH., MH., the Regent (Bupati) of Sukoharjo, Bold Xperience, sponsors, partners, riders and all affiliates for their support.”

He added that the championship will be streamed live in HD on twenty3.tv powered by E-Plus Global, will attract global attention for the race. The Over-The-Top platform innovated by the company will provide free streaming and video-on-demand contents for worldwide fans.

H. Wardoyo Widjaja added that “hosting the championship in Central Java will draw the world’s attention to our beautiful city. Our collaboration with the organiser will elevate our status as a host city for motorsports, and hopefully, this will grow Central Java into a hub to practice this unique riding discipline.”

Tony Nagamaiah, General Manager of Malaysia Major Events, a division of Malaysia Convention & Exhibition Bureau (an agency under the Ministry of Tourism and Culture Malaysia), affirms that the championship is a key tourism driver for each host country. “Malaysia is proud to support the FIM Asia SuperMoto Championship being hosted in six countries. This home-hosted event has grown rapidly in the last three years in terms of spectator and viewership around the region. The Final Round hosted in Malaysia last year captured the imagination of fans all over the world. Our decision to support the race has helped promote our tourism economy, and I believe that the result is similar for each host country.”

He added that this year, Malaysia would once again host the Final Round of the championship on the 16 and 17 of December. “The Final Round will take place at Bukit Jalil, a world-renowned sports hub in Malaysia which was recently refurbished to host the 2017 Southeast Asian Games and numerous world-class events. I would like to invite all Indonesian fans as well as fans from all over the world to our beautiful country and witness the crowning of the 2017 season champion.”

“FIM Asia SuperMoto Championship has always provided an exhilarating experience for spectators and riders. Their aim to uplift the status of SuperMoto in the region has brought great excitement for the community in Indonesia and the region. Similarly for Bold Xperience, we strive to bring a bold and unforgettable memory for the SuperMoto community here. We hope that this partnership with FIM Asia SuperMoto will create more opportunities for Indonesians to explore and experience this unique motorsport genre by creating local talents to compete on the international stage,” said Natassa Agatha Jou S., representative of Bold Xperience, co-sponsor of the 2017 FIM Asia SuperMoto Championship – Indonesia.

Indonesia Round Race Preview

With United Kingdom’s Lewis Cornish leading the way, Thailand’s Trakarn Thangthong, Netherland’s Marcel Van Drunen, Malaysia’s Muhd Habibullah and counterpart Khairy Zakaria will face intense competition in the race at the top. While the race remained close for the top five riders, strong home advantage may pave the way for Indonesia’s duo, Pedro Wuner and Farhan Hendro.

Tomorrow will be the day we put our training to the test. I believe that we have grown tremendously after a rigorous training routine that involves physical, mental and skills development. I think we have a chance of being on the podium” said Pedro.

Farhan added that Team Samarinda D’Jagung remained optimistic towards the duo in improving their standings. “We have witnessed the intensity and capability of all the riders in Thailand. With home advantage and supporters rooting for us, this will be an extra boost for us to perform better. We hope that this race will bring us luck and turn the tides on the chart.”

Other notable riders would include Japan’s Team KYT Autorace Global Riders Naoto Takayama and Takashi Sasaki, as well as Philippines’ Team Kawasaki / Motul Racing Team, Kenneth San Andres. However, the future may still be bleak for veteran Hong Kong rider Tsang Wai Kei as he recuperates from an injured ankle.

Streaming for the championship on www.twenty3.tv will begin from 10:00AM to 6:00PM (+7:00GMT) on 14 and 15 October 2017.

For more information, visit www.supermotoasia.com.

