Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 4 July 2017

Avatar Secret Garden, Penang. Kene Pergi!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Cuti Aidilfitri yang lepas AJ sempat bercuti di Pulau Pinang. Dah lama tak pegi Penang, banyak tempat menarik yang boleh dikunjungi dan banyak kawasan tarikan yang dah banyak berubah. Contohnya Bukit Bendera. Dulu masa AJ pegi train dia tu jenis yang macam kayu tu, sekarang dah macam naik LRT tau! Tapi sekarang ni AJ tanak cerita pasal Bukit Bendera, AJ nak cerita pasal tarikan terbaru yang terdapat di Pulau Pinang. Ramai yang belum tau lagi Avatar Secret Garden, Penang ! AJ tau pun sebab anak kawan AJ ternampak dekat facebook! Terima kasih media sosial. Hahahahaha...



Okay malas nak menceceh panjang. Korang penah tengok cerita Avatar? Kalau nak tau, kat Penang korang boleh feeeling macam dalam movie dekat Avatar Secret Garden, Penang yang terletak di Thai Pak Koong Temple, Tanjong Tokong. Kawasan ni baru sahaja dibuka, sebab tu tak ramai yang tau. Pertama kali AJ jejakkan kaki kat sini AJ terpegun. Kawasan ni takdelah besar mana pun, tapi pemandangan dia dan lampu-lampunya memang buat AJ teruja. Kalau korang rasa lampu I-City tu dah cantik, datang sini lagi cantik! Serius weh...




Kat sini, tiada bayaran masuk yang dikenakan. Korang cuma perlu membayar duit parking kereta je RM 3. Tapi pada masa depan AJ tak sure la kalau ada bayaran masuk yang dikenakan ye. Lokasinya memang agak tersembunyi. Kalau nak kesana korang cuma perlu google atau waze je Avatar Secret Garden, Penang. Insyaallah korang akan jumpa tempat yang AJ maksudkan. Nak lagi senang, taman ni berdekatan dengan Hotel Sentral Seaview dan cuma 5 minit perjalanan kalau dari Gurney Drive. Mase nak menuju ke sini, memang korang akan dibawa masuk dalam kawasan perumahan sikit tau, jangan ingat tersesat pulak! Memula masuk pun kitorang ingatkan salah simpang. Hahahahahhhaa.

Info : Sila datang sebelum 11.45 PM sebab lampu -lampu kat sini akan ditutup secara automatic pada pukul 11.45 malam ye.

Okaylah, jom AJ bawak korang berjalan-jalan dalam Avatar Secret Garden, Penang ni.





















Amacam cantik tak? Kalau tak cantik takkan lah AJ repeat sampai 2 malam lawat Avatar Secret Garden, Penang. Sebab tu dalam gambar kat atas ni ade yang pakai baju lain. So jangan lupa, kalau ke Pulau Pinang, wajib datang sini tau. Antara tempat menarik di Pulau Pinang! Rugi ke Penang tak singgah sini tau!

English entry : Click

P/s : Tak puas cuti woi!




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

21 comments:

  1. Wahhhh. Malam 1st pegi pakai seluat lep-lep. Esoknya baru cantik sikit. Btw memang cantik gambar-gambar tu, macam avatar cuma sayangnya ko tak biru macam avatar kalau tak kompom sejibik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam first tu tak tau dia tutup 11.45pm... Pastu datang tengok² je, tu kuar pakai suar lep² je... Hahahhahaha....
      Patut kene pakai mask kaler biru...

      Delete
  2. waaaa... knape aku xtau ni... blk penang nak p laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahah.... Org kite tak ramai yang tau abg lan... Tapi kalau chinese ramai yang dah tau, maybe sebab dalam kawasan temple... Pegilah, cantik....

      Delete
  3. Cantiknya...tambah dgn bunyi unggas hutan...fuuuuh..damai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini ade bunyi ombak kak... Tepi pantai.. Hehehhehe...

      Delete
  4. haah. boleh fefeling macam cerita avatar pulak. yang masa dalam hutan tu. memang lawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh sangat kecik... Hehehhe....

      Delete
  5. Replies
    1. Memang cantik... Rase macam kat dunia animasi sekejap... Heheheh...

      Delete
  6. memang cantik tempatnya. kalau ke Penang nanti, nak singgah jugak la tempat ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singgahlah... Tak rugi pun... Masuk pun free....

      Delete
  7. Wow..Cantiknya..Nak kena pergi ni..

    ReplyDelete
  8. Siyes la cantik tempat ni...boleh la pi nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegilah kak... Tapi kalau boleh elakkan datang weekend... Sebab parking space agak limited...

      Delete
  9. Bestnyaaaa! Tak pernah sampai lagi ke Penang nie. Syok kalau dapat bergambar situuuu

    ReplyDelete
  10. alah naper tak hajak eehh hihih.. bestnya.. nanti leh terjah sini lak..

    ReplyDelete
  11. Bes. Nex time p pasang lampu kt badan sekali. Haaaaa.. menarik toi.. awat xtau masa p Penang hr tu. Huhu

    ReplyDelete
  12. ubai dok penang pun tak tau ada tmpt ni..

    lepas ni nak try pi lah.. mcm best jerr

    ReplyDelete
  13. seram pulak tgk pokok berjurai2 tu hahahaha

    ReplyDelete