Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 16 May 2017

Shopping Shopee Raya!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Tak lama lagi Ramadhan bakal menjengah, lebih kurang seminggu lebih je lagi...
AJ macam biasalah, awal-awal dah plan untuk raya...
Nak pakai baju apa, warna ape semua dah siap draf dalam kepala.... AJ tak suka prepare semua last minute...
Dah lambat-lambat nanti, susah nak cari size sume... Lepas tu dah tak banyak design yang cantik-cantik....
Dengan nak meredah orang ramai lagi, memang tak kuasalah AJ...
Penat kot... So baik selesaikan semua awal-awal kan?

 Dalam masa beberapa hari ni keje AJ survey barang je.... Dari baju, kasut semua AJ la....
Pendek kata top to toe AJ survey... Mak Jemah kene nampak anggun dan bergaya di pagi Syawal konsepnya... Hihihihihi....
Medium shopping pilihan, semestinya secara online! Cepat dan mudah...
Selama arini AJ duk pulun beli barang online kat website yang AJ rasa harganya dah murah....
Tapi bila AJ bukak website shopee harga dia terlajak murah! Kakak ulang, terlajak murah okay!
Memang terus AJ shopping Shopee raya kat sini je la...


Al kisahnya, aritu AJ ade nampak iklan shopee ni, makanya "ter" download la pulak....
Lepas je AJ daftar akaun, terus terbuntang biji mata... Mau taknya harga yang ditawarkan ada yang serendah RM 1 je....
Nak mendaftar pun bukan susah sangat, korang cuma perlu masuk beberapa details je....
Kalau nak lagi cepat boleh daftar menggunakan email ataupun akaun facebook je tau...
Dah settle tu boleh terus cuci mata....



Raya tahun ni AJ plan nak pakai songket untuk raya kedua atau ketiga...
Baju raya pertama biasanya AJ tempah je...
Tapi bila duk tengok pilihan baju yang ada, AJ rase tak payah tempah pun takpe..
Nah korang tengok sendiri bila AJ duk type carian " songket "....
Banyak gila baju-baju kain songket dalam list, pilihan warna yang ada pun banyak...
Boleh pilih ikut bajet korang je...



Eh! Lupa pulak nak cakap sekarang ni Shopee ada buat promo untuk raya yang akan datang...
Promosi Cahaya Raya bersama Shopee bermula sekarang sampai 30 Jun korang boleh dapat diskaun sehingga 90%!
Sakan lagilah AJ nak duk shopping ni....
Sekarang ni siap-siap masuk dalam shopping cart dulu lah.....
Dapat gaji dengan pantas AJ bayar! Zaman sekarang kenelah jadi pengguna yang bijak kan?
Cari barang ataupun pakaian yang nampak class yang penting murah...
Kat mana lagi nak dapat tawaran camni, masa ni la korang kene pulun shopping Shopee raya...


Cahaya Raya bersama Shopee [KLIK]





Bersempena raya ni jugak, Shopee ada menganjurkan pertandingan shopping dan menang selama 45 hari dari 15 Mei sehingga 30 Jun...
Pelbagai hadiah menarik ditawarkan... Memang rugi kalau tak join tau..
Hadiah bernilai sehingga RM 25,000 tu....



Okaylah korang, kalau nak tau apa yang best dekat Shopee ni apa kata korang pegi je website shopee.com.my dia ataupun muat turun je aplikasi Shopee ...



AJ gerenti lepas install korang akan jadi rambang mata, tak tau nak buat pilihan...

Okaylah! AJ nak sambung cuci mata... Nak bagi pesanan penaja ni...
Jangan kata kakak tak payung! Payung kembang kakak bagi....
Banyak kategori yang nak kene belek ni...



Ramai dah marah AJ sekarang kan? Sebab Shopee ni memang BERHANTU!
Hahahhahahhahahah.....

P/s : Hampir 90% jugak persiapan raya AJ siap! 



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

5 comments:

  1. Memang rambang mata, semua barang murah. Nak² promo raya tu sampai 90% diskaun.

    ReplyDelete
  2. Dengan persiapan awal, tak adalah lagi pening kepala...lebih-lebih lagi dgn shopping kat Shopee ni.

    ReplyDelete
  3. Memang shopee berhantu...hari2 mesti nak buka tgk hahaha

    ReplyDelete
  4. Mmg bhantu. Haishhhh. Mlm kang sambung beli

    ReplyDelete
  5. tu dia ratu shopping online dah nak shopping raya....

    ReplyDelete