FIM Asia SuperMoto Championship is organised by E-Plus Global Sdn Bhd; promoted by Asia Supersports Group; sanctioned by FIM Asia and Indonesian Motor Association (IMI); co-sponsored by Bold Xperience, and supported by Malaysia Major Events, a division of Malaysia Convention & Exhibition Bureau (an agency under the Ministry of Tourism and Culture Malaysia), Kabupaten Sukoharjo, Bikenation Motorsports Sdn Bhd, SMM Asia Holdings, KRACKER Indonesia, The Park Mall, Telkomsel, Telkom, Solo Radio, Fave Hotel, Norifumi, Liputan6.com, Bola.com, Vidio.com, Indriati Hospital, Malay Mail, Kelab Blogger Ben Ashaari, and TX Sports.

Wednesday, 11 October 2017

#StartIoT : Segalanya Tentang Internet of Things (IoT)

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Apa tu #StartIoT ataupun Internet of Things (IoT)? Serius AJ sendiri pun mulanya kurang pasti mengenai  IoT sampailah AJ hadiri sendiri perlancaran program ini yang diusahakan oleh REKA dengan kerjasama Telekom Malaysia, RE: Telekom Malaysia. Program ini merangkumi workshop yang diadakan selama 3 bulan khas buat pelajar bidang engineering, entepreneur tempatan ataupun SME's yang ingin belajar dan memulakan Internet of Things (IoT).


Zaman sekarang ni memang zaman teknologi dan AJ percaya setiap orang memiliki peralatan teknologi sendiri contohnya telefon pintar. Semua orang tak kira tua dan muda, pasti mengguanakan telefon pintar dalam kehidupan seharian kan? Telefon pintar tu contoh je la, sebenarnya istilah teknologi ni luas kan. Banyak teknologi lagi yang boleh direka untuk kegunaan masa depan.? Jadinya REKA mengambil inisiatif melancarkan program #StartIoT untuk kita pelbagaikan lagi teknologi yang kita gunapakai menjadi lebih pintar dengan wujudnya idea-idea global melalui IoT dan memperkenalkan peranti yang dikenali sebagai RIG.

REKA sendiri telah mencipta kereta pandu-sendiri yang tak perlukan pemandu dengan mengunakan kemahiran IoT yang ada. Jadi REKA percaya IoT sebanarnya lebih lagi dari sekadar kereta pandu-sendiri. Malahan dengan teknologi dan pendidikan yang betul, IoT boleh jadi lebih berguna kepada komuniti dari segi kesihatan dan agriculture juga.

Pada majlis pelancaran program #StartIoT ramai speaker yang telah dijemput untuk menerangkan lebih terperinci mengenai IoT, antaranya :

Encik Haziq Faris

❆ Encik Haziq Faris (CEO of REKA Inisiatif) - How we #StartIoT
❆ Dr Rezal Khairi Ahmad (CEO of NanoMalaysia) - IoT in Industry
❆ Prof Datuk Dr. Khairuddin Ab Hamid (Vice Chancellor-UniMY) - Importance of  IoT in Education
❆ Mr Thoo Wee Meng (VC Leonie Hill Capital) - Investing in Emerging IoT Technologies
❆ Nik Muhammad Aiman CEO of Moovby Mobility) - From Software to Hardware
❆ Mohd Yuzairin bin Md Yunus (President of ImBig) - Through the Eyes of the Machine



AJ ni kang kalau cerita panjang-panjang mengenai IoT takut korang tak faham pulak. So apa kata korang luangkan masa untuk menghadiri sendiri Workshop #StartIoT yang diadakan dari Oktober 2017 hingga Disember 2017 di TM Convention Center. Kat sini korang boleh belajar banyak ilmu-ilmu mengenai Internet of Thins (IoT) dari pengetahuan asas sehinggalah ke cara-cara memulakan IoT serta manfaatnya. Tak rugi pun okay!





