Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 27 August 2017

Hapuskan Jerawat dengan Hiruscar Anti-Acne

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Jerawat merupakan masalah dimana pori-pori muka tersumbat dan menghasilkan kotoran yang menimbulkan radang kemerahan pada kulit. Jerawat walaupun kecil, ianya memberikan impak yang besar pada seseorang individu. AJ sendiri tak lari dari masalah jerawat. Walaupun tak begitu teruk, kehadiran jerawat buat AJ rasa malu dan kurang berkeyakinan untuk berjumpa dengan orang lain. Kalau time period tu, lagi banyak jerawat naik terutama pada bahagian dahi dan dagu. AJ akui jerawat membuatkan AJ rasa kurang berketrampilan. Bila kulit berjerawat, mekap macam mana pun tetap nampak sedikit kesan jerawat yang timbul tu.


Sekarang ni bila usia dah cecah 31 tahun, lagilah AJ kerap naik jerawat. Antara faktor yang membuat jerawat naik bagai diternak-ternak ni, perubahan hormon, cara hidup dan pemakanan. Baru ni AJ diperkenalkan dengan produk Hiruscar Anti-Acne. Produk ni baru je dilancarkan pada 15 Ogos yang lepas di Le Meridian Hotel, Kuala Lumpur. Kalau nak tau, AJ antara yang pertama mencuba produk ni tau. Produk yang dilancarkan oleh DKSH Malaysia mampu bertindak membebaskan kulit dari masalah jerawat dan mengekalkan kulit yang sihat.


HIRUSCAR ANTI-ACNE oleh Medinova Switzerland ini merangkumi 3 jenis produk iaitu Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Cleanser, Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum dan juga Hiruscar Anti Acne Spot Gel telah diuji secara klinikal untuk membantu menangani masalah jerawat seperti bintik hitam, bintik putih, papul dan pustul. Rumusannya yang unik dan ringan bertindak mengawal pengeluaran sebum secara efektif, mengurangkan bakteria dan sel kulit mati serta membuatkan kulit lebih lembab dan bebas jerawat!

Pelancaran oleh jemputan VVIP.

Sesi perkongsian bersama Dr Ch'ng Chin Chwen dan Syada Amzah mengenai masalah dan perawatan jerawat.

Jom AJ kenalkan korang dengan rangkaian Hiruscar Anti-Acne dan fungsinya :

Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Cleanser
RM 27.80 (100ml)



Berfungsi membersihkan kulit wajah. Rumusannya yang lembut membantu mengurangkan lebihan minyak dan membersihkan kekotoran pada pori muka. Menjadikan kulit lebih lembab.

Cara penggunaan : bersihkan muka dengan air dan urut perlahan pada wajah dan bilas sehingga bersih.

Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum
RM 75.00 (50g)



Berfungsi menghaluskan pori dan melembabkan kulit. Pelembab yang ringan pada wajah untuk melindungi kulit dari pencemaran yang menjadi salah satu punca timbulnya jerawat.

Cara penggunaan : Oleskan serum pada wajah dua kali sehari pada waktu pagi dan malam.

Hiruscar Anti Acne Spot Gel
RM 26.80 (10g)




Berfungsi sebagai agen penjagaan kulit. Diformulakan khusus untuk mengurangkan masalah jerawat seperti whitehead dan blackhead. Ianya boleh mengurangkan dan memudarkan kesan parut jerawat pada wajah.

Cara penggunaan : Sapukan pada kawasan yang beejerawat sebanyak 2 atau 3 kali sehari.

Antara ketiga-tiga produk ni, AJ paling suka dengan Spot Gel sebab ianya mampu mengecutkan jerawat dalam masa yang singkat. Produk ni memang hero bagi AJ. Selain mengecutkan jerawat, spot gel ni boleh mengurangkan keradangan pada kulit lebih lagi bila jerawat yang dah start timbul kesan kemerah-merahan. Sekarang kalau kemana-mana, spot gel sentiasa ada dalam beg!


Hiruscar Anti-Acne Uni Campus Roadshow menanti anda!



