Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 1 August 2017

Bibir Menggoda dengan G9 Skin First Lip Stick!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

" Lipstick is Always a Good Idea "
" Give a Woman a right Lipstick and she can Conquer the World "

Penah dengar tak quote ni? Jadi perempuan ni takde la complicated mana, bagi je lipstick yang betul, maka cerialah sepanjang hari. Hahahahha. Pada AJ lipstick memang selalu bangkitkan mood AJ tau. Dalam entri AJ yang ni, AJ ade nak share lagi 1 produk kan? So arini AJ nak review sikit G9 Skin First Lip Stick yang terbaru di pasaran.


Alhamdulillah rase bertuah sangat bila dapat mencuba kesemua 5 warna yang ada. Kalau nak tau semua kaler ni memang so me!. " Happy lippie happy me! " Yayyyy! Terasa bibir lebih menggoda bila pakai lipstick ni okay.

Masa mula-mula bukak G9 Skin First Lip Stick AJ tertarik dengan bentuknya. Selalu lipstick je mesti berbentuk bulat, so susah jugak nak letak atas meja, asik bergolek je kadang tu. Packaging G9 Skin First Lip Stick ni petak je, so senang. Takkan ade isu lipstick jatuh dari atas meja. Hihihihih.


Tekstur lipstick ni pun lembut. Sekali sapuan je dah cukup untuk dapatkan bibir menggoda tu. Selepas penggunaan bibir AJ pun tak nampak merekah. Nampak smooth je. Bibir AJ ni jenis kering, so kalau tersalah pakai lipstick bibir tu nampak lagi kering dan crack, nak pulak bila pakai yang jenis matte macam G9 Skin First Lip Stick. Bau pun best!


Kalau dari segi warna pulak, AJ boleh katakan memang A! 5 warna yang ada ni cukup kene dengan jiwa AJ. Yelah, AJ tak suka pakai lipstick yang warnanya jadi pucat dan pudar. Warna yang ada pun nampak mewah, sampaikan AJ tak boleh nak cakap AJ suka 1 warna je, sebab AJ suka semua kaler yang ada! Hahahhahaha.. Tamakkan?



Tips : Untuk warna yang lebih menyerlah, korang boleh mix kan 2 warna yang berbeza.






Kalau cerita pasal lipstick kan, bende pertama yang orang duk fikir mesti tahan lama ke, tak ke kan? Jujur AJ cakap, nak kate lipstick ni too matte pun tak, kalau minum air ke memang akan ada jugak melekat sikit-sikit kat straw or cawan kita tu. Standart la kan.. 😁

Tapi bila pakai G9 Skin First Lip Stick  kita tak perlu nak kejap-kejap touch up. Kalau pakai pagi, petang sikit baru touch up lite-lite je sebab ianya agak long-lasting. Kalau setakat 6-7 jam tu takde masalah sangat, still nampak warnanya. Hihihihi. Kesimpulannya memang berbaloi la lipstick ni kalau korang teringin nak mencuba.

Harga G9 Skin First Lip Stick :
RM 72 / 3.5g

INFO lanjut mengenai produk :

Pembelian Online : Vline
Facebook : G9SkinMY
Instagram : @g9skin_malaysia


P/s : Keep Calm and Put on Make Up!