Info lanjut :

Website : www.reka.com.my
www.startiot.co

Facebook : www.facebook.com/rekastudios

Instargam : www.instagram.com/rekastudios

Twitter : www.twitter.com/rekastudios

LinkedIn : www.linkedin.com/company/reka-studios




P/s : Zaman dah berubah


Monday, 9 October 2017

TOMBIRUO : Penunggu Rimba Diangkat Ke Layar Perak

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

TOMBIRUO : Penunggu Rimba karya  novelis thriller no 1 Malaysia, Ramlee Awang Murshid kini diangkat ke layar perak. Filem yang diadaptasikan dari novel bukanlah perkara asing, tapi bila karya Ramlee Awang Murshid ni mula difilemkan, ramai yang memberikan reaksi positif  kerana naskhah ini sememangnya hebat mengenai lagenda Hutan Keningau.



Sinopsis : Tombiruo : Penunggu Rimba

Filem ini mengisahkan Ejim yang digelar Tombiruo kerana dianggap sebagai penunggu rimba. Lelaki yang sentiasa bertopeng ini disisihkan oleh penduduk kerana memiliki wajah bukan manusia. Apabila satu insiden yang tragis berlaku pada Tombiruo, ia telah menimbulkan kemarahan dan dendam. Sementara itu Amiruddin menganggap Tombiruo sebagai punca keperitan hidup keluarganya dan mula menjejakinya. Pergelutan diantara meeka berlaku demi menegakkan kebenaran masing-masing.




Selalunya kan, filem yang diadaptasikan dari novel memang agak susah nak digarapkan. Pengalaman AJ sendiri bila tengok filem adatasi ni, selalunya tak dapat puaskan hati AJ sebagai peembaca dan penonton, AJ rasa banyak plot yang tertinggal dan tak dimasukkan dalam cerita. Tapi berlainan dengan filem Tombiruo, plot cerita tak lari dari apa yang dibaca dari novel yang diterbitkan pada tahun 1998 ni. Teras cerita masih lagi dikekalkan dengan beberapa penambahan fiksyen. Lagi 1 pemilihan barisan pelakon yang mantap juga menjadikan setiap 1 karakter tu nampak hidup, terrtamanya Zul Ariffin yang memainkan watak utama sebab kita tak nampak muka dan emosinya. Tapi penjiwaan watak tu buat AJ sendiri dapat rasa keperitan Tombiruo.



Filem bergenre aksi drama ini hasil kerjasama dari empat penerbit Astro Shaw, Ideare Media dan Grup Buku Karangkraf dan layar Sunan. Filem yang menelan belanja sebanyak RM 6juta mendapat bantuan daripada FINAS, Content malaysia Pitching Center Production Grand Finas ini mendapat sentuahan dari pengarah yang mahir dalam bidang kesan visual iaitu Seth Larney. Memang AJ akui la, filem ni punya kesan visual memang tak nampak "fake" pun.

Masa Malam Gala Filem Tombiruo, rata-rata yang hadir pada malam tu memang puas hati dengan hasilnya. Tahniah AJ ucapkan kepada semua krew produksi dan juga penulis novel tu sendir Ramlee Awang Murshid. Kalau nak tau, sepanjang penggambaran penulis novel agung ni sentiasa ada kat set untuk memberikan pandangan dan memantau penghasilan filem ni. Patutlah filem ni tak lari dari cerita asal. Selain pengarah filem, penerbit, penulis novel dan juga barisan pelakon. Banyak lagi nama-nama besar yang terbabit di belakang tabir bagi memastikan penghasilan filem ni menjai antara filem yeng terbaik. AJ boleh katakan kalau korang tak tonton filem ni kat pawagam, memang rugi!



Filem  Tombiruo : Penunggu Rimba akan ditayangkan pada 12 Oktober 2017 di pawagam seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura pada AJ filem mesti tonton. Banyak unsur-unsur menarik yang dimuatkan dalam filem antaranya penggunaan dialek Kadazan-Dusun yang dipantau oleh guru bahasa sepanjang penggambaran. So kalau korang nak tau sendiri hebat tak hebat filem ni, jangan lupa Khamis ni tau!