Sempena pelancaran produk Hiruscar Anti-Acne terdapat enam (6) universiti terpilih di sekitar Lembah Klang akan dikunjungi pada 26 September sehingga 31 Oktober 2017 iaitu :

❀ Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi (UKM)
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Gombak (UIAM)
Universiti Malaya (UM)
Universiti Putra Malaysia (UPM)
Universiti Teknologi Mara, Shah Alam (UiTM)
Tunku Abdul Rahman College University, Setapak (TAR UC)

Para pelajar boleh mendapatkan khidmat nasihat dari pakar dan boleh mendapatkan sample produk yang akan diedarkan semasa program roadshow tu nanti.

Bagi pembaca blog AJ yang berminat nak mendapatkan sendiri produk Hiruscar Anti-Acne, pula, korang boleh mengunjungi mana-mana outlet Watsons yang berhampiran. Ataupun dapatkan secara online dari Watsons E-Store : http://www.watsons.com.my/search?text=hiruscar

Berita Baik! Berita Baik! Berita Baik!

AJ mencari 5 orang yang bertuah untuk memenangi 5 set produk Hiruscar Anti-Acne yang bernilai lebih RM 100. Kalau korang nak join, korang boleh ke facebook AJ dengan klik link ini. Jangan lepaskan peluang keemasan ni, manalah tau kalau-kalau korang antara 5 orang bertuah yang AJ cari?


Maklumat lanjut  mengenai produk Hiruscar Anti-Acne :

Facebook : Hiruscar Malaysia
Instagram : @hiruscargel

P/s : #hiruscarantiacnemy #clubspotless


Wednesday, 23 August 2017

Kaio Studio Seksyen 13 Shah Alam, Meletop!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Alhamdulillah, sekali lagi AJ diberi peluang untuk berkolaborasi dengan Kaio Studio yang sememangnya terkenal dengan hasil kerja yang meletop-letop! Gambar-gambar hasil sentuhan Kaio Studio tak penah sekali pun mengecewakan AJ tau! Dari gambar event sampailah photoshoot studio semuanya boleh dikategorikan sebagai thorbaik!



Sebelum AJ mula, meh sini AJ nak kenalkan korang dengan insan yang menjadi tulang belakang Kaio Studio ni. Pada tahun 2012, Anwar Abdullah atau Kaio iaitu pengasas Kaio Studio bermula sebagai wedding videographer dengan hanya bermodalkan RM5000 yang dikumpul ketika menjadi pemandu pelancong dulu.


Bersama pelancong Poland di Pulau Pangkor

Kalau nak tau, Kaio merupakan bekas pelajar Management & Science University (MSU) dalam bidang pengurusan hospitaliti dan tourism, tapi sebab minatnya lebih kepada dunia fotografi dan videografi, Kaio memilih untuk tidak meneruskan kerjaya dalam bidang perlancongan.



KAIO STUDIO AND PRODUCTION SDN BHD merupakan sebuah syarikat yang menyediakan servis fotografi dan videografi. Sebut je nak servis apa, studio photoshoot, servis fotografi dan videografi perkahwinan, video korporat, muzik video, penggambaran filem pendek dan pelbagai lagi. Banyak nama-nama besar yang telah menggunakan khidmat Kaio Studio ni tau. Sayapnya bukan hanya dilebarkan di Malaysia malahan tugasan dengan kamera telah membawa Kaio terbang ke Paris, Mesir, Singapura dan Thailand. Lebar sayap Kaio!

Bersama Anuar Zain semasa shooting trip di Paris

Cairo

Servis Videografi dan Fotografi Perkahwinan oleh Kaio Studio

Bukan hanya orang biasa, beberapa orang selebriti popular tanahair juga telah menggunakan Servis Videografi dan Fotografi Perkahwinan oleh Kaio Studio antaranya Shaheizy Sam & Syatilla Melvin, Saharul Ridzwan & Deena Emir, Syukri Yahaya & Tya Adnan dan juga Ainan Tasneem.
Nak tengok sendiri hasil sentuhan Kaio Studio? Boleh tengok dalam video-video yang AJ sertakan kat bawah ni.

