Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 27 July 2017

White In Whipping Cream dari G9 Skin

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semenjak dah masuk umur 30 an ni, AJ memang dah mula titikberatkan pasal kecantikan kulit. Kalau dulu, tak heran sangat pun semua ni. Yup mungkin dah agak terlambat tapi okaylah kan pada takde kan? Hahahahahaha.... Baru ni AJ diperkenalkan dengan White in Whipping Cream dari G9 Skin, jujur AJ memang tak penah dengar pasal brand ni tau. Terima kasih G9 Skin untuk produk awesome ni okay!

Sebelum AJ start mesti korang nak tau kenapa namanya di brandingkan kepada G9 Skin kan? G9 Skin dinamakan bersempena bahan utama yang digunakan dalam setiap produk iaitu Lotus extract, Ivy extract, Eucalyptus extract, Hibiscus extract, Chlorella extract, Pine Sprout extract, Oregano Leaf extract, Green Tea extract dan Chia Seed extract yang sememangnya terkenal dalam melindungi kulit.



White in Whipping Cream dari G9 Skin apa yang boleh AJ katakan kat korang memang best.. Ianya boleh mencerahkan kulit dengan pantas. Sebenarnya AJ bukan penggemar produk pencerahan kulit instant ni sebab AJ memang ada masalah kulit tak sekata, so bila gunakan produk whitening kulit AJ nampak lagi bercapuk-capuk. Nampak sangat tak ori nya! Bukan tak penah try produk lain sebelum ni. Hehehehe...



Tekstur White in Whipping Cream ni pun sangat halus, mampu menutup garis-garis halus yang terdapat pada kulit muka AJ. Apa yang perasan kan, bila lepas kita apply krim ni, bila mekap pun nampak sedikit flawless kesan dari skin blurry effect yang terdapat didalamnya. Tak percaya korang boleh tengok gambar kat bawah bila AJ try apply kat tangan AJ.



Produk ni jugak tak melekit bila pakai, malahan rase lebih ringan je pada kulit. Bau pun wangi je. Tapi ni bergantung pada keadaan kulit jugak tau. Macam AJ jenis kulit kering, so bila pakai tu memang tak berminyak. AJ ade jugak baca review yang kata krim ni agak berminyak bila digunakan.

Tips untuk mereka yang berkulit medium atau gelap (macam AJ) : Jangan apply terlalu banyak tau, nanti jadi tepung gomak dan nampak tak sekata. Cukup sekadar calit-calit sikit je. Kalau boleh apply part by part.




Harga White In Whipping Cream ialah RM 78/50g. Memang bagi AJ okay sangat sebab boleh tahan dalam 2-3 bulan mengikut pengunaan kita. Kalau pakai hari-hari macam AJ bolehlah tahan dalam 2 bulan.

Jom tengok bahan aktif dalam produk ni dan cara pengunaannya, memang senang je... Calit-calit siap!







Senang kan?


Info lanjut mengenai produk :

Pembelian Online : Vline
Facebook : G9SkinMY
Instagram : @g9skin_malaysia


P/s : Ada lagi 1 produk G9 Skin yang AJ nak share dengan korang tau. Tunggguuuuuu!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

2 comments:

  1. Wahh mesti boleh cerahkan parut kat muka

    ReplyDelete
  2. menarik..jenama ni pertama kali nad dengar

    ReplyDelete