Barisan Pelakon :

Zul Ariffin : Ejim (Tombiruo)
Farid Kamil : Amiruddin
Nabila Huda : Wan Suraya
Faizal Hussien : Pondolou
Husnul Rahmat : Juslan
Michael Chen : Wong
Farah Ahmad : Monsiroi
Dato M.Nasir : Tan Sri Berham
Datin Marlia Musa : Bonda
Faye Kusairi : Salina
Dynas Mokhtar : Baizura
Artu : Ondu
Muhammad Ar-Rayyan : Ejim & Amirul kecil

Info lanjut :

Website : www.tombiruomovie.com
FB/IG/Twitter/Youtube : Astro Shaw dan Astro Gempak
#tombiruo #tombiruomovie #penunggurimba

P/s : Filem wajib tengok!


Wednesday, 4 October 2017

Badminton Asia Appoints E-PLUS As Strategic Partner

Malaysia-based Events Management Agency Acquires Commercial and Organisational Rights to Regional Tournaments.

KUALA LUMPUR, 03 OCTOBER 2017 – Badminton Asia signed an agreement with events management agency, E-Plus Global Sdn Bhd (E-Plus), appointing the company as its strategic partner. The signing ceremony between Anton Aditya Subowo, President of Badminton Asia, and Andrew Ching, Chief Executive Officer of E-Plus, marks a new milestone for both parties to elevate the sport’s outreach regionally.

(L-R) Brett Wightman, Principal of Populous; Koo Kien Keat, High Performance Director of Badminton Asia, Datuk Yee Tuck Sing, Group CEO of Seri Mutiara Development Sdn Bhd; Datuk Benny Hoe, Group MD of Seri Mutiara Development Sdn Bhd; Anton Aditya Subowo, President of Badminton Asia; Dato’ Sri Norza Zakaria, President of Badminton Association Malaysia; Greg Kim Hong-Ki, Secretary General of Badminton Asia; Andrew Ching, CEO of E-Plus Global Sdn Bhd; and Kenny Goh, COO of Badminton Asia.


Badminton Asia, the governing body of the badminton sport in Asia under the flagship of Badminton World Federation (BWF), is the sanctioning body of all badminton tournaments in Asia. E-Plus is an events management agency reputed for its capability to promote and organise international sporting events around the region.

 “Our partnership with E-Plus is based on our mutual belief in developing ideas and programmes catered for shuttlers of all levels. This is also a part of our goal to assist National Federations in developing talents for the upcoming Tokyo 2020 Olympics. E-Plus is equipped with extensive experience in promoting, organising and developing sports events, and I am confident that this appointment will further increase the Confederation’s value in Asia,” said Anton.

Anton Aditya Subowo, President of Badminton Asia exchanging the contract with Andrew Ching, CEO of E-Plus Global Sdn Bhd.


 Numerous programmes ranging from the grassroots development in schools and academies to the regional junior and senior level as well as veteran and elite tournaments will be executed in stages. This comprehensive enhancement programme will focus on developing badminton on a wider platform.

Andrew expressed his excitement in this strategic partnership. “I grew up in a family that is badminton crazy. The opportunity of building the community regionally, especially with the top world rankings dominated by a majority of Asian countries, will elevate the sport exponentially. We hope that more fans and enthusiasts will continue to support our programmes and continue to make Asia the hub to practice badminton at all levels.”

He also stated that this popular sport in Asia could be capitalised by corporations and brands to increase exposure and awareness. “Badminton fans across the world will have their eyes on these tournaments. Companies and brands interested in exploring the opportunities to be associated with the sport and its activities can contact us at enquiry@eplusglobal.com.”

Established in 2004, the E-Plus has established strong credentials in promoting, organising and developing sporting events in Asia sanctioned by International Federations. The company holds rights to a variety of sports genre portfolios including duathlons, marathons, swimming, trail running, volleyball, motorsports and much more. For more information, visit Badminton Asia’s website at www.badmintonasia.org or E-Plus’ website at www.eplusglobal.com.