Kaio Studio Showreel


 Video majlis pernikahan dan resepsi perkahwinan Ainan Tasneem






 Disebalik tabir Pre-wedding Saharul Ridzwan & Deema Emir




 Selain video korang boleh juga tengok sendiri gambar-gambar perkahwinan hasil bidikan Kaio Studio. Memang cun!







KAIO STUDIO, Seksyen 13 Shah Alam

Okay aritu AJ ada post kat FB dan IG gambar studio photoshoot AJ kan? Gambar-gambar tu semua diambil di studio fotografi Kaio Studio yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam la. Ini kali kedua dah AJ jejakkan kaki ke sini tau. Bukan AJ je, selebriti pun penah shoot kat sini antaranya Nora Danish, Bront Palarae, Remy Ishak dan ramai lagi! Kat sini pelbagai kemudahan disediakan, segala kelengkapan studio cukup lengkap. Lagi 1 kan, internet pun laju! Hahahahahaha....


Sedutan telefilem KUNTOM


 Disebalik tabir Pembikinan Poster Filem " Kau Takdirku " lakonan Bront Palarae, Remy Ishak dan ramai lagi...



Dibawah jenama Kaio Studio juga terdapat anak syarikat KAIO REKA yang menawarkan servis rekaan grafik seperti poster. Gambar dah cantik, rekaan grafik yang terhasil juga mampu memukau pelanggan dan bakal pelanggan. Kalau nak tengok lagi hasilnya boleh follow KAIO REKA kat IG : @kaioreka. Poster filem kau takdirku juga merupakan salah 1 hasil rekaan grafik daripada KaioReka.








Kejayaan KAIO STUDIO

Kalau nak listkan semua kejayaan Kaio Studio ni, AJ rasa sampai esok pun tak habis. Tapi yang paling AJ ingat KAIO STUDIO penah memenangi MOST GLAM FASHION VIDEOGRAPHER by GLAM MAGAZINE yang melayakkan beliau mendapatkan tugasan dari majalah tersohor di Malaysia!



Selain tu juga KAIO STUDIO merupakan DUTA jenama ONSMO iaitu sistem pencahayaan fotografi. Jenama ni juga turut menjadikan beberapa orang jurugambar tersohor seperti Eddie Putera, Alex Tan dan Saiful Nang sebagai duta mereka.



Bagi mereka yang nak lebih serius dalam bidang Videografi dan Fotografi, Kaio Studio turut menyumbangkan ilmu kerana baginya ilmu tu takkan putus bahkan sampai bila-bila pun ilmu tu akan berkembang. Kalau korang kenal sendiri Kaio, memang diakui beliau bukanlah seorang yang lokek bab-bab ilmu ni. Banyak dah sharing session yang Kaio dah curahkan kepada generasi baru dan mereka yang nak berjinak dalam bidang kreatif ni.





Sekarang ni, AJ nak share sikit kat korang gambar-gambar yang AJ amik kat Kaio Studio aritu. Jangan jeles tau tengok gambar AJ dan paling penting jangan muntah hijau pulak! Hahahahhaa.. Jenuh AJ nak mop blog AJ ni kang! Maklumlah, kakak bukan model professional pun, posing pun mana dan je. Nasiblah team Kaio Studio ni banyak membantu. Takdelah kayu sangat nampaknya dalam gambar tu. Kat sini yang bestnya, korang takkan rase kekok atau segan. Dari pengamatan AJ sendiri, team Kaio ni memang bagus dari segi teamwork nya. Sorang amik gambar, sorang edit, sorang buat itu, sorang buat ini. So segalanya memang nampak lancar dan tak kelam kabut, sebab masing-masing dah tau tugasan masing-masing. Pelanggan pun seronok je.


Dah tengok? Puas hati? Kalau AJ memang puas hati sangat lah dengan hasil kerja diorang. Kalau tak, takdenye berkali-kali pegi sana.

Kalau korang nak merasai sendiri pengalaman ataupun nak dapatkan khidmat KAIO STUDIO untuk sebarang majlis, boleh tengok info yang AJ sediakan kat bawah ni tau.

Website : www.kaiostudio.com 
Instagram : www.instagram.com/kaiostudio 
Youtube : www.youtube.com/kaiostudiotv 
Twitter : www.twitter.com/kaiostudio 
Facebook : www.facebook.com/kaiocreativestudio

Alamat studio : 1-06 Metia Residence Office, No.5, Persiaran Sukan, Seksyen 13,40100 Shah Alam, Selangor.
Pencarian Waze dan google maps  : KAIO STUDIO
Landmark : Berhadapan Acappella Hotel & Residence

P/s : Studio fotografi terbaik setakat ni!

Tuesday, 1 August 2017

Bibir Menggoda dengan G9 Skin First Lip Stick!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

" Lipstick is Always a Good Idea "
" Give a Woman a right Lipstick and she can Conquer the World "

Penah dengar tak quote ni? Jadi perempuan ni takde la complicated mana, bagi je lipstick yang betul, maka cerialah sepanjang hari. Hahahahha. Pada AJ lipstick memang selalu bangkitkan mood AJ tau. Dalam entri AJ yang ni, AJ ade nak share lagi 1 produk kan? So arini AJ nak review sikit G9 Skin First Lip Stick yang terbaru di pasaran.


Alhamdulillah rase bertuah sangat bila dapat mencuba kesemua 5 warna yang ada. Kalau nak tau semua kaler ni memang so me!. " Happy lippie happy me! " Yayyyy! Terasa bibir lebih menggoda bila pakai lipstick ni okay.

Masa mula-mula bukak G9 Skin First Lip Stick AJ tertarik dengan bentuknya. Selalu lipstick je mesti berbentuk bulat, so susah jugak nak letak atas meja, asik bergolek je kadang tu. Packaging G9 Skin First Lip Stick ni petak je, so senang. Takkan ade isu lipstick jatuh dari atas meja. Hihihihih.


Tekstur lipstick ni pun lembut. Sekali sapuan je dah cukup untuk dapatkan bibir menggoda tu. Selepas penggunaan bibir AJ pun tak nampak merekah. Nampak smooth je. Bibir AJ ni jenis kering, so kalau tersalah pakai lipstick bibir tu nampak lagi kering dan crack, nak pulak bila pakai yang jenis matte macam G9 Skin First Lip Stick. Bau pun best!


Kalau dari segi warna pulak, AJ boleh katakan memang A! 5 warna yang ada ni cukup kene dengan jiwa AJ. Yelah, AJ tak suka pakai lipstick yang warnanya jadi pucat dan pudar. Warna yang ada pun nampak mewah, sampaikan AJ tak boleh nak cakap AJ suka 1 warna je, sebab AJ suka semua kaler yang ada! Hahahhahaha.. Tamakkan?



Tips : Untuk warna yang lebih menyerlah, korang boleh mix kan 2 warna yang berbeza.






Kalau cerita pasal lipstick kan, bende pertama yang orang duk fikir mesti tahan lama ke, tak ke kan? Jujur AJ cakap, nak kate lipstick ni too matte pun tak, kalau minum air ke memang akan ada jugak melekat sikit-sikit kat straw or cawan kita tu. Standart la kan.. 😁

Tapi bila pakai G9 Skin First Lip Stick  kita tak perlu nak kejap-kejap touch up. Kalau pakai pagi, petang sikit baru touch up lite-lite je sebab ianya agak long-lasting. Kalau setakat 6-7 jam tu takde masalah sangat, still nampak warnanya. Hihihihi. Kesimpulannya memang berbaloi la lipstick ni kalau korang teringin nak mencuba.

Harga G9 Skin First Lip Stick :
RM 72 / 3.5g

INFO lanjut mengenai produk :

Pembelian Online : Vline
Facebook : G9SkinMY
Instagram : @g9skin_malaysia


P/s : Keep Calm and Put on Make Up!